Şimdi Ara

Kısa dönem askerlik mi bedelli askerlik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 6 ay kısa dönem olarak yaptım fakat ozaman bedelli yoktu. Biz yaptık geldik bi iki celp sonra da bedelli geldi zaten. Benim hakkım olsaydı kesinlikle bedelli yapardım. Mis gibi 1 ay acemi birliğinde yap gel işte herkes zaten senin devren ve acemi. Zaten esas askerlik usta birliğinde başlıyor. Askerlik benim için güzel bir tecrübe, macera ve anı oldu fakat dediğim gibi hakkım olsaydı kesinlikle bedelli yapardım. Sonuçta adı "zorunlu hizmet". İmkan varsa neden paramla yapmıyım ki. Para ödenir. Olmadı kredi çekersin ufak ufak ödersin zamanla. İşi gücü olanlar için veya evli olanlar için zaten bedelli en mantıklısı.

    Albay postası, yazıcı, revirci, kantinci gibi görevlerde bulundum. Zor iş abi. Aynı komutan kapıyı çaldığımda "siz benim adamımsınız lan sürekli kapı çalmayın direkt girin" diye azarlıyor. Çalmadan giriyorsun bu seferde "ulan kapı çalmadan mı girilir belki hatun attım odaya neden çalmadan giriyorsunuz" diye azarlıyor. Bu en basit örnek yani bazen ne yaparsan yap suç. Bazı şeylere alışmak zaman alıyor ama alışıyorsun ve o ortamla bütünleşiyorsun. Albayı kötülediğimi sanmayın kendisini çok severim buda böyle tuhaf bir ilişki biçimi işte. Hem seviyor hem çarpıyordu bizi sürekli. Şoför arkadaşla beni çok koruyup kolladı düşük rütbeli komutanlar hiçbir iş yaptıramazdı bize mesela. Tırsarlardı komutanımızdan. İşin birde diğer askerlerle olan ilişkisi var. Bazen çok yoruyor bu insanı. Ben askerliğimin bitimine 2 gün kala mıntıkaya çıktım artık kimseyle muhatap olmak istemediğim için. Ses yapan uyutmayan horlayanlar cabası. Kokanlar hele, kişisel temizlikten bihaber nice koğuş arkadaşlarınız oluyor. Tuvalete büyük abdestini yapamayan bir askere büyük abdest nasıl yapılır öğretmek zorunda kalmıştım. Bazı insanların seviyesinin boyutunu sizin takdirinize bırakıyorum.

    İşte askerlik yapmak böyle bişey. Bedelli konusunda bile otomatik askerlik anılarına bağlıyor insan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 12 Ocak 2021; 10:47:18 >




  • Aldığın maaşa ve medeni duruma bağlı. Bedelli başvurumu yapıp evlendim, açıkçası işimi ve eşimi seviyorum. 6 ay ayri kalmak yerine 1 ay ayri kalmayi seçerek kredi çekip bedelliye yatırdım. Ufaktan ödüyorum.

    Bekar olsam işimi sevmesem hadi görüşürüz diyerek işimi bırakır gider 6 ay yapar gelirdim.
  • Bağlı olduğun şubede işlenlerin yapılır diye biliyorum.
  • 5 ay için 37 bin tl çeken gerçekten ya zengin yada insanların anlattığı kötü olayların etkisiyle korkudan kredi / borç bulmuş kişidir. zengin olanlara lafım yok, diğerleri için ciddi anlamda israftan başka bir şey değil. orada insanlara işkence etmiyorlar, türlü türlü insanların olduğu doğru fakat psikolojik açıdan güçlü olmanız gerek hepsi bu kadar. şansınıza daha iyi bir yer gelme ihtimalinide göz önünde buldurun.


    37 bin tl versen bile 1 ay yapacaksın, geri kalan 5 ay için o parayı veriyorsun. kesinlikle 6 ay diye hesaplanmamalı. asgari ücret ile çalışan veya aylık 5-6 bin tl ile çalışanlar da dahil olmak üzere kimse bulaşmasın, tavsiye etmiyorum. gidin paşa paşa yapın askerliğinizi. 3 yıllık kredi çekerseniz, toplam ödemeniz 4 kat olacak. 1 yıllık çekerseniz aylık ödemeniz 3.5bin tl gibi bir rakama denk gelecek. bu rakamları verdiniz varsayalım. çevremde bu krediyi çekip askere 1 ay gidip geldikten sonra pişman olan insanlarla dolu. evlendi ve hala o kredi ile uğraşıyor, istediği ev eşyalarını bile alamadı hanımı ağladı karşımda.. öyle herşey toz pembe değil. gidin yapın beyler, bankaya borçlu olmaktansa, ah keşke yatırım yapsaydım da o parayla askerlik yapmasaydım diye kafanızı taşlara duvarlara vurmayın sonra.


    3 yıl hesaplaması

    37.000 tl

    aylık taksit

    1.472,21 tl

    toplam ödeme

    53.184,56 tl (4 kat)

    ------------------------

    1 yıl hesaplaması

    aylık taksit

    3.517,64 tl(4 kat)

    toplam ödeme

    42.396,68 tl





  • quote:

    Orijinalden alıntı: FordcuGocaHerif

    Sınıflandırma veya sevk beklerken bedelliye başvuruluyor mu acaba? Bir bilginiz var mı bu konuda?



    Alıntıları Göster

    Evet kardeşim başvuruluyor ücret belli olduğunda ya e devletten asal hizmetlerden bedelliye çevir yada şubeden hallet parayı yatır sonra beklersin zaten.

  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt

    Hocam kaç kişiyle görüşsem, görüş alsam sizin söylediğinize benzer ifadeler duydum. Riske de girmedim.  

  • Merhaba arkadaşlar. Bir yanda eldeki birikimin büyük kısmını kullanarak bedelli askerlik yapmak, bir yanda da maaş almadan 6 ay askerlik yapmak. (Bedelli yaparsam 1 aylık maaşım da kesilecek, 37 BİN TL'nin üzerine eklenmiş gibi olacak. :) ) Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve neden?


    Ayrıca bedelli askerliğe başvurmak istesem kalan 10 günde işlemler yetişir mi, hangi yolları takip edeceğim?


    Teşekkür ederim. :)




  • Askere giden arkadaşlarımla konuştuğumda kimisi askerlik ayrı bir olay gidip görmen lazım diyor kimisi de kaç para olursa olsun ver bedelli yap diyor. Kafam çok karışık :)

  • Bütçene bağlı.

  • @AMC Birikmiş param var hocam o da bedelliyi karşılayacak boyutta. Gelirim de 5-5.5 Bin TL civarı diyebilirim.


    @Surfer Rosa Bekarım hocam, aylık gelirim de 5-5.5 Bin TL civarında. Kafamı karıştıran durumlar bir anda tüm birikimi bedelliye yatırmak mantıklı olacak mı, bedelli yaptığımda bir ay maaş alamayacağım, kısa dönemde 6 ay ama ikisini kıyaslayınca 5 aylık maaş zararım olacak gibi. 6 Ay da çok uzun bir süre :) Ne yapsam bilemedim. Çok çeşitli yorumlar duyuruyorum, okuyorum askerlikle ilgili. Kafam çorba oldu. Zaman da azalıyor ay sonuna bir şey kalmadı :)

  • Askerliği herkes ayrı yaşar. Genelde kimisi rahat geçti der kimisi de yakınır durur. Benim bir kuzenim dağ komando gitti ve sorsan dikenlerden çıkmadı (kaç yıl öncesi), bir başka kuzenim postaydı ve çok sıkıntı çekmemişti. Bana yedek subay çıktı 4 sene önce, hiç beklemediğim halde (iktisat mezunu yedek subay hiç duymamıştım) ama ilk bir süre sıkıntılı oldu.

    Şimdi tüm askerliği azalttılar. Ama orada ne yaşarım diyerek gitme. Hesapla, 6 ay maaş almadan askerde durmak mı yoksa 1 ay maaş almadan durmak mı? Evde bekleyen var mı? 6 ay gidip borca girmemek mi yoksa 5 ay orada kalmamak için borca girmek mi? İşte hangi pozisyondasın, kaybetme riski var mı?

    Bir sürü kriter var. Herkes farklı yaşıyor özetle. Orada ne yaşayacağını orada göreceksin, o zamana kadar kar/zarar listesi yapıp inceleme yapmak gerekli bence.

    Benim birikimim yoktu, işim yoktu, evli değilim, birikimim olsa da normal giderdim yani. Kaybedeceğim pozisyonu olan bir işim olsaydı, borçlanır bedelli yapardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 22 Aralık 2020; 16:23:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmp341

    Askerliği herkes ayrı yaşar. Genelde kimisi rahat geçti der kimisi de yakınır durur. Benim bir kuzenim dağ komando gitti ve sorsan dikenlerden çıkmadı (kaç yıl öncesi), bir başka kuzenim postaydı ve çok sıkıntı çekmemişti. Bana yedek subay çıktı 4 sene önce, hiç beklemediğim halde (iktisat mezunu yedek subay hiç duymamıştım) ama ilk bir süre sıkıntılı oldu.

    Şimdi tüm askerliği azalttılar. Ama orada ne yaşarım diyerek gitme. Hesapla, 6 ay maaş almadan askerde durmak mı yoksa 1 ay maaş almadan durmak mı? Evde bekleyen var mı? 6 ay gidip borca girmemek mi yoksa 5 ay orada kalmamak için borca girmek mi? İşte hangi pozisyondasın, kaybetme riski var mı?

    Bir sürü kriter var. Herkes farklı yaşıyor özetle. Orada ne yaşayacağını orada göreceksin, o zamana kadar kar/zarar listesi yapıp inceleme yapmak gerekli bence.

    Benim birikimim yoktu, işim yoktu, evli değilim, birikimim olsa da normal giderdim yani. Kaybedeceğim pozisyonu olan bir işim olsaydı, borçlanır bedelli yapardım.

    Ben de duyduğum, okuduğum yorumlardan yola çıkmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi herkes ayrı yaşıyor. Neresi çıkacak. komutanlar vs. hep ayrı bir soru işareti. :) <


    İşimi kaybetme durumum yok çok şükür. Gelirim de 5-5.5 Bin TL civarında değişiyor şimdilik. Bedelli yaparsam birikmiş nakdimi vermem gerekecek üstüne birazcık da altın bozduracağım. :) Bir anda birikmişi vermek kolay olmayacak ama bir yanda da 6 ay maaş alamıyorum, askerliği nerede hangi şartlarda yapacağım belli değil. O yüzden bir ayda işini bitireyim diye de düşünüyorum. Tam bir arada kalma durumu. :) Bu ay sonuna kadar ödeme yapılmazsa 2 Bin TL daha zarara girmiş olacağım o yüzden bu ay bitmeden net bir karar vermem gerekecek. Bedelliye tamam desem bu kalan süreçte tüm işlemler yetişir mi onu da bilmiyorum





  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt
    O zaman bedelli için vakit var mı onu öğrenmen gerek. Şubeye falan danışmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tmp341

    O zaman bedelli için vakit var mı onu öğrenmen gerek. Şubeye falan danışmak lazım.

    Şu an ikametimin bulunduğu ilden farklı bir ildeyim. Yarın arayıp bu konuyla ilgili bilgi almaya çalışayım hocam. Sonra bedelli mi normal askerlik mi kısır döngüsüne devam ederim. :)


    Farklı ilde olduğum için işlemlerde sorun olmaz umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 22 Aralık 2020; 19:11:44 >
  • XBlades kullanıcısına yanıt

    Tamam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XBlades

    5 ay için 37 bin tl çeken gerçekten ya zengin yada insanların anlattığı kötü olayların etkisiyle korkudan kredi / borç bulmuş kişidir. zengin olanlara lafım yok, diğerleri için ciddi anlamda israftan başka bir şey değil. orada insanlara işkence etmiyorlar, türlü türlü insanların olduğu doğru fakat psikolojik açıdan güçlü olmanız gerek hepsi bu kadar. şansınıza daha iyi bir yer gelme ihtimalinide göz önünde buldurun.


    37 bin tl versen bile 1 ay yapacaksın, geri kalan 5 ay için o parayı veriyorsun. kesinlikle 6 ay diye hesaplanmamalı. asgari ücret ile çalışan veya aylık 5-6 bin tl ile çalışanlar da dahil olmak üzere kimse bulaşmasın, tavsiye etmiyorum. gidin paşa paşa yapın askerliğinizi. 3 yıllık kredi çekerseniz, toplam ödemeniz 4 kat olacak. 1 yıllık çekerseniz aylık ödemeniz 3.5bin tl gibi bir rakama denk gelecek. bu rakamları verdiniz varsayalım. çevremde bu krediyi çekip askere 1 ay gidip geldikten sonra pişman olan insanlarla dolu. evlendi ve hala o kredi ile uğraşıyor, istediği ev eşyalarını bile alamadı hanımı ağladı karşımda.. öyle herşey toz pembe değil. gidin yapın beyler, bankaya borçlu olmaktansa, ah keşke yatırım yapsaydım da o parayla askerlik yapmasaydım diye kafanızı taşlara duvarlara vurmayın sonra.


    3 yıl hesaplaması

    37.000 tl

    aylık taksit

    1.472,21 tl

    toplam ödeme

    53.184,56 tl (4 kat)

    ------------------------

    1 yıl hesaplaması

    aylık taksit

    3.517,64 tl(4 kat)

    toplam ödeme

    42.396,68 tl

    Durumu arkadaş güzel özetlemiş. Paranız çoktur, 37 bin sizin için fazla para değildir, o zaman tabi ki bedelli yapılır. Hatta bedelli ücreti tekrar 15-20 bin tl olsa yine değer o paraya. Şayet çalışmıyorsanız, çalışıyor ama işinizde mutlu değil ayrılmayı düşünüyorsanız, aldığınız ücret düşük ise kredi çekmek hiç mantıklı değil. Yılbaşından sonra bedelli ücreti en az 40 bin tl olacak, bi taraftan merkez bankası faiz yükseltmeye devam edecek. 40 bin tl'nin size toplam maaliyeti 12 ay vadeli çekerseniz en az 44-45 bin, 24 ay çekerseniz 48-50 bin tl olacak.


    Benim tecilim Şubat 28'de bitecek ve şu an özel sektörde çalışıyorum. Maaşım 4bin tl ama işyeri önüme bir kontrat dahi koymadığı için güvenemiyorum. İstesem Mart ayı içerisinde bedelli ücretini yatırabilirim ama Mayıs'ta gidip Kasım'da geleceğim. Çalıştığım iş kamu veya büyük holding şirketi olsa ve döndüğümde %90 tekrar alınmayacağımı bilsem, bedelli ücreti 100bin dahi olsa çekerdim o krediyi hemen 1 ay giderdim. Kendinize sormanız gereken soru bu iş için bedelli yapmaya değer mi? Psikolojik olarak güçlü olun, fiziksel zorluğa alışılacaktır. Gerekirse antidepresanla gidin kışlaya ama o krediye bulaşmayın, dödüğünüzde rahat rahat paranızı harcayın :) .


    Not: (Banka kredisini hesaplarken faizini unutmayın)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FordcuGocaHerif -- 31 Aralık 2020; 9:44:37 >




  • Evet işin o tarafıda var.

    1987 yılı bedelli askerlik ücreti: 5.425 Mark

    1992 yılı bedelli askerlik ücreti: 4.785 Mark

    1999 yılı bedelli askerlik ücreti: 15.000 Mark

    2011 yılı bedelli askerlik ücreti: 30.000 TL

    2014 yılı bedelli askerlik ücreti: 18.000 TL

    2018 yılı bedelli askerlik ücreti: 15.000 TL

    2019 yılı Ocak-Haziran bedelli askerlik ücreti: 31.343 TL

    2019 yılı Haziran- Aralık bedelli askerlik ücreti: 33.230 TL

    2020 yılı Ocak-Haziran bedelli askerlik ücreti: 35.054 TL

    2020 yılı Haziran- Aralık bedelli askerlik ücreti: 37.070 TL

  • XBlades kullanıcısına yanıt
    2021 deyiz hocam dusme ihtimali var mi sizce
  • Hayır daha da yükselecektir. Yukardaki arkadaşın dediği gibi, 40.000 TL olması bekleniliyor.

  • Haziran ayına kadar düşüncemi erteledim arkadaşlar. Bu 6 aylık süreçte birikim durumuma göre, hayat şartlarına göre bir düşünce içerisine daha gireceğim. Gelirim 6 aylık bedelli parasını tam karşılamıyor(5-5.5 bin civarı maaşım var) ama biraz birikmiş param var onu kullanıp üzerine de bir şekilde tamamlamayı düşünmüştüm. Yarın bir gün neyin ne olacağı belli olmadığından şimdilik erteleyeyim dedim ve yeni yıla sarkıttık olayı. :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.