Şimdi Ara

Haksız cezaya itirazım reddedildi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
9.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nörofizyolog

    E hakkımızı arayamıypruz işte sorun o zaten

    Adamın ispat yükümlülüğü bile yok. Kafasına göre yazıyor benden aksini ispatlamam bekleniyor.

    Karar metninin fotoğrafını paylaşır mısınız?

  • Lex est quod facimus.

    (Yasa bizim yaptığımızdır.)



    der geçerim


    ama yasalar halk için değildir devlet içindir. para lazım

  • Bu ülke adam olana kadar yapacak birşet yok, etme bulma dünyası.
    Sen gidip geceleri makas, gündüzleri hukuksuzca manevralar yaparsan, trafikte başkalarına risk oluşturursan, telefonla konuşursan emniyet kemeri takmazsan, kırmızıda geçersen, burun sokup izin istemeden girersen bunlar hep olacak. Bizim milletimiz etti, yine kendisi buluyor. Kusura bakmayın bu hukuksuz uygulama yine bizim milletimizin ürünüdür. O yüzden bunu koyanlara kızmamak gerek, kuralsız yaşayan kuralı yasak diye çiğneyen insanlarla doluyuz. Önce adam olması gereken biziz.
    Ben destekliyorum bu uygulamayı ve caydırıcılığı olabilen birşey düzgün çalışırsa.
    İleride bende olmak istiyorum o kadar çok bıktım usandım ki trafikteki magandalardan, elimden gelse hapis cezası vereceğim magandalar var. Bu forumda da vardır eminim.!
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Bu argümanların hepsi saçma.

    Bi defa en fazla %10u yanlış ne demek. %10luk masum insana ceza yazılmasını nasıl savunabilirsin?

    İlk 4 madde siyasiler tarafından rahatlıkla düzeltilebilir ama istenmiyor demek ki. Onun çözülmesi lazım. O çözülemiyor diye masum insana ceza mı yazılması lazım. Masuma ceza neyi çözecek?

    Delilleyemezse yazmayacak bu kadar basit. %10 yanlış kesiyorsa fm'lerde art niyet var demektir. Art niyetli adama nasıl güvenirsin?

    40 yaş üstü üniversite mezunu cahil olamaz demişsin. Şaka mı bu? (ben de 40 yaş üstü ve üniversite mezunuyum bu arada. Senin görüşüne göre zaten otomatikman ben haklıyım sen haksızsın:) )

    7. maddede haksız değilsin. Ama bunun çözümü ftm değil. Ftm ile çözülebilecek olsa idi şimdiye kadar çözülmesi gerekirdi. Ama her yıl daha kötüye gidiyor. Demek ki çözüm olamamış.

    En basitinden sabit radar ve kamera olan yerlerde 1 tane ihlal oluyor mu? Kamerayı arttır, cezayı arttır, trafikte siyaseti ve kayırmacılığı engelle. Bu kadar basit.

    Kıskanç veya kibirli adamlara yetki verip salmakla çözüm bulamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 1 Kasım 2020; 9:35:18 >




  • La kurallara uyun adam gibi araç sürün neyi tartışıyorsunuz? Arada bir açın trafik kanunu yönetmeliğini okuyun bilmiyorsanız öğrenin, niye ceza yiyorsunuz ki? Ftm var, eds var, trafik polisi var radar var herkes biliyor ama yine de yüzlerce ceza yazılan insan var niye acaba biraz bunu tartışın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

    Cezayı o kesmiyor o bilgileri alıyor emniyete veriyor emniyet kesiyor,

    Alıntıları Göster
    Ceza makbuzunu emniyet doldurması neticeyi degistirmez. Fahri müfettiş cezaya karar veren pozisyonda. Yani devlet memuru olmadığı halde anayasaya göre sadece devlet memurunun yapabilecegi görevi ifa ediyor. Bir yerde yetki varsa sorumluluk da olması gerekir. Burada yetki var sorumluluk yok.
  • ülkemiz için son derece gerekli bir uygulama, konuyu açan arkadaşın iyi niyetine inanıyorum ama trafikte hepimiz seyir halindeyken öyle magandalarla karşılaşıyoruz ki, adamlar kendilerini yolların sahibi sanıyor. bunları her an trafik polisinin yakalaması mümkün değil. bazı kişiler fahri müfettişler kamera taksın ispat açısından falan demiş son derece saçma, o zaman kimin fahri müfettiş olduğu kabak gibi ortaya çıkar.

  • Beni komaya sokan sürücüyü, ben yoğun bakımdayken serbest bırakan, arkadaşlarım ifade vermek isterken tutanağa görgü tanığı bulunamadı kaydını geçen polislerden şikayetçi olmuştum.


    Tebliğler ne bana ne tanıklara ulaşmış. Eski avukatıma gitmiş. Takipsizlik kararı verildiğini öğrendim. İtiraz ettim.


    Tebliğler bana ve tanıklara ulaşmadı. Eski avukatıma gitmiş. Mahkemenin talep ettiği beyanları ve belgeleri dosyaya eklemek için ek süre istiyorum dedim. Tebliğin bizzat tarafıma yapılmasını istiyorum dedim.


    İtirazım reddedilmiş. Tanıkları dinlemeden, belgeleri almadan. İşin komiğiyse tebliğ yine 2 sene önceki avukatıma gitmiş =D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 1 Kasım 2020; 11:13:11 >
  • ben de polisim ve trafikçi olmamama rağmen trafik şubeye başvurup kursunu alıp fahri trafik müfettişiğini almıştım.fahri trafik müfettişleri sandığınız gibi emekli amcalar değil yani.çoğu polis başvuruyor buna.normal polisler trafik kursu aldıktan sonra onlara ceza tutanağı verilir ve ihlal maddesini ,adresini,araç model rengini tutanağa yazarlar ve kurumun ilgili yerlerine verirler.ilgili birim de trafik şubeye tutanakları verir ve trafik şubede cezaya dönüştürürler.fahri trafik müfettişlerinde ise tutanağa gerek yok,direk cep telefonundaki uygulamadan anında yazabiliyor.

  • Eskiden ön yolu gösteren araç kamerası şart olmuştu


    Sonra arka yolu gösteren kamera da şart oldu


    Şimdi de aracın içini gösteren kamera almak şart oldu


    Yakında araçta osurdun diye ceza keserler, ..tümüze de kamera takmak zorunda kalırız.


    Yeni Türkiye

  • Masumiyet karinesi yerini suçluluk karinesine bırakmış anlaşılan.
  • Bizim bir arkadaşa yayalara su sıçrattı diye Fahri trafik müfettişi ceza yazmıştı. Oysa o gün hava güneşli ve yerler kuruydu. Cezaya itiraz etti ama mahkeme itirazını reddetti. Artık haklı olmanın hiç bir önemi yok.
  • benzer ceza bana da gelmişti. kasksız motor kullanmaktan diye.

    itirazım ''kasklı motor kullandığınızı kanıtlamanız gerekiyor'' şeklinde reddedilmişti.


    adalet herkese lazım olacak, unutmayın.

  • sen seçilmiş sürücüsün, devlet senden ceza ödemeni bekliyor, sen bir de kalkmış itiraz ediyorsun

  • Aynı durum benim başıma da gelmişti , telefonum yokken direksiyon başında telefon konuştuğuma dair ceza yazdilar :) bu adamlarin disarda bir olaya müdahale etmemeside bundan kaynaklanıyor islerini yapapamiyorlar , egitim yok

  • Hadi araç kamerasını geçtim, bu devirde akıllı telefonu olmayan insan yok. En kötü çıkarır telefonu 1 fotoğraf çekersin. O bile yok.

  • Bu trafik müfettişliği ne gereksiz bir iş;sanki ülkede polis kıtlığı var da gelip sana yargı dağıtıyorlar.Ya kaldırılsın ya da adam gibi düzenleme getirsinler diycem de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 30 Ekim 2020; 9:58:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    akıllı telefonu çıkar çek tabi de adam da trafikte seni beklemiyor basıp gidiyor kimi nasıl yakalayacaksın?



    Alıntıları Göster

    Telefon tutucu 20 lira. Koy araç kamerası gibi çeksin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    fahri trafik müfettişleri her daim mobil gezmiyorlar piyade gezdikleri de çok oluyor onu ne yapacağız?



    Alıntıları Göster

    Akıllı telefonun yok mu? Yoksa hediye edeyim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jiggly Puff

    Görüntü alamıyorsa ceza yazmayacak bu kadar basit. Trafik polisi hızlı giden arabaya hızı ölçmeden ceza yazabiliyor mu? Devletin memuru yazamıyorsa, gönüllü müfettiş de yazamaz. Kafanda kurduğun hayali dünya ile ceza yazamazsın. Konuyu açan üyenin başına geldiği gibi.



    Alıntıları Göster

    kırmızı ışıkta geçtiği için babana çarpan sürücü vs trafik müfettişi görebilir diye kırmızı ışıkta geçmeyen ve babanın yaşamasını sağlayan sürücü


    not: baba yerine herhangi birisi de olabilir





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.