Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ'NDE ARKADAN VURDULAR ( DURUM ÖZETİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
5.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
  • Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
    adamı arayın kaskoya veriyorum aracı renault servisinde yaptırıcam isterseniz tutanak tutalım istemezseniz ben kaskoya fotoğraflarla birlikte karşı taraf tutanak tutmadan kaçtı notu ile bildirim yapacağım deyin.

    Ne uğraşıyorsunuz anlamadım.

    Benim anlamadığım köprüde polis yokmuydu ? bizim kuzenede arkadan çarptılar polis 2 dk da uçarak geldi.
  • adamı arayın kaskoya veriyorum aracı renault servisinde yaptırıcam isterseniz tutanak tutalım istemezseniz ben kaskoya fotoğraflarla birlikte karşı taraf tutanak tutmadan kaçtı notu ile bildirim yapacağım deyin.

    Ne uğraşıyorsunuz anlamadım.

    Benim anlamadığım köprüde polis yokmuydu ? bizim kuzenede arkadan çarptılar polis 2 dk da uçarak geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 27 Temmuz 2020; 17:40:53 >
  • Bu araç 500 tl ye düzelmez. Büyük ihtimal tampon bakalitleri kırıldı. Bagajda göçük var çektirilecek. Tampon çıkınca belli olur ancak arka tampon koruma barı kesin eziktir. bagajda düzeltme ve boya var.

    benim tahminim 1500 liradan aşağı o araçta hasar yok. 600 lira bagaj kapağı düzeltme ve boya. 300 tl bagaj havuzu çektirme. 900 tl burası etti zaten.

    tamponun altı allah kerim ben olsam renault a götürürüm. kimseyle muhattap olmam. Yazık günah .

    2 sene önce aracımın ön tampona araç sürttü. Tamir yapacaklardı dedim değiştir. Kaskom olduğu için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GangstaBop

    Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
    Karsi tarafin çakallık pesinde oldugunu nasil anladiniz? yazinin anlatimindan, her iki tarafin da konusarak anlasmaya calistigi ortaya cikiyor. Clio'daki hasar gercekten 500 TL tutakca kadar dahi gorunmuyor, adam Kadikoy'deki tanidigina 300 TL'ye yaptirabilecekse bunu yapmak istemis olabilir. Kadikoy de Avcilar da Istanbul'un sonucta. Kazayi yapan iki tarafa da gecmis olsun, ama ne olursa olsun en dogrusu, kaza aninda tutanak tutarak olayi resmiyete dokmekti.

    Clio ve konu sahibi arkadasin yerinde olsam karsi tarafa sunu soylerdim: Sizin 500 TL masrafi asagi cekmeye calismanizi anliyorum, gercekten belki tanidiginiza 300e yaptirabilirsiniz, kimse 200 TL sokaga atmak istemez. Ama bu sebeple benim Avcilar'dan Kadikoy'e yol cekmemi, saatlerimi harcamami isteyemezsiniz. Benim de vaktim ve trafikte alacagim yorgunluk kiymetli. Isterseniz benim evime yakin hizli bir cozum bulun, istemezseniz de olayi resmi yoldan kasko ile halledecegim, vaktimi o kadar bu ise ayiramam.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Buraya bu kadar çok yazmak yerine her mesajda belirttiğiniz "aksiyon"u alsaydiniz şimdiye işiniz hallolmustu. Görünen hasar için bir araya gelmeniz bile gerekmiyor. EFT yapsın 500 TL. Sizde razı olduğunuza göre konu kapansın. Sanayi sanayi gezmek kar edeceğiniz 100-200 TL den daha eftal değil inanın.
  • Konuda kimse neden değer kaybından bahsetmemiş, ben mi birşeyleri kaçırıyorum?
  • Adamla görüştük,
    Akşam 17.00'dan sonra randevulaştık.Gidip tutanak tutturacağım.
    Kasko ile halletsinler.

    Bana da tecrübe oldu.Bundan sonra, Allah böyle durumlar yaşatmasın ama olursa, o an içinde hızlıca gerekli işlemleri yaptırmak gerektiğini anladım.

    Boşu boşuna bir kez daha Kadıköy'e gitmiş olacağım. Güncellemeleri tekrar eklerim.
  • Valla hocam benim aklim almadi. Siz adama dediniz mi ben Avcilarda oturuyorum kadikoye gelmem 2 saat surer. donusum de 2 saat surer. 4 saatime mal olur, ustunede benzin yakicam diye.
    Hani ne bilyeim zaten siz 800 yerine 500 demissiniz adama. Adamin tanidik yeri 400e yasa 100 lira icin mi butun bu lagalugasi.

    Adamin konusma tarzi nasildi?

    Resimleri gondereyim Kadikoyden fiyat alin deyin bence. Ya da guzelce bir kere daha anlatin durumu. Uzak oldugunu, ona guvendiginizi vs.

    Hani anlattiginiza gore bu kadar karsilikli anlayistan sonra bu olayin boyle bir yere donmesi cok sacma. Adam ne saniyorum 100 liraya yapilacak m sanmis.
  • 500TL çok öyle mi?

    2001 çakalına bak sen!

    O clio çakması Mercedes’ine hasar kaydından ne kadar zarar edecek satarken farkında mı?
    Senin kaskon bozulmaz bu 1.
    Bagaj kapağı ve tampon boyalı olacak bunu lokal boya ile çözmeye çalışıp hasar kayıtsız kurtarmaya çalışmışsın.bu 2
    Bu işi 500’den aşağıya kaliteli yaptırıp (!) 3-5 kuruş ucuza yaptıranlar nedeniyle 2.el araç alınmaz bu ülkede. Sonda bagaj kapağı değişen oldu mu mırını kırın eder alıcıları anlamak imkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 27 Temmuz 2020; 23:6:53 >
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    Ben 200TL için 2 defa telefon etmem, bu bir ayıp öndeki araca çarpmak 100% kusur.

    Kadıköy’den Avcılara çağırmak ne demek, İstanbul 150km uçtan uca, adama de ki ben Silivri de iş yerim gel yaptırayım desen yaptıracak mısın?
    Kusura bakma sende range Rover olaydı 2000TL desen birazda ağırdan alarak konuşsan paşa paşa öderdi, sen incelttikçe karşıdaki öldürmeye çalışmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yiğit_kemal

    Öncelikle geçmiş olsun. Buraya bu kadar çok yazmak yerine her mesajda belirttiğiniz "aksiyon"u alsaydiniz şimdiye işiniz hallolmustu. Görünen hasar için bir araya gelmeniz bile gerekmiyor. EFT yapsın 500 TL. Sizde razı olduğunuza göre konu kapansın. Sanayi sanayi gezmek kar edeceğiniz 100-200 TL den daha eftal değil inanın.
    Selamlar.
    Teşekkürler.

    Burası DonanımHaber forumları ve insanlar buraya “ Olumlu / Olumsuz “ tecrübelerini paylaşmak için bir araya geliyorlar.

    Benim burada ifade ettiğim, tırnak içine aldığınız “ aksiyon “ terimi, zaten başıma gelmediğinden ve tecrübe etmediğimden alamadığım bir aksiyon.

    Yoksa vuran kişinin ödeyip ödememesi tırnak kadar gözümde değil. Allah’a sükür bunu mesele edip, 100-200₺’nin hesabını yapacak biri olsam, cirkeflik yapar, polis vs beklerdim.

    Aksine ben kendi nazarımda, karşıdaki insanı da kendi profilimde gördüğüm için olayı bu şekilde ilerleten taraf oldum.

    Buraya paylaşım, yorum, fikir veya adı ne olursa olsun bir içerik üretmeye, bir paylaşımda bulunarak tüm ahali olarak ders çıkartmak, tercübe kazanmak olduğu amacındayım.

    500₺ EFT yapsın, ona bende okeyim zaten :) Aksi bir yorum ne yazan var, ne söz eden.
    İşin komiği zaten madur olan benim ve sanayi sanayi gezme teklifini karşıdaki kişinin sunması mesajı beni rahatsız eden oldu.

    Muhtemelen, siz konu içeriğini tan okumadınız. Keza okuyup bu yorumu yapıyor olmanız bir hayli tuhaf olur dogrusu...

    Sorun, üslubun biraz değişmesi. İfade etmek istediğim ve en azından yazılan yorumlardan çıkarttığım sonuç bu yönde.
  • TheMarjinaLs kullanıcısına yanıt
    YALNIZ GITME
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codeThoreau

    YALNIZ GITME
    Selamlar Hocam
    Yok yok, yalnız gitmeyeceğim.
    Babamla birlikte gideceğim.

    @brkprlk35

    Çok sağolun hocam.
    En büyük kazamız bu olmuş olsun.
    Allah bize ve tüm sevdiklerimizin, saç teline zararı korusun cümlemizden.
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    Aynı seyi diyecektim.

    Yıllar evvel Ford Connect minivan kullanan buzdolabı tamircisi 55 yaşlarında bi adam, o dönemki aracım Ford Focus'a sağ arkamdan gelerek yandan biçti. kaldırma itlenen aracın sol ön salıncak yamuldu, sağ yan 4 parça yamuldu. Tali yoldan çıkan birine yol veermek için mecburen durmuştum. Herif aracımın degerini düşürdüğü için kızmadım, bağırmadım. Tevazu gösterdim. Tutanak, resim hepsi tutuldu. Ekspertiz,buzdolapçıya 8/8 bana 8'de 0 kusur yazdı adam sonra bana "Kaza senin yüzünden oldu" dedi. Herife tevazu ve anlayış göstermemden herif benim suçlu olduğum sonucunu çıkardı. O yüzden böyle durumlarda iyi niyet göstermemek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 28 Temmuz 2020; 12:7:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

    Geçmiş olsun.
    Arkadan çarpan kişi o değil mi, o neden gelmiyor Avcılara da siz gidiyorsunuz onu anlamadım.
    Selamlar hocam;
    Evet, arkadan çarpan o. Benim hatamdan tutanak tutturmadık. Karşılıklı iyi niyet göstergesi olarak artık gideceğim. Belgeyi başta doldurmamanın cezası sadece Kadıköy'e git/gel yapmakla kalsın bu sefer, kafi diyeceğiz.
    Tecrübe oldu.

    @Mendieta58

    Ne yazık ki bazen durumlar böyle olabiliyor.Ustaya götür/getir işiyle uğraşmayı rafa kaldırdım.Benimde iyi niyetimi kendi adına kullanmak istedi.
    @Panthér
    Araca koydum gerekli tutanağı fazlasıyla. İnternetten indirdim

    İhtiyacı olan buradan bakabilir :https://www.tsb.org.tr/images/Documents/TRAFIK_KAZA_TESPIT_TUTANAGI-Yeni.pdf


    @vonderplanitz

    Kesinlikle böyle oluyor durumlar. İyi bir profil çizmek, sanki suçlu/hatalı olan madurmuş gibi anlaşılıyor. Enteresan bir memleketiz vesselam.

    İşi özetlemek gerekirse, adamın art niyetli bir yaklaşımı hala olmadı. Telefonda Kadıköy git/gel usta işi saçma bir teklif ve uğraşamam dedim. Onarım ücreti falanda istemiyorum dedim. Kasko'dan halledeceğiz şeklinde konuştum.

    İzmitteymiş, akşam halledeceğiz artık.
  • çok iyi niyetli hareket etmişsiniz, sonuna kadar hakkınızı almalıydınız, umarım alırsınız, geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GangstaBop

    Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
    Hocam sizin insanlara güveniniz kalmamış maalesef

    GOP tır garajının oralarda bir gün dur-kalk trafikte telefona bakarken öndeki aracı 5km/h hızla tıkladım. Adamda cenazeye gidiyormuş. Numaraları aldık, ben sizi ararım helalleşiriz dedi. Peki, başınız sağolsun dedim, ayrıldık. Aradan 2 hafta geçti. Adam aramadı. Ben o 2 hafta içinde 1 kere aradım, geri de dönmedi. Dedim herhalde başı kalabalık.

    3. hafta tekrar aradım. Dedim böyle böyle bir durum olmuştu, ödemenizi yapayım. Adam aramamın farkındaymış. Yok kardeşim, bu kadar araman yeterli ödeme yapmana gerek yok, hak varsa benden yana helal olsun dedi. Konu kapandı.

    Size kötüleri denk geldi diye bütün insanları kötülemeyin lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Fotoğrafları gördüm ve kapattım. Hiç mi fotoğraf çekmedim daha önce. Sinir oldum
    Selamlar

    Kaza yapan ben, sinir olan siz Bu kadar sinirli olmayın yahu.Herkes, herşeyi 4/4'lük bilecek diye bir kural yok. Olayın sıcaklığıyla, doğru davranışları yapamadık.
    Sonuçta hayatımda ilk defa biri gelip bana vurdu - trafikte kaza durumu yaşadım -
  • Sevgili Otomobil Genel Ailesi, Merhaba.

    Pazar günü, lstanbul'un en sakin olduğu bir pazarda, Boğaziçi'nde, bir mercedes, Clio aracıma arkadan ufak çarptı.
    OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ.

    60 KM/H hızında, sol şeritte seyrederken önümdeki araç aniden durdu ve takip mesafesi sayesinde ucu ucuna öndekine vurmaktan kurtardım. Ancak arkamdan gelen mercedes şöförü (2001'li bir kardeşimiz ) arkadan vurdu. O sırada refleksle aracı durdururken dikiz aynasından baktım ve gelen aracı görünce ayağımı frenden çekerek olası bir şiddeti arttırmak istemedim, arkadan vurunca aracım 1m - 1,5m kadar ileri kaydı.
    Yanımda kız arkadaşım vardı ve panik oldu kendisi biraz. El Freni çekip, aracı stop dahi ettirmeden araçtan indim ( Aracım stop dahi etmediği bir kaza diyeyim sizlere). Geçmiş olsun, birşey var mı yok mu derken, genç kardeşimizin ehliyetini ve vuran aracı ( yanlış bir açı ile - ki plaka vs gözüküyor ) ktim. Ancak ne yazık ki, arkadan benim araca vurduğu şekliyle çekme işlemi yapmadım. Burada hata ettim.

    Tutanak formu bende ve arkadan vuranda olmadığı için, trafiği oyalamamak ve köprüde ekstra ceza yemememek adına, vuruş açısını içeren fotoğrafı çekmeyi unuttum.

    Gayet medeni bir şekilde, ilerideki ilk noktaya aracı çektik ve görüştük.Böyle bir kaza için, kaskoları bozdurmamayı, aramızda halletme teklifini - BEN - yaparak ayrıldık.
    Kazayı yapan çocuğun babasıyla karşılıklı kontak için kartlarımızı verdik vs.

    Sonuç : Arka Bagaj Kapağının sol alt tarafı eğildi ( Clio 4 2017 )
    Bagaj içindeki yer 3-4 cm kadar içine göçtü.

    Bugün Avcılar/Esenyurt sanayi'ye götürdüm ve araç için 800₺ fiyat verdiler. Arka tampon hasarına dahi sebebiyet vermiş olmasından dolayı, daha önceden var olan bir tampon hatamdan dolayı, bu fiyatı karşıdaki insanlara eklemek istemedim ( Bagaj Kapağı 15 cm çapında boyanacak ve alt plastik tampon kırılan yer onarılacak )

    Aracım ile alakalı kaza yaptığım kişiyi arayarak 500 ₺ fiyat verdiklerini söyledim ve buna çok dedi, Kadıköy'de bayramdan sonra benim sanayideki ustaya gösterelim dedi ( ki Avcılar'dan Kadıköy'e gitme teklifi, beni kazadan daha çok sinir etti )

    Şimdi karşıdaki kişiyi, tutanak ve net bir kaza fotoğrafı olmadan kaskoyla sanayide halletmeyi düşünüyorum.Yarın uçuşum olduğu için aracımı bırakmadım.
    Bayramdan sonraya bıraktım.

    Bu durumda, araçla alakalı sizce karşı tarafa '' ÜCRET ÖDEMESİ KONUSUNDA ISRAR MI EDEYİM '' yoksa '' HİÇ UĞRAŞMADAN KASKOMA MI BIRAKAYIM ( Kaskocuma tutanak vs olmadığını söyledim ama vuran aracın fotoğraf ve ehliyeti var olduğunu söyledim - onlardan talep ederiz vur / kaç olarak - ) dedi.

    Siz değerli donanımhaber üyeleri dostlarımın yorumlarını merak etmekteyim.

    SEVGİLER.
    BOĞAZİÇİ'NDE ARKADAN VURDULAR ( DURUM ÖZETİ )
    BOĞAZİÇİ'NDE ARKADAN VURDULAR ( DURUM ÖZETİ )BOĞAZİÇİ'NDE ARKADAN VURDULAR ( DURUM ÖZETİ )



  • quote:

    Orijinalden alıntı: GangstaBop

    Bunca zamandır araba kullanırım ufak tefek kazalarımda oldu. Tek ögrendigim şey babamın oğlu gelse iyi niyet göstermem. Keşke tutanak tutup biraz daha ciddiye alsaymissiniz. Siz hala birazı benden birazı ondan derken karşı taraf çakallık peşinde. Bence hiç muhattap olmadan yaptirabiliyosaniz yaptırın o düşünsün.
    Selamlar hocam.
    Değerli yorum için teşekkür ederim.

    Ya inan, kız arkadaşım olmasa uğraşırdım. Benimde başıma ilk defa geldi. Adamın oğlunun kimliğinin fotoğrafı bende, aracının plakası, adamın şirket adresi vs vs. Yani uğraşmayalım, sorun olmasın diye iyi niyet gösterdim.Bana sırf Kadıköy tarafında ustaya gösteririz demesine sinir oldum

    Doğru açıyla çekmiş olsaydım, verirdim şimdi kaskoya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.