Şimdi Ara

:: Peugeot 306 topluluğu, paylaşım ortamı :: (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
35
Favori
532.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba.

    Son zamanlarda 15.000 lira civarlarında araç arıyorum ve aklıma 5 kapı Peugeot 306 HB modelleri yatmaya başladı.

    Motor LPG'ye uyumlu mudur ?

    Fakat parça maliyetleri,sorunları ve ikinci el piyasa akışını hiç bilmiyorum bilgilendirebilirseniz sevinirim.

    Donanım olarak araştırdığım kadarı ile XT ve Platinum modelleri en dolusu,orta donanımları ise XR ve Griffe versiyonları.

    Ek olarak kafamı karıştıran sorun bu araçların 1.6 modellerinde sanırım 2 tip motor var biri 8v diğeri 16v hangi donanım veya model yıllarında 16v modeli kullanılmıştır 8v motor kesinlikle düşünmüyorum aldıktan sonra 8v çıkarsa pişman olmaktan korkuyorum sizlere bir danışmak istedim.

    Genel olarak da araç hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun kalırım.

    Şimdiden Teşşekkür ediyorum,İyi günler.
  • unforgiv3n kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

    Motorun lpg uyumu eskiden problemli olabiliyordu ama yeni kaliteli kitler ile birlikte sorun olacağını düşünmüyorum. İyi bir kit, iyi bir montaj. (biz 100-120bin devirmiştik brc lpg kiti ile. üstelik arıza lambası da yanıyordu. 230bin'de satmıştık)

    İkinci el piyasası görüldüğü gibi. Fiyatı görece makul. Elinizde kalacak bir hali yok. Ama alacağınız araç en genç 13 yaşında olacak.

    2000 model ve sonrasında 100 beygirlik 16v motor var. Öncesinde 90 beygirlik 8v motor var. 8v motor düşünmemeniz için sebep ne bilmiyorum ama iyidir yani.

    Elektrik arızası çok olan bir araçtır. Ufak tefek saçma sapan şeylerle uğraşabilirsiniz. Yaşı da az değil unutmayın. Bunlar dışında gerçekten o fiyata iyi bir arabaya binersiniz. O paraya daha yeni olsun dersek palio malio getz metz anca... Eli yüzü düzgün, temiz bir araç denk gelirse memnun olacağınız bir araç. Ama ikinci el araç almak zor iş. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 1 Ekim 2014; 17:22:30 >




  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    8v motor istememenin sebebi yüksek deviri sevmem ile alakalı birazda tabi 100 beygirlik arabayı pistte zorlamak gibi bir düşüncem yok fakat kullanış alışkanlığım sebebi ile yüksek devirleri canlı olan bir araç tercih etmeyi düşünüyorum

    8v da malum düşük devirlerde iyi yüksek devirlerde zayıf bir motor tasarımı 16v ise devir çevirince canlanan bir Yapıya sahip.

    Dediğiniz üzere 2000 model den önce hiçbir donanımında 16v yok sanırım. Fiyatı uygun temiz bir 2000 model platinum bulduğumu düşünüyorum 16v oluyor sizin açıklamanıza göre sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar, aciliyetten 306 cabrio HARDTOP umu satıyorum, ilgilenen var mı
  • ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA.

    Peugeot 306 1.6 Platinum
    Benzin & LPG 180.000 KM'de - Manuel
    Gri Renk.
    14 bin liraya adam veriyor.
    *Müzik tesisatı (1000 lik bas + anfi + 2 mid takımı kapılarda + 2 tane oval panzotta + Jvc cd+usb+aux çalar teyp) = 1000 TL olarak diyor ama tesısat hakkında pek bı bılgım yok.
    *Çelik Jant lastik = 1400 TL
    *306 GTi tamponlar vardır sis farlı = 800 TL

    14.000 TLYE BU ARABA ALINIR MI SİZCE, İLK ARABAM OLUCAK VE ÖĞRENCİYİM. NE DİYORSUNUZ SİZİN YORUMLARINIZ ÇOK ÖNEMLİ BENİM İÇİN, BİLGİLİ VE DENEYİMLİ ABİLERİM OLARAK. HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER, CEVAPLARINIZI BEKLIYORUM.
  • SLM ARKADAŞLAR PEJO 306 GRİFFE SAHİBİYİM BU ARACLAR GÜZEL AMA COK BAKIM İSTİYOR 3 YILDIR KULLANIYORUM CÖZEMEDİGİM YERLERİ COK BEN YENİYİM SİTEDE AMA TAKİ
    P EDİYODUM SLM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dobest

    Birde 306 nın Teknik veriler, Standart ve Opsiyonel özelliklerin bulunduğu resimler buldum.



    Bu boyutta yada kopyalanarak yazilari okuyamadim. 98 model 306 1.8 xr otm donanimini ariyorum yardimci olursaniz memnun olurum..




  • selam arkadaslar 306 1.8 xr almayı dusunuyorum 97 model klima, airbag, 4 cam otomatik, h.direksiyon. aracta 3 hasar kaydı var ama fiyat yazmıyor, boyalı arac. ama görüsünüsü temiz, motoru iyi dedi satıcı. daha baktırmadık. 12.500 istiyor nasıldır bu arabalar ogrencıyım yakıtı nasıldır, cok basımı agrıtır mı, ustalar anlar mı bu arabadan parca sıkıntısı ceker miyim?
  • Iyi forumlar 2 gündür airbag ışığı ara sira yanıyor sönüyor bazende hic yanmiyor bazen sürekli yanıyor aracim 306 1.6 grfe nasıl bir çözüm bulabiliriz yardimci olabilecek varsa sevinirm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöför koltuğunun altında elektrik kablosu var,forumda sıkıntı yaşayan olmuştu,elektriçiler çözebilir sanırım,kolay gelsin
  • m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=207997557&rnd=6190 Arkadaslar merhaba aracımı satıyorum ilgilenenler mesaj atsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.
    Aracım 2000 model 306 sedan otomatik vites.
    Şöyle bir Sorum var, yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

    Aracı çalıştırıp yola çıktığımda ilk vites geçişinde vuruntu yapıyor. Sonrasında düzeliyor. Vites geçişleri yüksek devirde ve bazı zamanlar hiç hissettirmeden oluyor. Fakat çoğu zaman vuruntu şeklinde hissettiriyor.
    Bugün ise şöyle bişey oldu. Yolda kalmaktan tedirginim.
    Trafikte dur kalk esnasında, araç durduğunda vites boşa geçiyor. Kalkmak için gaza bastığımda şiddetli bir vurma sesi oluyor ve araç vitese öyle geçiyor. Bunu 15 dk içinde 4 defa yaptı. Sonra durdum. Stop ettim. Tekrar çalıştırıp gittim sorun olmadı.
    Ne yapmak gerekir. Tecrübesi olan arkaşlardan yardım rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rokko150 -- 17 Mayıs 2015; 1:04:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar bende 2 ay önce 2001 model 306 plantium otomatik vites araç aldım son zamanlarda giderken yolda birden kar modu ve spor modu ışıkları yanıp sönüyor aracı durdurp yeniden çalıştırınca sönüyor bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.
  • Bu arabalarin sofor koltugunda yukseklik ayari varmi. Otomatiklardeki isik yanip sonme olayi sık rastlanan bir seymi. Modeller arasi farklari nereden ogrenebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Dün bir araç aldık.Peugeot 306 xr 1.8 otomatik vites ancak bir sorum var babam bu aracı aldı getirdi falan ama bunun direksiyonu bana çok ağır geldi.İnternette de sağlıklı bir veriye ulaşamadım satanlardan bazıları hidrolik direksiyon diyerek satıyor falan ama hani ben hidrolik oldugu konusunda şüphem var 2001 model corsam var ayrıca onun direksiyonu neredeyse parmakla döndürülecek kıvamdaydı.
    Yardımcı olursanız çok sevinicem.
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankhenaton

    Arkadaşlar Merhaba,
    Dün bir araç aldık.Peugeot 306 xr 1.8 otomatik vites ancak bir sorum var babam bu aracı aldı getirdi falan ama bunun direksiyonu bana çok ağır geldi.İnternette de sağlıklı bir veriye ulaşamadım satanlardan bazıları hidrolik direksiyon diyerek satıyor falan ama hani ben hidrolik oldugu konusunda şüphem var 2001 model corsam var ayrıca onun direksiyonu neredeyse parmakla döndürülecek kıvamdaydı.
    Yardımcı olursanız çok sevinicem.
    Teşekkürler.

    Kardesim bende 98 1.6 xn aldim 2 gun once hidrolik direksiyonmus bende direksiyonu ceviremiyorum :) eski araclara alistik ondan dolayimi yoksa anlamadim hidrolik yagi eksilmis olabilirmi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan sanayiden bildiriyorum direksiyon yagi normal dolu ayrıca ama direksiyon agir.98 model Honda civic 1.4is kullanmıştım o da hidrolikti ayni sene ikisinde ama alakası yok yani.Kilometre kadranida çalışmıyor tümü gitti kutup başını çıkardık bekleyip taktik hepsi düzeldi km duzelmedi nasıl bir araba aldık ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankhenaton

    Şuan sanayiden bildiriyorum direksiyon yagi normal dolu ayrıca ama direksiyon agir.98 model Honda civic 1.4is kullanmıştım o da hidrolikti ayni sene ikisinde ama alakası yok yani.Kilometre kadranida çalışmıyor tümü gitti kutup başını çıkardık bekleyip taktik hepsi düzeldi km duzelmedi nasıl bir araba aldık ya

    Naptin duzelme varmi direksiyonda ve km kadraninda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankhenaton A kullanıcısına yanıt
    306 ve 206 serilerinde kilometre gösterge sorunu genelde oluyor benim 306 da durmuştu birgün aniden kilometreci ye göstermen gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geç kaldım pardon direksiyon ve km isi ÇÖZÜLMEDİ artik servise gidicez baktircaz napalim ama hic mi başına gelen yok ya?????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.