Şimdi Ara

... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.405
Cevap
11
Favori
213.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Ali Bey... Ben de Opel meriva aracıma kış lastiği arıyorum ve Nokian düşünüyorum. 185 60 R15 için WR2 fiyatı peşin ve taksitli ne kadardır acaba?
  • Avrupa yakasında bayii adresi alabilirmiyim.
  • Selamlar,
    Peugeot 206 icin 175/65/R/14 NOKIAN marka kis lastigi dusunuyorum.
    Bugun Ankara'da arastirdim ancak bir yerde buldum onda da lastik yoktu haftaya gelecegi soylendi.
    Ankara'da NOKIAN Bayii konusunda bana yardimci olabilecek arkadaslarin destegini bekliyorum.
    Fiyati yaklasik olarak ne kadardir.
    Tesekkur ederim.
  • selamlar
    bende dobloma almayı düşünüyorum 185 65 15 ebadında wr modeli almak istiyorum fiyat nedir acaba ve bostancıda satan yerin tam adresini nasıl öğrenebiliriz.alibey siz nokian bayisiniz galiba sizden de alabilirim.(tabii yerinizide belirtirseniz.
  • arkadaşlar,izmir de nokian marka lastik satan bayi biliyor musunuz.opel vectra comfort a taktıracam.herkes michelin diyor.ama nokian aklıma uydu.selamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ronin67777

    selamlar
    bende dobloma almayı düşünüyorum 185 65 15 ebadında wr modeli almak istiyorum fiyat nedir acaba ve bostancıda satan yerin tam adresini nasıl öğrenebiliriz.alibey siz nokian bayisiniz galiba sizden de alabilirim.(tabii yerinizide belirtirseniz.


    185/65R15 kış lastiklerimiz henüz stoklara girmedi. Önümüzdeki hafta içinde bekliyoruz.

    Yerimiz Kavacık'da imzadaki internet sitemizde krokimizde var iletişim bölümünde açık adres ve telefonlarımız da...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bir kul

    Nokian lastiklerinin reklamının az olduğu dile getirilmiş.
    Elbette her nimetin bir külfeti olacaktır. Katılıyorum, Nokian lastikler iyi bir lastik olsa gerek. Hele Nokian Hakkapeliitta 2 ve 4'leri kış lastiği için iyi bir nimet. Kullananları gördüm, buzda patinaj ettirmeye çalışıyorlar, başaramıyorlar. G2/WR'lerin daha da iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak Nokian lastiğinin Türkiye'deki satıcıları bu külfeti daha da artırmışlar gibi.
    Aracıma 185/60R15 ölçülerinde 4 adet Nokian Hakkapeliitta 2 almaya karar verdim. Yaşadığım yerde sadece bir kişi satıyordu. (yani tek tabanca) Lastiği gördüm, aradığım lastikti. Fiyatı ise uçuk. 247X4=988 YTL. Sıkı bir pazarlıktan sonra KDV dahil, 950 YTL'de kaldık.(Nasıl bir pazarlıksa :))(Söküp takma ve balans dahil, 1 YTL'lik 4 supap da promosyonu) O gün için dolar karşılığı 730 $.
    Bahsettiğim lastiğin dünya piyasası 299,96 $. Üstelik 205/60R15 ebadı.(http://cgi.ebay.com/ebaymotors/4New-Nokian-Hakkapeliitta-2-Winter-Snow-Tires-205-60R15_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ66473QQihZ013QQitemZ230184348183QQrdZ1QQsspagenameZWDVW). 39 $ da gönderme ücreti. Toplamda 338,96 $. KDV de eklersek yuvarlak hesap 400 $. 950 YTL'nin o günkü karşılığı 730 $ idi. Arada 330 $'lık fark bu lastiği alacak kişileri başka alternatiflere yönlendiriyor. Nitekim öyle oldu. Kötü komşu mal sahibi edermiş, misali 400 $'a başka lastik almak durumunda kaldım ve aldığım lastiklerden de son derece memnunum. Nokian Tires olacağına başka bir Tires oldu. Fakat bu teknolojiyi Türkiye'de iki kat pahalı kullanmak durumunda kalıyoruz sanki. Uygun fiyata satsaydınız da (dünya piyasasına yakın) Nokian'ı alsaydım; buradan da size teşekkür etseydim olmaz mıydı? :))) Reklamın kötüsü olmazmış...


    Bu hesapları Nokian için yaptığınız kadar diğer markalar için de yaptınız mı?

    Hiç Türkiye'ye avrupadan herhangi bir ürün ithal etmişliğiniz varmı? Yani Avrupadan TR ye gelen ithalatlarda vergi mevzuatı konusunda bir fikriniz var mı?

    185/60R15 ebadını vermiş siniz ve bu ebat için rakamlar ifade etmiş siniz. Yalnız ufak bir ayrıntıyı müsaade ederseniz belirtmek isterim. 185/60R15 ebadında Nokian Hakkapeliitta 2 modeli TR ye şimdiye kadar hiç gelmedi. Geçen seneki Fiyat listesinde dahi yok. İsterseniz listeyi yollarım. Sanırım ebadı karıştırdınız.

    Yurt dışı fiyat farkı konusunda size katılmamak elde değil ancak bu sadece NOKIAN a has bir husus da değil. Heleki Avrupadan Amerikaya ve avrupaiçi ticaretlerde ne derece düşük vergiler olduğunu lütfen göz önüne alınız.

    400$ a başka lastik aldım diyor sunuz... aldığınız lastik eşdeğer teknolojiye sahip çivili bir lastik mi?

    Siz pahalılık konusunda haklısınız ancak bunun sorumluluğunu sadece Nokian'a, onu ithal edene yada satıcısına yıkmakla haklılığınızı haksızlığa dönüştürüyor sunuz. İthalat şartlarını göz önünde bulundurmadığınız gibi,

    Yukarıda yapmış olduğunuz Nokian yerine aldığınız ürünle kıyaslama ve matematik hesabı zaten doğru değil çünkü biri elma biri armut. Kıyaslamalar eşdeğer ler arasında yapılır.

    Dünya piyasasına yakın satmayı elbette bizde arzu ederiz ancak oyverenler olarak dünya piyasalarındaki vergi oranlarına eşdeğer vergilere ticari anlamda sahip olmamızı sağlayın belkide o dünya fiyatlarının altında bile veririz.

    Size çok basit bir konuyu dile getireyim izninizle, Bridgestone bayiisi olarak yurt dışından gelen taleplere cevap vermek ihracat yapmak istiyorum ama kendi ülkemde üretilen bir malın üreticisinin yetkili bayiisi olarak bu üreticiden ihracat kaydı ile yani KDV siz mal alıp ihracat yapamıyorum. İhracat ı buna rağmen yapabilmem için malın KDV sini ödeyerek ihracat esnasında Devlete beyanname verip 3 ay sonra vergi iadesi alarak yani sağ elimle sol kulağımı göstererek yapmam gerekiyor. 1 milyon dolarlık bir ihracatın kdv sini buyrun siz hesaplayın.

    Bu anlattığım sadece yurt içindeki bir sıkıntımızdı. Yurt dışı sıkıntılarını burda yazmaya kalksam herkese ayıp olur.

    O yüzden siz bir tüketici gözüyle bir yere kadar haklısınız. Ama şuna inanın sadece Nokian için de değil, diğer Avrupadan ithal markalar içinde fiyat yükselmesinin sebebi ne Nokian, ne ithalatçısı, ne satıcısı. Devletimizin hükümetinin koymuş olduğu anormal gümrük vs. vergileri.
  • OTO DERGİLERİNİN BİRİNDE 1-2 SENE ÖNCE BİLİNDİK BİRÇOK MARKANIN YOL TUTUŞ VE SESSİZLİK KIYASLAMASINI YAPMIŞLARDI.MAALESEF DERGİYİDE ATMIŞIM HANGİ MARKA OLDUĞUNU BİR TÜRLÜ HATIRLAYAMAMIŞTIM MARKASINIDA İLK ORADA GÖRÜNCE ŞAŞIRMIŞTIM SAYENİZDE ÖRENMİŞ OLDUM HERKESE BİLGİLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR.ŞU AN KULLANDIĞIM LASTİKLER MİCHELİN ENERJİ KURU YOLDA GAYET İYİ AMA YERLER ISLAKSA TIRSIYORUM.FİYATI NEYSE ÇEKCEZ ARTIK.
  • Ankarada bildiğiniz Nokian satan yerler var mı?
  • izmir de karşıyaka da nıkian satan bayi yok mu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: memoli1973

    izmir de karşıyaka da nıkian satan bayi yok mu.


    İzmit bayiilerini buradan öğrenebilir siniz.

    NOKIAN Merkez
    Gaziosmanpaşa Bulvarı N:10/1 Batı İşhanı K:7/710 35220 Alsancak / İZMİR
    telefon : 0232 483 13 74
    Faks : 0232 489 61 64

    Nokian Lastikleri Satış ve Pazarlama
    1202 /2 Sokak Beşikçioğlu İş Merkezi A Blok Bo:99/E-F Yenişehir / İZMİR
    Telefon : 0232 449 44 81
    Faks : 0232 449 45 01
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mddd

    Ankarada bildiğiniz Nokian satan yerler var mı?


    ANKARA OTOMAT

    0 312 447 09 81
  • Teşekkür ederim...
  • Zonguldak akçakoca ereğli düzce alaplı havarisinde satan var mı bu lastiği aryom ama bulamyom ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

    Zonguldak akçakoca ereğli düzce alaplı havarisinde satan var mı bu lastiği aryom ama bulamyom ?


    Zonguldak Çaycuma Erdal Bey

    0 372 615 22 17
  • wr ile w arasınadki fark nedir acaba ali bey.ve elinizde 185 65 15 wr var mı ve varsa fiyat pm atabilirsimisiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ronin67777

    wr ile w arasınadki fark nedir acaba ali bey.ve elinizde 185 65 15 wr var mı ve varsa fiyat pm atabilirsimisiniz.


    185/65R15 ebadında bu yıl yeni model WRG2 geliyor.

    W,
    Nokian ın ekonomi modelidir. Fiyat avantajı vardır ama kaabiliyet olarak Lassa'nın Snoways 2 sinden daha performanslı cümlesi müşterilerimize ait.

    WRG2,
    Nokian ın şu an üretim teknolojisi ve kaabiliyet olarak en üst modeli, Belli zemin ve hava koşulları odaklanılarak geliştirilmiştir. Özellikle en teklikeli olan ıslak, sulu ve çamurlu karda tutunma ve direnaj yani tahliye kaabiliyeti açısından çok iyi bir model. Ancak sizin ebadınızda kasım sonu aralık başı gibi stoklarımıza girecek.

    Fiyatlar için ayrıca pm de attım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 7 Kasım 2007; 13:49:12 >
  • 175/65/R14 orjinal ebattaki lastigimin 185/60/R14 olarak kis lastigi ile degisrirebilir miyim? Sakincasi olur mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teray

    175/65/R14 orjinal ebattaki lastigimin 185/60/R14 olarak kis lastigi ile degisrirebilir miyim? Sakincasi olur mu ?


    Kış lastiği ebat muadiliyeti ters mantıkla işler. Yani lastiğinizin orjinal ölçüsünde temin edememe gibi durumlarda bir alt-düşük ebat kullanılması teknik açıdan doğrudur. Siz ise bir üst-yüksek ebat takmak istiyor sunuz. Yaz lastiği anlamında bu uygulama yapılabilir birebir eşdeğer ebattır. Ancak Kış lastiği olarak orjinal ebadınızı takmanız en doğrusudur.

    Kışın taban genişletmek lastiğin yüzeyle sağladığı temas alanını genişletmek demektir, dolayısıyla da sürtünme katsayısının yükselmesi demektir. Sürtünme katsayısı ne derece artarsa kaygan zeminde kayma daha da kolaylaşır.

    Bu nedenle orjinal ebadınızda kış lastiği takmalısınız.
  • paliomdaki 13 inçlik lastiği 14inçle degiştirebilirmiyim.yoksa büyük mü gelir.tekerler biraz küçük kalıyor arabaya göre sanki.birde araca önden bakınca tekerler görünürya.hafif dısarı cıkık gibi.bi iki aracta gördüm cok hosuma gitti.aracın öyle görünmesi için hangi ebatlarda lastik almalıyım.ve jantıda degiştirmek zorunda kalırmıyım..tesekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.