Şimdi Ara

... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
11
Favori
213.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sami947

    ali bey iyi günler verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum
    benim doblo aracımda bridgestone 175/75r14c 99/98t fabrika lastikleri var..
    zıplama konusunda çok şikayetimiz var ve de nokian almayı planlıyorum.
    arac hafif ticari olmasına rağmen biz binek olarak kullanıyoruz onun için 185/65r14 ebatına çevirmek istiyorum..
    acaba zıplama azalır mı ve standart lastik olarak hangi modeli ankarada nereden alabilirim?
    iyi günler..



    Zıplama problemi amorsitör problemi olabilir.
    Lastiklerden önce amortisörlere baktırırsanız daha iyi olacak gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sami947

    ali bey iyi günler verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum
    benim doblo aracımda bridgestone 175/75r14c 99/98t fabrika lastikleri var.. zıplama konusunda çok şikayetimiz var ve de nokian almayı planlıyorum. arac hafif ticari olmasına rağmen biz binek olarak kullanıyoruz onun için 185/65r14 ebatına çevirmek istiyorum.. acaba zıplama azalır mı ve standart lastik olarak hangi modeli ankarada nereden alabilirim?
    iyi günler..



    Doblonun bazı modellerinde 175/75R14 Bridgestone R630 kullanıldı hala da panel van olanlarda kullanılmakta. Bu lastik çok sert tabanlı tamamen yüke endeksli bir modeldir. Siz aracınızı binek olarak kullandığınız için bu tarz bir zıplamayı yaşamanız gayet doğal, bunun yanında doblo gibi bir araçda arka aksda yer alan makaslarda benzer kategorideki araçlara göre biraz daha sert olduğundan (aynı araba bende vardı) ilave olarak da sert bir yük tipi lastik ile iyice sarsıntıya davetiye çıkmış oluyor.

    185/65R14 gibi bir edat kullanabilir siniz ancak;

    Lastik üraticilerinin elinde şöyle bir koz var. Yeni alacağınız 185/65R14 ebatlı lastik yük tipi lastik olmayacağından, Lastik üreticileri herhangi lastikten kaynaklı bir arıza durumunda yani garanti işlemi hususunda çok kolaylıkla size "Bu lastikler bu araca göre değil" deme imkanı var ve dolayısı ile garanti dışında tutabilme hakları da var.

    Sizde takdir edersiniz ki, doblo, connect, caddy, kangoo, tarzı araçlar aslen hafif ticari anlamda ve yük taşıma hedefli olarak üretilmiş araçlardır. Ancak ülkemizde farklı versiyonlarda üretildiği ve pazara sunulduğu için sizin gibi binek kullanan bir çok insan olmasına rağmen aracın esas itibari ile üretim hedefi nedeni ile üzerine fabtrikada konan lastiklerde bu doğrultuda olmakta.

    Bu durum maalesefki sizin gibi son kullanıcılarda bir takım haksızlıkları doğuruyorsa da diğer tarafdan yukarıda anlattığım açıdan baktığınız da da lastik üreticileri haklı durumda oluyorlar. Bu sorunun çözüm kaynağı aslında araç üreticilerinde yatıyor. Yük taşıma amaçlı üretilen panel modelleri yüke endeksli lastik takmak, diğer binek kullanılabilir amaçlı olanlarada normal lastik takmak. Bu konuyu 2-3 sefer ilgili toplantılarda gündeme getirdiysek de maalesef sonuç alamadık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 14 Temmuz 2008; 17:58:17 >




  • Bu arada takip edenler için, Sn. "yimust" ile NOKIAN TR Distribütörlüğünden Marmara Bölge müdürü konuyla ilgili BUGÜN bir görüşme yaptılar, Sn. "yimust" şu an memleketinde olduğundan, halen kendisini beklemekteyiz. Sanırım Eylül gibi geri dönecekmiş, hatta yine burada kendisinin de bir yazımı olacak mış?

    Bana aktarıldığı kadarı ile bir yanlış anlama söz konusu imiş? Çok fazla detaya inmeyeceğim. Sn. "yimust" un yazısını bizde merakla bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 14 Temmuz 2008; 18:05:58 >
  • teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için..amortisörlerime baktırtıktan sonra lastik işine bakacağım..
  • Nokian'a attığım mail aşağıda derdimi temelde 2 ana başlıkta özetleyip attım bakalım ne yazacaklar. 2 gün oldu ama henüz bir cevap gelmedi. 4-5 yere birden attım bugünde almaya isveç ve kuzey amerika bölgelerinede attım :) öyle kolay kurtulamazlar benden :) şaka bir yana umarım kısa sürede dönerler.

    To whom it may concern,

    I would like to state that I am very content with the performance and roadholding capacity of Nokian V class tires that I newly bought in June. I think that these tires are much more comfortable and provide safer driving than Goodyear tires I used beforehand. I haven’t heard of Nokian Tires; however, when some of my friends advised me to buy Nokian Tires instead of Michelin, Dunlop or Goodyear, I decided to buy these tires. I had them fixed almost 4 weeks ago in the concerning store in Ankara.
    I am really content with them. I have faced some problems, though. First, our garage is nearly 15-20-metre of length and pebbly. After I park in my garage, all the channels, I think you call it “rib”, on the tires get filled with pebbles and when I get my car to the road, those pebbles in the channels both harm the tires and the sound coming from the tires because of pebbles gets my attention and even disturbs me. I am quite displeased with this problem and look forward to hearing from you about your comments and suggestions to get rid of this problem.
    Another thing I like to ask is that I could not find any information about how much air pressure I should apply to the tires. My car is Peugeot 307 2006 HDI 110 HP and its tires are 205-55-R16, and the tires I bought from you are 94 V Class. The personnel in the store where I bought them said that it is enough to apply 30 psi for the front tires and 30 psi for the back tires. But, the info given on the car door says that 2,4 bar is ok for both front and back tires. As a producer firm what do you suggest for the air pressure?

    Thanks in advance




  • Garantiye gireceğini hiç sanmıyorum..

    (hiçbir marka böyle birşeyden dolayı garanti vermez)

    Şahsi fikrimdir,kimseyi bağlamaz..
  • Garanti derdim yokta amacım sadece bilgilenmek.
  • Uzun araştırmalar sonucunda izmirde nokian lastik buldum.Satıcı adam beni nokiandan caydırmaya çalıştı illede goodyear al dedi.Goodyear dünya markası nokianı finlandiya dışında bilen yok dedi ama nokianda ısrar ettim.Sonra merkezi aradı lastikler gümrükteymiş 1 hafta sonra gel dedi 4 tane 175/70/13 nokian nre için 320 liraya anlaştık.Benim anlamadığım şey lastikleri verip güle güle mi diyecek yoksa eskileri çıkarıp yeni lastikleri takıp balansını yapacak mı?
  • Merhaba ali bey,
    lastik almaya karar verdiğimde size nasıl ulaşabilirim.
    bu arada hangi semttesiniz acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Uzun araştırmalar sonucunda izmirde nokian lastik buldum.Satıcı adam beni nokiandan caydırmaya çalıştı illede goodyear al dedi.Goodyear dünya markası nokianı finlandiya dışında bilen yok dedi ama nokianda ısrar ettim.Sonra merkezi aradı lastikler gümrükteymiş 1 hafta sonra gel dedi 4 tane 175/70/13 nokian nre için 320 liraya anlaştık.Benim anlamadığım şey lastikleri verip güle güle mi diyecek yoksa eskileri çıkarıp yeni lastikleri takıp balansını yapacak mı?


    Eminimki lastiklerinizin montajını yapıp balanslarını tamamlayıp teslim edecektir. Aksi durum biraz ayıp olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gulickimi

    Merhaba ali bey,
    lastik almaya karar verdiğimde size nasıl ulaşabilirim.
    bu arada hangi semttesiniz acaba?



    İmzamızdaki sitemizden ulaşabilir siniz. İstanbul Kavacık tayız. İki yakanın ortasındayız.

    0 216 680 17 43 Telefon numaramız
  • ali bey öncelikle iyi günler ben kocaeli de oturuyorum burada nokian lastik satan bi bayi varmı acaba
    arabam honda jazz elite 185/55/15 ebatında bridgestone petenza lastik kullanıyor. arka lastik balon yaptıgı için yeni lastik alıcam ve burdaki yorumlara dayanarak nokian marka almak istiyorum,

    1-acaba orjinal ebat yerine 185/60/15 kullannabilirmiyim, kullananlar daha konforlu oldugunu söylüyor.
    2-kocaelide dediğim gibi bi bayi bulamadım varsa tel veya adres bilgisi verebilirmisiniz.
    3-eger nokian yoksa fulda almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.

    yardımlarınız için şimdiden çok tesekkur ederim. saygılar.
  • Arkadaşlar 4 aylık bir periyot ve araştırma sonrasında Nokianlarımı taktırıp ilk uzun yoluma çıktım. Birkaç günde 2500 km yol yaptım eve döndüm görüşlerimi düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    1. Araba peugeot 307 hdı 110 hp 2006 model ve toplam yaptığım km 1 depo ile önceden 1100 civarı iken bu kez aynı yolda aynı koşullarda 1400lere çıktı. (tüm koşullar aynı) süren bile aynı :)

    2. Arabanın içindeki konforun artması ciddi şekilde hiç anlamayan eşim tarafından bile dile getirildi.

    3. golf hastası olan bir arkadaşım sürekli aynı şeyi sayıkladı durdu bu lastiklerde hiç ses yok bu lastiklerde hiç ses yok :)

    4. Yalnız çakıllı yollardan sonra arabanın lastiklerine ciddi bir çakıl dolşu söz konusu oluyor bunun için 2 kere mola verip elimle çakılları temizledim :)

    5. lastiklerin ıslak zemin performansıda daha önceki goodyearlara göre ciddi şekilde iyi hiç beklemediğim yerlerde sulama çalışmaları nedeniyle arabanın suya girmesi ve ıslak zemin performansınıda deneme şansım oldu :)

    kısacası nokian farkını yaşamak lazım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serokutay

    ali bey öncelikle iyi günler ben kocaeli de oturuyorum burada nokian lastik satan bi bayi varmı acaba
    arabam honda jazz elite 185/55/15 ebatında bridgestone petenza lastik kullanıyor. arka lastik balon yaptıgı için yeni lastik alıcam ve burdaki yorumlara dayanarak nokian marka almak istiyorum,

    1-acaba orjinal ebat yerine 185/60/15 kullannabilirmiyim, kullananlar daha konforlu oldugunu söylüyor.
    2-kocaelide dediğim gibi bi bayi bulamadım varsa tel veya adres bilgisi verebilirmisiniz.
    3-eger nokian yoksa fulda almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz.

    yardımlarınız için şimdiden çok tesekkur ederim. saygılar.


    Size kişisel mesaj attım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Shorin

    Arkadaşlar 4 aylık bir periyot ve araştırma sonrasında Nokianlarımı taktırıp ilk uzun yoluma çıktım. Birkaç günde 2500 km yol yaptım eve döndüm görüşlerimi düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

    1. Araba peugeot 307 hdı 110 hp 2006 model ve toplam yaptığım km 1 depo ile önceden 1100 civarı iken bu kez aynı yolda aynı koşullarda 1400lere çıktı. (tüm koşullar aynı) süren bile aynı :)

    2. Arabanın içindeki konforun artması ciddi şekilde hiç anlamayan eşim tarafından bile dile getirildi.

    3. golf hastası olan bir arkadaşım sürekli aynı şeyi sayıkladı durdu bu lastiklerde hiç ses yok bu lastiklerde hiç ses yok :)

    4. Yalnız çakıllı yollardan sonra arabanın lastiklerine ciddi bir çakıl dolşu söz konusu oluyor bunun için 2 kere mola verip elimle çakılları temizledim :)

    5. lastiklerin ıslak zemin performansıda daha önceki goodyearlara göre ciddi şekilde iyi hiç beklemediğim yerlerde sulama çalışmaları nedeniyle arabanın suya girmesi ve ıslak zemin performansınıda deneme şansım oldu :)

    kısacası nokian farkını yaşamak lazım.


    Çok uzun süre araştırdınız ben şahidim, memnun olduğunuza sevindim.




  • Merhabalar,

    Ali Bey, A4 2.0 TDİ multitronic aracımda ( 2006 model 2005 ekim çıkışlı) 205/55/16 W continental sport contact2 lastikler var, şu an lastiklerim 25.000 km'de aracımda bence bu sınıftaki bir araçta olmaması gereken bir sertlik ve yol bozukluklarını içeriye yansıtma söz konusu, bunun yanı sıra mükemmel bir yol tutuşta mevcut . İşin doğrusu tabiki sürüş güvenliğinden ödün vermeden veya az ödün vererek bu aracı daha konforlu bir hale getirmek için daha evvel ağabeyimin aracına taktırdığı ve honda civic aracında memnun kaldığı nokian lastikleriyle ilgili birkaç sorum olacak.

    -205/55/16 H serisi lastik taksam yukarıdaki şikayetime çözüm olur mu?
    -205/60/16 H serisi lastik bana sürtme gibi bir sorun yaşatır mı?
    -birde sanırım cevabınız olumsuz olacak ancak 215/55/16 H serisi nokian taksam bu sorunumda karşılaşacağım sonuç ne olur?
    -yukarıda model ve boyutu geçen ürünlerden elinizde en fazla 1-2 ay evvel üretilmiş 4 adet hazırda var mı?

    ilginize şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEONE -- 22 Temmuz 2008; 13:57:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: THEONE

    Merhabalar,

    Ali Bey, A4 2.0 TDİ multitronic aracımda ( 2006 model 2005 ekim çıkışlı) 205/55/16 W continental sport contact2 lastikler var, şu an lastiklerim 25.000 km'de aracımda bence bu sınıftaki bir araçta olmaması gereken bir sertlik ve yol bozukluklarını içeriye yansıtma söz konusu, bunun yanı sıra mükemmel bir yol tutuşta mevcut . İşin doğrusu tabiki sürüş güvenliğinden ödün vermeden veya az ödün vererek bu aracı daha konforlu bir hale getirmek için daha evel ağabeyimin aracına taktırdığı ve honda civic aracında memnun kaldığı nokian lastikleriyle ilgili birkaç sorum olacak.

    -205/55/16 H serisi lastik taksam yukarıdaki şikayetime çözüm olur mu?
    -205/60/16 H serisi lastik bana sürtme gibi bir sorun yaşatır mı?
    -birde sanırım cevabınız olumsuz olacak ancak 215/55/16 H serisi nokian taksam bu sorunumda karşılaşacağım sonuç ne olur?
    -yukarıda model ve boyutu geçen ürünlerden elinizde en fazla 1-2 ay evvel üretilmiş 4 adet hazırda var mı?

    ilginize şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.


    Sertlik ve vibrasyon tamamen aracınızla alakalı değil. Lastiğiniz W hız sınıfında bir lastik yani 270 Km/S hıza dayanıklı bir sınıftan. Dolayısı ile bu süratlere dayanıklı bir lastik sert olmak zorundadır. Sertliğinde yansıması vibrasyon şeklinde olmakta. Diğer bir etken ise aracınızın süspansiyonlarının doğal-sert oluşudur.

    Nokian H ise H hız sınında ve 210/Km max. hıza dayanıklı olduğundan sizin aracınızın üzerindeki lastiklerden daha yumuşaktır. Bu bir olumlu etki yaratır.

    205/60R16 - 215/55R16 ebatları birbirlerinin eşdeğer ebatlarıdır. Yeni kasa A4 lerde bildiğimiz kadarı ile 215/55R16 kullanılmakta. Sizin aracınıza uygulanabilir düşüncesindeyim... 205/60R16 da ise yanak oranını yükselttiğinizden süspansiyon konforunuza ekstra bir destek sağlamış da olur sunuz.

    Nokian ın TR ye gelmesi zaten 2 ayı buluyor. Lastiğin yaşı hususunda bu derece kimse takılmasın daha önce de izah ettim.

    205/60R16 ve 215/55R16 ebadında Nokian H hazırda elimizde mevcut.

    205/55R16 H ise mal bekliyoruz. Bir kaç güne elimizde olur.




  • THEONE kardeş 205-55R16 W dan H sınıfına geçmeni tavsiye etmem. Aracın A4 bence minimum V yada yine aynı şekilde W tip bir lastik takman daha doğru olur gibi geliyor yok illa H takacam dersen bence no problem ama bi düşünmeni öneririm.
  • Teşekkür ederim.
  • sayın ali sağlam 2007 getzim var. orjinal lastik ebadı 175/65/r14. ben 185 almak istiyorum. 4 mevsim olsun. hangi model tavsiye edersiniz. bir de fiyatı nedir.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.