Şimdi Ara

Peugeot 406 Hakkında Herşey (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.006
Cevap
45
Favori
754.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rölanti devri bu esnada ve genelde kaçlarda. Soğukken-sıcakken-sorun varken. Bu dengesizlikleri ısı sensöründen de yapabilir. Bilgisayara bağlatıp bakabiliyorsanız ısı sensörünün motorun gerçek ısısını gösterip göstermediğine baktırın. Motor soğuk sanıp sıcakken zengin karışım verilmesine sebep olabilir.
    Bazı modeller gösterge için ayrı, ecu için ayrı iki adet ısı sensörü olabiliyor.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    İlk çalışma da rölanti 1000 devirde ısındıktan sonra 900 e düşüyor,soğukken hiç bir sıkıntı yok araç ısındığında normal seyrinde yine bi sıkıntı yok fakat durduğum da sallamaya başlıyor,usta ısrarla siboplardan diyor ve yaklaşık 2000 tl yi bulur diyor,bu rakam bana fazla geldi zaten,sizin bahsettiğiniz motor sıcaklığını bilgisayara bağlandığında gördük orda bi sıkıntı yok,gerçekten çok can sıkıcı bir durum ne yapacağımı bilmiyorum.
  • Arkadaşlar merhaba. Yeni bir araç almayı dusunmuyirum ve 406 lar aklıma yattı. Yalnız 406 2.0 sv ile 2.0 premium arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Bu ikisinin arasındaki farkı yazabilirsiniz. Sv 170000 km. Premium 190000 km.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki araçta 2001 model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaşlar 238000 km de 2000 model 406 sv 15000 lira istiyorlar 3 parça boya var araçta kozmetik olarak iyi sorun yok 2000 lira hasar kaydı var sizce Alınır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba gösterge panelinde bazen kilometre göstergesi yerinden oynamıyor giderken 5 fk sonra falan kendine geliyor sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Şase kablolarından bahsetti bi kaç kişi bu kablo nerdedir acaba? Veya başka bir arıza mı vardır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şase kablosu felan nedir eski elektrikli basit gösterge paneli çağındamıyız ?

    Gösterge panelleri tamamen dijital çalışır. ARacınızın vites kutusu manuel mi otomatik mi?

    1-Eski sistemde vites kutusuna akuple edilmiş bir dişli-çeliktel sistemi ya göstergeyi yada bir sensörü çevirir bu da gösterilecek forma dönüştürülür.
    Bu kablo kopar yada dişli sıyırırsa gösterge çalışmaz,

    2-mıknatıs etkisi ile çalışan bir sensör dişlinin dişlerinin manyetik alanı değiştirmesinden faydalanarak ecu ya sinyal yollar o da gösterge panelindeki step motora hareket vererek gösterilmesini sağlar. Eğer aracınız otomatik ise büyük ihtimalle sol ön teker davlumbazını sökünce görebileceğiniz bir sensör var o arızalanmıştır. Sökülüp temizlenip geri takılır. Yine çalışmaz ise o parça değişir.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende şase kablolarından bahsettiklerinde aynı tepkiyi vermiştim :)
    Hocam araç manuel söylediğiniz kısımlara yarın bir bakayım olmazsa dediğiniz gibi parça temini yapıp değişimini yaparız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 406 nın trigerini kaç binde bir değiştirmek gerekiyor.
  • mggokdemir M kullanıcısına yanıt
    80 ile 100 bin km arası değiştirirsen iyi olur.
  • Herkese Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul buyursun İnşallah.
  • Cumlemizin insallah.

    Aracin altindan halat gibi birsey sarkiyor sase kablosu diyorlar ama detayli bakamadim ampullerde patliyor anlam veremiyorum gunesligin makyaj lambalari yanmiyor sorun ne olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada triger markasi olarak ne onerirsiniz? Dayco iyimidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    O motor yağı ısısı şanzıman değil ama şanzıman motor soğutma sisteminden bağlantılı olarak soğuyor. Aşırı ısı ile alakalı ise şanzıman üzerindeki radyatörü söktürüp temizletin ama öncelikle motor radyatörünün deliklerini temizletip soğutma performansını arttırmanızı öneririm. Klima ve motor radyatörü birbirine yapışık monte edildiğinden yılların pisliği ön taraftan girip peteklerin yüzeyini kapatıp soğutma özelliğini azaltıyor. Bu da dolaylı olarak şanzımanın soğumasını azaltıyor. Bir de şanzıman yağınız 50.000 den eski ise onu da değiştirtin.

    üstadım , otomatik şanzımanın dur kalk trafikteki ısınma sorunu için
    1- radyatörü değiştirdim.
    2- şanzıman soğutucusu temizlendi.
    3- şanzıman yağı değişti.

    her türlü dediğiniz işlemleri yaptırdım. Fakat aynı sorun yoğun trafikte dur kalk yaparken sorun devam ediyor.

    Başka önereceğiniz bir şey var mı?
    yoğun trafikte yağ sıcaklık göstergesi 110'u geçince durup kalkmak için gaz verdiğim zaman gazı hemen almıyor sonra 'tak ' diye arabayı sarsarak kalkış yapıyor
    ve bunu her seferinde tekrarlıyor. Sıkışık olmayan trafikte vites geçişlerinde hiçbir sıkıntı yok.




  • Arkadaşlar merhaba, geçenlerde ekranımda, brake fluid level low hatası verdi, acaba el frenimmi zayıfladı? Bilgisi olan varmı acaba?
  • El freni swici yada uyari veren balatalarin bitmesi benzer hataya yol acabiliyor. Arac multipleks yani kodlanmis data tasidigindan hatalar yanlis sonuclara yonlendirebiliyor sistemi. Frene bastiginizda on panelde fren uyarisi goruyormusunuz


    Herkese hayirli bayramlar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 406 ailesi. Arabayı satalı uzun zaman oldu ama hala gördüğüm kadarıyla konu canlı. Arabayı kullanmış biri olarak bu arayı masrafını önemsemeyecek ve uğraşmayı seven insanlar haricinin 406'dan uzak durmasını tavsiye ederim. Buraya gelipte şu araç alınır mı bu araç alınır mı derseniz eğer araç çok çok önemli değil az km'de olsa boyalı-boyasız da olsa her an bir sıkıntı çıkarabiliyor. Ha arabanın tadı piyasada bulunan neredeyse hiç bir arabada yok. Donanımı desen şu an 80 binlik araçlarda bile yok. Yine de 406 biraz lüks ve sabır işi. Konudaki kullanıcalara verdikleri yardımlardan dolayı teşekkür ederim, iyi forumlar. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    El freni swici yada uyari veren balatalarin bitmesi benzer hataya yol acabiliyor. Arac multipleks yani kodlanmis data tasidigindan hatalar yanlis sonuclara yonlendirebiliyor sistemi. Frene bastiginizda on panelde fren uyarisi goruyormusunuz


    Herkese hayirli bayramlar dilerim

    Kardeşim cevabın için çok teşekkürler.

    Bu aralar kara bulutlar üzerimde dolanıyor galiba. Arabanın bir kaç yerini vurdum veya sürttüm :( Dün kaportacılardan fiyat aldım 500 ile 750 tl arasında değişti. Arabama özen göstermek istiyorum. İyisini yaptırmak istiyorum. Rabbim büyük kaza bela musibet tekrar vermesin İnşallah cümlemizle birlikte. Kardeşim soruna gelcek olur ön panelde fren uyasrısı olmuyor ama el freni çekili olduğu halde panelde el freni lambası yamıp sönüyor ve ekranda haala brake fuild yazısı yanıyor.




  • Merhaba arkadaşlar arada bir aracım "antipollution fault hatası" veriyor ve motor arıza ışığı yakıyor. Bunu sürekli yapmıyor biraz kullandıktan sonra arıza ışığı kendiliğinden sönüyor. Bu arıza sürekli yapmadığı için çok kafaya takmıyorum ama neden kaynaklanıyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a arkadaşlar geçen günü başımıza gelen olayı anlatmak istiyorum.Aracımız 406 2.0 HDI.
    Eve doğru yolculuk yaparken rampaya geldiğimde araç birden silkelemeye başladı ve hemen 1. vitese geçiş yapıp rampayı çıkmaya başladık.Çıkarken tabi kara dumanla birlikde tekleme eve gelene kadar devam ediyordu.Evin önüne arabayı parketmemle arabanın stop etmesi bir oldu.Ondan sonra kesinlikle araç çalışmadı.Eter ile de çalıştırmayı denedik fakat hiçbir sonuç vermedi.Tam çalışır diye motorun sesi değişiyor fakat gene aynı marş sesine geri dönüyor.
    Arızanın oluşabileceği yerleri kontrol ettik bunlar;
    Enjektörler,Elektrik aksamı,Geri dönüşler,Pompa,Triger kayışı,Depo yakıt gönderimi.
    Bunların düşında bu tür olayı yaşayan tecrübeli arkadaşlardan yardım beklemekteyim.
    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feryancı61 -- 24 Temmuz 2016; 11:30:49 >
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.