Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba geçen hafta arabamın LPG ruhsata işletmesini tamamladım. LPG taktırdığım yerden gerekli evrakları alarak MMO'dan önceden aldığım randevuyla sızdırmazlık raporunu aldım. 35 TL hemen orada EK-1 lazım mı? diye soruyorlar 2 adet EK-1 20 TL (işin sonunda 1 adet EK-1 bende kaldı)TÜV den aldığım randevuyla muayeneye girdik 165,2 TL LPG yapıştırması , stepnenin bagajda olması , kısa far ayarsızlığından hafif kusurlu olarak çok şükür geçtik. Oradan da iem den aldığım randevu ile elimdeki evraklarla trafik tescile gittik 2 evrağı değiştirdim 162 TL sabahtan başvurduğum işlemim öğleden sonra evraklarımı almamla son buldu. Toplam :35+20+165,2+162 : 382,2 TL bu işler için muameleciye para kaptırmaya değecek kadar zor değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gigus

    Herkese merhaba geçen hafta arabamın LPG ruhsata işletmesini tamamladım. LPG taktırdığım yerden gerekli evrakları alarak MMO'dan önceden aldığım randevuyla sızdırmazlık raporunu aldım. 35 TL hemen orada EK-1 lazım mı? diye soruyorlar 2 adet EK-1 20 TL (işin sonunda 1 adet EK-1 bende kaldı)TÜV den aldığım randevuyla muayeneye girdik 165,2 TL LPG yapıştırması , stepnenin bagajda olması , kısa far ayarsızlığından hafif kusurlu olarak çok şükür geçtik. Oradan da iem den aldığım randevu ile elimdeki evraklarla trafik tescile gittik 2 evrağı değiştirdim 162 TL sabahtan başvurduğum işlemim öğleden sonra evraklarımı almamla son buldu. Toplam :35+20+165,2+162 : 382,2 TL bu işler için muameleciye para kaptırmaya değecek kadar zor değil.

    muayenede bende de kısa far ile alakalı sıkıntı çıktı.

    ilginç




  • geçen hafta taktırdım bu hafta işlettim Ankara da,
    35 tl sızdırmazlık,ben randevu ile gitçektim usta bu saate boş olur dedi,öğleden sonra 16:00 gibi gittim bomboştu 1 saate bitti işim.
    20 tl 2 tane ek-1 doldurttum,yeni takılanlarda 2 tane diğer işlemler için 1 tane lazımmış bu formdan.
    ayrıca şöyle bir bilgi aldım ordaki arkadaştan,eğer arabayı devir yada satıcaksanız,muayneden sonra direk notere git satışını al,bütün evraklarını da oraya ver dedi 100 tl masrafın olur,çıkan yeni ruhsat işli olarak evine gelsin dedi.pasaport gibi olmuş artık ruhsat da,ben bilmiyordum açıkcası.
    165 tl tüvturk
    70 tl tek sayfa ruhsat değişti.sabahın erken saatinde gitmeme rağmen 2 gün sonra verdiler ruhsatı,öğleden sonra gitsem bir gün daha atarmış.
    ben hergün birini yaptım,vakti olanada tavsiye ederim,aksilik olur aksi adama denk gelirsin,birşey çıkar...vs :)

    kaskosu olan arkadaşlar,sigortaya bildirmek zorunda ruhsat ruhsat seri nosu değiştiği içinmiş..




  • Of bana da yardim, LPG proje evrak cart curtlarim var, suresi çoktan geçti tabi..
    Muayenem de aralikta, o zamana yakin isletirim ruhsata diyodum.. Ama simdi saticam arabayi, şöyle herşeyi yapilmis temiz satmak için elimin hamuruyla bu ise giricem..
    Simdi prosedürü bu forumdan anladim az çok, ama tarihi gecen belgelerle cezali işlemmi yaptiriyoruz? Eger oyleyse cezayi ne zaman kime veriyoruz? Yoksa işlem yaptiramayip, yeniden LPG proje vb. belgelerini mi almaya bakiyoruz??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamamben A kullanıcısına yanıt
    BEYFENDİ ,

    İlk öncelikle projenizi aracınızdaki lpg markasına göre herhangi bir bayiye gidip çizdirmeniz lazım (satış ile )Bayi bu çıkan projeye göre bir fiyat belirler .Proje bitiminden sonra resmi işlemleriniz başlar .Bunlar ;SIZDIRMAZLIK,EK1 ,MUAYENE VE TRAFİKTİR.
    NOT:Eğer fatura tarihiniz 1 yılı geçmemiş ise projeyi geciktirmeden dolayı ceza parası alabilirler ,ya da bunu da yapmayıp projeyi yenilemenizi isterler .Şimdiden kolay gelsin
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bir araç için sahibiyle anlaştım.Araçta lpg var fakat ruhsata işlenmemiş.Aracı bulunduğuym ilden alacağım.Yani plaka için ruhsatın 1 yaprağı değişmeyecek.
    Bu durumla ilgili sorularım ise şunlar.
    1-Aracın lpg faturası benim adıma olmazsa satışı aldıktan sonra lpgyi ruhsata işletebilir miyim?
    2-Araç satışında lpg yazan yaprak mı yoksa diğer yaprak mı değişiyor?
    3-Sizce aracı almadan önce eski sahibi adına ruhsata işletilse ücret bakımından fark olur mu?(Her iki durumda da para benden çıkacak)
    4-Aracın muayenesi normalde 09/2015 te o zamana kadar işletmeden binilse ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir?

    Teşekkürler
  • Arkadaşlar benim aracın 2016 ya kadar muayenesi var. Ben iki gün önce lpg taktırdım. 2016 da lpg yi işletmek istiyorum. Lpgci ile konuştum. 2015 in kasım aralık gibi gel evrağını al dedi. O zaman projen yeni çıktığı için sorun olmaz işlemi yaparlar dedi. Bi arkadaşta yok git bugün yarın al projeni. Istersen bugün aldığın proje ile 2016 da işlem yaptırabilirsin dedi. Sizce hangisi doğru. Hangisini yaparsam daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Japon.Türk.San

    Arkadaşlar benim aracın 2016 ya kadar muayenesi var. Ben iki gün önce lpg taktırdım. 2016 da lpg yi işletmek istiyorum. Lpgci ile konuştum. 2015 in kasım aralık gibi gel evrağını al dedi. O zaman projen yeni çıktığı için sorun olmaz işlemi yaparlar dedi. Bi arkadaşta yok git bugün yarın al projeni. Istersen bugün aldığın proje ile 2016 da işlem yaptırabilirsin dedi. Sizce hangisi doğru. Hangisini yaparsam daha iyi olur.

    ben dün yaptırdım bu işi.anladıgım kadarı ile aracın normal muayenesini yeni yaptırmışssınız. vize 2 yılda bir olduguna göre ve 2016 dan bahsettiğinize göre.
    gelelım konuya, lpg montaj firmasından projeyi şimdi alabilirsın zaten projenın üzerıne tarıh atmıyorlar.malum faturada gerekli.ancak lpg montajından sonra 1 ay içinde ruhsata işletme zorunluğu var.şimdi faturayı alıp 2 yıl bekletsen olmaz.cezalı işlem olur.faturayı 2016 yılında vizeye girmeden önce alsan,ya o tarihte firmakapanırsa, ya firma iflas ederse...

    o zman % 18 kdv ödeyip başka birinden fatura almak gerekir.
    bir de şu risk var, yollarda bu 2 yıl içinde ya trafiğe yakalanıp ruhsata işletmediğiniz tespit edilirse bunun da ayrı trafik cezası olacaktır.
    benım bildiklerim bu kadar.

    ha bide şu var bu gun yarın ruhasta işeteyım desen,

    165 lira fenni muayane, tuv turk.
    35 lira makine muh.odası
    35 liraa egsoz muayene
    10 tl ek 1 belgesi.
    60-70 tl tfagiğe ödenecek harç(ben trafiğe 165 tl ödedim.çunki ruhsatta vize yeri bitmişti)




  • LPG ruhsatlarını (gaz sızdırmazlık raporlarını) yenilemek gerekiyor mu?

    muayane sırasında TUVTURK yeniliyor mu ?

    yenilemezsek cezası var mı?
  • Arkadaşlar merhaba
    arabamda lpg var ruhsata işliydi ama ben bu lpg sistemini söktürüp yerine sıfır taktırmak istiyorum. peki böyle birşey yaparsam daha sonrasında herhangi bir resmi işlem yapmam gerekiyor mu? muayene ruhsat değişikliği sızdırmazlık raporu gibi vs vs.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • LPG ruhsata işletme işini bu hafta yaptırdım ben de. Ankara için yaptığım işlemleri sırasıyla yazıyorum.

    Öncelikle LPG'yi taktırdığınız yerden, fatura, proje ve buna benzer birkaç evrağı alıyorsunuz. Toplamda 7-8 sayfa bir şey. Eğer aracınıza LPG takılmış fakat buna ilişkin evrak yoksa elinizde herhangi bir LPG'ciye gidip bu evrakları para karşılığında almanız gerek. Ortalama 150-200 liraya veriyorlar.
    Bunlarla beraber direk LPG Sızdırmazlık istasyonuna gidiyorsunuz. Sızdırmazlık istasyonuna giderken EK-1 belgesi doldurtmanıza gerek yok. Ankara'da tek istasyon var o da Ostim'de. Öğlen gittiğimde çok sıra vardı. Çok sağlıklı olmasa da randevu sistemi var ve randevulu araçlara öncelik tanınıyor. Bir sonraki gün sabah 08:30'a randevu aldım. 8'de ordaydım. İlk araç olarak muayeneye girdim ve çıktım. Ücret: 35 TL
    Sızdırmazlığı da aldıktan sonra iki adet Ek-1 formu doldurtuyorsunuz. İki tanesinin fiyatı da doldurttuğunuz yere bağlı olarak 10-15-20 lira arasında değişiyor. 20 liradan fazlasını vermeyin.
    Daha sonra Tüvtürk'ten muayene randevusu alıyoruz. Randevuyu aldıktan sonra Sızdırmazlık raporu ve LPG'ciden aldığınız evraklarla beraber doğru Tüvtürk randevu istasyonuna gidiyorsunuz. Aracınız muayene ediliip Ek-1 formunun birini kendileri alıp birini de imzalayıp onaylayıp size veriyorlar. Ücret: 182 TL.
    Daha sonra elimizdeki tüm bu evraklarla birlikte Emniyet'e gidiyoruz. Ankara Emniyetinde randevu sistemi var fakat ben gerek görmedim. Muayene istasyonundan çıkıp direk emniyet Müdürlüğüne gittim. Saat 10 gibi giderseniz aşırı bi yoğunluk olmuyor. 15 dakika içinde işim bitti, evraklarımı teslim ettim. Buraya da 76,50 TL ücret ödüyoruz. Eğer ki muayene yaprağında yeriniz kalmamışsa fazladan bir 101 TL daha ödeyeceksiniz. Bir gün sonra da yeni ruhsatımı teslim aldım.

    Not: Bu işlemlerin 1 ay içerisinde ve LPG takılan bayinin bulunduğu ilde yapılması gerekiyor. Saygılar.




  • Meraba arkadaşlar sizlere bir soru sormak istiyorum şimdi bir aracla anlaştım arabaya lpg işli deil fakat sahibi aracı mayeneye götürüp muayende lpg ile ilgili işkeri yaptıktan sonra ruhsat cıkarmadan satış yapacak bu durumda ben ruhsaat almaya gittiğimde bana sorun yasatırlarmı yada bu şekilde iken aracın satışı olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde LPG hareketine başlayacağım. Hayırlısı artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oprema

    arkadaşlar size müjdeli bir haberim var..

    ruhsata işli olmayan, garanti belgesi bulunmayan 2 yılı doldurmuş tankların değişim zorunluluğu kaldırılmış..MMO otogazcılardan gelen şikayetler üzerine bu uygulamada düzenlemeye gitmiş..

    yani sadece proje bedeli ödenecek (150TL)

    bilginize

    Haberin kaynağı neresidir? Benim de LPG benden önceki sahibi tarafından işletilmemiş bugün (17.03.2015) bayiyi aradığımda tüpün imal tarihinden itibaren (tüp imal tarihi 01.2014) iki yıl içinde yeniden proje almam gerektiği söylendi.
  • BUGUN Izmıtte lpg yı ruhsata islettım
    35 sızdrmazlık
    10 ek-1
    47 eksoz emısyon ruhsatıyla
    181.75 muayne
    76,5 trafik
    toplam 350.25 tl tuttu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    LPG ruhsata işletme işini bu hafta yaptırdım ben de. Ankara için yaptığım işlemleri sırasıyla yazıyorum.

    Öncelikle LPG'yi taktırdığınız yerden, fatura, proje ve buna benzer birkaç evrağı alıyorsunuz. Toplamda 7-8 sayfa bir şey. Eğer aracınıza LPG takılmış fakat buna ilişkin evrak yoksa elinizde herhangi bir LPG'ciye gidip bu evrakları para karşılığında almanız gerek. Ortalama 150-200 liraya veriyorlar.
    Bunlarla beraber direk LPG Sızdırmazlık istasyonuna gidiyorsunuz. Sızdırmazlık istasyonuna giderken EK-1 belgesi doldurtmanıza gerek yok. Ankara'da tek istasyon var o da Ostim'de. Öğlen gittiğimde çok sıra vardı. Çok sağlıklı olmasa da randevu sistemi var ve randevulu araçlara öncelik tanınıyor. Bir sonraki gün sabah 08:30'a randevu aldım. 8'de ordaydım. İlk araç olarak muayeneye girdim ve çıktım. Ücret: 35 TL
    Sızdırmazlığı da aldıktan sonra iki adet Ek-1 formu doldurtuyorsunuz. İki tanesinin fiyatı da doldurttuğunuz yere bağlı olarak 10-15-20 lira arasında değişiyor. 20 liradan fazlasını vermeyin.
    Daha sonra Tüvtürk'ten muayene randevusu alıyoruz. Randevuyu aldıktan sonra Sızdırmazlık raporu ve LPG'ciden aldığınız evraklarla beraber doğru Tüvtürk randevu istasyonuna gidiyorsunuz. Aracınız muayene ediliip Ek-1 formunun birini kendileri alıp birini de imzalayıp onaylayıp size veriyorlar. Ücret: 182 TL.
    Daha sonra elimizdeki tüm bu evraklarla birlikte Emniyet'e gidiyoruz. Ankara Emniyetinde randevu sistemi var fakat ben gerek görmedim. Muayene istasyonundan çıkıp direk emniyet Müdürlüğüne gittim. Saat 10 gibi giderseniz aşırı bi yoğunluk olmuyor. 15 dakika içinde işim bitti, evraklarımı teslim ettim. Buraya da 76,50 TL ücret ödüyoruz. Eğer ki muayene yaprağında yeriniz kalmamışsa fazladan bir 101 TL daha ödeyeceksiniz. Bir gün sonra da yeni ruhsatımı teslim aldım.

    Not: Bu işlemlerin 1 ay içerisinde ve LPG takılan bayinin bulunduğu ilde yapılması gerekiyor. Saygılar.



    Not: düzeltme bu işlemlerden sadece Sızdırmazlık raporu lpgnin takıldığı ilde alınması gerekir. Diğer işlemler başka ilden de yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birde en başta vergi dairesinde borcu yok kağıdını mı almak gerekiyor ikisi aynı şey değil mi

    Dudullu da ist anadolu yakası randevu alıp SIZDIRMAZLIK RAPORU alıcam

    Ama bu ikincisi ni nerde yaptircaz EGZOZ EMİSYON RAPORUNU

    Şuanki mevzuat ı bilen ler bana yardımcı olursanız sevinirim

    Yeni lpg takıldı

    1- lpg takan yerden plan proje fatura alınacak

    2- ek1 alınıp doldurtulacak 2 tane

    3- Dudullu da sızdırmazlık raporu alınacak

    4- tuv Türk e gidip muayene ye gireceğim

    5- emniyete gidip ruhsatı alıcam

    Yapılması gereken sırası ile bunlar bu şekilde mi

    Egzoz emisyon kenarda kaldı o nerde hangi aşamada yapılacak


    Birde en başta vergi dairesinde borcu yok kağıdını mı almak gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilenlerden yardım lütfen, en son işlem için trafik tescili için de randevu alacak mıyız? Yoksa randevusuz halledebiliyor muyuz?
  • tufansel T kullanıcısına yanıt
    Hepsi için randevu almalısınız

    Sızdırmazlık raporu

    Muayene

    Yeni ruhsat


    Yetistirebilirseniz hepsini aynı güne alın

    Sabah 8 00 veya 8 30 sızdırmazlık

    10 00 10 30 gibi muayene

    14 00 14 30 gibi ruhsat için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.