Şimdi Ara

Bakımı yetkili serviste yaptırmaya gerek var mı? (Golf 5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2007 Model Golf 5'imiz var. Bakımları bu zamana kadar yetkili serviste yaptırdık. Biraz masraflı oluyor haliyle ama orijinal olsun, yarın bir gün aracı satarsak bize faydası olsun, araç da tsi motor hassas bir motor ne olur ne olmaz diye böyle böyle devam ettik. Tekrar bir bakım zamanı geldi. Bu kez ciddi ciddi özel servisi düşünmeye başladım. Özel servislerden birisini aradım 550-650 civarında bakım fiyatı çıkar dedi, kullandığımız markalar da orijinal Mann, Bosch, Mahle vs dedi aklıma da yattı gibi oldu. Yetkili servis 1000 tl civarında fiyat veriyor. Yapılacak işlemler aynı. Yine de bir soru işareti oluyor. Aradaki fiyat farkına değer mi, artık yetkili servis macerasına son verelim mi? Yoksa üç kuruş fazla olsun için rahat olsun mu dersiniz ? Teşekkür ederim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2010 yılında 3 yaşında aldığım aracımı o zaman düzenli olarak yetkili servise götürürdüm. Hatta hep shell'den mazot alır, fişlerini bile saklardım. Neden, yarın birgün arabayı satarken, adama diyecem ki "aha ben arabama çiçenk gibin baktım, bakımını hep serviste yaptım, mazotunu shelden aldım " diyeyim diye.


    Bir gün anasının poposundan doğmuş bir kamyonet şöförü, durduk yere trank diye geldi arabama çarptı. Suçlu yüzde 100 oydu. Vuran adam o kadar pişkindi ki, "ne ağlıyon arabanın kaskosu varmış, uğraştırma beni" dedi tutanağı tutup ktiroldu gitti.


    Arabamın nasılolsa kaskosu var diye gittim yetkili serviste tamir ettirdim. O kadar üstüne titizlendim ki, yetkili servis, şu parçayı kasko karşılamıyor , bu parçanın yalnızca yan sanayisini veriyor diye bir de extradan bir sürü para aldı.


    Yıllar sonra, bir gün mecbur kaldım, arabayı satışa çıkardım. Biriyle anlaştık, boyasını kazasını hep söyledim. O meşhur shell fişlerimi, yetkili servis makbuzlarını önüne döktüm. Adam ne oldysa sonradan yan çizdi, ilk konuştuğumuz fiyatın çok çok altında vermek istedi. Tertemiz bakımlı araç dedim. Ama dedi boyası var. MAzotu hep shelden aldım, motoru saat gibi dedim, ama dedi boyası var. Hep orjinal parça kullandım dedim, ama dedi boyası var. Pazarlık öyle kaldı.


    Bu benim için bir dönüm noktası oldu. Artık dedim, başkası için arabama titizlenmem. Çünkü hiçbir kıymeti yok. Yani demem o ki satarken şöyle şöyle diyecem diye araba servise götürülmez

  • Özel servis TSE 12047 Hizmet Yeterlilik Belgesine sahipse, otomobile yapılan bakım sonrası otomobilin garantisi bozulmuyor.

    https://www.otomobil.com.tr/ozel-servis-arac-garantisini-bozar-mi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.