Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zed Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
107.621
Cevap
259
Favori
3.942.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
85. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,



    Playstation ve Xbox tartışma konusuna hoş geldiniz. Burada Forum kuralları dahilinde istediğiniz konsolu savunabilirsiniz [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 



    Herkese iyi forumlar.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Hiç tartışmaya açık bir konu değil.


    Ps5'in güçlü olduğu yön = exclusive oyunlar

    Xbox Series S/X'in güçlü olduğu yön = Gamepass


    Bu kadar. Hangisi işinize geliyorsa. Yoksa donanım olarak hemen hemen aynı şeyleri vaat ediyor. Burada babasının şirketiymiş gibi savunan insanları anlamakta gerçekten zorlanıyorum.

    Tartışacak birşey yok ki.. Aynı oyunlar yok Sony nin oynattığı exclusive oyunları xbox oynatmıyor.. Xbox ın oynattığı oyunların neredeyse hepsini sony oynatıyor.. Ayrıca tamamını bilgisayar oynatıyor.. Multi platformda %10-20 performans kaybı olacakmış sony alan zaten onu önemsemiyor ki oyunları için alıyor.. Xbox sony ps alternatifi olamıyor bu yüzden en iyi ihtimalle ucuza güçlü pc alternatifi bu yüzden tartışacak bir şey yok.


    Playstation gerçek atari konsol hissini her açından veren bir alet xbox sadece pc nin kompakt ekonomik güçlü bir alternatifi.

  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 28 Kasım 2020; 20:43:41 >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja Bjelica -- 28 Kasım 2020; 20:44:5 >
  • Yönetici Ana konulara giriş yapmıştır.

    https://www.youtube.com/watch?v=_vvMa0_SoLA&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps fanboyları için yazılım hatası, beceriksiz geliştirici gibi şeyler önemli olmadığı için paylaşıyorum. Sonuçta daha iyi mi iyi. Şuan Konsollarda Ac Valhalla en akıcı şekilde Series X de oynanıyor.

    https://twitter.com/astaranx/status/1332454917294977027?s=19

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size çok açık bir şey yazayım. https://www.itopya.com/asus-dual-geforce-rtx-3070-oc-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti// bakın bu linkteki ürün 7000tl fiyata sahip ve bizim şu an kavgasını yaptığımız SÖZDE yeni nesil konsolları ikiye katlayacak güçde bir cihaz (39,7 ray tracing teraflops a sahip) eğer ki hali hazırda elinizde güzel 8 çekirdek işlemcili vs bir pc var ise açık konuşayım bu ikisininde yüzüne bakmayın. Gidin 7000 e bunu alın kalan 1300 e de oyun mu alırsınız ram mi yükseltirsiniz ne yaparsanız yapın. Gider gerçek 4k da rahat kafayla 70-80 fps oyun oynarsınız ve minimum da 5 sene kafanız rahat olur yok Ps pro yok xbox one x miş vs uğraşmazsınız. Kaldı ki yavaş yavaş ps exclusive lerinin de pc ye geldiğini ve pc de de gamepass olduğunu düşündüğümüzde en mantıklı karar gibi duruyor





  • Yanlış anlama ama o gıf te bulunan oyun ps4 ün çıkışından tam 7 yıl sonra çıktı aynı şekilde ben dahil yere göğe sığdıramadığımız tlou2 de 7 yıl sonra çıktı. Yani baktığın zaman sence de mantıksız durmuyor mu ? Eğer ki kişinin elinde bir pc de yoksa ve bu adam sadece bir ps sahibiyse AAA dediğimiz ac, bf, gibi oyunları 600-700 tl verip mi oynayacak. E kaldı ki Sony şu an exclusıve ları pc ye getirmek konusunda da çok kararlı duruyor e o zaman ne anlamı kalacak ki hocam ? Yanlış anlama amacım bir tartışma vs çıkarmak değil ama https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-PlayStation_Patronu_Yeni_IPye_Yatirim_Yapmak_Cok_Riskli-106399.htm ben bunu okuyunca bu nesil çok daha az exc. göreceğimizden emin oldum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 0:27:47 >




  • The $299 XBOX Series S is an Emulation Beast | MVG - YouTube



    Şunu şuraya bırakam da. İhtiyacı olan olur belki... :)

  • Eğerki sony nin o exclusiveları sonsuza kadar kendi bünyesinde tutacağını sanıyorsanız net söylüyorum hayal dünyasındasınız beyler. Açık konuşalım Sony şirket olarak asla ama asla bir Microsoft değil, adamlar dünyanın en büyük 3. şirketi. Sony de kendi payını büyütmek istiyor, bu nedenle bu adamlar da pc platformuna oynayacaklar https://www.eurogamer.net/articles/2020-08-30-sony-says-expect-more-of-its-first-party-playstation-games-on-pc#:~:text=PlayStation%20has%20largely%20ignored%20PC,on%20Steam%20in%20August%202020. o yüzden ''sırf exc. için ps alınır moruqh yaa'' demeniz çok saçma tıpkı ''sırf gamepass içi n xbox alınır moruqh yaa'' demeniz gibi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    Vaktim olursa bu konuya uzunca bir şekilde neden Microsoft'un daha iyi olduğunu yazarım. Exclusive diye ağlayanlar asıl exlusive olayının ms'da oldugunun farkında değiller.

    Öncelikle Xbox'da oyun yok demek oldukça yanlış, kaliteli oyunların seri şeklindeki halleri yani aranılan türlere göre oyun ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.


    Forza Motorsport / Forza Horizon kalitesinde bir ürün Playstation'da yok ve bu oyunlar konsol sattıracak türde oyunlar oynanış süreleri oldukça fazla. Pc'ye de çıkıyor yaaa saçmalığı da oyun pc'de de oynansa yine microsoftun platformunda, microsoft altyapısında oynanıyor. Oyun çıkmıyor denilen platforma şeffaf bir gözle bakılınca gayet oyun olduğu kör değilse gözüküyor ve kalitesiz yapımlar değil.


    Sony tarafına gelirsek açıkçası Sony'deki oyunların devamlılığı yok, oyunu bitirdikten sonra oynamak için sebep kalmıyor. Bu saatten sonra exclusive olsa ne olur olmasa ne olur ayrıca övünülen exc oyunlardaki saçma sapan hikaye, karakterlerin yine saçma sapan değişimlerini bir kaç ay önce fazlasıyla gördük. Burada gözler gamepass'in kötülendiğini de gördü bu mesaja da saldırılacak çünkü playstation markasının oluşturduğu bir kültür var ve hala bunun ekmeği yeniyor. Playstation 5 çıkışına baktığımız zaman elle tutulur bir oyun olmadığını oynayanda fazlasıyla biliyor. Spider-man iyi bir arkham kopyasıydı tuttu ve onun 3 saatlik dlc'si olacak bir oyunu ana oyun olarak çıkışta sunmak bana etik gelmiyor. Bethesda'nın satın alınmasıyla birlikte insanlara konsol aldıracak tüm oyun ve stüdyo kuvveti şu an Microsoft'un elinde, herkes biliyor ki 360 döneminde de Microsoft'un konsol ve oyunları sonradan açılmıştı çünkü bunlar her zaman uzun vadeli yatırımlardır. Zaman geçtikçe neyin ne olduğunu daha iyi bir şekilde anlıyor olacağız, daha konsolun içinde olan donanımın potansiyeli dahi ortaya çıkmamışken yapılan saldırılar anlamsız. Sony ve playstation markalarını kötülemiyorum ancak körü körüne savunmak çok yanlış mesajlara baktığım zaman xbox'ın gamepad'ine dahi saldırılmış kusura bakmayın ama pc platformunda bile tercih edilen gamepad xbox'a ait. ds4 kullanımı oldukça az adam akıllı adaptasyonu bile yok. Xbox'a çıkmış oyunların inceleme ve puanları da ortada ne zaman Sony Gears gibi, Forza gibi konsolu konsol yapacak ürün çıkarır o zaman değerlendirmeye alınır. God of war ve last of us markaları için açıkçası bir konsola 8 bin tl'den fazla para verip üstüne oyunlarına 500-600 TL bayılmak akıl karı bir iş değil, hele ki Türkiye'de yaşanılıyorsa.


    Şu an beklenildiği gibi Sony iyi gidiyor ancak bu sürdürülebilir bir şey değil ve Sony'de bunun farkında zaman içindeki aradaki fark gözükecek. O kadar övünülen konsolun halini de aşağıdaki gibi göstermek lazım konsol adam akıllı çalışıyor mu bu bile muamma.



    Playstation 5 Painful Launch - YouTube





  • Suraya cam gibi 4K bi menü koyalım da Xbox belki görüp update eder güzelim konsolu.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 29 Kasım 2020; 23:24:54 >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Bak sana Cortana'nın Halo 5'teki oyun içindeki haliyle aynen böyle bakıyoruz.


    Cortana'nın boynundaki simgeyi öğrende gel, konsoluna ön taraftan depolama alanı takamayan gardaş.


    Ps'nin tüm konsol nesli ömründe toplasan 20 tane etmeyen eskulisivlerin hepsine para baymaya devam et gardaş. (Evet eskulisiv :D )


    Gir şu siteye: RetroArch ve aşşağıya doğru gel, xBox yazısını gör ve PS1'den 4'e kadar, Gamecube'den Nintendonun bilmemne sürümüne kadar bütün oyunlar ve üzerine gamepass'taki oyunlarla beraber oyun desteği alda gel gardaş. (Toplamda yaklaşık 30000 oyun. Üstelik yasadışılık, konsol kırma diye birşey yok herşey yasal. Yani evet bu eklentiyle Ps oyunları da xBox'ta çalışıyor. :))) )


    Şuanda toplasan 100 oyunu anca olan bir konsolla xBox'u kıyaslama artık gardaş.


    MS'nin yada DigitalFoundry gibi kanalların da söylediği, herkesin bildiği xBox Series X'in performansını tam veremediği gerçeği konusunda çalışıldığını ve birçok stüdyonun patır patır 2/4K yamaları yayınladığını öğrende gel gardaş. (İnsan az biraz MS mağazada dolaşır ulen)


    Özetle: Geçmişe yönelik adam gibi desteğin olsun da bana öyle gel gardaş ve üzerinde çalışılan, çözülen sorunlar üzerinden prim kasmayı kes gardaş.



    O vakte kadar Halo 5 Cortana'sıyla beraber sana aha böyle bakacağız gardaş.





    Korku pskolojisi, güvenli alanına saldırı tehlikesi karşısında bu kadar gayretli ve istekli bir şekilde bahaneler üretmeyi kesin ulen. Çok belli oluyor. Burada xBox'çuların cidden "söyleyecekleri birşey" olmadığı için mi daha az yazdıklarını sanıyorsunuz? Yoo... Performans açısından hakikaten geride kalsa bile bir şikayeti yok. xBox alan ne aldığını biliyor zira. Ancak buna rağmen siz dereyi görmeden paçayı sıvayıp, ensenizdeki soluktan rahatsız olduğunuzdan ardı ardına entry döşüyorsunuz burada.


    Ps gitsinde gezegen keşfedeceğine, Türkiye standartlarında fiyatlandırma politikası yapsın herşeyden önce. Böylece insanlar "kardeşlik" adı altında zahmete girmekten kurtulsun. Türkiye'nin şu ekonomisinde hakikaten zenginler hariç Ps savunucusu bana cidden garip geliyor. Eskulisivler için 800 tl falan ödeyecek tayfaya zaten lafım yok, adamın parası vardır alır. Ancak xBox'un önceki nesli bile utanmasa f/p açısından yeni nesil Ps'yi neredeyse tokatlayacak....


    iPhone istesem gider telefon alırım konsol değil. Benim tercihim budur.





  • Her ne kadar konu ismi Playstation vs Xbox olsa da her iki tarafın da ortak beklediği bir oyun Cyberpunk 2077.Yeni bir video paylaşılmış ingilizce bilen arkadaşlar için faydası olur diye düşündüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=yQls9Ve9UEE&feature=youtu.be
  • https://www.donanimhaber.com/haberler/ps5-xbox-series-x-i-ikiye-katladi-iste-satis-rakamlari.htm

    Ps5 , beklendiği gibi 2 kat fazla satmış xbox tan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Konsollardan hiç anlamayan biri olsam Sony'nin rakibi Nintendo sanırdım. Karşı tarafta hiç goty adayı yok. Bu çok ayıp. Microsoft kendi kullanıcılarına saygı gösterip üst kalite oyun çıkartmalı

    Konsollardan hiç anlamayan Phil spencer da Sony'nin rakibi değiliz diyor zaten :D


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Xbox_Patronu_Phil_Spencer_Asil_Rakiplerimiz_Amazon_ve_Google_Sony_ve_Nintendo_Degil-98984.htm


    Nintendo ve Sony'den gerisi hikaye, geçti bitti rekabet işleri.[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 





  • Xbox Series S/X, Ps5 e göre Ps2 oyunlarını daha iyi oynatıyormuş.


    https://www.vg247.com/xbox-series-s-x-ps2-emulation/







  • xBox'u alan ne olduğunu bildiği bir ürünü alıyor hocam. Ben şahsen eğlencesine takılıyorum burada arada bir de güzel bilgiler veren arkadaşlar çıkıyor onların yüzü suyu hürmetine burdayım açıkcası.


    Yoksa son derece haklısınız.


    Adamlara Halo olmasaydı uzun süreler daha konsolda adam gibi FPS oynayamacayaklarını anlatsam neler neler derler... Neyse boşverelim biz ve bilgileri tazeleyelim :


    KONSOLDA FPS OYNAYABİLİYORSAK BU OYUNA BORÇLUYUZ! (APPLE vs MICROSOFT İÇERİR) - YouTube

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.