Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 Fan Edition [ANA KONU] (Her Şey İlk Sayfada!) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.962
Cevap
432
Favori
2.244.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar,


    cihazı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. tecrübelerimi aktarmak isterim. belki alacak arkadaşlara faydası olur.


    eski cihazım iphone 6s idi. ondan buna geçince aşırı büyük bir değişiklik oldu benim için.


    artılar;


    +120 hz ekran süper, ipad'de gezinirken çok kötü gelmeye başladı daha önceden güzel bulduğum ipad ekranı

    +hız olarak hiçbir sıkıntı yaşamadım. takılma, donma, uygulamadan atma, resetleme vb. hiçbir sıkıntım olmadı

    +stereo hoparlör gayet iyi ve yüksek ses veriyor. sadece biraz basslar az gibi geldi, ama detaylı olarak kurcalamadım belki ayarlardan ayarlanabiliyordur

    +depolama alanı, iphonedan sonra tam bir ilaç oldu benim için, iphone 16gb idir :)

    +hızlı şarj, kutudan çıkan adaptör ve kablo ile 1 saat 30 dk gibi bir sürede %10'dan %100'e şarj oluyor. 25watt hızlı şarj adaptörüne ihtiyaç duymadım

    +kameraları gayet yeterli, fazla kamera kullanan birisi değilim, ultra geniş açı, portre modu vb güzel özellikler


    eksiler;

    -şarj, iş dolayısıyla çok fazla telefona bakabilen birisi değilim, gün içinde en çok whatsapp, mail uygulamaları vb programları kullanıyorum, 1 iş gününü rahatça çıkartabiliyor, ama eve geldiğimde şarj etmem gerektiği günler oldu, hızlı şarj olduğu için çok fazla sorun yaşamadım (oyun vb oynamıyorum)

    -ekran süresi az geliyor, iphone 6s'de bile 5 saat üzerinde ekran süresi alabiliyordum, bu telefonda güç modu açık (ama ekran 120 hz'de, one ui 3.0 bug'ı ile :D) 4-5 saat arasında geziyor

    -herkesin bahsettiği ısınma sorunu, günlük kullanımda aşırı bir sıkıntı yaratmadı, sosyal medya, whatsapp, youtube, internette gezinme, telefonla konuşma gibi işlemlerde ısınma sorunu yüksek değil, ama kamera kullanımı, program indirme gibi işlemlerde bazen çok fazla ısınıyor. en son kullandığım samsung telefon s4 idi (iphone 6s'den önceki telefonum :D) onda da böyle bir ısınma sorunu vardı, hatta ilk ayda bataryası şişmişti, servise götürmüştüm


    genel izlenimlerim ise;


    ben telefonu 4800'e aldım, bu fiyat bandında bu özellikler için çok güzel bir fiyat ve çok güzel bir telefon (sAMOLED, 120 Hz ekran, amiral gemisi işlemcisi, kablosuz şarj vb) bu sebeple tavsiye edebilirim.

    şuana kadar tek can sıkan özelliği ısınma problemi. ilerleyen yazılım güncellemeleri ile bu problem çözülebilir mi, sanmıyorum ama bir umut.

    bu fiyat bandında gayet güzel bir telefon.


    arayışta olanlar için umarım yardımcı olabilmişimdir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuppocan

    Kasada açıklıktan yakınlık sensörüne, ön kameradan çözünürlüğe eleştirmedik bir şey kalmadı. Ülkedeki telefon fiyatlarının farkında değilsiniz. 500 usd etmeyen telefonları burada 600-7000 tl'ye alıyoruz, hem doların yüksekliği hem de kanımızı emen vergiler yüzünden. Biraz sonuca odaklanmanız gerekiyor. 10k ve üstü para verip bir telefon alırsanız daha az sorun görürsünüz. 4900-6000 tl arasında alınan bir telefondan 21 ultra performansı bekleniyor. Kardeşim kırpıldığı için zaten 4900'e aldın. Dört dörtlük olsa bu fiyata nasıl alacaksın? Daha iyisini istiyorsan da hazırlayın 10-15 k parayı. Gerçi bu forumdaki kafa yapısı garip. üç kuruş verip beş kuruşluk konuşan, bol ölücü olan bir nokta. Dünyanın en iyi telefonunu çıkarsan bin tl'ye satsan onda bile kusur bulurlar.


    Demem odur ki; telefon piyasası berabat fiyatlar etrafında dönüyor. Şu paraya bu telefon gayet geçerli bir model. 5k'ye bundan iyi telefon buluyorsanız gidin alın. Ayrıca ölücülüğünüzden de sıkıldım.

    +100

    Ya arkadaş kusur üstüne kusur. Benim yt kanalım var orda 3000-6000 arası çok soruyorlar ya arkadaş hep aynı sorun hep aynı sorular.

    Neymiş A52 kasa esnemesi, note 10 pro yakınlık sensörü, poco x3 pro ısınma, pil, mi 11 lite pil, poco x3 ekran, realme 7 pro ses kaydı vb. Vb.

    Arkadaş düşük işte düşük sorun varsa üretim kalitesi düşük. Kaç para veriyorsun ne alıyorsun? 4000 TL cihazdan giden para 200 euro. 200 eurosu vergi zaten. Ortalığı yangın yerine çevirdiler.

    Herkes aşırı fakir olduğu için rakamlar gözlerde inanılmaz büyüyor ama hayatın gerçekleri bunlar. Evet 4000-5000 hatta 6000 TL bile para değil. 6000e alınabilecek en eksiksiz cihaz.

    7000e 11 var ekran yok

    6000e 10t pro var ekran ıps, yazılım miui

    5500e f3 var kamera yok, yazılım miui

    Gökten para yağıyorsa size gidin daha iyisini alın.





  • ssavtak kullanıcısına yanıt

    Hiç normal değil. Birileri bariz baltalıyor konuyu. Cihazı bilerek gömüyorlar gibi geldi bana. Yani bu kadar da olmaz. Forum dışında Exynos ve SD modelini kullanan iki kişiyle konuştum. İkisininde ne ekran konusunda, ne parmak izi, ne de dokunmatik konusunda hiçbir şikayeti yok.

  • Normalde yazmam böyle şeyler ama madem forumdayız yazayım... Dün yaşanan bir şeye hem kızdım hem güldüm hem de ne desem bilemediğim bir durum yaşadım..


    Arkadaş sevgilisine hediye olarak beyaz renk S20Fe alıyor ve kıza veriyor, kızın tepkisi "yaa bu ne ben bunu kullanamam" diyip konuyu aklınca şaka yollu bir şekilde "ayfone niye almadın kıııı" seviyesine getirip serzenişte bulunuyor..? ? Çocukta telefonu bana getirdi, abi bunu satabilirmiyiz diye bana verdi.. Dedim al götür mağazaya iade et hemen, paranı al en azından ama o kadar morali bozuktu ki uğraşmak bile istemedi telefonu bana verdi gitti.. Onun yerine mağazaya ben gittim ama fatura bana ait olmadiği için iade almadılar... Bakın,,, daha öğlen 1'de alınmış, bırak kutusunu jelatini bile açılmamış telefonu akşamına sahibininde bilgisiyle 4.800'e iş yerinden maddi durumu pek olmayan stajyer öğrenci bir arkadaşa sattım.. Durduk yere, boş yere zarar etti..


    Yani düşünüyorum, o an çocuğa biraz ters konuşsan, alma bi daha bişiy falan filan desen uyarsan falan boşşş... Kıza bişiy desen bu karakterde bi insana ne desen zaten boş ötesi boş.. Sebeplenen, sevinen genç bi arkadaş oldu, ona da hayırlı oldu uzun süredir eski bir telefon kullanıyordu yeni telefon alacağim diyip duruyordu ona yaradı..


    Yine de çocuğu öyle üzgün görünce içime sindiremedim, bir daha o kıza bir hediye alacağin zaman şu durumunu bir düşün dedim, geçtim.. Ulan millet bir telefon almak için 5 6 ay yemeyip içmeyip para biriktiriyor elin şımarık kezbanı telefon beğenmiyor.. Arkadaşa üzüldüm, kıza sinirlendim, stajyer çocuğa sevindim.. Çorba gibi bişiy oldu benim için, neye ne tepki vereceğimi şaşırdım..





  • Wristen W kullanıcısına yanıt
    Kılıf, cam, koruyucu, şarj bilmem ne ile ilgili tek bir muhabbetim yok ancak bunu yapan insan topluluğuna çöp demek en basit anlamda hakarettir. Şurda 10 mesajlık katkınız var foruma 2019 yılından beri kalkmış insanlara kışkırtıcı ve hakaret boyutunda söylemde bulunuyor, akıl veriyorsunuz. Bahsedilen muhabbetler benim de hoşuma gitmese de, bulunduğum bütün konularda bu muhabbetler geçmiştir, geçecektir. Milleti eleştireceğinize ve çöp demek kadar ileriye gideceğinize bahsettiğiniz yararlı muhabbetleri siz yapın da dinleyelim. 3 yılda 10 mesaj atmakla cengaverlik olmaz.
  • Arkadaşlar özellikle yeni telefon alan arkadaşlara söylüyorum. Ekran süresine çok takılmayın derim. Kullanın, eğer ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa o zaman şikayet edin bence. Yoksa bu kişiden kişiye çok değişen bir durum. Kullandığın uygulamalar, kullanma sıklığı, cihazın zorlanması vs. çok fazla değişken var. Herkesin kullanımı birbiriyle tutmuyor. Telefonda dizi film izleyen adamla, oyun oynayan veya çekim yapan adamın şarj süresi bir olmaz. Siz kendi kullanımınızı değerlendirin derim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bdrhndgn

    Hocam oyun oynamak için telefon alanları pek anlamıyorum. Ben konsol sahibiyim mesela gidip oyun konsolu alabilirler yakın fiyatlara. Ps5 7-7.5 civarında ps4 ise 3-4k arası yani  

    @ssavtak


    Arkadaşlar siz anlamıyorsunuz diye bunları yok mu sayacağız?

    Kimine göre de kameranın da arayüzün zerre önemi yok. Mesela siz oyun oynamak isteyen adama Poco F2 pro yerine aynı fiyata A52 aldıramazsınız.


    Eğlencelik 1 saat oynadığım wild riftte 865li bir cihaz takım savaşlarında drop yiyorsa benim için sorundur. Rakiplerini araştırırım çünkü bana bu soru soruluyor demekki bu işin alıcısı var.

    PS5 - PS4 oyunlarının fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. Üstüne monitör fiyatını da ekleyin.


    PS5'e takılacak minumum TV 4000-5000 TL civarında. Aşağısı cihaza hakaret.

    500'ü aşkın oyunlarını saymıyorum bile.

    Ayrıca bu insanlar hususi oyun makinası aramıyor. Oyun oynatabilen telefon arıyorlar.

    Eğer sizin dediğiniz mantıkla gidersek 10000 TL'ye kamera var sabah akşam kamerasını konuşmayalım bu cihazın. Kamera alalım direkt. Hat takar konuşuruz.





  • Biri 3 gün iPhone kullanır S20 FE'yi gömer, öbürü 1 gün poco kullanır S20 FE'ye sallar. Arkadaşlar 3 gün kullanmayla cihaz karşılaştırması yapılmaz. Daha pilinin döngüsü bile dolmamış neyi kıyaslıyorsun. Hayretle okuyorum bazı yorumları.
  • Bilmeyenler için iPhone'da ki assistive touch tarzi yardım menusu nasil açılır?


    Ayarlar 》Erişilebilirlik 》 Etkileşim ve Yetenek 》 Yardım Menüsü








  • ozansah O kullanıcısına yanıt

    Bulunan buglari buraya yazmayacagiz da nereye yazacagiz?

    Aglamak nedir kac yasindasin sen?

    Burada buglari yazan arkadaslar sayesinde onlarca kişi A12e gecmedi.Bunlari yazmasak cogu kişi A12e gececekti.

    Bu konunun amaci yardimlaşmak.Biri gelir yok pil muhabbetinden sıkıldım,diğeri gelir kılıf mevzusundan sıkıldım,öbürü gelir yazilim muhabbetinden sıkıldım der.

    Burada insanlar ne konuşacak? Survivor da kimin eleneceğini mi?

    Samsung yıllardır böyle bug olmaz demiyorum lakin insanın gözünün içine soka soka sacma sapan buglari görmemeleri fiyasko.Ayrıca geri bildirimimizi yapıyoruz + buraya da ekliyoruz ki A12 gececek insanlar önceden görsün.

  • M52 konusuna yaptığım yorumumdur. Fikir beyan etmesi açısından burada da paylaşıyorum.

    Arkadaşlar merhaba,
    Geçen gün eşimin kullanması için siyah renkli M52 aldım. Bende de Samsung Galaxy s20 FE (Snapdragon 8/256) var. İki cihazı yan yana koyarak ilk bakış tadına kurcaladım. M52 beni en çok ekran kısmında şaşırttı, s20 FE'den bariz daha önde, görüntüler daha canlı ve keskin, iki cihazı yan yana koyduğunuzda hatrı sayılır ekran kalitesi farkı var. Telefon büyük olmasına rağmen gerçekten çok hoş bi hafifliği var. Hani insanın elinden bırakası gelmiyor. Wifi ve mobil çekim gücü yönünden birbirlerine üstünlüklerini göremedim. Dokunmatik hassasiyeti de M52'de daha güzel geldi bana, tabi şuan ekran koruyucu olmamasının bir nedeni de olabilir bu. Telefonda Pubg açtım biraz, telefon S20 FE'ye göre daha az ısındı ve yüksek grafiklerde de sorun yaşatmadı. Pil ömrü net bir şekilde s20 FE'den iyi. Kasa kalitesi tahmin edeceğiniz gibi s20 FE'nin gerisinde kalıyor. Sabah çekimlerini karşılaştırma fırsatım olmadı, gece çekimlerinde net olarak S20 FE önde. Farklı senaryolarda ve video çekimlerinde de sonuç değişmedi. Sabah çekimlerini en kısa zamanda kıyaslayacağım. İki cihazı yan yana koyup aynı programları açarak hız testi yaptım biraz ve aralarında neredeyse fark yok diyebilirim. Mono hoparlör olması nedeniyle kötü ses performansı beklesem de beni yanılttı ve bahsedildiği kadar kötü performans göstermeyeceğini ıspatladı. M52 yanda parmak izi okuyucu kullanıyor, S20 FE ise ekran altı parmak izi kullanıyor. Şunu da net olarak söyleyeyim M52 daha kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor. M52 yedekleme işlemini çok az bir ısınma ile tamamlayarak beni tekrar şaşırtmayı başardı. Ön kamera performanslarının benzer olduğunu söyleyebilirim. Sonuç olarak s20 FE kasa kalitesi, su geçirmezlik, kamera ve kablosuz şarj konusunda önde duruyor. M52 bariz ekran kalitesi(hem renk hem keskinlik anlamında), hafifliği, 5g desteği, ısınmayan işlemcisi ve batarya performansı ile kendini alınabilir kılıyor. Benim kablosuz şarj ile işim yok, telefon zaten kılıfta kasa kalitesi umrumda değil, gece pek fotoğraf çekmem, eee telefonu da yıkayacak değilim diyenler için kesinkez tercih sebebi. Bu fiyat sıkalasında rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Sabah çekimlerini de karşılaştırmak için sabırsızlanıyorum. Soracağınız hususlar olursa yanıtlamaya çalışırım. Bu anlattıklarım ilk bakış tadında olup, biraz zaman geçtikten sonra tekrar ayrıntılı değerlendirmede bulunacağım. Selamlar, saygılar.




  • hakanyc kullanıcısına yanıt

    Yok mu Bi babayiğit şu kılıfları alsın da forum kurtulsun...

  • Abi şaka mısınız? Uzun zamandir forumdayim ilk defa cihazını bu kadar gereksiz kötüleyen kullancilar görüyorum. Bide sey demek moda olmus ben 5000-5300 tl arasına aldım 7-8 asla vermezdim şuan. Arkadasim sen o paraya aldığında rakibi görülen iphone 11
    7500 tl ydi suan 12000 tl oldu şuan 7 ye ne alabileceksin?

    Arasinda neredeyse 2 kat fiyat farkı olan telefonla kıyaslıyorum ekranı on numara, bataryası iyi, arka kamerası birçok fotoğrafta daha iyi, donması kasması yok. Arayüzü, stabilliği samsung olmasından dolayı diger birçok android telefondan iyi. Beğenmediğiniz özelliklerini yazabilirsiniz fakat bu cihaz yerden yere vurulacak bir telefon asla değil.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bir süre önce eşimin kullanması için siyah renkli M52 almış ve ilk izlenimlerimi benim kullanmış olduğum Samsung Galaxy s20 FE (Snapdragon 8/256) ile İki cihazı yan yana koyarak belirtmiştim. Telefonları bir süre kurcalayıp tekrar deneyimlerimi paylaşma sözü vermiştim. S20 FE'yi bir süre önce satarak s21 Plus aldım. Ama sözümüz ortada kalmasın diye deneyimlerimi paylaşıyorum.
    Öncelikle her iki cihazın da fiyat performans olarak çok iyi cihazlar olduğunu belirteyim.
    M52 ile YouTubede video izlerken bariz bir ekran keskinliği ve renk kalitesi üstünlüğü var, ancak menülerde veya uygulamarda da s20 FE'nin çok daha iyi görüntü kalitesi ve ekran parlaklığı sunduğunu söylemeliyim. Nedenini ben çözemedim, bilen arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır. M52 ile menüler arası geçişler çok pürüzsüz ve dokunmatik hassasiyeti s20 FE'den daha iyi gibi geldi bana. İki cihaz ile de Pubg oynadım. İki cihaz da en üst seviyede oyunu açabiliyor. Oyunlarda s20 FE'nin çok daha çabuk ve daha fazla ısındığını söyleyebilirim. Pil anlamında da tahmin edeceğiniz üzere m52 daha başarılı. Menü geçişlerinde ortalama aynı performansa sahipler, 2 cihaz da gayet hızlı ve stabil çalışıyor. Mazleme kalitesi anlamında s20 FE'nin açık ara üstün olduğunu söylemeliyim, ancak m52'nin o hafifliği de gerçekten insana ayrı bir keyif veriyor. Kot cebinde veya dar elbise ile kullanacaklara m52 bana göre çok uygun değil, zorlasan kırılacak yada eğilecek gibi bir hali var :) Wifi ve mobil çekim gücü aynı diyebilirim. S20 FE'de Arka kameranın hem video, hem de fotoğraf çekimi m52'den daha güzel, ön kamerada ise oyumu m52'den yana kullanıyorum. S20 FE gerçekten ön kamera anlamında çok başarısız. Bu bahsettiğim hususlar hem sabah, hem akşam çekimleri için geçerli. Hoparlör kısmında tabi beklendiği gibi s20 FE üstünlüğü var. Ancak m52'nin mono hoparlör olması sizi korkutmasın, gayet yeterli performansı var. M52 yanda parmak izi okuyucu kullanıyor, S20 FE ise ekran altı parmak izi kullanıyor. Şunu da net olarak söyleyeyim M52 daha kullanışlı ve sorunsuz çalışıyor. Maalesef s20 FE ekran altı parmak izi okuyucu konusunda çok iyi bir yerde değil. Daha önce de belirttiğim gibi; s20 FE kasa kalitesi, su geçirmezlik, kamera ve kablosuz şarj konusunda önde duruyor. M52 hafifliği, 5g desteği, ısınmayan işlemcisi ve batarya performansı ile kendini alınabilir kılıyor. Ben şu an ikisinden birini alacak olsam fiyat farkına göre karar verirdim. Arada çok fark yok ise s20 FE, fark çok ise m52 alırdım. Herkese selamlar saygılar.




  • Şu şarj olaylarını okumayın bakmayın bu foruma girmesek bence telefondan daha çok keyif alacağız 😂kullanıp keyfini çıkarın yok 10 saat ekran süresi aldım yok bilmem ne sömürün kullanın mal hizmet için vardır kısmak için kendinizi paralamayın. Akıllı saate bağlı telefon Bluetooth, konum herşey açık full artı full kullanıyorum günde 1 kere şarja takıyorum gerekirse 3 kere de takarım aaa az gitti ne saçma telefon demem uğraşamam.
  • iPhone 13'e geçerek aranızdan ayrılıyorum. Açıkçası 2 tane S20 FE parası vermek mantıklıca bir iş değil bu cihaza. S20 FE harika bir telefon gerçekten. Tek sorunum güncelleme desteğinin kesilecek olmasıydı açıkçası. A11 ile kullanıyordum ve çok stabildi ama yıllarca A11 ile kullanmayı da çok istemedim yeni şeyler denemeyi seven biri olarak. Apple telefonlar ile kötü maceralar yaşamış olsam da yine iPhone aldım. Kafasında böyle bir düşünce olanlar için bazı gözlemlerimi aktarayım,

    -Daha şarj bile etmedim cihazı, DFU modunda yazılım yükleme yaptım iTunes üzerinden ve yüzde 30 şarjda kuruluma başladım dün saat 15'te. Kurulum 20 dakika civarı sürdü (Android'de yıllar alıyordu, özellikle ADB ile çok yoğun ilgilenen biri olduğum için). 4 saat ekran süresi verdi ve %1'de ilk şarjını yapmak üzere biraz önce şarja taktım. Kullanımıma cihaz kurulumunun yanında çokça video oynatma ve internette gezinme dahil. iPhone 13'ün ekranı S20 FE'den daha küçük ama batarya da 1300 mAh kadar daha küçük yanılmıyorsam. Buna rağmen bu değerler şaşırtıcı açıkçası. Ayrıca internette gezinme testinde S20 FE ile 60 Hz'de ortalama 18 dakikada %1 pil tüketimi oluyordu, iPhone da aynı şekilde gezinmede 17-18 dakikada %1 pil yiyor ki pil voltajı düşük yüzdelerde daha düşük olduğundan pil oralarda daha hızlı biter. S20 FE aynı pil yüzdelerinde 15 16 dakikada yüzde 1 pil yiyordu internet gezinmesinde. Şu anki gözlemlerim ve pil grafiklerinden edindiğim veriler, iPhone'un pil konusunda daha önde olduğu. Burada bazı paylaşımlar yaptım, 6 günde 10 saati geçen ekran sürelerine ulaşmıştım S20 FE ile. Aşırı hafif bir kullanıcı olduğumdan böyle bir sonuç bekliyordum ama S20 FE'nin pilinin daha yoğun kullanımla bile iyi olduğunu da gördüm. Apple'ın azalan pil boyutuna rağmen bunun da üzerine çıkması sürpriz oldu.

    - Face ID teknolojisinden nefret eden biriyim. Parmak izi okuyucu olmaması saçmalık. S20 FE bu konuda çok daha iyi. iPhone birkaç saat telefona dokunmayınca Face ID kullanabilmek için şifre girmenizi istiyor. Tek artısı karanlıkta kullanılabilmesi.

    - Önceden kullandığım için her şeyin yerini biliyordum arayüzde, alışmakta sıkıntı çekmedim. Kurulum aşırı kolaydı, aslında S20 FE'deki en büyük sorunlarımdan biri buydu. Özellikle ADB ile ilgilenen arkadaşlar bilir, bir uygulamayı kaldırmak Android'in pil düşmanlarından biri olan (bazı durumlarda yararlı olsa da) wakelock'ları tetikleyebiliyordu. Yani bir uygulamayı ADB ile silmek teoride onun arkaplan işlemlerini tamamen dondursa ve sistemin görünür uygulamaları arasından o uygulamayı kaldırsa da, sistem o uygulamaya bir anda ihtiyacı olduğuna karar verip sürekli onu arayarak pil tüketiyordu (çok alakasız olsalar bile). Bazıları hatırlayacaktır ben bir liste oluşturmuştum silinmesi güvenli olan uygulamalar hakkında. O listeyi deneme yanılma yoluyla değiştirmek ve sürekli telefonu gözlemlemek beni yormuştu açıkçası. İşsiz misin diyenler olacaktır, amatör olarak telefon incelediğim ve bu konularda meraklı olduğum için uğraşıyorum. Ayrıca uzun vadede artan pil süresi sayesinde cihazı daha az şarj edip batarya ömrünü de uzatıyorum. Tabi ne kadar uzatır tartışılır. Ama iPhone'da kurulum hemen bitiyor ve her şey genel olarak istediğim yerde oluyor. ADB ile uygulama kaldırma, dexopt optimizasyınu, Galaxy App Booster gibi şeylerle uğraşmıyorum. Bu hissi özlemişim açıkçası.

    - Apple'da uygulamalar arasındaki iletişimi beğenmiyorum. Özellikle paylaşma ekranı çok kötü. iOS 9 ya da 10'dan beri aynı ekran galiba. Gerçekten çok kötü. Android'de bir şey paylaşmak çok rahat.

    - Samsung'da yazılım oyuncakları daha fazla ve beğendiğim özellikler vardı. Özellikle GoodLock modüllerini çok severek kullanıyordum. Ekran resminden bildirim çubuğu çıkarmak gibi basit ama kullanışlı bazı özellikleri de özleyeceğim.

    - Kamera konusunda iki cihaz da iyi, tabi ki iPhone daha iyi ama S20 FE gerçekten muhteşemdi. Cihazla vedalaşmadan önce çektiğim fotoğrafları, videoları inceledim ve çok iyi bir kamera olduğunu yeniden hatırladım. Gerçekten güzeldi. Android tarafı hep kötü videolar ile eleştirilir, ama Samsung bu konuda en iyilerden ve S20 FE donanım yönünden güçlü olduğu için çektiğim videoların da iPhone kalitesinden uzak olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

    - Performans konusunda Snapdragon 865 ile A15 Bionic karşılaştırmak doğru olmayabilir ama ben S20 FE'nin performansından çok memnundum. Her şeyi anlık olarak açıyordu. iPhone belki oyun gibi uygulamalarda öne geçebilir ama benim günlük olarak kullandığım Signal, WhatsApp, Reddit gibi nispeten hafif uygulamalarda hiç fark yok. Ağır uygulamalardaki A15 lehine olan farkın da günlük deneyimi etkilediğini düşünmüyorum. Uzun süreli kullanımda A15 tabi ki daha rahat ettirecektir yine de.

    - Ses konusunda iPhone net olarak daha iyi. Daha temiz, daha az yankılı ve daha derin baslar var. Tam sevdiğim ayarda olmuş. S20 FE'nin Dolby desteği de göz ardı edilmemesi gereken bir özellik. Üstüne kullanıcıya ekolayzır yardımıyla hoparlör üzerinde tam kontrol veriliyor. iPhone 13 çok iyi olsa da kullanıcılara ayar seçeneği verilmeliydi.

    - Ne kadar önemli bilmiyorum ama titreşimler tabi ki Apple'da daha iyi tartışmasız.

    - Plastik arka kapak kesinlikle eleştirilmesi gereken bir şey değil. iPhone'un cam arkasında daha kutudan sıfır çıkarken bile küçük bir çizik vardı. Benim gibi titiz kullanıcılar varsa, cam arka kapakların büyük sıkıntı olduğunu bilirler. Kırılması da cabası zaten. Daha premium bir hissiyat vermiyor, sadece parmak izi tutuyor ve kırılganlığı artırıyor. S20 FE'yi seçerim bu konuda kesinlikle. Elde tutuş olarak daha ucuz hissettirse bile dayanıklılık olarak güven veriyordu. Apple'da aynı his yok. Cam yapılacaksa da en azından buzlu cam yapılmalı.

    - Peki sonuç nedir? Ben 8/256'lık S20 FE kullanıyordum ve en ufak bir sıkıntım yoktu. Alırken 8K civarına almıştım ve çok memnundum. Satmamdaki tek neden artan dolar kuru nedeniyle bir süredir almayı düşündüğüm Apple cihazlarının asla ulaşılamaz bir hale geleceği korkusuydu. Ankara'da hangi mağazaya sorduysam iPhone stokları tükenmişti zaten. Sanıyorum ki çoğu kişi benzer bir korku ile aldı bu cihazları. S20 FE ile iPhone arasında 10 bin liraya yakın fiyat var. Eğer sizi zora sokacaksa, S20 FE'den şikayetiniz yoksa ve yalnızca 1 büyük güncelleme daha alacak olması sizi bozmuyorsa kesinlikle bu farkı vermeyin. Aslında hiçbir şekilde bu paranın verilmemesi lazım. Yalnızca yatırım amacıyla alıyorsanız, Apple ekosisteminde bir ayağınız varsa ya da çok uzun süre kullanma gibi bir fikriniz varsa tavsiye ediyorum. Ben Xiaomi Mi 10T ile Android ekosisteminde duracağım her iki işletim sistemini de kullanmam gerektiği için. Eğer başka Android cihazım olmasaydı S20 FE'den kesinlikle vazgeçmezdim. S20 FE şu fiyatıyla, şu özellikleriyle Android dünyasında hatta bütün telefon tarihinde bir nimettir. Altın değerinde bir cihaz gerçekten. Kullanan herkes değerini bilsin cihazının, umarım tekrar görüşürüz dostlar. İyi forumlar herkese.




  • Arkadaşlar herkese selamlar. Yaklaşık 1 aydır üzerinde çalıştığım ve bana özel mesaj atana birçok kişi tarafından denenmiş optimizasyon rehberini yarın genel olarak paylaşacağım. Uzun bir süredir testler/değişiklikler yapıyorum rehber üzerinde. Son olarak "Uygulama Önerileri" kısmını da ekledim ve şimdilik kendimce rehbere son halini verebildim. Yapmak istediğim son bir test var, bu nedenle yarını beklemekteyim.




    Bu süreçte buradan birçok kullanıcıdan çok ciddi destek aldım. Herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birkaç kişiden geri dönüş aldıktan sonra konu sahibinden de bana ulaşmasını rica edeğim, mümkünse rehberi sabitleyelim ilk sayfaya. Ayrıca rehberi hazırlarken bana yardımcı olan arkadaşlara da bir bölüm ayıracağımı söylemiştim. Vakit bulunca onu da yapacağım, buradan da birkaç kişi var :)




    Kısaca bazı sorulara da cevap vermek istiyorum.




    BU REHBER NEYİ AMAÇLIYOR?




    -Ekran açıkken tüketilen pili azaltmak ve ekran süresini artırmak.



    -Cihazınızın beklemede tükettiği pili azaltmak ve bekleme süresini uzatmak.



    -Isınma olan cihazlarda ısınmanın azaltılması.



    -Cihaz akıcılığının ve tepkiselliğinin önemli ölçüde artırılması.




    YALNIZCA UYGULAMA MI SİLİYORUZ?




    -Uygulama silme de işin içine dahil. Ama bundan çok daha fazlası var içerde :)




    GARANTİ BOZULUR MU? TELEFONUM KULLANILAMAZ HALE GELİR Mİ?




    -Custom ROM atmakla vesaire uğraşmayacağız. ADB'nin bize sağladığı nimetlerden yararlanacağız sadece. Garanti bozulmaz, Knox tetiklenmez, elinizdeki telefon pahalı bir kağıt tutucu haline gelmez. Korkmaya gerek yok.




    REHBERİ UYGULAMAK NE KADAR VAKTİMİ ALIR?




    -Rehberi uygulamak için bir günü ayırmanız yeterli. Yaklaşık 35-40 sayfa kadar bilgi var içerde. Cihazın hızlanması ve daha soğuk çalışması gibi etkiler hemen gözlemlenebilir. Pil konusundaki etkiler içinse 2-3 şarj döngüsü yapmanız yeterli olacaktır.




    HER ÖZELLİĞİ KAPATIP TELEFONU AKILSIZLAŞTIRACAK MIYIZ?




    -Hayır. Sadece gereksiz olanları kapatacağız.





    Daha fazla sorunuz varsa, lütfen sormaktan çekinmeyin. Herkese iyi akşamlar diliyorum.





  • İnstagram a yuksek kaliteli fotoğraf yükleme seçeneği gelmis aktif edin .

  • İlk resimde işaretlenen yere 30× Zum yaptım. Ortaya çıkan durum bu. Gerçekten kaliteli bir kamerası var.






  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.