Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.821
Cevap
434
Favori
2.233.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonu alalı yaklaşık 10 gün oldu. Sınavlar dışında zaman bulduğum her fırsatta daha iyi bi' gcam xml'i aradım. Samsung'un kamerasından az biraz iyi olsalar da samsungun kamera uygulaması daha hızlı çektiği ve kararlı olduğu için beni baya etkileyecek bir şey gerekiyordu. En sonunda neredeyse hiç keskinleştirme yapmayan ve çok doğal çeken bir config buldum. Zaten configi yapan hindistanlı abimize telegramdan sorduğumda da baştan o şekilde yapmayı kafasına koyduğunu söyledi. 5 euro ve üstü bağış yapanlarla biraz daha iyileştirdiği ve düşük ışıkta kenarlardaki morlaşmanın giderildiği configi paylaşıyormuş. Neyse çok uzattım. Gcam arayan arkadaşlara kesinlikle LMC8.4 kurup paylaştığım configle denemelerini tavsiye ederim. Zira bu config denediğim diğer popüler configlerle karşılaştırılamaz derecede iyi.

  • hyksl H kullanıcısına yanıt


    Mobilde en fazla bu hızı gördüm. Ha iyi mi ? iyi tabi ki ama yani kotam 100 gb olması lazım ? bu testi yaparken neredeyse 600 650 mb data gitti mesela, 1 aylık paketim 15 gb mesela. Hani 5g'nin şuan için bir avantajı hız olarak var ancak onu da sınırsız tarifede tadına varabilirsiniz. Yani burada 500 mgbit olsa 1000 mgbit olsa ne olacak ? veya 2000 3000 5000 olsun yani bana ne gibi bir artısı olacak ki ? mobil verilerimizde hala kota miktarı çok düşük, e fiyatlar enflasyon yüzünden zamlanıyor. Tamam teknoloji tabi ki gelişecek benim şahsen buna itirazım yok ama işte ülkemizde ona ayak uydurması çok sonra olacak birşey. Benim çevremde öyle 2 3 kişi bu telefonu sadece 5g yok diye almadı. O akdar dedim ya gerek yok ki şuan için ne farkedecek ? Bir tanesi m52 aldı 5g varmış diye, birisi a53 aldı öbürü de iphone 12 mini aldı. Bu m52 ve a53 alan bana geçen soruyor abi dex bizde var mı diyor. M52'e gitmiş kablosuz şarj istasyonu pad'i almış abi diyor şarj etmiyor bozuk mu bu ? ya dedim o telefonda kablosuz şarj yok ki ?  


    Zamanında belki hatırlayanlar olur, nokia'nin siemens'in falan tuşlu telefonları vardı bu telefonların 3g li önünde kamera olanları vardı. Bu telefonları yıllarca teknoloji marketleri telefoncular hep şu mantıkta pohpohladılar '' EFENDİM 3G ÜLKEMİZE GELİCEK HERKESİ GÖRÜNTÜLÜ ARAYABİLECEKSİNİZ ÖNÜNDEKİ KAMERASI İLE BU BÜYÜK BİR ARTIDIR ŞİMDİDEN BUNA KAVUŞUN '' e 3g ülkeye gelene kadar zaten bu telefonlar ölmeye yakındı. Bizim 5g'den önce kotaları arttırmamız ve fiyatları aşağı çekmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra senin de dediğin gibi hala çekmeyen yerler mevcut. Ben şehrin merkezindeyim markette telefon çekmiyor. Sadece bu telefon değil yani başka telefon operatörde çekmiyor. Geçen elektrik kesildi mahallede 8 saat gelmedi. İlk başta 4.5 g çekiyor çok güzeldi 2 3 saat geçti h+'a düştü sonrada e'e düştü. Çünkü baz istasyonunda da elektrik yok malum e onun da aküsü var o bitti demek.   Düşün yani sene 2023 olacak böyle dertleri hala çekiyoruz. O durumda telefonda değil 5g 10g olsa ne farkedecek ?

  • S20 FE alacak arkadaşlar için şunu söyleyebilirim ki güncelleme konusuna takılmayın. Öyle yada böyle A13 güncellemesi almış bir cihaz. Bu fiyata da alınabilecek en iyi telefonlardan biri diyebilirim. Tereddüt etmeyin. Ağustos 2021 tarihinde kamu kampanyasından 4800 liraya almıştım. Hatta forumdaki olumsuz yorumları okuyup iade talebi bile oluşturmuştum. İyi ki iade etmemişim :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 17 Aralık 2022; 21:36:18 >
  • S20 fe ile günbatiminda timelapse çekimim.belki ilgi duyan yada merak eden vardır dedim

    https://www.youtube.com/shorts/aVfVHAEY_kM?feature=share



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVSA -- 27 Aralık 2022; 18:31:41 >
  • Az önce tripod olmadan çektiğim ay fotoğrafı, belki daha önce de çekip paylaşan olmuştur, telefon benim için yeni olunca paylaşmak istedim.

  • FiveRoaD kullanıcısına yanıt
    Hocam sen 3 defa arada şarja takmışsın.boyle grafik olmaz..net sonuç alman için 100 den aşağı arada şarja takmaman lazim
  • ajf39 A kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/samsung-telefonlara-ozel-detayli-iyilestirme-rehberi--153951695

    Benim profilime tıkladığınızda da görünüyor olması lazım, iyi okumalar diliyorum... Rehberi okuyup da uygulamaya çekinen arkadaşlar için YouTube videosu bir iki güne gelecek, onu da duyurayım buradan.

  • ramo34 kullanıcısına yanıt

    Bozuk saat bile... 🤣

  • Ayrıca video çekerken diyelim bir kişiyi netlediniz ve yürümeye başladınız.cihaz o kişi nerede olursa olsun onu netlemeye devam ediyor.kisinkadrajdan çıksa bile yada araya anlık başka birsen girse bile onu tekrar tespit edip o kişiyi netleşecek devam ediyor.biz bu olayı gimbal lar ile yapmak için uğraşırsın sizin elinizin altında.. kullanın bunu da bence..özellikle YouTube a video çekenler için 10 numara birsey..
    Açmak için video çekerken ayarlar _otomatik odak takibi butonunu aktif edin
    Yalnız her çözünürlükte çalışmaz eğer buton pasif ise HD uhdesinde hangisi ise degistirirsiniz
    Ayrıca kameranizdaki matris çizgilerini açıp kadraji o a göre yapın ..genelde çekeceğiniz kişi yada objeyi kesişme noktalarına denk getirin daha başarılı kavramlar çıkarırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVSA -- 26 Ocak 2023; 22:10:42 >
  • ramo34 kullanıcısına yanıt

    İphone 14 pro max yok. Dandik bir telefon oldugunu biliyorduk zaten 😄😄


    Biraz daha geriye gitseydin cevirmeli telefonları koyabilirdin listeye 😂😂😂


    İyice rezil oluyorsun 😂😂😂




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 27 Ocak 2023; 19:2:37 >
  •  Sizin için şöyle bir test yaptım. Telefonu her gece saat 00:00'dan 07:30'a kadar belirli noktalarda tuttum ve geceden sabaha boşta şarj tüketimlerini test ettim. Bunları test ederken kriterler şunlar:

    -Cihaz Galaxy S20 FE (SM-G780G/DS) 256/8GB (17 aylık)

    -A11'in ve A13'ün son güncellemeleri ve stok halde. Odin ile yüklendi ve Wipe Data/Cache yapıldı. Ekstra herhangi bir uygulama yüklü değil. Sadece rehberimdeki kişileri yükledim.

    -Herhangi bir optimizasyon yok.

    -Şebeke Turkcell.

    -WiFi testinde şebeke TTNet ve 2.4GHz olarak bağlı.



    Sonuçlar:

    Uçak modunda A11 ve A13 gece tüketimi %2.

    WiFi'ye bağlı olarak A11 gece tüketimi %3, A13 gece tüketimi %4.

    Mobil şebekeye bağlı olarak evin bir odasında A11 %6, diğer bir odada %8.

    Mobil şebekeye bağlı olarak evin bir odasında A13 %5, diğer bir odada %9.


    Sonuç özeti: Mobil şebekeye bağlı iken gece tüketim değerleri çekim gücüne göre farklılık gösteriyor. Mobil şebekede iken gece tüketimi testi olmuyormuş demek ki. İmkan olsa her birini diğer operatörlerle de denemek isterdim. Şimdi bu testlerin hepsini optimizasyonla birlikte yapmakta geçiyor içimden ama hem değerler makul seviyede olduğundan hem de sekiz gün sürdüğünden de işin açıkçası eriniyorum.


    Herkese iyi hafta sonları dilerim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 4 Şubat 2023; 15:26:44 >
  • Çok mu önemli gerçekten ses açma yerinin değişmesi falan? Çalışın, para biriktirin, kız arkadaş edinin, gezin, hayatı yaşayın. Android 14 alsa ne, almasa ne?!
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt

    iPhone deme artık. Kenarda kıstırıp dövecekler. :D


    S20 FE pili hoyratça yiyor bana göre performantan taviz vermemek için. Ben kimseye harika pili demem. Bu cihaza eleştiri getirecek olsam piline getiririm. Wifi, çift hat takılı 5-6 saat ekran süresi alıyorum en en fazla, 20 - 24 saatlik kullanım ile.


    Pil performansı da sorun değil. 11T Pro'daki 120W'dan sonra S20 FE şarj hızı performansı kabus. Herhangi bir telefonun kabus.

    Pili çözemiyorsanız hızlı şarj verin. Bak kaldı ki mesela kötü falan diyorum ama benim gibi video çekmiyorsanız pili yeteerli. Video çekmeye(özellikle 4K 60) başlayınca pili içiyor.

    Bazı işler oluyor mesela VDO Ninja'dan OBS'e telefonu webcam yapma, 20000 kbps bitrate'de CPU overload uyarısı veriyor.


    Grupta olanlara söylüyorum. Şuan elimde 11T Pro'da var. Bakın A73'ü, otu boku püsürü, Xiaomi'si honoru. Bu fiyattaki hiçbir cihaz 11T Pro'nun tırnağındaki kir olamaz. Dolby Vision, Harman Kordon hoparlör, 888, HM2, ona göre ekran, ona göre soğutma(888'e rağmen). S20 FE olsa olsa 11T Pro'nun rakibi olur. 12 Lite, A73 vesairenin değil. Bunu yüksek sesle ne kadar söylerim bilemiyorum ama gerçek bu.

    O kadar çok S20 FE alın dedim ki fanboy diyen çok oluyor. Hayatın gerçekleri.


    Tek canımı sıkan şey Pro - Oto arası 4K 60 farkı ama siz 11T Pro'nun, mod farketmeksizin 4K 60 - 30 farkını görseniz ağlarsınız.

  • Azazil32 A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok üzmeyin kendinizi..ayarlardan raw kopyayı kaydet i seçerseniz pro modunda hem raw hem jpg olarak çekiyor zaten...ayrıca raw fotoğraf ham fotoğraf demek lightroom gibi bir uygulamada işlemek zorundasınız.ugrasirim severim derseniz pro modda raw cekin lightroom indirip oynayın ışıkla pozlama ile renkler ile falan..çünkü raw fotolar jpg gibi islenmedigi için daha soluk ve renk dusuk yada karanlık vs çıkar.. bir fotoğrafçı olarak paylaşıyorum bu bilgiyi

    Yıldız pozlama olayına gelirsek isterse elinizde s23 olsun şehirde hicbiryerde yıldız pozlayamazsiniz..zifiri karanlık olması şart şehir dışı şart yani.2 km ötede bir ışık kaynağı olsa bile fotoyu bozar. 30 dk pozlama anca dslr lerde kullandığımız bir süre hadi diyelim çektiniz yıldızlar dünya yörüngesinde hareketten dolayı çizgi çizgi çıkar.nokta nokta yıldız fotosu max 30 saniye çekim sürecidir. 30 saniyeden sonra donme hizi etkisi ile yildizlar cizgi cizgi cikmaya baslayacagi icin bu 30 saniye max suredir..yada daha kısa surelerde çok kare çekilir ve Adobe ile birleştirilerek sonuc alinir.. elinizdeki telefon geniş acıda yapmasada pro modda normal acıda buna izin veriyor..ama dediğim gibi zifiri karanlık olması şart.
    yani özellikle şehirde yapamayacağınız birsey için canınızı sıkmayın istedim.
    Fotoğraf konusunda yardımcı olabileceğim birsey olursa mesaj atabilirsiniz hocam. Saygilar

    Not: birçok dslr kamera da 30 dk ve uzeri surelerde dahi merceklerde yanma (lekelenme) riski olduğu icin çok kişi makinesini düşünerek yapmaz yada pişman olur..dslr mercek boyutu ile telefon mercegi boyutlarında düşünürsek zaten uzun surelerin çok sağlıklı olmayacagi kanaatindeyim.
    Daha önce note 5 anakartını gece çekiminde yakan biri olarak paylaşayım dedim;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEVSA -- 26 Şubat 2023; 15:7:5 >
  • Koçero sat 5 tane al 6.yı ben vericem sana
  • Ayar yapmadan ve tripodsuz çektim.Normal kamera modu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyaman06 -- 26 Mart 2023; 22:49:27 >
  • Bu telefonu gözünüz kapalı alabilirsiniz. Güçlü bir işlemci, iyi bir kamerası var. Boyut olarak da ideal. Ederi 15-16 bin civarı ama 11-12 ye bulabilirsiniz. Epeyde en iyi fiyat performans telefonu bu. Alın keyfinize bakın. İxamoni miş honormuş bunlarla kıyaslamayın. Kalite Samsung.
  • @mahmut29 @ kullanıcısına yanıt

    Ben 2 ay önce 12.200TL'ye dip fiyat diyerek almıştım dolar arttı bugün 11.800 çok iyi fiyat, aldıysanız hayırlı olsun.


    Elimde S23 ve S20FE mevcut, S23 testlerde neredeyse 2 kat performans sunarken kullanım olarak kayda değer bir fark yok. Evet S20FE güncelleme desteği sona erdi ilerleyen dönemde ne kadar bunun sıkıntısını yaşar bilemiyorum (ki A13 ve One Uİ 5.1 ile kullanıyorum tek sorun yaşamadım umarım bozmazlar)

    Kamerası S23 ile benzer performans sunuyor. Hatta şu an S23 serisinde bazı kamera sorunları var, S20 FE daha iyi sonuçlar veriyor. Ön kamera çok başarılı değil ama iş görüyor.

    İşlemci günümüzde orta seviye bir işlemci konumuna düşsede en az 3 yıl sorunsuz götürecektir. Geriye telefonun başına kullanıcı kaynaklı bir iş gelmemesi kalıyor :) Gerçekten son 5 yılın en iyi fiyat performans Samsung modelidir kendileri.

    Güncelleme konusunu dert etmeyecek ve bütçesi 12K civarında olan herkesin alması gereken cihazdır, alın aldırın. A54 falan bu cihazın yanından geçecek cihaz değil, başka markaların lite modellerine para vermeyin.

  • s20 fe yi servisten aldım arkadaşlar garanti bitimine 1 ay kaldığı için gittim batarya hızlı bitiyor diyerek garanti kapsamında bataryayı, şarj soketini ve şarj soketinden bataryaya giden flex kabloyu komple değiştirmişler üstünüde hediye type c den type c ye kablo hediye ettiler gerçekten mükemmel garantiniz bitmeye yakınsa gidin komple yenilesinler telefonu gitmemezlik yapmayın kesinlikle izmir için konakta bulunan samsung yetkili mobil cihazlar servisine gittim haritalara aynı bu şekil yazarsanızda konumu çıkıyor birde telefonu yedekleyin öyle gidin yazılımı güncelleyip telefonu sıfırlıyorlar çünkü.

  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.