Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
107.620
Cevap
259
Favori
3.942.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fpsboost'a bir sürü yeni oyun eklenmiş. birçoğunu gamepass sayesinde para ödemeden ve 60-120 fps oynamak bile xbox tercih etmek için bir sebep. öteki konsolda 30 fps ve para vererek oynadığınızı düşünsenize.  


    Games Featuring FPS Boost - Xbox's Major Nelson




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rampage -- 3 Mayıs 2021; 19:47:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rampage

    fpsboost'a bir sürü yeni oyun eklenmiş. birçoğunu gamepass sayesinde para ödemeden ve 60-120 fps oynamak bile xbox tercih etmek için bir sebep. öteki konsolda 30 fps ve para vererek oynadığınızı düşünsenize.  


    Games Featuring FPS Boost - Xbox's Major Nelson

    Aynen çıkış oyunu yeni nesil oyun olmadığı için. Microsoft kokuşmuş eski oyunlara fps boost edip dayıyor size. Neden yeni nesil konsola para verdiniz ki? kokuşmuş eski oyunları yüksek fps de oynamak için mi sadece  


    Şunu tekrar hatırlatalım. Microsoft bile PlayStation oyunlarına özeniyor, size de eski oyunları boostlayıp yani ısıtıp ısıtıp dayıyor.


    Düşünsenize yeni nesil konsol almışsın, yeni nesil oyun yok Titanfall 2'yi 720p de 120fps oynuyorsun ama oyunu oynayan kimse yok  


    Microsoft "The last of Us Part II, Büyük Ölçüde Konsol ve PC'nin çok Ötesinde" diyor.


    https://n4g.com/news/2415246/microsoft-calls-the-last-of-us-2-significantly-ahead-of-anything-on-console-and-pc-in-leaked-review


    Microsoft bile PlayStation'un ve Oyunlarının her şeyden daha iyi olduğunu kabul ediyor. Xboxcılar kabul edemiyor  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 3 Mayıs 2021; 20:14:10 >




  • Biraz geri değil ileri götüren haberlerden bahsedelim,


    Hani şu Microsoft'un alacağı Discord vardı da alamayınca public açmaya karar vermişlerdi. Sony ile partnerlik imzalamışlar. 2022 başında Discord uygulaması PlayStation'lara entegreli hale gelip kullanılmaya başlayacak. Party chat'ler de artacak kalite, PC listendekilerle konuşmak gibi özellikler ile beraber.




    Popular communication service will integrate with your social experience on PlayStation beginning early next year


    Jim Ryan, President & CEO


    At PlayStation, we’re constantly looking for new ways to enable players around the world to connect with one another, form new friendships and communities, and share fun experiences and lasting memories. It’s in this spirit that we’re excited to announce a new partnership with Discord, the communication service popularized by gamers and used by more than 140 million people every month around the world.


    Together, our teams are already hard at work connecting Discord with your social and gaming experience on PlayStation Network. Our goal is to bring the Discord and PlayStation experiences closer together on console and mobile starting early next year, allowing friends, groups, and communities to hang out, have fun, and communicate more easily while playing games together.


    To bring these experiences to life for our players, Sony Interactive Entertainment has made a minority investment as part of Discord’s Series H round. From our very first conversation with co-founders Jason Citron and Stan Vishnevskiy, I was inspired by their lifelong love for gaming and our teams’ shared passion to help bring friends and communities together in new ways. Empowering players to create communities and enjoy shared gaming experiences is at the heart of what we do, so we are beyond excited to start this journey with one of the world’s most popular communication services.


    https://www.sie.com/en/blog/announcing-playstations-new-partnership-with-discord/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 3 Mayıs 2021; 20:37:58 >




  • dostlar ps5 cihazı ülkede geliri 3500 üstü bireyler için


    cihaz 5999 a digital aldın oyunu da 700 desek kardeşlik olayı var 350 ila 400 arası diyelim bir oyuna 350 400 verdi bu oyunu bitirip zaten tekrar hesap olarak p2 sini satar 250 e 100 liraya oyun oynamıs olur ha ben bunlarla ugraşamam alır oynarım elimde dursun diyorsan da orasını bilemem ama ps5 almak için belirli bir geliriniz olması lazım


    ps5 6000 +240 lira psn plus 1 yıllık burda avantaj olarak psn collection da ex oyunların tadına varabilrisiniz (kısıtlı) büyük paralar vermeden ilk defa ps sahibi oldugunuz da bu oyunlara masraf yapmayacaksınız demek buda + psn plus ın verdigi kaliteli oyunları da unutmayın her ay güzel 2 ps4-ps5 1 adet de ps5 olmak üzere 3 oyun veriyor



    Mayıs ayı içinse


    PlayStation 4 için Battlefield V ile Stranded Deep ve PlayStation 5 içinse Wreckfest ücretsiz olarak verilecek.



    xbox içinse series s için gelir seviyeniz asgari ücret olsa bile cihazı alıp yürütebilirsiniz


    4200+ aylık 45 lira gamepass ultimate ile devam edebilrisiniz (call of duty yada rdr 2 gibi oyunlar için para verip almanız gerekiyor)


    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0?activetab=pivot%3Agamesanddealstab


    Bu link üzerinden gamepass ultimate aldıgınız da oynayacagınız oyunlara oyunlar bölümüne basarak görebilirsiniz ültimate üyeligin fiyatına da burdan bakabilirsiniz


    ültimate in aylıgı resmi olarak 44.99 yıllık 539.88 e geliyor



    bu arada tavsiye edilen ps5 digital sürüm xbox series s cihazından daha donanımlı bir cihazdır performans olarak.


    resmi kanallar üzerinden


    4200 TL 1series s 5999 TL ise ps5 digital sürümdür aradaki fark ise 1799 lira dır


    Bu arada unutmadan ps5 cihazını istiyorsanız firmalara gidip isim yazdırmanız gerekiyor





  • Murattimeister kullanıcısına yanıt
    Geriye uyumlulukta yeni özellik eklenebilmesi Playstation 5'te daha zor. Çünkü Playstation tarafının geriye uyumluluğu Xbox'ınki kadar iyi değil. Tek planınız Warzone'u 120 fps oynamak ise yakın zamanda Warzone'un yeni nesil özel bir sürümünün geliştirildiğini duyurdu. Aceleniz yoksa ve PS5 almak da seçenekleriniz dahilindeyse onu da tercih edebilirsiniz. PS5'te de bu sürüm çıkış yaptığında 120 fps desteği olacaktır.

    https://www.gamesradar.com/call-of-duty-warzone-ps5-and-xbox-series-xs-upgrades-are-in-the-works/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 4 Mayıs 2021; 13:42:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 7ender kullanıcısına yanıt

    RTX değil Ray Tracing'dir o. RTX nvidia'nın Ray Tracing için kullandığı isim. Ray Tracing'den bahsedip, SSD'ye geçmek çok alakasız. Günümüzde artık Teknolojiler ve Yetenekleri önemli. PS5'deki SSD'nin kullanım şeklide bu özel teknolojilere dahil tıpkı DLSS, FidelityFX, Machine Learning gibi.


    SSD'nin Özel oyunlarda, Anlaşmalı veya Yapımcının kendi kullandığı Oyunlarda Performansa etkisi olur, Çünkü PS5'in SSD'si ve Teknolojisi Sistem ile uyumlu çalışıp, Primitive Shaderleri vs işleyebiliyor bir işlemci gibi.


    Ayrıca ileride Machine Learning kullanımı artacak. PS5 donanım seviyesinde Machine Learning kullanabilirken, Xbox Series X şuan yazılım seviyesinde Machine Learning kullanabiliyor, DirectML api'si olarak.


    İleride AMD FidelityFX ve Machine Learning kullanımı olacak oyunlarda ve Machine Learning için PS5 şuan bir seviye ötede.


    Machine Learning için şuan kullanım gücü sıralaması şu şekilde:


    NVIDIA Turing(Machine Learning için ayrıca atanmış doanım) > PS5 (Machine Learning için GPU Donanım seviyesinde) > XSX (Machine Learning için DirectML API seviyesinde)


    ---------------------------------------------------------------------------------------------


    "Note that DirectML is an API, and it does not refer to the hardware.


    Practical Application of Machine Learning by Insomniac Games

    The final evidence that PS5 fully supports Machine Learning on a hardware level surfaced when Insomniac patched Spider-Man Miles Morales on PS5"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 5 Mayıs 2021; 2:43:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnbry

    Xbox iyi eğlenmiş (haklı olarak)  

    Yeni sayılabilecek oyunlarda çözünürlük mevzusu nasıl? 120 FPS için her oyunu illa 720p 900p'ye mi çekiyor? 1080p, 1440p 120 FPS veren oyunlar da var mı?



    Ana konuya yazdim buraya yaziyorum soyle bir durum var. Fps boots'un normalde cozunurluk dusurme gibi bir olayi yok burada oyunun kodlarına müdahale edilmeden fps artışı sağlanıyor. Normalde series x, oyunlarin xbox one x versiyonunu calistiriyor. Bazi boost alan oyunlarda boost ozelligi kapali olarak geliyor cunku boost ozelligini acarsaniz xbox one x versiyonu yerine xbox one versiyonunu calistirip onun uzerinde boostlama yapiyor. Haliyle cozunurluk dusuyor. Asagidaki linkte eger "off by default on series x" kismi isaretliyse sizin kendiniz boost'u acmaniz lazim cunku fps boost'un calismasi cin xbox one x versiyonu yerine xbox one versiyonunun calismasi gerekiyor. Herkes cozunurluk dususunu istemeyecegi icin bu durumun oldugu oyunlari "off by default" yapmislar. Ama misal Alien isolation'da boyle bir durum olmadigi icin o direk isaretlenmis olarak geliyor oyun. Misal series s'de butun oyunlarda fps boost ozelligi isaretli sizin isaretlemenize gerek yok cunku series s zaten oyunlarin xbox one versiyonunu calistiriyor.


    Yani bazi oyunlar icin tercih meselesi yapmışlar. Daha kolay anlasilmasi icin soyle diyim yuksek fps ps4 grafikleri mi yoksa ps4 pro grafiklerimi. Butun oyunlar boyle degil ama off by default yazanlar yani sizin kendiniz aktiflestirdiklerinizde sistem boyle calisiyor. Öyle yada böyle yapımcı müdahalesine gerek kalmadan, oyunun kodları değişmeden yüksek fps seçeneği sunmuşlar. Oyun aslında xbox one'da 30 fps çalıştığını sanıyor. ama bizim gördüğümüz ekranda 120 fps oluyor. BF5 xbox one'da 1080'miş misal series x'de 120 fps çalışıyor mantığı böyle düşünebilirsiniz. Df videolarında daha detaylı anlatmışlar merak ettiyseniz ordan bakabilirsiniz.


    https://majornelson.com/fpsboost//




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 6 Mayıs 2021; 10:56:32 >




  • Hayırlı olsun Playstation, xbox'ın fps boost'una karşılık Game Boost'u tanıttı.


    Güzel haberler bunlar. Rekabet her zaman iyidir. Cihaz satışı ve exclusive oyun kısımlarında xbox hiçbir zaman Playstation'ı zorlayamayacak olsa bile hizmet kısmında Playstation'ı yeni bir şeyler denemeye ittiği aşikar.  




    https://www.webtekno.com/sony-playstation-game-boost-tanitim-videosu-h109540.html


    https://www.tweaktown.com/news/79162/playstation-5s-game-boost-titles-outlined-in-new-sony-teaser/index.html


    https://shiftdelete.net/ps5-game-boost-ozelligi-ps4-oyun-destegi-tanitim




    Bu da ilgili hizmetin logosu olacakmış;



    Sony sessiz ve derinden ilerlemeye devam ediyor.  





  • https://www.youtube.com/watch?v=CMRuYC8UBkk&feature=youtu.be

    İnceleme gelmiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama az önce şöyle bir şeye denk geldim. Bu doğruysa Xbox tarafının gerçekten ciddi sayıda insanın Game Pass üyesi olmasına ihtiyacı var. Durum pek iyi görünmüyor gibi sanırım.

    https://twitter.com/tomwarren/status/1389987125626605570?s=20

    https://twitter.com/Saltiest_Gaming/status/1390290164912508930?s=20


    Ayrıca bir Xbox sever olan Tom Warren, Rocket League geliştiricisinin PS5'te neden Xbox'taki gibi fazla 120 fps oyun olmadığı hakkındaki açıklamasını paylaşmış. Bu açıklama Digital Foundry'den John Linneman'ın yaptığı açıklama ile aynı.

    https://twitter.com/tomwarren/status/1390014679091535872?s=20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 7 Mayıs 2021; 5:21:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • PS gömme videosu izlemek isteyenler buyursun https://www.youtube.com/watch?v=Oyah_q0QZms&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt

    Hocam hiçbir yerde resmi bir bilgi yok bununla alakalı. Ancak Wikipedia üzerinde yazılan bilgilere bakarsak :


    https://en.wikipedia.org/wiki/DualShock#DualSense


    https://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_Wireless_Controller



    Dualsense için Bluetooth 5.1 olarak belirtiliyor. Xbox Series kontrolcüleri için spesifik olarak belirtilmemiş. Bir önceki revizyon için Bluetooth 4.0 olarak belirtiliyor. Sadece belirli özellikler değiştiği için Series kontrolcülerinde, onlarda da Bluetooth 4.0 olabilir. Belki Bluetooth 4.2 de olabilir tam olarak kesin bir şey söylemek mümkün değil sanırım. Yeni çıkan Xbox kulaklığı da Bluetooth 4.2 olarak belirtiliyor.





  • ultrAslan-BH kullanıcısına yanıt

    Garip bir sorun gibi duruyor. Benim de birkaç gün önce PS5'im ulaştı. O zamandan beri oynuyorum hiçbir sorun yaşamadım. Lag vesaire hiçbir şey yok.


    Xbox tarafı Series konsollarındaki bluetooth-kontrollerin bağlantı teknolojisi hakkında hiç bilgi vermemiş. O yüzden fark olup olmayacağını tahmin edebilmek biraz zor gibi duruyor. Umarım sorununuz çözülür. Xbox'a geçiş yaparsanız umarım onda da bir sorun yaşamazsınız.


    Ekleme : Xbox'ın, Xbox Wireless adı altında kendi özel wireless protokolü varmış Xbox One zamanından. Ancak bu kablosuz protokolün Bluetooth veya Wifi-Direct bazlı olup olmadığı hakkında tam olarak bir açıklama yok. Xbox'ın yaptığı açıklamalarda kendi kablosuz protokollerinin bluetooth'tan daha yüksek hızda ve daha düşük gecikmede bağlantı sağladığı belirtiliyor. Playstation tarafında da kendine özel bağlantı protokolü olabilir. Şu an Dualsense'lerde bununla alakalı kesin bir yazı göremedim ancak Dualshock 4'lerde var gibi duruyor. Bunların yanında bu özel protokol olarak bahsedilen şeyler farklı radyo frekansı dayalı protokoller olabilir. O yüzden direkt olarak gerekli test ekipmanlarıyla ayrı ayrı her iki kontrolcüyü de test etmeden gecikme değerleri arasındaki farkı belirleyemeyiz.


    Dualshock 4'tekilerle alakalı bulduğum kaynak burası : https://www.psdevwiki.com/ps4/DS4-BT




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 8 Mayıs 2021; 19:15:12 >




  • Bak o küçük yazıların sonunda ve adamın 2. tweetinde 2019 CY(Calendar Year) yazıyor, microsoft'un takvim yılları hep bir sene de önce olur yani 2019CY aslında 2018 de kazandıkları miktar, Eğer güncel veriyi istersen 2021 Q3 gelirleri daha geçen ayın sonunda açıklanmıştı. Yazı da özetle sadece 3. çeyrekte Xbox $1.2B kar getirmiş, total 2021CY için $5B gibi bir beklenti var onu da temmuz ayında açıklayacaklar.



    Yazının başında dediğin olay tamamen YALAN.


    Xbox isterse zarar etsin microsoft onu kompanse edecektir, çünkü oyun pazarı çok büyük ve Microsoft burdan çıkmak istemiyor bunu en net son 2-3 senede harcanan paraya bakarak anlayabiliriz, başarısız bir xbox one dönemi sonrasında Xbox agresif bir şekilde satın alımlar yaptı bu paranın bir çoğu aslında Xbox'ın değil de Microsoft'un kaynaklarıydı.


    Burda ana şirketler karşılaştırılacaksa Sony'nin market capi, 130B dolar, Microsoft'un ise 2T dolar



    Microsoft Q3 2021 earnings: strong Xbox and Surface growth - The Verge




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ererhan -- 9 Mayıs 2021; 0:13:24 >




  • ererhan E kullanıcısına yanıt

    MS'un ofis yazılımı kanadı var, işletim sistemi kanadı var, bulut sistemleri kanadı var ve hepsinden de ciddi kar elde eden bir firma. Sony son dönemde önce küçüldü, sonra elde kalan bölümlere akıllıca yatırım yaparak bu noktaya geldi.


    Bilmiyorum hatırlıyor musunuz, 2013-2014 yıllarında MS yönetim kurulu Xbox markasını ciddi ciddi Amazon'a satmayı düşündü, yönetim kurulu Xbox bölümünden kurtulmak istedi. Bu trilyon dolarlık şirket siz sanıyor musunuz ki, bu bölümün kamburunu hep sırtında taşıyacak? Bu şirketin yönetim kurulu var, hesap verdikleri hissedarları var, bir gün bir bakmışsınız adamlar kepenkleri indirmiş, o trilyon dolarları adamlar kar edecekleri işlere yöneltmişler ki, bunlar kapitalist düzendeki şirketlerden öte tröst haline gelmiş ulus-şirketlerdir.


    25 oyun stüdyosu, ilk günden tüm oyunlar geympeste, harcanan paralar, binlerce personelin gideri, yazılım geliştirme maliyetleri sanıyor musunuz ki, değil 30-40 milyon abone, ancak 100 milyon abone ile kendini belki kurtarır. Netflix ile karşılaştırıyorsunuz ama bir bakın adamların ne kadar abonesi var, sadece ülkemizde 2.5 milyon abone, dünyanın kalanını siz hesap edin. Baktım şimdi dünya geneli 207 milyon


    https://www.statista.com/statistics/250934/quarterly-number-of-netflix-streaming-subscribers-worldwide/#:~:text=Netflix%20had%20207.64%20million%20paid,Netflix's%20total%20global%20subscriber%20base.


    Netflix'le karşılaştırmadan önce bir kalıbınıza, abone sayınıza bakın...


    Bu duygusal yorumlarınız, temeli olmayan iddialarınız maalesef ileride tüm Xbox fanatikleri gibi, sizi de üzecektir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 9 Mayıs 2021; 0:47:12 >




  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Her şeyi anlarım, zevkler ve renklerdir sonuçta herkes her oyunu beğenmek zorunda değil hitap etmeyebilir. Ancak bu oyuna yapılan "Anlaşılan eski oyunun üzerine pek bir şey koyamamışlar" yorumunu ciddiye alamıyorum. Bunun yanında, bu oyunu gözüktüğü şekliyle ve bu haldeki bölüm dizaynı şekliyle teknik olarak Xbox Series X düzgün şekilde oynatamaz. Kısacası bu oyunu Xbox Series X kaldıramaz. Herkesin hakkını teslim etmek gerek. Oyun çıkana kadar konuşmak pek doğru olmayabilir belki ancak Insomniac Games, Ratchet and Clank Rift Apart ile teknik anlamda muazzam bir iş çıkartmış. Gelen preview'ler de bu şekilde olduğunu gösteriyor. Bunların yanında Insomniac Games'te teknik altyapıdan sorumlu bir yetkili bu oyunda " We’re just scratching the surface of the PS5's SSD and I/O system. Yani bu elde edilen sonuçlar bile PS5'teki SSD ve I/O sisteminin gücünü tam olarak yansıtamıyor diyor. Röportajın devamında "Diğer stüdyolar da birçok heyecan verici şey üzerinde çalışıyor. Birbirimizle çok detaylı bilgiler paylaşmıyoruz ancak onların yaptıklarını gördüklerimizde biz onlardan bir şeyler alıyoruz onlar da bizden bir şeyler alıyorlar" diyor.

    Röportajın tamamına ulaşmak isteyenler buradan bakabilir :

    https://www.theverge.com/22431256/ratchet-and-clank-rift-apart-ps5-interiew-tech-ray-tracing-ssd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 12 Mayıs 2021; 21:40:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt

    Series X kaldırmaz argümanını teknik altyapıda inceleyenler de söylediği için belirttim. Aynı şeyi daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Bu sadece Series X'in kaldırıp kaldırmamasıyla alakalı da değil. Bu oyunu Playstation 5 dışında herhangi bir sistem bu şekilde oynatamaz. Çünkü SSD ve I/O sistemi PS5 kadar stabil değil. Bu oyunun hem oyun basını hem de oyunlar üzerinde çalışmış teknik ekipler, geliştiriciler, incelemeciler tarafından konuşulmasının nedeni bu game design ve game development farklılıklarından dolayı. Hem de siz Game Pass'e gelse belki şans veririm dediniz diye. Siz Game Pass'e çöp pass diyenlere çok sinirleniyorsunuz bu yüzden benzer şekilde şu an tüm oyun basını tarafından merakla beklenen oyuna grafiği dışında boş duruyor demeniz biraz garibime gitti ( yanlış anlaşılma olmasın o tarz argümanlardan ben de nefret ediyorum. Game Pass'i hali hazırda kullandığımı ve güzel olduğunu da defalarca söyledim). Zaten grafik olarak bahsettiğim yerde eğer dikkat ettiyseniz bölüm dizaynı da yazdım. Gameplay'in içinde bölüm dizaynı da en çok etki eden noktalardan. Zaten bu oyunun bu kadar yenilikçi olmasının sebebi bölüm dizaynı ve oyun mekaniğinin birlikte yedirilme şekli. Bu oyunu önceki oyundan en çok ayıran şey bu. Samimilik olan somut ve açıklanmış bir argümanı belirtip belirtmemekle anlaşılıyorsa Game Pass'e çöp pass diyenleri eleştirirken, eleştirdiğiniz tarafın yaptığı şekilde grafiği dışında boş bir oyun duruyor demek ne kadar samimi o da başka bir konu oluyor.


    Bu da daha önce zaten bu konu hakkında bahsettiğim yazı. Yazdığımdan farklı bir şey belirtmiyorum bu yazıda da : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/148022873



    The Medium oyununu da birçok kişi teknik sebeplerden ve/veya oyunun oynanışını, hikayesini sevmediğinden dolayı yerden yere vururken ben oyunu bitirdikten sonra buraya "Optimizasyon çok kötü olsa da, oynanıştaki farklılık ve bölüm dizaynı hikayesiyle birlikte gayet güzel geldi bana" demiştim. Bana Playstation tarafından birçok kişi nasıl beğendin vesaire diye bir sürü yazı yazmıştı özelden ve/veya konu altında. Demek ki bazı insanlar tarafsız bilgileri paylaşırken veya kendince düşündüğü bilgileri düzgün şekilde paylaşırken bile çok fazla art niyet arayabiliyor. Bazı insanlar hâlâ tarafsız olunabileceğini düşünemiyor sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 13 Mayıs 2021; 0:43:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

    Horizon, Bloodborne, Persona... birçok beğendiğim oyunun konusuna olumlu mesajım var. Gerçi burada sürekli metacritic atan tayfa nedense genelde almaz-beğenmez. Persona 5 konusu ölüdür mesela. Türkçe desteği olmaması vs ya da Turn-Based yapısı yüzünden.

    Persona 5 çıktığı gibi alıp bitirdiğim bir oyundur. Genelleme yapman doğru değil. Persona 5 ve serisi zaten Türkiye de çoğu kişi tarafından oynanmaz bilinmez. Globalde bile bellidir oyuncu kitlesi.


    https://psnprofiles.com/trophies/6007-persona-5/Ghosty-tr





  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.