Şimdi Ara

Sizce Ne Yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, herkese hayırlı forumlar.

    Şuan 1.4 t-jet linea emotion araç kullanmaktayım. Bir süredir kafamı kurcalayan bir durum var.
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, performans konusunda araç gerçekten yeterli geliyor. 120hp ve 1750dd'den itibaren 206nm tork beni hiç üzmüyor. Fakat yakıt konusunda biraz tereddütlerim var. Hesap kitap yapıyorum ama bir türlü meseleyi çözemiyorum.

    Aracı alalı 9 ay oldu ve 12.570km yol yapmışım. Bu süre zarfında ortalama 37-38 krş/km civarında bir yakıt sarfiyatım oldu. (Sadece lpg hesabı yapıyorum burada. Benzin de işin içine girerse aşağı yukarı 41krş falan oluyor.)

    Kafamı kurcalayan noktaya gelecek olursak; yıllık bazda yakıt-bakım-parça masrafları noktasında benim için dizel mantıklı olur mu, olmaz mı? Şahsen kafa kafaya gelecek olursa tereddüt etmeden turbo benzin tercih ederim. Ama aradaki fark açılacaksa dizel daha mantıklı hale geliyor. Bu konuda bana yol gösterirseniz ya da en azından fikir belirtirseniz sevinirim.







  • ş.içi ağırlıklı yol yapmıyorsanız hiç maceraya atılmayın.

    aracınız gayet verimli, dizelle uğraşmaya değmez.

  • Merhaba,

    1)İki motor karşılaştırılınca kafa kafaya bir durum sözkonusu,tüketime göre dizel de ona yakın tüketecektir.
    2)Farzedelim ki dizel daha az yakıyor ve arada da 10 kuruş/km fark var.Soru,mevcut memnun olduğunuz aracı satıp,şu ortamda (yeni veya 2. el araç fiyatlarının yüksek olması) bir araç almaya ve/veya dizel motor için vereceğiniz farka değecek mi?Elbette hayır,çünkü aradaki ödediğiniz farkı amorti etmek uzun yıllar alacaktır.
    3)Dizel motorun bakım masrafı daha yüksek olacaktır.

    Sağlıklı sürüşler
  • 1.3 Multijet var babamda hemen hemen aynı tüketiyorsunuz şehir içi şehirlerarası ortalama fiyat olduğu için söylüyorum bunu tabi. Dizel gürültüsünü cekmenize değmez 5-6 kr aşağı yakmak aracınıza iyi bakım LPG ve normal bakımlarını dikkatle yaptırın
  • Tyrell T kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden dolayı zaten yakın fiyatlar olacaksa hiç gerek yok macera aramaya. Araçtan gerçekten memnunum yoksa.
  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    Ş.içi ağırlıklı değil aslında. Balıkesir/Manyas'ın bir köyünde görev yapıyorum. Manyas merkeze 22, Gönen'e 30km mesafedeyim. Genelde yol ve hava durumuna göre ortalama 3. Veya 4. Viteste 50-80km/h arası hızlarda kullanıyorum.
    Fakat izin falan kullandığım zaman illa şehir içi trafik ile uğraşmak durumunda kalıyorum. İzinlerde 1000-1500km yaptığım oluyor. Ramazandan önce İstanbul'a gittim, 4 gün kaldım ve 1070km yol yapmışım. (Gidiş-geliş dahil.)
  • 1.4 tjet ile devam edin, atmosferik eski tip motor olsaydı dizele geçin derdim de aracınız gayet uygun.

    riske değmez, iyi sürüşler.

  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    Atmosferik olsa zaten hiç düşünmez geçerdim
    46lt depo ile 450km gidiyorum anca. Şuan termostat değişimi ve afr ayarı gerekiyor. Bunlar yapıldıktan sonra biraz daha azalacaktır yakıt. Sırf bu yüzden de çok yakıyor gibi gelebilir. Çünkü daha ay sonu gelmeden yakıt bitiyor ve canım sıkılıyor.
  • geçmenizi gerektirecek bir durum gözükmüyor. aracınızdan memnunsanız devam edin derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.