Şimdi Ara

Ruhsattan rehin kaldırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
154.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıl önce bir miktar kredi çekerek aldığım 2. el aracın son kredi taksitini bugün yatırdım. Tabi ismi lazım değil, goncalı bankaya elimi verip de kolumu kurtarmak pek kolay olmadı. Önce 2 yıllık hesap işletim ücreti borcu olarak yaklaşık 30 YTL., sonra da rehin kaldırma yazısı için 40 YTL. bayıldım. (Halbuki bazı diğer bankalar, rehin kaldırma yazısı için ekstra bir bedel istemiyor ve hatta belgeyi, emniyete kendileri iletiyor. Böylece notere de gerek kalmıyor. Kredi çekecek arkadaşlar, faiz oranının yanında bankanın önce ve sonra aldığı ekstra ödemeleri de hesaba katsın. Yoksa bir puan ucuz faiz, size yol, su, elektrik olarak girebiliyor!)
    Neyse, bin bir bela okuyarak onu da verdikten sonra, belgeyi notere onaylatmam gerektiğini söylediler. Gittim 40 YTL. de notere bağışladım. Şimdi sıra geldi ruhsattaki rehin yazısını kaldırmaya. Emniyete ne kadar bağışlamam gerektiğini bilen var mı?



  • http://suhut.afyonkarahisar.pol.tr/index.php?case=page&id=tescil-islemleri
    sayfasında aşağıdaki yazıyı buldum..
    herhangi bir şubeden kaldırma işlemi yapılabiliyor.. 25.09.2010 tarihiden sonraki rehin kaldırma işlemlerini bankalar kendisi yapıyormuş. eğer ki sizin yapmanızda ısrar ederlerse ve noter vb gibi ücret talep ederlerse 21.09.2010 tarih ve 69 sayılı genelgeyi hatırlatmanız yeterli olacak..

    Ø Bankalar ve finans kuruluşları tarafından araç bilgisayar kayıtlarına rehin şerhi eklenmesi ve kaldırılması işlemleri 25.09.2010 tarihinden itibaren kendilerince elektronik ortamda yapılmaya başlanmıştır. (Bu konuda 21.09.2010 tarih ve 69 sayılı genelgeye göre hareket edilecektir.)

    Ø Yukarıda belirtilen birimler dışında, araç kayıtlarına şerh eklenmesi amacıyla yetkili kurumlar tarafından gönderilen yazılarla ilgili olarak;

    · Araç kayıtlarına haciz, rehin, ihtiyati tedbir gibi şerhlerin konulması ve kaldırılması işlemleri aracın tescil kaydının (dosyasının) bulunduğu trafik tescil kuruluşunca yapılabileceği gibi, herhangi bir trafik tescil kuruluşunca da yapılabilir.



    · İlgili kurum ve kuruluşlardan intikal eden bahse konu belgeler zaman kaybetmeden tarih ve saat belirtilmek suretiyle Gelen Giden Evrak Kayıt Defterine (Kod no. 001) işlenerek, birim amirince bu işlemlerin bilgisayara veri girişlerini yapmakla yazılı olarak görevlendirilen personele zimmet karşılığı teslim edilir ve ilgili personelce de anında aracın bilgisayar kaydına işlenir.



    · İşlemlerin aracın dosyasının bulunduğu trafik tescil kuruluşunda yapılması halinde belgeler aracın dosyasına konulacak, başka bir trafik tescil kuruluşunda yapılıyor ise her il için ayrı ayrı oluşturulacak dosyalarda tarih sırasına göre muhafaza edilecektir. Bu işlemleri yapmak üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir.

    Ø Kullanılan araç kredisinin son taksitinin ödenmesi ve kredi borcunun bitmesi ile birlikte, noterlerce düzenlemiş ibraname veya bankaca düzenlenen ve noterce tasdiklenen beyannameye istinaden rehin şerhleri kaldırılabileceği gibi, ilgili banka şubesinin ibranameleri imzalamaya yetkili personelinin imza sirkülerinin ekleneceği iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilen ya da kendi görevlileri tarafından elden teslim edilen rehin kaldırma yazılarına istinaden de rehin şerhleri herhangi bir trafik kuruluşunca kaldırılabilir. Rehin kaldırma yazılarının banka görevlilerince elden getirilmesi halinde, getiren görevlinin kimlik tespiti yapıldıktan sonra yazı teslim alınır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilentungul

    quote:

    Orijinalden alıntı: L&M

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilentungul

    quote:

    Orijinalden alıntı: L&M

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilentungul

    Arkadaş ne bahtsız bedeviyim aracımı, 09.08.2010 tarihinde almıştım. Ruhsatta hiç rehin vs yazmıyor ancak şimdi rehni kaldırmak için banka , noter , trafik hepsine gidecek miyim ?

    Banka rehinli ise , ödeme dekontların duruyordur umarım.

    Dekont filan yok, sonuçta hepsini internetten gönderdim. Bir bankadan başka bankaya EFT yaparak ödemelerimi gerçekleştirdim.

    Yani elinde delilin varsa sıkıntı yok onu sordum.

    Birde bankada Rehin kaldırma ücreti adı altında alınan son dakika soygununa dikkat et ...
    Genelde milletin acelesi oluyor ve 100-150 gözüne gelmiyor pek işim hallolsun diyor.

    Kavga gürültü edilip rakkam aşşağılara çekilebilir yahut boş zamanınız çoksa para ödenir ve ardından Tüketici Hakem Heyetine başvurulur.

    Onlarla uğraşırım sorun değil ancak esas istediğim sadece şubeye gidip başka bir yere gidip-gitmeyeceğimi öğrenmek... Bu devirde heryeri dolandırtmazlar bana diye ümit ediyorum.

    öyle çok zor bir iş değil kardeş bence şubeye gitmeden ruhsatı faks çek onlar hazırlarlar.Sonra yazıyı almaya gittiğin gün direk notere gider halledersin.
    ekteki yazı faydalı olabilir sanırım.

    http://www.kucukpara.com/kredi-islemleri/tasit-kredileri/tasit-rehni-nasil-kaldirabilir-siniz/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.