Şimdi Ara

Bluray Filmlerimizi Değerlendirelim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.820
Cevap
123
Favori
960.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bluray Film Alabileceğiniz Siteler (Site isimlerine tıklarsanız ilgili sayfalara gidebilirsiniz.)

    1) n11
    Yukarıdaki link sitedeki tüm filmlerin listesi. Forumun çek satış bölümünden çek alarak filmleri indirimli alabilirsiniz.
    Satıcı olarak "reset" mağazasını öneririm. Aynı gün güzelce paketlenerek filmleriniz kargoya veriliyor. N11 komisyonunu ödemeden havale ile daha uygun fiyata almak için facebook sayfası üzerinden yazabilirsiniz.
    2) Gittigidiyor
    Forumun çek satış bölümünden çek alarak filmleri indirimli alabilirsiniz.
    3) D&R
    Stok bilgileri güncel değil. Verdiğiniz sipariş 2 hafta sonra iptal edilebiliyor. Yeni çıkan filmlerde sıkıntı olmuyor. Arada 1 Alana 1 Bedava gibi kampanyalar oluyor.
    4) Idefix
    Stok bilgileri güncel değil. Verdiğiniz sipariş 2 hafta sonra iptal edilebiliyor. Yeni çıkan filmlerde sıkıntı olmuyor.
    5) Hepsiburada
    6) İnkılap Kitabevi
    Bir kampanya dönemi iki kez sipariş verdim. Stok bilgileri hiç güncel değil. Müşteri hizmetleri başarılı değil, paramı geri almak için 2 hafta uğraştırdılar.
    7) Sahibinden
    Korsan film satanlar oluyor, onlara dikkat etmenizi öneririm. Uygun fiyata ikinci el filmler bulunabiliyor bazen.

    Wog.ch



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkalen Fosfataz -- 4 Haziran 2019; 21:56:52 >
  • Şimdi şöyle bir düşündüm de...

    Yaşı benim gibi olanlara ithafen..
    İnternetten film indirenlere, korsan film satanlara ithafen..

    Bizim kuşak bir garip kuşak. Yaşım 40 benim. Ve biz neler yaşadık, bugünlere nasıl geldik?

    Biz pc'lerin şaha kalktığı dönemde mario oynayarak başladık pc'de oyun oynamaya, kopya vcd'ler izledik şimdiki en basit cep telefonuyla izleyebileceğiniz en kötü görüntüleri bilgisayarda. 1.44'lük Disketlerle 1 tane mp3'ü 4 diskete bölerek taşıdık. 9-10 mp3 için 40 disket lazımdı ve bunu yaptık gerçekten. 10 Şarkıyı 40'a böldük de taşıdık evimize işyerimize. O zamanlar bilgisayarda film izlemek diye bir derdimiz yoktu, zaten bilgisayar efekti de yoktu. Sonra vcd'ler çıktı. Piyasada satılan kopya bask vcd'leri alıp bilgisayarlarımızda izledik. İnternet neredeyse kimsede yoktu, olanlarda da 56k hızındaydı ve aşırı pahalıydı. O dönemler çıktı zaten cep telefonları da. Onlar da aynı şekilde ya kimsede yok, ya da alanlar bir servet ödeyip alıyordu.

    Seneler sonra sonra dvd'ler çıktı, hakim oldu piyasaya. Bilgisayarlar yaygınlaştı. Alım gücü artmadı ama cihazlar ucuzladı. Ulaşmak daha kolaydı. Her köprü üstnde, altında birer birer görünmeye başladı korsan dvd satanlar. Bir tanesiyle şöyle bir diyalog yaşadım matrix 2 çıktıktan kısa bir süre sonra :
    -selamun aleyküm
    -aleyküm selam.
    -matrix 3 çıktı mı birader?
    -daha çıkmadı, çövrülüyo.

    Korsan film satanlar hakimdi holywood piyasasına. Adamlar gayet iyi biliyordu hangi film piyasaya çıktı hangisi çövrülüyor.


    Sonra internet yaygınlaştı, filmlere ulaşmak çok hızlı ve kolaydı. İndirdik filmleri üçer, beşer- onar. doldurduk diskleri. Bir insanın ömrü boyunca izlemek için zorlasa dahi izleyemeyeceği, ömrünün yetmeyeceği kadar çok film indirdik bilgisayarlarımıza. Arşiv manyaklığı başladı, film izlemekten daha keyifliydi. Top 250, Oscarlı filmler vesaire.. Manyak gibi indiriyorduk, heryer çanta çanta dvd'lerle dolmuştu. Mux ediyor, altazı gömüyor, ses dosyası ekliyor hem upload ediyor hem download ediyorduk. codec değiştiriyor, yer kaplamasın diye rmvb'lere çeviriyor, tek tek player'da deniyor ondan sonra arşive kaldırıyorduk. Bir filmi yeniden codec değiştirip convert etmek ortalama 8 saat sürüyordu iyi bir bilgisayarda. Ve bununla her gün her gece uğraşırdık. Bazılarımız bu indirme yazma, satma işinin ticaretini yapmaya başladı ve iyi de para kazandı ben şahidim pek çoğuna.

    O dönemler revaçtaydı divx altyazı siteleri, çok meşhur iki tanesi hala yayında. Oradaki gönüllü çevirmenlik yapan çocuklardan birisi demişti :
    -Benim çevirdiğim bir altyazıyı adı meşhur bir dvd firması piyasaya sürdüğü filmine koymuş. Şu anda satılan bandrollü, orijinal olan bu film benim çevirdiğim altyazı ile satılıyor. Ve ben hiçbir hak iddia edemiyorum.

    Hakların yenmeye başladığını görmeye başladık ufak ufak. Ama ters köşeden başladı bu. Zor anladık, zor fark ettik. Helal haram konusu geldi gündeme. Benim gibi olanların bir kısmı arşivini yok etti. Ben matkapla deldim parçalayıp attım ki kimseye yar olmasın.
    İnanmayanlar için ekleyeyim, 2008’de şu yazıyı yazmışım bir foruma :

    --------------------------------------------------------------------------------------------
    07-04-2008, 20:39
    2000'e yakın film. Tüm dünya ülkelerinden. imdb top 250 + son 25 yıl tüm altın palmiye ödülül, bafta ve daha bir sürü ödüllü filmler.. aşağıdaki resimdeki hale getirdim.

    gerekli olan ekipman :
    1 adet 650 watt matkap
    1 adet matkap için 6-8 mm'lik tahta matkap ucu "metal ve elmas uç ile denedim olmadı en iyisi tahta delici uç"
    1 adet boş karton kutu
    1 adet boş karton kutuyu yapıştırmak için koli bandı
    1 adet balkon
    1 adet elektrik prizi
    1 adet insan :)
    700'e yakın dvd ve cd
    1 adet sigara ve çakmak

    sonuç :

    http://img296.imageshack.us/img296/2159/96299529qb5.jpg
    http://img296.imageshack.us/img296/1667/15616561un0.jpg

    --------------------------------------------------------------------------------------------
    Ve şimdiye bakıyorum bir de.

    Şu anda evimde digitürk var ve aylık cüzi bir miktar ödüyorum. Dahili uygulaması ile (tv’de) bir ayda yüzlerce filmi ücretsiz izleme hakkına sahibim. Örneğin bugünlerde Marslı, Jüpiter yükseliyor, Yargıç gibi filmler yayında. Ben bu filmlerin blu-ray versiyonlarını almak için şu anda film başına en az 40 lira vermeliyim. Neden?

    İşte asıl mesele burada. Neden?

    Neden bir filme neden para vermeliyiz? Bak digitürk bedava yayınlıyor. Turkcell + da aynı şekilde. Hatta bir filme 40 lira vereceğine bu iki yayıncıdan birine 14 lira verince sana 1 film parasına 1000 film veriyorlar. Ama internette aynı film tamamen ücretsiz. Tv, digitürk, turkcell+ veya başka bir yayın sadece haberleri izlemek için midir? Haber izleyeceğimiz zaman tv’yi açarız, film izlemek için de arşiv yaparız. En yüksek kalitede filmleri biriktiririz, 10 gb, 20 gb hatta direk bluray indirip 40 gb yapanlar da var. Hard disklerimiz dolar taşar gene. Eskisinden hiçbir farkı yok. Arada şu fark var, kalite. Biz eskiden vcd kalitesinde kötü görüntüleri arşivlerdik, siz şimdi yüksek kalitede filmleri arşivliyorsunuz. Aradaki kişisel kul hakları, emekler çabalar hepsi kaynayıp gidiyor. Asıl üreticiye, asıl emeği geçenlere hiçbir şekilde film telif hakları ulaşmıyor. Parayı kazananlar “matrix hala çövrülüyor gardaş” diyen köprü altı satıcıları ve benzerleri.

    Bak sana ne diyeceğim. Geçen hafta Av Mevsimi filmini izledim bitirdim. Sonra ekstra seçeneklerden filmin yapım aşamalarını izleme şansına eriştim. Bu film şimdi internette 1080p, 720p, divx, xvid, genişletilmiş versiyon dünya kadar var. İndirirsin izlersin. Ama bu kamera arkası görüntüleri orada yok ve ben izlerken ne gördüm biliyormusun? Senin bu indirip izlediğin film için girdiğin kul hakkı sayısı 1 değil. Bak en basitinden örnek veriyorum, içimizden biri hepimizin sevdiği biri bu Cem Yılmaz. Şener Şen ve diğerleri. Film icabı bu filmde bir kız sesi canlandırılıyor ve kızın görüntüsü yok. Sırf ses kayıdı için 120 tane başvuru yapılmış ve 120 kayıt alınmış. 120 kişi geldi, para harcadı, sıra bekledi. BElkide başvuru için aç kalmasın diye sandviç verildi veya bir miktar ödeme yapıldı. 120 tane ses kayıdı yapıldı ve hepsi bunun için emek, zaman harcadı. Sadece 1 kişi seçildi ama 120 kişi geldi oraya ve biz hiçbir zaman ismini öğrenemeyeceğimiz bu 120 kişinin hakkını filmi ücretsiz indirerek nasıl ödeyeceğiz? Bu filmde Şener Şen, Cem Yılmaz ve bir oyuncunun daha dublörü oynadığını biliyormuydunuz? Sen sadece Cem Yılmaz’ın parasını vermediğini mi düşünüyorsun? Ben hiç bilmiyordum ki yerli herhangi bir filmde sadece set ekibi 300 kişiyi geçiyor. Ve ben gerçekten bilmiyordum basit bir dere sahnesinin geçek görünmesi için hurdalıktan 3 kamyon çöp, hurda satın alındığını, dere kenarına görsel uzmanların yerleştirdiğini ve film bittikten sonra tekrar 3 tane kamyon kiralayıp bu pisliklerin alınarak dere kenarının temizlendiğini.

    Şimdi sen sevgili dostum, internetten film indirerek hangi hakkı savunacaksın?
    Peki, yayıncısından dağıtımcısına, 300 kişilik set ekibinden 120 kişinin ses kayıdına, 3 esas oyuncu yanında 3 dublör ve sayısı 100'ü geçen oyuncuların, aşçısının, şöförünün, hamalının, ışıkçısının, kostüm/makyaj/görsel tasarımcılarının, yönetmenin oyuncuların toplamda 1 filmde 1000 kişiyi bulan bunca emeğin hakkını internetten indirerek nasıl ödeyeceksin?
    Yeni arşive başlayanlara nacizane fikrimi belirteyim, arkadaşlar bu arşiv işi hem zaman hem paranızı bitirir ilerde pişman olursunuz şimdi bulduğumu alayım mantığıyla bu işe bodozlama girmeyin olaya yoksa hevesiniz çabuk kaçar. Öyle internet sitelerindeki yabancılar gibi arşiv bizim ülkemizde 1 araba parasına eşittir. Onları görüp gaza gelen çok. Gidip kanald nin 10liralık filmlerini bile arşivine koyan var bence bunlara dikkat edin arşiv yapacaksanız gidip baba serisi, braveheart gibi şaheser filmleri ekleyin..
    Bak ben sana ne diyeceğim. Armageddon diye bir film var. Bruce Willis'in. Bu film yıllarca Türkiye'ye DVD olarak girmedi. Ben bu filmi çok beğenirim. Fakat hiç bir zaman netten seyretmedim. Orijinal VCD olarak seyrettim. Yıllar sonra insafa geldiler. Türkiye'ye TR dublajlı ve TR altyazılı DVD'si geldi. Hemen gittim. Aldım.

    Timecop diye bir film var. Jean-Claude Van Damme'nin. Sinemada seyrettim. Bu filmin DVD'si çıkarsa mutlaka alacağım dedim. Seneler oldu. Hala TR'ye gelmedi. Netten de seyretmiyorum. Orijinal VCD'si vardı. Kaybettim.

    Senin asla yapamayacağın şeyi biz üyeler burda yapıyoruz. Ne yapıyoruz. Biliyor musun. Gelmesi çoook geciken fakat çoook beğendiğimiz bir filmi netten seyrediyoruz. Film Türkiye'ye gelince koşa koşa gidip alıyoruz. Bazı arkadaşlar filmin Türkiye'ye gelmesini beklemeden yurt dışından siparişle getirtiyorlar. Sen şimdi bize kerizler diyorsundur. Biz keriz değiliz ama sen başkasının ortaya çıkardığı bir eseri ondan izinsiz olarak kullanıyorsun. Hırsızlık sadece birinin malını, parasını çalmak değldir.

    Şimdi dur ve düşün. Arkadaşlarınla kısa bir film çektin. Yarışmaya girdin. Ödül aldın. Sonra bir baktın. Yarışma görevlilerinden biri senin videonu senden izinsiz internette yayınlamış. Veya çok önemli bir buluş geliştirdin. Fakat biri senden onu çalmış. Çalsın, helal olsun dersen tüm yazdıklarında haklısın diyeceğim.

    Ürünlerin dayanıklılık meselesine gelince. Uygun şartlarda saklanan orijinal bir DVD diskinin yaklaşık 100 yıl dayandığını biliyor musun. DVD çıkalı 100 yıl olmadı ama 2001'de aldığım DVD film hala ilk günkü gibi net görüntü ve temiz bir ses verebiliyor. Blu-ray ise DVD diskinden daha dayanıklı. Ben size 2001'de aldığım DVD player hala çalışıyor diyorum. 1999'da aldığım bilgisayarın üzerinde gelen DVD ROM'da hala çalışıyor. DVD ROM'un markasını da söyleyeyim. E-IDE DVD ROM DVD 8210.

    Bende yalan yok. Gel eve. Çayımı iç. Burada bahsettiğim şeyleri gör.
    Yeni film şirketini anlamak çok zor ne yapmaya çalışıyolar anlamıyorum.hobbit filmini altyazılı sadece çıkartıyolar yarının sınırında filminde türkçe ses 2.0 stereo koyup birde yüksek fiyat istemeleri aynı filmin polonyada satılan versiyonunda türkçe dolby digital 5.1 mevcut ,heat- büyük hesaplaşma filminin dvd sini çıkartıp blurayini çıkarmazlar.aynı filmin yine polonya baskısındaki blurayinde tr altyazı mevcut,neden türkiye'ye getirmezler anlamıyorum.Bana göre yapılan işle çıkardıkları filmlere istedikleri fiyat çok tezat
    Vay arkadaş sanırsın yetim hakkı yiyoruz, amma ajitasyon yapmışsınız.
    Film sektörü filmler vizyondayken dünyanın parasını kazanıyor zaten. Bunla da yetinmeyip bir filmi 20,30,40,50 liraya satmanın daha dogrusu bu filmleri bu fiyata almanın bir mantigi yok. He sağa sola saçacak paran vardir sektöre destek olayim diye alirsin ama öğrenci adam nasıl orijinal film izlesin?

    Edit :İmla (Özel istek üzerine )
    Restorasyon işlemlerinde filmler önce taranır ve bu işlem oldukça uzun sürmektedir. 2 saatlik filmden 4k kopya çıkartmak için tarama işlemi hiç kesintisiz olarak 10 günde falan tamamlanır 8k için süre iki üç katına çıkar. Ayrıca kopyanın dijitalleştirme sürecine göre çok daha uzun sürebilir molaları da dahil ettin mi daha da uzar. Film dijitalleştirildikten sonra her bir fotoğraf karesi kontrol edilir zaman kazandırmak için bunu özel yazılımlarla yaparlar.

    Eskiden kim bilir ne zormuş :D

    Kontrol aşamasında her karede leke, çizik, renk sapmaları ve diger sorunlar saptanıp onarılır ve dijital master kopyalar dvd, blu ray veya cinema paketi olarak convert edilir ve çogaltılır.


    Şuraya da forumdaki eski bir yazımı alıntılayayım analog meraklıların ilgisini çekebilir


    Kendi mesajlarımdan alıntıdır


    Analog sinema filmlerinin kaç megapiksele eşdeğer olduğunu merak edenler mutlaka olmuştur. Sizlere bunun nasıl basit bir şekilde hesaplandığını paylaşmak istedim.

    En alttaki tabloya bakarak analog filmlerin çözünürlüğünü hesaplayabilirsiniz.

    Not: Orijinal kamera negatifin çözünürlüğü mm2 başına 0.0625 megapiksele eşdeğer

    Alttaki görselin sol kısmında bulunan film şeridi orijinal kamera negatifidir kalitesi en yüksek olanı. Renk paleti çok tuhaftır.


    [simage]
    [/simage]

    Bu da tablomuz

    [simage]
    [/simage]


    Analog 35mm hesap

    18.672 × 24.576 = 458.883072 mm2

    458.883072 × 0.0625 = 28.680192 mp

    35mm = 28 megapiksel


    35mm piksel sayıları (6K)

    Yatay çözünürlük - 6144 piksel

    Dikey çözünürlük - 4668 piksel

    6144 × 4668 = 28.6 megapiksel


    Analog 70mm IMAX hesap

    (70mm IMAX aslen 65mm olur)

    51.2 × 70.2 = 3594.24 mm2

    3594.24 × 0.0625 = 224.64 mp

    70mm IMAX = 224 megapiksel


    70mm IMAX piksel sayıları (16K)

    Yatay çözünürlük - 16848 piksel

    Dikey çözünürlük - 13334 piksel

    16848 × 13334 = 224.6 megapiksel


    Analog IMAX tam bir canavar


    Analog 35mm filmlerin görüntü kalitesi

    Lossless 4K DPX formatında görüntü bitrate oranı saniyede → 1.6 Gbps ←


    Linke tıkla ; )

    https://www.bhphotovideo.com/explora/video/buying-guide/guide-scanning-motion-picture-film


    35mm kayıpsız 4K biçimde 1.6 Gbps video kalite değerine ulaşıyor. Analog medyada normal kadraj hızı 24 kare saniyede olur. Bu hızda 4K dakikada 11 gigabyte saatte ise 686 GB yer kaplıyor.


    Eveet şimdi asıl mevzuya gelelim efendim analog IMAX 16K

    Sıkı dur yer yerinden oynuyor

    IMAX 16K saniyede bitrate oranı 28 Gbps yani bir saniyede 3360 megabyte yer kaplıyor

    Dakikada 201 GB

    Saatte 12 Terabyte yer kaplıyor

    Hepside tamamen kayıpsız (DPX dijital format) 16 bit renk kalitesindedir


    Not: Dijital veri boyutu kopyalama şekline ve formata göre büyük farklılıklar gösterebilir. Yani analog filmler dijital ortamlarda aslında çok daha fazla alan kaplıyorlar ; )



    Analog filmler hakkında yabancı sitelerden yaklaşık 1 yıl araştırma yapmıştım. Neredeyse her şeyi öğrendim (%90 cıvarı)


    Kusura bakma biraz uzun bir yazı oldu : )


    Edit: IMAX 16K tarayıcılar yoktur. Bunun yerine maksimum 8K tarama yapan makineler mevcut.

    Analog IMAX haddini aşıyor anlaşılan


    Edit 2: Mesaj güncellendi
    Piyasa o kadar kötü ki artık filmler Netflix gibi platformlara çıkmaya başladı arşiv yapmak artık hayal oldu bluray film çıkmaz oldu 4K filmler hala çok az yani anlicaniz artık disc arşiv yapmanin sonuna geldik gibi halbuki Dolby vision HDR destekli yeni gözdemiz olsada malesef ülkede kültürel bir yok oluşa doğru gidiyoruz
  • Öncelikle blu ray filmleri ps3 te seyrediyorum.
    Hd ye Up scale edilmiş dvd den ne kadar farklı olabilirki diyordum kendi kendime ama ilk filmim olan casino royal i ps3 de seyredince ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. dvd ile aralarında dehşet bir fark vardı.
    -Casino royal;
    Gerçekten aksiyon severler için müthiş bir film. HD kalitesi olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Renk ve detay zenginliği, karanlık sahne definisyonları çok başarılı. Ses transferi çok doyurucu. Keyif alınacak bir film, detayları gördükçe filmi bırakıp detayları izledim. Konusu için tekrar bir izlemek gerekiyor.

    -Open Season;
    Animasyonlarda hele hiç bir şey farketmz dvd-bluray diye hayal etmiştim.Yine yanılmışım. Gerçekten detaylarda, renkte, parlaklıkta ciddi farklar var ve blu rayde animasyon seyretmek çok keyifli.

    Blu ray filmlerde dikkatimi çeken bir olayı paylaşmak istiyorum;
    Filmin transferi iri ve grain az ise keskinliği artırmalısınız inanın detaylar iyice uçuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semsal01 -- 30 Mayıs 2007; 15:29:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Öncelikle blu ray filmleri ps3 te seyrediyorum.
    Hd ye Up scale edilmiş dvd den ne kadar farklı olabilirki diyordum kendi kendime ama ilk filmim olan casino royal i ps3 de seyredince ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. dvd ile aralarında dehşet bir fark vardı.
    -Casino royal;
    Gerçekten aksiyon severler için müthiş bir film. HD kalitesi olarak görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Renk ve detay zenginliği, karanlık sahne definisyonları çok başarılı. Ses transferi çok doyurucu. Keyif alınacak bir film, detayları gördükçe filmi bırakıp detayları izledim. Konusu için tekrar bir izlemek gerekiyor.

    -Open Season;
    Animasyonlarda hele hiç bir şey farketmz dvd-bluray diye hayal etmiştim.Yine yanılmışım. Gerçekten detaylarda, renkte, parlaklıkta ciddi farklar var ve blu rayde animasyon seyretmek çok keyifli.

    Blu ray filmlerde dikkatimi çeken bir olayı paylaşmak istiyorum;
    Filmin transferi iri ve grain az ise keskinliği artırmalısınız inanın detaylar iyice uçuyor.


    Dostum bende dün blue ray izlemek için ps3 aldım..Daha filmim yok..Benim cihaz ntsc-j..Blue ray olarak Region a..Ama sanırım hepsiburadadaki filmler çalışmıyor..
  • PSN network e kayıt olmamdan dolayı, 1 adet Casino Royale Bluray film kazanmış bulunmaktayım, hayırlısı ile geldikten sonra izlenimleri paylaşacagım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DubLanC

    PSN network e kayıt olmamdan dolayı, 1 adet Casino Royale Bluray film kazanmış bulunmaktayım, hayırlısı ile geldikten sonra izlenimleri paylaşacagım


    Yenimi kayıt olmuştunuz yoksa daha öncemi..Birde şunu soracam ps3 ü ikinci el aldık diyelim..Kayıt açılmamışsa biz açsak gene gelirmi..Zaten ilk sahini açmış ise alamayız herhalde..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanemre34


    quote:

    Orjinalden alıntı: DubLanC

    PSN network e kayıt olmamdan dolayı, 1 adet Casino Royale Bluray film kazanmış bulunmaktayım, hayırlısı ile geldikten sonra izlenimleri paylaşacagım


    Yenimi kayıt olmuştunuz yoksa daha öncemi..Birde şunu soracam ps3 ü ikinci el aldık diyelim..Kayıt açılmamışsa biz açsak gene gelirmi..Zaten ilk sahini açmış ise alamayız herhalde..


    3 hafta kadar önce PSN network e kayıt olmuştum. Kazandıgıma dair mail de bugun geldi. Kayıt sırasında mail adresi, nick secimi, ülke, adres bilgilerini girmiştim. Şimdi PS3 un seri numarası ile birlikte geçerli mail ve ulasım adresi kullanılarak yeni bir kayıt yapmamı istiyorlar. 2. el alacagınız PS3 un seri nosu kayıt edilmiş ise bu promosyondan yararlanamayabilinir diye dusunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 30 Mayıs 2007; 16:35:38 >
  • Arkadaşlar Blu ray film yorumlara devam;

    Ajan xxx- Vin diesel- tr altyazı- blu ray
    Bu filmin bende dvd side olduğu için karşılaştırma yapabiliyorum. Filmi anlatmaya gerek yok sanırım konusu malum. Görüntü ve sesler gerçekten etkileyici ve dvd sine göre keskinlik hemen fark ediliyor ancak Casino Royal kadar detay hakimiyeti yok. Renk sıcaklığı, karanlıktaki detaylar çok güzel. Ancak bazı sahnelerde detay kalitesi düşüyor.

    ultraviole-tr altyazı-blu ray

    Bu film işte inanılmaz. Zaten animayona benziyen bir film. Bazı sahnelerde Milla Jovovich ekrandan çıkcak sanabilirsiniz. Detay harika, renk doygunluğu inanılmaz. Tavsiye ederim.

    ÖNEMLİ NOT:
    Bu arada arkadaşlar ps3 lerinize mutlaka v 1.80 i yükleyin. Görüntü ile ilgili yapılmış geliştirmeler var ve upscale özelliği oluşturulmuş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Arkadaşlar Blu ray film yorumlara devam;

    Ajan xxx- Vin diesel- tr altyazı- blu ray
    Bu filmin bende dvd side olduğu için karşılaştırma yapabiliyorum. Filmi anlatmaya gerek yok sanırım konusu malum. Görüntü ve sesler gerçekten etkileyici ve dvd sine göre keskinlik hemen fark ediliyor ancak Casino Royal kadar detay hakimiyeti yok. Renk sıcaklığı, karanlıktaki detaylar çok güzel. Ancak bazı sahnelerde detay kalitesi düşüyor.

    ultraviole-tr altyazı-blu ray

    Bu film işte inanılmaz. Zaten animayona benziyen bir film. Bazı sahnelerde Milla Jovovich ekrandan çıkcak sanabilirsiniz. Detay harika, renk doygunluğu inanılmaz. Tavsiye ederim.

    ÖNEMLİ NOT:
    Bu arada arkadaşlar ps3 lerinize mutlaka v 1.80 i yükleyin. Görüntü ile ilgili yapılmış geliştirmeler var ve upscale özelliği oluşturulmuş.




    Bu yapılan görüntü özellikleri görüntü ayarları altındaki rgb (hdmi) ve diğer bi ayar daha var bilmem ne white diye onlarmı acaba..Mesela rgb olanı full yapacağız diğerini açacakmıyız acaba...

    Casino royal filminin kaliteli olması sanırım yeni film olduğu için olabilir..Direk hd kameralarla çekilmiştir belki..
  • Blu-ray film sayısı : 4
    Black Hawk Down,Xmen 3,Fantastic Four,Undermorld Evo
    Tv yok!
    Deneme amaçlı Teknosa çalışanlarını mort etme : Tam!!
    Deneme Amaçlı Teknomix çalışanlarını mort etme :Tam!!
    Deneme Amaçlı Black hawk down izlenimi: Muhteşem ötesi.Mermlerden çıkan kıvılcımlar neredeyse üzerinize sıçrayacak.
    Şimdili bukadar en kısa sürede LE40M86BD ve PS3 ile beni izlemeye devam edin...

    Not :Sevgili dostlar.Blu ray filmler için sizlere bir kaç noktadan bahsedeyim.Genelde kullanılan codecler;VC-1, MPEG 4 AVC,MPEG 2
    Bu codecler Bluray ler tarafından kullanılan codek lerdir.Araştırmalarım ve yorumcuların yazılarına istinaden, MPEG 4 AVC nin çok daha keskin detaylar verdiğini, sonra VC-1 in geldiğini ve en son MPEG 2 nin geldiğini okudum.Ancak sakın yanlış anlamayın Bluray codecleri sıralamasında en sonda yer alan MPEG2 codec bile en baba DVD görüntüsünün neredeyse 5 katı güzellikte.Codec sıralamarı Bluray lerin kendi aralarındaki sıralamaymış..

    Şimdilik bu kadar kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilvarch

    Blu-ray film sayısı : 4
    Black Hawk Down,Xmen 3,Fantastic Four,Undermorld Evo
    Tv yok!
    Deneme amaçlı Teknosa çalışanlarını mort etme : Tam!!
    Deneme Amaçlı Teknomix çalışanlarını mort etme :Tam!!
    Deneme Amaçlı Black hawk down izlenimi: Muhteşem ötesi.Mermlerden çıkan kıvılcımlar neredeyse üzerinize sıçrayacak.
    Şimdili bukadar en kısa sürede LE40M86BD ve PS3 ile beni izlemeye devam edin...

    Not :Sevgili dostlar.Blu ray filmler için sizlere bir kaç noktadan bahsedeyim.Genelde kullanılan codecler;VC-1, MPEG 4 AVC,MPEG 2
    Bu codecler Bluray ler tarafından kullanılan codek lerdir.Araştırmalarım ve yorumcuların yazılarına istinaden, MPEG 4 AVC nin çok daha keskin detaylar verdiğini, sonra VC-1 in geldiğini ve en son MPEG 2 nin geldiğini okudum.Ancak sakın yanlış anlamayın Bluray codecleri sıralamasında en sonda yer alan MPEG2 codec bile en baba DVD görüntüsünün neredeyse 5 katı güzellikte.Codec sıralamarı Bluray lerin kendi aralarındaki sıralamaymış..

    Şimdilik bu kadar kolay gelsin..




    Dostum, H.264 codecli Bluray filmler de var diye okumustum hatta PC testlerinde VC-1 codecliler ekran kartları ve işlemciler icin sıradan, fazla guce ihtiyac duymayan uygulamadan farksız gelıyordu. Fakat H.264 codecliler, bayagı bir ter dokturuyordu ozellıkle işlemcilere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Pegasus slm,

    Tercih ettiğin iyi bir adres var mı?

    pm attım..yasak bu konular burda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilvarch

    Blu-ray film sayısı : 4
    Black Hawk Down,Xmen 3,Fantastic Four,Undermorld Evo
    Tv yok!
    Deneme amaçlı Teknosa çalışanlarını mort etme : Tam!!
    Deneme Amaçlı Teknomix çalışanlarını mort etme :Tam!!
    Deneme Amaçlı Black hawk down izlenimi: Muhteşem ötesi.Mermlerden çıkan kıvılcımlar neredeyse üzerinize sıçrayacak.
    Şimdili bukadar en kısa sürede LE40M86BD ve PS3 ile beni izlemeye devam edin...

    Not :Sevgili dostlar.Blu ray filmler için sizlere bir kaç noktadan bahsedeyim.Genelde kullanılan codecler;VC-1, MPEG 4 AVC,MPEG 2
    Bu codecler Bluray ler tarafından kullanılan codek lerdir.Araştırmalarım ve yorumcuların yazılarına istinaden, MPEG 4 AVC nin çok daha keskin detaylar verdiğini, sonra VC-1 in geldiğini ve en son MPEG 2 nin geldiğini okudum.Ancak sakın yanlış anlamayın Bluray codecleri sıralamasında en sonda yer alan MPEG2 codec bile en baba DVD görüntüsünün neredeyse 5 katı güzellikte.Codec sıralamarı Bluray lerin kendi aralarındaki sıralamaymış..

    Şimdilik bu kadar kolay gelsin..


    Filmleri yurtdışından aldın sanırım..Filmleri şuan nerde izliyorsun..Filmlerde türkçe desteği varmı..Hangi bölge filmler..
  • Evet yurt dışından aldım geldim..Seyredemiyorum..Türkçe desteği yok ihtiyacımda yok 2.Bölge filmler..
    En kısa sürede seyreder hale gelince forum içerisinde tam bir resimli inceleme başlığı açacağım..
    Kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakanemre34


    quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Arkadaşlar Blu ray film yorumlara devam;

    Ajan xxx- Vin diesel- tr altyazı- blu ray
    Bu filmin bende dvd side olduğu için karşılaştırma yapabiliyorum. Filmi anlatmaya gerek yok sanırım konusu malum. Görüntü ve sesler gerçekten etkileyici ve dvd sine göre keskinlik hemen fark ediliyor ancak Casino Royal kadar detay hakimiyeti yok. Renk sıcaklığı, karanlıktaki detaylar çok güzel. Ancak bazı sahnelerde detay kalitesi düşüyor.

    ultraviole-tr altyazı-blu ray

    Bu film işte inanılmaz. Zaten animayona benziyen bir film. Bazı sahnelerde Milla Jovovich ekrandan çıkcak sanabilirsiniz. Detay harika, renk doygunluğu inanılmaz. Tavsiye ederim.

    ÖNEMLİ NOT:
    Bu arada arkadaşlar ps3 lerinize mutlaka v 1.80 i yükleyin. Görüntü ile ilgili yapılmış geliştirmeler var ve upscale özelliği oluşturulmuş.




    Bu yapılan görüntü özellikleri görüntü ayarları altındaki rgb (hdmi) ve diğer bi ayar daha var bilmem ne white diye onlarmı acaba..Mesela rgb olanı full yapacağız diğerini açacakmıyız acaba...

    Casino royal filminin kaliteli olması sanırım yeni film olduğu için olabilir..Direk hd kameralarla çekilmiştir belki..




    P3 V1.80 Blu ray ayarları:

    -Eğer plasma yada lcd niz rgb full destekli ise ki bu 0-250 aralığı oluyor rgb full yaparsanız çok daha derin renk elde edersiniz.
    -Söylediğiniz süper white özelliğini on yapın.
    -Eğer paneliniz 1080p 24 fps yi destekliyorsa yeni eklenen bu özelliği otomatik'e getirin.
    Blu ray filmler bu formatta kaydedildiği için görüntü üzerinde faydası olduğu belirtiliyor.
    -Bir de Camera device settings i 60 hz getirmeniz faydalı olacaktır.

    ps-ps2-dvd ayarları:
    -dvd pscale özelliğini normalde bırakmanız tavsiye ediliyor
    -ps-ps2 upscale özelliği açık konuma getirin. Burada da normalde bırakılabilir ama ben denemedim.

    Casino royal konusunda haklı olabilirsiniz. Birde BİLVARCH ın dediği gibi mpeg4 ler diğer codeclere göre dha çok detay veriyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01


    quote:

    Orjinalden alıntı: hakanemre34


    quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Arkadaşlar Blu ray film yorumlara devam;

    Ajan xxx- Vin diesel- tr altyazı- blu ray
    Bu filmin bende dvd side olduğu için karşılaştırma yapabiliyorum. Filmi anlatmaya gerek yok sanırım konusu malum. Görüntü ve sesler gerçekten etkileyici ve dvd sine göre keskinlik hemen fark ediliyor ancak Casino Royal kadar detay hakimiyeti yok. Renk sıcaklığı, karanlıktaki detaylar çok güzel. Ancak bazı sahnelerde detay kalitesi düşüyor.

    ultraviole-tr altyazı-blu ray

    Bu film işte inanılmaz. Zaten animayona benziyen bir film. Bazı sahnelerde Milla Jovovich ekrandan çıkcak sanabilirsiniz. Detay harika, renk doygunluğu inanılmaz. Tavsiye ederim.

    ÖNEMLİ NOT:
    Bu arada arkadaşlar ps3 lerinize mutlaka v 1.80 i yükleyin. Görüntü ile ilgili yapılmış geliştirmeler var ve upscale özelliği oluşturulmuş.




    Bu yapılan görüntü özellikleri görüntü ayarları altındaki rgb (hdmi) ve diğer bi ayar daha var bilmem ne white diye onlarmı acaba..Mesela rgb olanı full yapacağız diğerini açacakmıyız acaba...

    Casino royal filminin kaliteli olması sanırım yeni film olduğu için olabilir..Direk hd kameralarla çekilmiştir belki..




    P3 V1.80 Blu ray ayarları:

    -Eğer plasma yada lcd niz rgb full destekli ise ki bu 0-250 aralığı oluyor rgb full yaparsanız çok daha derin renk elde edersiniz.
    -Söylediğiniz süper white özelliğini on yapın.
    -Eğer paneliniz 1080p 24 fps yi destekliyorsa yeni eklenen bu özelliği otomatik'e getirin.
    Blu ray filmler bu formatta kaydedildiği için görüntü üzerinde faydası olduğu belirtiliyor.
    -Bir de Camera device settings i 60 hz getirmeniz faydalı olacaktır.

    ps-ps2-dvd ayarları:
    -dvd pscale özelliğini normalde bırakmanız tavsiye ediliyor
    -ps-ps2 upscale özelliği açık konuma getirin. Burada da normalde bırakılabilir ama ben denemedim.

    Casino royal konusunda haklı olabilirsiniz. Birde BİLVARCH ın dediği gibi mpeg4 ler diğer codeclere göre dha çok detay veriyor.


    Çok teşekkürler cevapların için..Benim kullandığım sanyo plv-z4 projeksiyonun native çözünürlüğü 1280x720p..Fakat ps3 te 1080p ayarladığım zaman sorun çıkmıyor..720p bir oyuna girdiğim zaman otomatikman 720p oluyor fakat 1080p blue ray film izlediğim zaman 1080p değilde DVI diye birşey yazıyor projeksiyonun çözünürlük bilgi ekranında..

    Birde blue ray filmleri inceledim amazon.co.uk de..Mesela open season burada all region deniyor..Çoğu filmde öyle..Ben bu filmi alsam ntsc-j ps3 te izleyebilirmiyim..Hatta kimilerinde türkçe altyazı desteği bile var..Hepsiburada siteside blue ray satıyor..Mesela open season da bölge kodu 2 pal deniyor ama amazon.co.uk de all region..Hepsiburadadakide acaba all regionmudur..
  • Çok teşekkürler cevapların için..Benim kullandığım sanyo plv-z4 projeksiyonun native çözünürlüğü 1280x720p..Fakat ps3 te 1080p ayarladığım zaman sorun çıkmıyor..720p bir oyuna girdiğim zaman otomatikman 720p oluyor fakat 1080p blue ray film izlediğim zaman 1080p değilde DVI diye birşey yazıyor projeksiyonun çözünürlük bilgi ekranında..

    Birde blue ray filmleri inceledim amazon.co.uk de..Mesela open season burada all region deniyor..Çoğu filmde öyle..Ben bu filmi alsam ntsc-j ps3 te izleyebilirmiyim..Hatta kimilerinde türkçe altyazı desteği bile var..Hepsiburada siteside blue ray satıyor..Mesela open season da bölge kodu 2 pal deniyor ama amazon.co.uk de all region..Hepsiburadadakide acaba all regionmudur..



    Blu ray de bölge kodu dışındaki sorun pal-ntsc ayrımı bu nedenle all region olsa bile pal olmayan bir film ile sıkıntı yaşayacaksın diye düşünüyorum. Blu ray lerın bir süre sonra hemen hemen hepsinin all region olacağı söyleniyor zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semsal01

    Blu ray de bölge kodu dışındaki sorun pal-ntsc ayrımı bu nedenle all region olsa bile pal olmayan bir film ile sıkıntı yaşayacaksın diye düşünüyorum. Blu ray lerın bir süre sonra hemen hemen hepsinin all region olacağı söyleniyor zaten.


    Valla bu müthiş haber inşallah en yakın zamanda olurda bizde türkçe destekli izleriz..Yani avrupadan alacağım all region blue raylar ntsc-j cihazda sorun çıkartabilirmi diyorsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 31 Mayıs 2007; 9:15:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bilvarch

    Blu-ray film sayısı : 4
    Black Hawk Down,Xmen 3,Fantastic Four,Undermorld Evo
    Tv yok!
    Deneme amaçlı Teknosa çalışanlarını mort etme : Tam!!
    Deneme Amaçlı Teknomix çalışanlarını mort etme :Tam!!
    Deneme Amaçlı Black hawk down izlenimi: Muhteşem ötesi.Mermlerden çıkan kıvılcımlar neredeyse üzerinize sıçrayacak.
    Şimdili bukadar en kısa sürede LE40M86BD ve PS3 ile beni izlemeye devam edin...

    Not :Sevgili dostlar.Blu ray filmler için sizlere bir kaç noktadan bahsedeyim.Genelde kullanılan codecler;VC-1, MPEG 4 AVC,MPEG 2
    Bu codecler Bluray ler tarafından kullanılan codek lerdir.Araştırmalarım ve yorumcuların yazılarına istinaden, MPEG 4 AVC nin çok daha keskin detaylar verdiğini, sonra VC-1 in geldiğini ve en son MPEG 2 nin geldiğini okudum.Ancak sakın yanlış anlamayın Bluray codecleri sıralamasında en sonda yer alan MPEG2 codec bile en baba DVD görüntüsünün neredeyse 5 katı güzellikte.Codec sıralamarı Bluray lerin kendi aralarındaki sıralamaymış..

    Şimdilik bu kadar kolay gelsin..


    Bilvarch Selamlar,

    Kara Şahin düştü dvd de kumlu bir çekime sahip, belkide çekim tekniği öyle, blu ray da nasıl yabancıların dediği gibi clean ve clear bir filim mi?
  • Acaba türkiyede Planet Earth blue ray bulabileceğim bir yer varmı ??
  • Arkadaşlar ben PS3 e ingiltereden bir adres vererek kaydoldum. Hediye film hakkında mail falan gelmedi. Gelse de adresim İngiltere göründüğü için teslim alamayacağım galiba. Bu hediyeyi alabilmek için Türkiyedeki adresime yeni bir hesap mı açtırmam gerekiyor?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.