Şimdi Ara

Küba, Mayıs ayına kadar kendi ürettiği aşıyla Havana'nın tamamını aşılamayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kübalı yetkililer ve sağlık otoriteleri kendi yerli aşı üretimi çalışmalarını tamamlayarak, Mayıs ayına kadar Havana’nın neredeyse hepsinin aşılanacağını duyurdu.
    DIŞ HABERLER SERVİSİ

    Aşı üretimi ve geliştirilmesi konusunda köklü bir geçmişe sahip olan Küba, aşı spekülasyonları arasında kendi yerli aşısını üretmenin eşiğine geldi.

    Soberana 2 ve Abdala aşılarının 2’inci faz denemelerine başlayan Küba, aşı üretiminde başarılı olursa Latin Amerika’nın ürettiği ilk Covid-19 aşısı olacak.

    Sağlık Bakanlığının Bilim ve Teknolojik Yenilik Direktörü Ileana Morales, devlet televizyonuna aşı çalışmalarıyla ilgili verdiği röportajda, “Mayıs ayına kadar 2.3 milyona sahip Havana’nın 1.7 milyonuna kendi ürettiğimiz deneysel aşıları yapmayı planlıyoruz” dedi.

    Reuters'ta yer alan habere göre, Morales, yetkililerin Abdala ve Sobrena 2 aşıları için Haziran ayında onay isteyebileceğini belirtti. Morales, “Aşının acil durum kullanımının onaylanmasıyla halka yönelik kitlesel aşılama yoluna gideceğiz” ifadelerini kullandı.

    Sağlık Bakanı Yardımcısı Carilda Peña da, koronavirüs konusunda en kötü dönemde olunduğunu ve neredeyse her 100 bin kişiden 292’sinde hastalığa rastlanıldığının altını çizdi.


    ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE RİSK GRUBUNDAKİLER

    Aşının denemelerinden olumlu sonuç alınmasıyla hızla başlanacak olan toplu aşılama işlemleri, 60 yaş üstü ve sağlık çalışanları da dahil olmak üzere en fazla risk altında olan gruplarla başlayacak. Morales, Ağustos ayına kadar altı milyon olmak üzere Küba'nın 11 milyon sakininin yıl sonuna kadar aşılanmış olması gerektiğini söyledi.

    Worldometters verilerine göre şimdiye kadar 11.3 milyon nüfuslu Latin Amerika ülkesinde 68 bin 250 vaka bildirilirken, 401 kişinin de hayatını kaybettiği kayıtlara geçti.


    https://www.birgun.net/amp/haber/kuba-mayis-ayina-kadar-kendi-urettigi-asiyla-havana-nin-tamamini-asilamayi-planliyor-338753







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.