Şimdi Ara

Herkesin bir doğrusunun olması mutlak doğruyu ortadan kaldırır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Anlatacağım olayla alakalı bazı yerleri hatırlayamayıp konuyla alakalı aynı doğrultuda kendi yorumlarımı katabileceğimi belirtmek isterim. Neyse efenim buyrun.

    Geçenlerde minibüste gidiyorum ve benden yaklaşık 2 3 yaş daha genç biriyle kimyamız tutmuş olacak ki başladık sohbet etmeye. Efenim konular üst üste gide dursun geldik kadın ve erkek olgularına. Bu arkadaş dedi ki erkek ırkı üstün bir ırktır. Kadınlar ise bu dünyada erkekler için gönderilmiş bir hediyedir. Bu hayatın anlamını da kadınlarla girdiğimiz cinsel ilişkiler oluşturur. Yani yapmamız gereken mümkün olduğu kadar testesteron salgılamak. Bunu da dünyanın doğduğu günden bugüne kadar bu şekilde geldiği olgusuna bağladı sonunda.


    Şimdi benim hayattaki tek belirgin özelliğim düşünmektir. Sürekli düşünüp doğru dediğimiz olguyu bulmaya çalışırım. Bunun dışında sıradan, basit bir insanım. Bu arkadaşla konuştuğum konuda benim daha farklı düşüncelerim var ve o an şunu farkettim. Bu insan bu fikirleri kendi doğrusu belirlemiş ve ardından onu mutlak doğru olarak kabul etmiş. Ben ise kendi düşüncelerimi mutlak doğru zannerdim hep. Ancak bu arkadaş inancıyla benim mutlak doğru dediğim şeyi yıktı. Peki şimdi size soru. Tek bir doğrunun olmadığı, milyarlarca doğrunun olduğu bir dünyada doğru kelimesinin bile aslında mutlak doğru olmayacağı göz önüne alınırsa, saf bir samimiyetten, bencil ( kendi doğruları peşinde koşan ) olmayan herhangi bir insandan bahsedebilir miyiz? Birini değiştirmeye çalışsak bile ( hadi yaptınız diyelim ) aslında o kişinin yıkılan doğrularının yerine kendisinin dolaylı yada dolaysız oluşturacağı doğrular geçmeyecek mi? O zaman neden burada parmaklarınızı yoruyorsunuz sayın Donanım Haber üyeleri? Neden hala bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz? Yada kendimizi mi kandırıyoruz?


    Geceniz güzel olsun.




  • bu evrimsel psikolojiyi ele alan bir durumdur, mutlak bir doğrudan bahsedilemez fakat hipergami diye bir gerçek var.

    kadının tek yumurtalığı, erkeğin ise günde binlerce sperm oluşturduğunu düşünürsek aslında kadının erkek /partner seçiminin erkeklere göre daha keskin olduğunu söylemeliyim.

    bilim dışında ontolojik,bilinçsel tavırlar sadece tez ve antitez ikilisinden oluşur bu bağlamda mutlak bir doğrudan değil, sonlu/sonsuz bir diyalektikten bahsedebiliriz.
  • amacımız doğru denilen şeyleri yıkmaya çalışırken, hiç bir doğruya dahil olmamak değil, daha doğru olan şeye ulaşmak, ulaştırmak. bu yüzden parmaklarımızı durduracak bir sebep göremiyorum şahsen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.