Şimdi Ara

İnsanlara bir şeyler anlatmanın anlamsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsanlara bir çok konu hakkında bilgi vermeye çalışıyorum. En ince ayrıntısına kadar anlatıyorum. Kendi hayat tecrubelerimi, yaşanabilecek durumları, olasılıkları ... Karşımdakine yaptığı hataların ne olduğunu anlatıyorum ama nafile.

    Nedense söylediğim 100 şeyden 95 i boşa gidiyor. Ertesi gün sanki hiç bir şey anlatmamış boş konuşmuşum gibi davranışlar sergiliyorlar.


    İnsanlara bir konu hakkında bilgi verirken nedense sadece kendi anlamak istediklerini anlıyorlar. Kendi duymak istedikleri kadarını duyup gerisini görmezden geliyorlar.


    Forumdaki bir çok tip de böyle. Açılan konudan bağımsız saçma sapan yorumlar atıyorlar. Yada ufak tefek ayrıntılarda boğulup gerçekleri görmezden geliyorlar.


    Burada sorun kimde? Ben mi anlatmada başarısızım yoksa karşımdaki insanlar mı anlattıklarımı anlamak istemiyorlar? Burada iki tarafta da sorun var aslında . Karşımdaki insanın sorunu algısı yeteri kadar geniş olmadığı için, basit düşünüp kolaya kaçtığı için anlattığım şeyleri anlayabilecek kapasiteye sahip olmaması, bendeki sorun ise karşımdaki insanın zekasını ölçmeden bir şeyler anlatmaya çalışıyor olmam.


    Her seferinde aklıma şu söz geliyor "Anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır.". Artık insanlara bir şeyler anlatmak yerine hata yapmalarına izin veriyorum. Zaten değişen pek bir şey olmuyor. Gerçekten beni dinleyecek dediklerimi anlayacak birisi olursa o zaman kendimi yorma zahmetine girebilirim.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.