Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.008
Cevap
32
Favori
354.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba 4 gün önce 2011 fiesta ile aranıza katılayım dedim :)
    aracımı aldıktan 2 gün sonra farkettiğim ve internet sayesinde çözümünü bulduğum bir konu var, titanium kullanıcılarında sıkça görünen bir sorun olduğu söylendiği için çoğu kişi yararlanır diye düşünüyorum.
    aracın ön konsolunda kontak çevirildiği andan itibaren bir cızırtı geliyor, konsolun biraz solunda direksiyona yakın yerden geldiğini tahmin ettiğim sorun tam olarak aşağıdaki video ile açıklanabilir.
    https://www.youtube.com/watch?v=qX0k2X1S18M
    bu sorun sadece titanium modellerinde var, sebebi ise içerdeki hava derecesini kontrol eden klima sensörü. çözümü gayet basit, türk forumlarında çözümünü bulamadım ama yabancı forumlarda arkadaşlar adım adım ne yapılacağını anlatmış.
    http://www.fordownersclub.com/forums/topic/33351-annoying-buzzing-noise-from-beneath-the-stereo/
    bu adreste resim resim adımlar anlatılıyor, en son klima vidalarını sökünce arkadan klima sıcaklık sensörüne ulaşıyorsunuz.
    kendisi şöyle bir şey
    http://lemotan.users.photofile.ru/photo/lemotan/2446852/xlarge/120546233.jpg
    eğer sabit değilse -ki benimki sabitti- bir yere sabitlemeniz gerekiyor, eğer sabitse yavaşça çekip yerinden çıkarın ve içine bakın kesin pislik yuvası olmuştur, benimki toza bulanmıştı ve tekrar kontağı çevirince sesin ondan geldiğini anladım. içini söktüm pervaneyi çıkardım ve diş fırçası ile temizledim, kontak lens kullansanız da olur temizlerken tabi, ama yağsız olmalı ki yağ tozu çekmesin sonra.
    aşamaları ingilizce sayfadaki gibi uygulamanız gerekiyor
    umarım birilerinin derdine derman olur, katkımı yaptım benim de bir sorunum olursa yardım isteme hakkım var artık :D




  • ufaklık
     FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi
  • evet suspansiyon sert. çukura girdiğimde ben alıştım ama ilk defa binen birisi arabaya yazık yavaş falan diyor ama nafile. yavaşta giremiyorsun. ankarada yol düz görünüyor , pat çukura düşüyorsun ondan sonra fark ediyorsun.
    hafta sonu rot balansa girdim. sol çekiyordu araba. rot larda birşey yokmuş. balans ayarını yaptırdım düzeldi. fakat usta bu lastikleri niye taktın olmaz bunlar, en kısa zamanda değiştir,güven olmaz bu lastiğe dedi. lastiği benden önceki sahibi almış çin malı chent shine diye bi marka. henüz yeni sayılır. bir kez uzun yola çıktım. gece viraja girdim . pek fark edemedim ilk başta ama göründüğünden uzun ve keskin bir virajmış. ne yalan söyleyeyim bayağı korktum araba virajda savrulacak diye. ama çizgisinden çıkmadı araç . banada ders oldu. lastik o kadar kötü olsa tutmazdı yolu diye düşünüyorum.

    birde usta ısrarla bridgestone 330 tavsiye etti. senin arabaya en iyi bu lastik uyar diye. kendisi lastikte satmıyor. bir tanıdık vasıtasıyla gittiğim için ilgilendide bir hayli.

    siz lastik değiştirdinizmi. şu an lastiğiniz ne marka, memnunmusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 19 Haziran 2007; 14:31:26 >




  • borno_vali B kullanıcısına yanıt
    Hocam direksiyon pompanız sıkıntılı olabilir
    Atf hidroliğiniz bitmiş olabilir( spiral hortumda kaçak varsa aynı ses ve sonuç)
    Direksiyon kutusunda Kısmi arıza olabilir
    Acilen servise götürün
  • orkunartun kullanıcısına yanıt
    Daha düşük kmli dizellerden almanızı tavsiye ederim duratorq çok iyi motor
    Fiyat aralığı internette 20nin üzerinde görünsede 18-20 arası piyasaya sahip
  • Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasiz günlerde kullanın.
  • bence pahalı almışsınız ama sonuçta satarken ona göre fiyat istersiniz , güle güle kullanın sakın ha 1.viteste ivmelenmek için zorlanmayın 1 sade 0-20 için kalkış vitesidir bu arabada..
  • öndersinan35 Ö kullanıcısına yanıt
    Torbalı BORNOVA arası bi otobanda deneyin hızlanma tork ve son hız çok tatminkar
    Güle güle binin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kellesh -- 10 Ocak 2015; 14:43:05 >
  • Kısmetse perşembe günü 2008 fiesta 1.4 tdci comfort modeli araç alıcam.Makyajlı kasa diye geçiyor.Merak ettiğim comfort giriş paketi diye biliyorum ama aracın donanımsal özelliklerinden bahseder misiniz ?
  • DEĞERLİ FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICISI ARKADAŞLAR ,BURADAN ARAÇLARIMIZIN SORUNLARINI, DAHA İYİ VE SAĞLIKLI KULLANIM İÇİN TAVSİYE VE UYGULAMALARINIZI BURADAN PAYLAŞALIM DİYORUM. BİRİMİZİN DİKKAT ETMEDİĞİ BAŞKA BİRİSİNİN GÖZÜNDEN KAÇMAYABİLİR. ARACIMIZDA BEĞENDİĞİNİZ BEĞENMEDİĞİNİZ, DAHA İYİ OLMASI İÇİN YAPTIKLARINIZ , PERİYODİK BAKIM, GENEL BAKIM , ARIZA KONULARIKULLANIMDA KARŞILAŞTIĞINIZ İNCE DETAYLAR VS.. VS..

    İlk mesajda arkadaşların faydalı gördüğü arıza çözümleri, tespitleri vb. gibi konuları mümkün olduğunca buraya taşımaya çalışacağım.
    fasher arkadaşın mesajı:
    Arkadaşlar araçlarımızın genelinde bulunan soğukken marş kesme olayı yazılım güncellemesi ile giderilmektedir.Bu işi servislerde yaptırabilirsiniz.Ben yaptırdığımda ücret almadılar(aracım garantide olmamasına rağmen).
    Genel olarak 100 bin km civarıykende enjektör geri dönüş o-ringlerinin ve enjektör pullarındaki kaçırma meydana gelmekte.O-ringlerdeki kaçırma genel olarak mazot kokusu,sarsıntılı çalışma ve uzun süre durunca mazotu geri kaçırma gibi durumlara sebep olmakta.Eğer pullarda kaçırma varsa araç çalışırken fıs fıs diye ses yapmakta.
    (kendi aracımda 100 bin km civarıyken enj. o-ringlerinden kaçırma olmuştu o-ringler değiştikten sonra enj. aracımdaki sarsıntılı çalışma epey düzeldi daha sonra enjektör temizleyici bir katkı kullanınca tamamen kesildi diyebilirim.)

    EBEDİ-BEDEVİ KARDEŞİN HAZIRLADIĞI İMZAMIZ İÇİN ALT KISIMDAKİ LİNKİ SEÇİP İMZA BÖLÜMÜNE YAPIŞTIRMANIZ YETERLİ.

    [center][image]http://img133.imageshack.us/img133/7051/fiestast1800x600to0.jpg[/image][/center][font="Arial"][size=3][b][center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_14628105/tm.htm][color=#CC0000]+ + [u]DH Ford Fiesta Takımı [/u]+ + [/color][/link][/center][/b][/size][/font]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 12 Ekim 2009; 15:35:32 >







  • herkes memnun galiba. sorun yok.
  • fiesta benzinli 1.4 modeli almak istiyorum
    arac üzerinde dikkat edilmesi gereken noktalar varmıdır
    varsa yazmanızı rica edeceğim
    selamlar
  • her aracı alırken dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat edilir öncelikle. alırken iyi bir ustaya veya servise tepeden tırnağa göster derim.
    fakat alırken fiesta benzinlide dikkat edilecek özzellikle bir yer varmıdır. bilemiyorum.
  • kimse de ses yok.

    ben ve fiestam mutluyuz şahsen. tek istediğim fiesta da opsiyonel bile olsa hız sabitleyici olması. neyse parası verirdik uzun yolda rahat ederdik.
  • evet kimseden ses yok. çevremde ve yollarda bi dünya fiesta var ama kimse bu forumda değil . diğer ford markalarının topiclerine bakınca üzüleyimmi sevineyimmi bilemedim.
    ya onlarda sorun çok fiestada yok.
    ya da böyle şeylere gerek yok. nasılsı küçük bir arabadır. diye düşünüyoruz.
  • burdayız yaw ne yapalım sınawlar derken... 2005 Fieasta Benzinli sahibiyim :) çok memnunum özellikle yol tutuşu insana güven veriyor.
  • merhaba..benimde 2004 fiesta tdci'ım var..gayet memnun sayılırım..ancak sendeki yol sesinden bende şikayetçiyim..gerçi asfalta göre değişir..benim lastikler continental orjinalinden..ancak seninkilere bi anlam veremedim..onlarıda mı çin malı yaptılar yoksa 60.000'e yaklaştım bridgestone almayı düşünüyorum...
  • şöyle arkadaşlar yaw. bende forumda kimsede yok diyordum.

    evet lastik sesi asfalta göre değişyor ama yinede çok alıyor içeriye sanki. fırsat olmadı daha bir otoyola çıkamadım. eğer ordada böyle ise işimiz var demektir.

    benim araçta bir teyp var. o nasıl bir çalışma anlamadım. kaseti takıyorum çaatt. çalıştırıyorum teybi kaseti ilk çevirmeye başlaraken garç gurç. içerisinde sanki metal parçacıkları ve mekanizma savaş ediyo sanki. sizdede aynı durum varmı
  • Siz bide bende ki palionun asfalt sesini bir dinleyin sonra şükredersiniz . Değiştirecem de bir türlü aracı satamadım .
  • lastik sesi asfalta göre çok fark ediyor.

    istanbulda 1. köprüyle avrupadan anadoluya geçerken levent-beşiktaş ayrımını geçince bir rampa iniyorsun, o rampaya girdiğin an lastik sesi en aza iniyor, ama oradaki asfalt jilet gibi. karşıya geçip gişelerden çıkınca asfalt değişiyor ve lastik sesi yine başlıyor


    benim fiesta da teyp yok cd var. aldığımda sesi soluğu çıkmıyordu. bir ay sonra zzt diye ses yapmaya başladı. açmak için düğmesine basında zzt yapıyor ama hepsi bu onun dışında sorunsuz çalışyor. onun için çok da iplemedim. ama az önce gördüm jetta da kampanya var, aaah aaaah, kesin alıcam. vericem fiestayı, 0 jetta comfortline alıcam 115lik. tabi bunun için cüzdanında olur vermesi gerekiyor




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.