Şimdi Ara

Hatalı expertiz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir parça sök tak yapıldıysa o parça değişmiştir gözüyle bakarım. Çünkü adam aynı marka pert aracın kaputunuda takmış olabilir. Ama önden fazla darbe almamış radyatör değişmemiş.
  • Merhaba arkadaşlar.
    09.09.2020 tarihinde bir araç aldım. Aracı alacağım kişi kısmen tanıdık sayılır, müşteri olduktan sonra meslektaş olduğumuzu ve birlikte görev yaptığımızı hatırladık, bunun üzerine önce KM ve Tramer sorgulaması yaptım sorun yoktu, ertesi gün expere sokmak için gittik. Bir önceki aracımı incelettiğim expere götürdüm, nihayetinde bildiğim yerdi ve öncekinde memnun kalmıştım. Aracı aldığım kişi 2. Sahibi ve aracın kaporta durumu hakkında net bilgisi yoktu, 3 yıldır biniyordu. Hatta expere gösterelim ikimizin de içi rahat etsin diyerek gittik. Nihayetinde aracın sağ iki KAPI SACININ farklı zamanlarda değişmiş olduğu ve motor kaputunda vida ayarı yada diğer tabirle sök tak olduğunu söyledi, kaput konusunda özellikle sordum ikna ederek anlattı kesinlikle orjinal ancak şu iki vida sök tak haricinde ne boya nede düzeltme var dedi. Ve pazarlığı yapıp aracı aldım.

    Dün nerden esti ise hasar detayı sorgulamadığımı hatırladım ve yaptım, 3065 tl olan kayıtda motor kaputunun değiştiği yazıyordu. Sok oldum ve hemen expere tekrar gittim exper tekrar inceledi yanımda nokta nokta baktı ve abi nasıl değişen bu parça kesinlikle orjinal dedi, boya mikron değerinde bir sıkıntı yok, hatta aracın önden duruşu da çok iyi. Şimdi kafam çok karıştı aslında o an vida sök tak deyince biraz vaz geçecek gibi olmuştum ama araç bir çok anlamda içime sinmişti ve vazgeçmek istemedim. Ama motor kaputu değişen olduğunu bilsem ya vazgeçtim derdim ya da ona göre fiyat kırardım.

    Şu an kafam çok karışık, satıcının durumdan haberdar olmadığını düşünüyorum. Ancak experin hatası var ortada net bir şekilde. Aldığım araç piyasanın en hızlı 5 aracından biridir. Expere dava açsam sonuç alır mıyım bilmiyorum, büyük ihtimalle araç için değer tazminat ödemesine karar verilecek emsal kararlara baktım genelde öyle olmuş. Sizce ne yapmalıyım? Araç al sat konusunda acemi değilim 7. Aracım ancak bu sefer satıcının kısmen tanıdık çıkması sanırım beni rehavete itti.
    Not: Aracı 9 gündür yaklaşık 2000 km kullandım, şehir içi ve dışı olmak üzere gidişinde motorunda alt takımında bir sıkıntı yok, dün ustama kontrol için götürdüm sıkıntı yok dedi.
    Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?
    115 k civarı bir araçta kaput değişmiş olması ne kadar değer kaybına yol açar?







  • Yazınızın başında km ve tramer sorgusu yaptım bir sorun görünmeyince ekspere gittik yazmışsınız. Satın aldıktan sonra nasıl çıkıyor bu tramer anlamış değilim.

    Tramer konusuna gelince insanların değişenden korkmasının nedeni kazanın boyutunu göremediğindendir. Ama senin durumda değişen herşey ortada. Değişenlere bakıldığında da büyük büyük bir kaza yok. Hatta airbag bile açılmamış. Benze çokta büyütülecek bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuammA_

    Yetkili Servis ile görüştüm detaylı kaporta expertizi yaptırmayı düşünüyorum. Daha sonra o rapor ile expertiz firmasına gideceğim ama doğal olarak onlar hatalarını kabul etmeyecekler. Cidden moralim çok bozuldu yarın bir gün satarken her türlü karşıma çıkacak. Kafama takılan diğer husus ise exper kaput için "orjinal st" yazdı ben dava edince sök tak demişiz sorumluluk bizde değil diyebilirler mi?
    oriinal ile değişmiş olsa da değiştiği tramer sorgusunda belli. kafanıza çok takıldıysa dava yoluna gidin.
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Hocam boşver fiyat kırmaya çalışanlar gitsin tramersiz değişenli araç alsınlar. Ahım şahım bir kazası yok. Airbag ve kemerlere bir ara baktırın eğer onlarda da sorun yoksa sallayın keyfini çıkarın aracınızın.
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam şu an için bu durum harici sıkıntı yok, piyasası hızlı bir araç bende biniciyim olmazsa öyle yapacağım. Ama arkadaşlar aklınızda olsun tramer sorgusunu yaparken mutlaka parça detay sorgulamasını da yapın. Şaşi den parça sorma işini ihmal etmeyin.
  • Ekleme yapmayı unuttum detay sorgulaması ve değişen parçalar şu şekilde :


    ""08.08.2014 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 58083, Iscilik Toplam Tutar: 648.33TL, Parca Toplam Tutar: 2417.05TL, Degisen Parca Bilgileri: ON TAMPON DEMIRI(1 adet, Orijinal), SAG FAR FISKIYE ADAPTORU(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUTU(1 adet, Orijinal), ON PANJUR(1 adet, Orijinal), BASE,FR LIC PLATE(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUT MENTESESI SAG(1 adet, Orijinal), MOTOR KAPUT MENTESESI SOL(1 adet, Orijinal), AMBLEMON H-MARK(1 adet, Mesaj: (2/3) Orijinal), ON PANJUR CITASI (1 adet, Orijinal), KLIPS (12 adet, Orijinal), KLIPS(12 adet, Orijinal), ON TAM KOS BAG SA SA(1 adet, Orijinal), KLIPS (7 adet, Orijinal), KLIPS A(6 adet, Orijinal), A/C ETIKETI (1 adet, Orijinal), SOMUN(2 adet, Orijinal)""



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuammA_ -- 17 Eylül 2020; 16:11:34 >
  • YawuzS Y kullanıcısına yanıt
    Aslında şu an bizde öyle yorumluyoruz. Büyük ihtimalle orjinal parça takılmış. Dediğim gibi o an aslında vazgeçmek üzereydim ama ne olduysa almak istedim. Çünkü hem satıcısı güven veriyor idi, hemde araç geçmişi
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun '' MOTOR KAPUT MENTESESI SAG-SOL , ON TAMPON DEMIR'i '' bu liste işlem gördüyse bunu anlamaması cok zor heleki çıkma parça değil direk değişim görmüş hiç birşey olmazsa liftte baksa tampon demiri değiştigini civatalarından anlardı şuanda yapmanız gereken bu listenin çıktısını alıp firmaya değer kaybımı talep ediyorum diyin çünkü o tarihten önce evrak mevcut fakat ekspertiz raporunun altına kaporta boya kac yıl,kac km garanti olduğuna bakmanızı tavsiye ederim
  • Yetkili Servis ile görüştüm detaylı kaporta expertizi yaptırmayı düşünüyorum. Daha sonra o rapor ile expertiz firmasına gideceğim ama doğal olarak onlar hatalarını kabul etmeyecekler. Cidden moralim çok bozuldu yarın bir gün satarken her türlü karşıma çıkacak. Kafama takılan diğer husus ise exper kaput için "orjinal st" yazdı ben dava edince sök tak demişiz sorumluluk bizde değil diyebilirler mi?
  • Avukat olmadan hukuki süreci yönetmek zor, önce bir avukat ile görüşeyim bakalım ne diyecek.
  • Bu sök tak ne oluyor? Durup dururken orijinal parçayı neden sök tak yapsınlar? Bu söktak parçaya direk değişen gözüyle bakmak lazım zaten.
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Tramer sorgusunu normalde hem normal hemde değişen parça için yaparım olması gereken de o ancak o gün bi anlık dalgınlıkla sadece normal tutar çıkanı yapıp ötekini unutmuşum. Daha sonra aklıma gelip sorgu yapınca fark ettim. Bende bu sebeble kararsızım çünkü araç cidden diri 10 gündür kullanıyorum gidişi, yol tutuşu sorun yok motor olarak da usta iyi dedi. Şimdi dava etsem bişey de çıkmayacak canımı sıktığım ile kalacak.
    Bu arada motor kaputu büyük ihtimalle ORJİNAL ÇIKMA takılmış ya da servis direk orjinal parça takmış. Sadece satarken ciddi değer kaybı yaşamaktan korkuyorum.
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Ustanın anlattığına göre sağ kapı sacı değişim sırasında kasma yapmış vida ayarı yapılmış. Açıklama bu şekilde bende anlamadım bir çok kişi farklı şey söylemekte
  • "ON TAM KOS BAG SA SA" bu ne demek arkadaşlar, bir tek bunun ne olduğunu bulamadım. Dediğiniz gibi radyatöre kadar girmemiş olması beni rahatlatıyor. En azından ne değişmiş onları tam bileyim
  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Ön tampon köşe bağlantı sacı
  • Bu tip şeyler rutin olarak gerçekleşiyor sanırım.

    Kapısı değişen marşpiyeli boyanan aracımı satarken yaşadığım bir durumda eksper alıcıya araç orijinal dedi.

    Tabi ben de alıcıya dönüp “Zafer amca benim araç orijinalmiş meğer, şu fiyatı bir daha mı masaya yatısak” demiştim.

    Piyasada neler dönüyordur kim bilir.

    Diğer bir taraftan demek mi hasar o kadar iyi yapılmış ki araç orijinal statüsünde sayılmakta.

    Eksper ile yapmış olduğunuz sözleşme koşullarına ya da size verilen iş emrinin bir kopyasına bakın hocam. Burada eksper mutlak suretle doğru rapor verecektir gibi bir sorumluluğu kendine atfettiğini düşünmüyorum. Kısaca size bir garanti sunmayacağı düşüncesindeyim. Yine de burada önemli olan eksperin piyasa standartlarının altında bir değerlendirme yapması ya da değerlendirmesinde kendisinden beklenilen standartın altına düşmesi olur muhtemelen.

    Kaputun bariz bir şekilde değişmiş olduğu herhangi bir eksper tarafından anlaşılacak düzeyde ise bir hak talep edebilirsiniz, diğer türlü bu şekilde bir talepte bulunamama durumunuz mevcut olabilir. Yine bilen biri var ise yazar umarım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.