Şimdi Ara

İcradan araba almanın imkansız olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İcradan araba almanın imkansız olması

    Bu ilana bakın araba kazalı anahtarı yok içinden ne çalınmış belli değil 5 tane kazası olmuş önceden ancak satış fiyatı piyasa fiyatından daha yüksek


    Bunun nedeni ilk sahibinin borçlarını ödememesi üzerinden süre geçip icraya verildiğinde arabayı götürüp değerli şeyleri aldırması anahtarı yok demesi onuda kendi tutması sonra bunlar ile ya arabayı tekrar alması ki borcu kapansın ve arabası gitmesin yada bunları satarak birilerine aldırması

    Devlet şunu görüp hiç bir şey yaptırmıyor ya koydukları fotoğraflardan bir şey anlaşılmıyor anahtar yok diye motor parçalarını bile göremiyorsun bazen çalınmış oluyor devlet düzgün fotoğraf çekmiyor sigorta sorgusu, mtv borcu, trafik cezaları, eski muayeneleri sunmuyor alıcının alması zorlaşıyor üzerine birde dolandırıcılık olunca iş bitiyor


    neden her şey böyle artık amerikada 5000 dolar etmicek arabayı icradan bile alamıyoz


    Edit: Aracın başlangıcı 55 bin tlden değeri ise 110 bin tl ancak kendi sahibi 145den almış çünkü parçalar onda anahtar onda zaten 2. el bedeli bu yani bu satış sahibinden ilanlarından ucuz değil onu anlatmaya çalışıyorum aynı zamanda gidip görünce anahtar tok diyip bırakıyorlar dışardan görebiliyordun sadece detay yok önceden yazdığım gibi eksperi geçtim basit kayıtlarını bile yazmıyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 15 Ocak 2021; 22:21:52 >







  • Güzel konuya değinmişsiniz ama tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım :(

  • Lafta Müslüman Bencil-Vergi devletinin işi.

    Serbest piyasa yok.
    Denetim yok.
    Rekabet yok.
    Düzenleme yok.
    =
    Ticaret ahlaksızlığı var.
  • Bir de bazi yeddiemin otoparkcilarinin, bu arabalari istedigine* vermesi, kendi sahsi mali gibi kullanmasi var. , istediginin disinda birisi kazanirsa o araba oradan saglam cikmaz diye tehdit edenler var...


    Eger yeddieminlerin duzgununu bulursaniz da Sadece bu isi yapan avukatlik burolarinin avukatlari sarmis oluyor etrafini zaten.
  • o ilandaki aracın muhammen bedeli 110bin diyor yani araç arttırmaya 55 binden girmiş 55bin o araç için piyasa ederinden yüksek mi ? ha akıllı geçinen biri gitmiş elektronik ortamda fiyatı 145 bine yükseltmiş, o akıllı fiyatı yükseltti diye birilerini suçlamak ne kadar mantıklı ?

  • Aglayanin mali muhabbettine ben pek inanmiyorum, Kimse girmeseydi bir arac 55.000'den birine gidecekti diyelim, 10 kisi girdi rekabet oldu 100.000'e gitti.

    Bu 100.000TL kimin borcundan dustu, Aglayanin borcundan dustu, ha satilmadi diyelim kaldi, Otopark parasi bilmem ne bu fiyattan mahsup ediliyor, yani arabaya kimse girmeseydi 55000TL bedel alindi diyelim, Otopark ve ivir zivir masrafiyla 50.0000 temizlendi diyelim borcludan. Asil borclu kimse girmedigi zaman aglar.
  • Onların düzen, site ve resimler 2000 li senelerin başında kalmış, bir özel şirkete verseler 3 günde orayı adam eder yoksa eski memurlar la bu iş yürümez.
  • İçerde güvenilir bir tanıdığın yoksa icradan araba alma işine hiç bulaşılmaz.

  • bu ilana nerden baktınız bilmiyorum.

    icra satışında muhammen bedel belirlenir ve muhammen bedelin %50 sinden satışa çıkar. Ankara şehri için konuşuyorum, birsürü yamyam girer ihaleye. Avantalarını vermezseniz fiyat yükseltirler, salça olurlar. Ama her türlü ucuza alınır.

    icrada en az 6 ay yattığından akü, lastik masraflarını, detaylı temizlik masraflarını; uygun koşullarda durmayıp düzgün bakılmadığından küçük kaporta masraflarını, anahtar olmadığından 1000, 1500 tl çilingir masrafını göze almanız gerekir.

    avukatım ve iki arkadaşımın isteği ve ihtiyacına binayen icradan araba aldık. Beş altı ihaleye katıldılar, birer tane düşürdüler. Yerinde inceleme yapılması mümkün. Özellikle bir arkadaşım Muhammen bedelin %60 ına kadar yükseltip aldı. 5-6 bin tl harcadı. Sürpriz masraf çıkmadı. İnanılmaz kar etti. Emek isteyen bir iş. İlginiz yoksa tavsiye etmem. bu iş ankarada çok çok zor. Bireysel alıcıyı yıldırmak için inanılmaz fiyat yükseltiyolar ya da avanta istiyolar. Çakallar dolu. Bir de piyasa çok canlıyken galericiler de sarmıştı. Şuan kimse girmiyodur, muhtemelen epey sakindir.

    bir de ağlayanın malı muhabbeti var. Ben kendime almam, satmak için de almam. Bana göre değil. Bir sürü derdi var. Yolda yakalatan adamlar anahtar ruhsat dışında bişey çalamıyolar, ama mal saklayan adamlar sökebildiğini söküp öyle saklıyolar. Yakalnırsa da öyle gidiyor araba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 15 Ocak 2021; 11:10:25 >




  • Edit yazdım sıkıntı rekabet değil bu araclardaki dolandırıcılıklar ve binici adamın alamaması

  • İcradan ev,araba v.s almak büyük sehirlerde daha kolay galiba bizim burada bakıyorsun değeri 250 bin olan daireyi banka satıyor 150ye aylarca ilanda kalıyor kimse gidip bakmıyor da:)

    Biraz korku biraz hayır getirmez biraz ayıp olur vesaire heralde,şahsen ben de hiç bakmam bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkenarjen -- 15 Ocak 2021; 22:40:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.