Şimdi Ara

YENİ OYUNLAR ARTIK 1000 TL ÜSTÜNE ÇIKTI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
10.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
117 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rmdnz05D kullanıcısına yanıt

    Oyun firmalara neden bölgesel fiyatlama yapsınlar sonuç olarak çalışanların maaşını Türk Lirası ile vermiyor. Bölgesel fiyatlama yapılan ülkeler var fakat fiyat farkları çokta fazla değil. Emin olun Türkiye bu piyasada çok büyük bir yere sahip değil oyun firmaların çoğu Türkçe dil desteği ile altyazı çevirmeyi bile kendilerine maliyet ve gereksiz görüyorlar.


    Yani burda toplu bir protesto olsa bile olmayacağını biliyoruz inanın bizi kimse sallamayacaktır. Bu konunun aynısı yıllardır AppStore ve Google Play üzerinden satılan oyun ve oyun içi alımlar için de konuşuluyor daha ben bu şekilde bir fiyatlama yapan bir firma görmedim.


    Dolar 15 Lira olduğu zaman, dolar çok yükseldi şu oyun fiyatlarını yarı yarıya düşürün mü diyeceğiz. Siz onların yerinde olsanız 1000 den fazla yapımcıyla bir kaç yıl emek harcadığınız bir şeyi yok paraya satar mısınız ?





  • NihatEr kullanıcısına yanıt
    Benim dediğim de ayni sey zaten. Bolgesel fiyatlandirma yazmazlar cunku zaten bu fiyatlardan istedikleri satislari yapiyorlar!

    Evet bende daha uyguna oyun almak isterim fakat, sonucta konsol luks tuketimdir ve fiyatlarda ona gore.
    Yeni cikacak oyunlari hemen almazsiniz, indirim kovalarsiniz yada ikinci el alirsiniz, olay bu kadar basit!
  • Rmdnz05D kullanıcısına yanıt

    Evet aslında temel anlamda aynı şeyleri söylüyoruz. Farklı olarak söylediğim şey adamlar bu fiyattan satış yapmasada bizim beklediğimiz gibi bir indirim yapmayacaktır.


    Ayrıca konsolu lüks görmemizin sebebi tamamen Türkiye'de yaşıyor olmamızdan kaynaklı, biz mecbur almak için kampanya yapmasını ve oyunun eskimesini bekliyoruz.


    Adamlar 1600 Euro asgari ücretle 50-60 Euroya en son çıkan oyunu alıyor. Sizce bu adamlar için lüks mü ?


    Bizim kaderimiz hocam bu, kendimiz bir şey üretmediğimiz ve sürekli dışarıdan ürün ve hizmet almaya devam ettiğimiz sürece iki gün sonra cep telefonu da zaten lüks demek durumunda kalacağız günden güne fakirleşen bir toplum ve değersizleşen bir paramız var.


    Türkiye'de fiyattan bağımsız bu oyunları alan bir kesim tabiki var, ama sadece onlara bakarak bir sürü kişi alıyor demekte doğru değil. Toplumun geneline bakmak gerekli.





  • oyunlar pahalı, içerikleri daha pahalı hem de her platformda

    en basitinden mobil de oyun oynuyorum

    adam gidiyor 1,2 dolara oyun içi bişeyler satın alıp keyif alabiliyor hem de yapımcısına para kazandırıyor

    o 1 2 dolarlık şey benim ekrana 48 lira olarak çıkıyor.. coğrafya harbiden kaderdir





  • CS:Go'da kasadan çıkardığım silahı pazarda 300 Tl'ye satıp bedava Resident Evil: Village aldım. Gerçi parasıylada olsa alacaktım. Siz hala konsolların fiyat politikaları ilemi uğraşıyorsunuz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 1 Haziran 2021; 7:53:21 >
  • çoğunluğun sözde istikrar seçimleri yüzünden fakiriz de ondan.fakirsen tüm dünya vatandaşlarından daha kötü mallara layık olursun.gıda olsun, tekstil olsun, otomobil olsun, elektronik olsun herşeyin kötüsünü tüketmek zorundasındır.çünkü herşey pahalı gelir.15-25 yaşın bile ucuza alabileceği fiyatlara satılan Zara'ya ülkende lüks marka diye bakarsın.orta gelir segmentini eritip ülkeyi araplaştıran,bir avuç trilyoneri beslemek uğruna herşeyi yapan bu hükümeti seçme hakkınızla değiştirebiliseniz şartlarınız da zamanla değişebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 1 Haziran 2021; 10:38:41 >
  • Online oynamiyorsaniz . Kirdirin gitsin . Ben online bir oyun oynuyorum sadece plusa para veriyorum
    Parası olan alsın olamayan kirdirip devam etsin
  • bu kadar basit ekonomik bir savaş var! DOVİZ TERÖRÜ! ELEKTRONİK EŞYALAR ALMAK İÇİN DOLAR KAZANMAK GEREKİYOR! YOK ŞUAN MÜMKÜN OLMUYOR İSTEYENLER İÇİN O ZAMAN BUNUN MÜSEBBİ FETÖYE LANET OKUMAK GERİYOR ADAM TÜRKİYE DÜŞMAN PARTİLERE CB DEĞİL! FETÖ ŞEYTANLARA LANET OKUYAN! adres şaşırma!

  • Oyunlar pek çıkmadı aslında, TL feci düşüyor sadece. İyice değer kaybediyoruz çünkü ürettiğimizden kat be kat fazla tüketiyoruz. Yurt dışına paraları aktarıyoruz. Hani sadece teknolojik ürünlere aktarsak yine anlaşılır ama tarım da kalmadı, onları da ithal eder olduk. Küçücük hollanda, avrupanın en büyük tarım üreticisi oldu, şaka gibi. Benim burada 8-9 bin zor kazandığım işin muadilini İrlanda'da buldum. 42.000TL maaş veriyorlar aylık. Evli ve çocuklu olmasam giderdim kesinlikle. 5 sene sonrada vatandaşlık.

  • ugur_yavuz kullanıcısına yanıt

    Bu devirde bilgisayar alınmaz.

  • LuqueTr kullanıcısına yanıt

    o zaman başlıkta sorun yok

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigFella

    oyunlar phalı filan değil paramız değersiz, antrikot bile olmuş 110 lira

    geçenlerde tanıdık ingiltere'de marketten resim attı.marketteki etin etiketini pound'dan TL'ye çevirdim.TL karşılığı bile bizim kasaptan yine ucuza geldi aynı et.


    peynirdede durum aynı.ingiltere'deki cheddar peynir de bizim ezine'den ucuz TL'ye çevirince.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saveyourself

    Su birim para sacmaligi da bir bitmedi



    Alıntıları Göster

    aynen hocam en hatalı karşılaştırma şekli birim muhabbeti malesefde bi bitmedi...


    asıl karşılaştırılması gereken alım güçüdür. biz 500 birime oyun alıyorken onlar 60birime alıyor demek çok komik onlar için 60 birim çok değerli öyle bizm 60 liramiz gibi değil. örnek 60$ ile süpermarkete gibip bizim burda 500lira aldığımız şeyden fazlasını alabiliyorlar yani 60 birim deyip küçümsenen para 1hafta 10günlük mutfak masrafi onlar için


    geçen gün bir yazı çok doğru tespit biz elimizdeki 2000 birim ile almanya gidersek birden 200 birime düşüyor paramız fakat bir alman elinde 2000 birim ile türkiye gelince 20 000 birime çıkıyor para. işte bu gözüken fark önemli olanın birim değil alım güçü olduğunun en basit gösterdesi


    olayın özeti bizim paramızın alım güçü çok düşük sadece oyunlar değil herşey çok pahali en temel ihtiyaçlar bile lüx artık





  • Her oyunu almak zorunda hissetmek hastalıktır. Çıktığı vakit alınacak diye kaide yok, fırsatlar hep olacaktır mesela RDR2 gibi oyunu 140₺ alabilmek mümkün. Başka türlü de mümkün ama sonra vay efendim o kadar indirdim açılmadı, virüs girdi vb uğraşırsınız.

    Elbette bu fahiş fiyatların farkındayım ve hoşnut değilim. Bu olaya sinirliyim demenin faydası yok.
  • Önceden bilgisayar konsol alırdık oyun alamazdık korsan oynardık şimdi oyunu oynayacak aleti de bilgisayarı da alamıyoruz.

  • Cyperpunk, rdr 2, fifa 21 i 25 tl ye aldım. Şartlar bunu gerektirdi. Oynadım, keyif aldım. Uygun aldıklarımın dışında bu zamana kadar Ps oyunlarına harcadığım paraya üzülüyorum.
  • İroni yapmışsındır demi ironidir ya nolur ironi olsun
  • 6equj5 kullanıcısına yanıt

    ben ne yaptım la.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.