Şimdi Ara

Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
5
Favori
55.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Öncelikle bilmeyenler için RDR2 Türkçeleştirme projesi iptal edildi. Benim yama projesi veya proje içerisinde bulunanlar ile hiç bir bağlantım bulunmamaktadır. Bu başlığı Türk oyuncuları ve oyunlardaki türkçe desteği hakkında genel bir konu olarak açıyorum. Fakat güncel bir olay olduğu için bu başlık altında değerlendirmek istedim.

    Öncelikle yamanın iptal nedeni açıklanmadı. Bunun sebeplerini tahminen açıklamak isterim. Oyun film veya müziklerdeki tüm içerik firmaların telifli malıdır. Yani siz bir filme alt yazı dahi yapsanız firmanın sizi dava etme hakkı var. Rockstar yayıncı kuruluşu T2 firması GTA oyunu için mod aracı üretenlere milyon dolarlık davalar açmıştı. Bu modlar oyuncular için ücretsiz yapılan işlerdi. Buna rağmen modu yapanlara ve modları internet sitelerinde paylaşanlara milyon dolarlık cezalar ön gören Telif davaları açıldı. Bu olayları unutanlar için aşşağıdaki linkten haberi okuyabilirsiniz. Yurtdışı kaynak ve reddit üzerinden olayın ciddiyetini öğrenebilirsiniz.

    Oyun Gezer Haberi

    Söz konusu davalar 12 milyon oyuncunun firmaya mailler atıp satın almış kişilerin steam vb yerlerde inceleme notlarına 1 vermesi gibi tepkilerle geri çekildi. Fakat bu olaydan da anlayacağınız üzere T2 firması oyunlarına yapılan müdahaleleri kabul etmeyen bir firma.

    Bu noktada RDR2 Türkçeleştirme projesi "tahminlerime" göre bu sebepten firmanın hukuki süreç başlatması sonucu iptal edildi. Bakın arkadaşlar sizlere bir görsel ekliyorum. 190 bin kelime içeren bir kitabın çevirisi için bir ofisle görüştüm ve bana verilen fiyat KDV dahil 9000 TÜRK LİRASI.
    Yani 190.000 kelimelik basit bir kitabın çevirisi 9000 Tl. Gel gegelim Anonymous ve diğer ücretli çeviri gruplarına gerek donanımhaber forumlarında gerek diğer forumlar tepki gösterenler oldu.


    Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali

    Oyunda toplam 2.000.000 KELİME VAR. Ve uluslararası çeviri ücreti standardı kelime başı 0.12 EUR şeklindedir. Yani bu çeviriyi yaptırmak isterseniz 50 liradan şikayet eden dostlarım ödemeniz gerken ücret Türk Lirası cinsinden 1.800.000 MİLYON TÜRK LİRASIDIR. :)

    Hatta yamayı DMCA hakları dahilinde T2 ya şikayet edenler oldu. Ve yama projesi belli ki hukuki süreç başlatılarak iptal edildi. Ve şuan çevirmenlerin tüm emeği yandı. Çeviri dosyalarını el altından paylaşamazlar. Veya ücretsiz olarak yayınlayamazlar. sorun ücrette değil. Sorun T2'nun oyun dosyalarına müdahale edilmesine izin vermiyor. Evet modlar vb var ama siz gidip mail atarak şikayet ederseniz yama hiç bir şekilde çıkamaz. Ve çıkmadı ve ÇIKAMAYACAK.

    Anonymous bu dosyaları isimsiz şekilde internete koysa avukatlar bunun için gruba dava açacaktır. Hukuku kandıramazsınız. "ben paylaşmadım" "benim alakam yok" demek mahkeme sizi kurtarmaz. Yani RDR2 yaması artık bir hayal.

    Fakat yinede tepkinizi göstere bilirsiniz. Asla ama asla küfür veya hakaret İÇERMEYEN temiz bir ingilizceyle aşşağıdaki mail adreslerine satın aldığınız oyunu kendi dilinizde oynama hakkına sahip olduğunuzu ve bunun fiirma kanadından ticari kâr oranı göz önünde bulundurularak yapılamıyorsa bile gönüllü ekiplere izin verilmesi gerektiği. Ve ekiplerin talep ettiği bir ücret varsa da bunun bağış niteliğinde olduğunu yazabilirsiniz.

    Şikayet maili atılacak adresler:


    privacypolicy@take2games.com

    webmaster@take2games.com

    Atılacak Mail:

    "Dear Take-Two Interactive, We regret that you have received complaints mails due to legal violations in the past days and the Turkish translation of Red Dead Redemption 2 has been canceled today. The sole purpose of this translation was to bring Red Dead Redemption 2 to our native language and play with a better understanding of the story. Since modding is not intended, it would not be used in Red Dead Online, we just wanted to play the story in a more meaningful way. Even people who have not previously purchased the game bought Red Redemption 2, as the translation will be available. Hopefully you will consider Red Dead Redemption 2 lovers in Turkey, and will allow the Turkish translation to be published."


    Sadede gelelim.
    Bugün 90 dan fazla kişinin 7 ay emek verdiği RDR2 yaması internette bu insanları para alması nedeniyle şikayet eden kişilerin hâyasız girişimleri ile tarih olmuştur. Bu yazıyı okurken keyiflenebilirler. Ve fakat ücret nedeniyle itiraz edenlerin bilmesi gerekir ki çeviri organizasyonları bu çabaları sonucu ücreetsiz yama yapmayacak aksine yama işini bırakacaktır. Bu benim tahminimdir elbette. Ama bu gibi insanlar aramızda olduğu sürece çeviri ekiplerinin kaçıp gideceğini tahmin etmek zor değil.

    Evet şimdi donanımhaberde konu açıp yorum yazıp 50 tl'ye yamamı olur diyen arkadaşlarımız. 1.8 milyon tl vererek bu oyunu çevirtebilirler. ama kötü haber şu ki bu parayı verip çeviriyi yapsanız dahi T2 şikayetler nedeniyle yamayı kaldırtıp paylaşanlara dava açacak. Teşekkkürler arkadaşlar. el birliği ile bir güzelliği daha yok ettiniz. :)

    Change.org linki:

    CHANGE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero2900 -- 18 Temmuz 2020; 0:14:9 >



  • Amatörlüklerinin kurbanı oldular. Şirketleşmeden, buna hakları varmış gibi 'gamepass' olayı oluşturmaya calıştılar. Büyük ahmaklık ! Çekirdek ekip akıl tutulmasına uğradı heralde. Bu işin içinde bu kadar olup da bunun, ilegal bir yapı olduğunu insan nasıl akıl edemez ve para olayına kendini bu kadar kaptırır. Yapıcaksan kimseyi incitmeden önceki yamalarda olduğu gibi bağış yapanlara önce dağıtır, bir süre sonrada ücretsiz paylaşırdın. Kimsede rencide olmazdı. Bence kimse uğraşmasın, kendi pisliklerini kendileri düzeltsin. Hayat tecrübeden ibaret...
    ben oyunu bitirdim ama bu yama mevzusuyla alakalı arkadaşların gerçekten büyük bir emek verdiği âşikar.

    Ancak izledikleri yol çok yanlış, burada sonuçta yasal haklarının Rockstar'a ait olduğu bir yapım var ve hiç bir hukuki izin olmadan bunu Türkçeye çevirip bunun üzerinden aylık para kazanmak falan gerçekten inanılmaz gereksiz ve yanlış işti.

    Bağış mantığı ile yapılması en doğrusu ve kendileri için en az risksiz olanı iken tahminimce gelen ilgiden dolayı gaza gelip bu şekilde yanlış bir yol izlediler.

    Bu tarz işler referans işidir yani CV'ne falan koyarsın ileride sana referans niteliği taşır, tutup kâr amacı falan gütmek gerçekten büyük hata, bu işi yapsalardı illa ki yine yapımcının radarına gireceklerdi ve daha kötü sonuçları olacaktı belki de

    üzüldüğüm nokta hem onların emeklerine yazık oldu hemde türkçe yama bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.

    bu arada oyunda ağır bi ingilizce falan da yok bilmediğim kelime falan bile çok azdı hatta onlara bakmak falan zevkli oldu benim için ingilizcesine az çok güvenen herkese tavsiye ederim. Zaten artık alternatifleri de kalmadı
    Şu an twitch.tv/jahrein canlı yayınında CanLenKrow diye biri çıkıp konuşuyor ama keşke SÖZDE "her şeyi açıklıyorum" derken, buraya çeviri grubu ve şakşakçılarının gelip insanları kışkırttığını, ONLARIN DA hakaretler ettiğini, hatta "Take Two 3-5 ölücünün mailini mi dikkate alacak. Mail atmazsanız şöylesiniz böylesiniz" diye insanları kışkırttığını da söyleseydin. İnsanları siz kendinize düşman ettiniz.

    Ya da o terörist diyen üyenin, sadece 1 kişi olduğunu ve fake üyelik olduğunu da söyleseydin. Yayında öyle bir anlatıyor ki, sanki bütün DonanımHaber adamlara terörist demiş gibi anlatıyor. Altı üstü 1 kişi söyledi ve o kişi banlandı. Walkür o caps'i bana da ekşisözlük'ten göndermişti.

    Her iki tarafın da hataları oldu, sanki kendiniz pürü pakmış gibi anlatmayın. Kendi discord'unuzda sizi eleştirenlerin ne anası, ne babası, ne fakirliği, ne şerefi kaldı. Hatta forumun da. Discord'da insanlar sizi eleştiremiyor bile, direkt banlıyorsunuz. Sizin hatalarınız daha çok bunu kabul edin ya da etmeyin, durum bu. Kaç kere özür dileyip, aynı şeyleri yapmaya devam ettiniz.

    Geçen haftaya kadar ben de "neden Take Two'ya şikayet ediyorsunuz ne gerek var?" diyordum, Açıklamalı özür konusunda artık bu işin tatlıya bağlanması gerektiğini söylemiştim ama artık ben de üzülmüyorum size ne yazık ki. Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. Rüzgar ekip fırtına biçtiniz. İnsanları kışkırtarak ne elde etmeyi planlıyordunuz ki?

    Öz eleştiri yapmadığınız sürece hayatınızın hiçbir alanında başarılı olamazsınız. Birazcık da öz eleştiri yapın.
    yama pass valla kapitalist sistemin bile aklına gelmez. neyse benim bekletim de ilgim de yoktu ama hayatımda ilk kez böyle bir şey duydum . hayırlısı ne diyim. kantarın topuzunu kaçırmışlar . ya mesela ben warhammer 40k kitapları var arada geçen olayları özet olarak forumara falan yazıyorum. kitap özet pass diye sistem kursam haa vallah süper fikir
    Yok çeviri işi bitmişte, yok çevirmenlere saygısızlık yapılmışta, yok artık kimse çeviri yapmazmışta bla bla bla.

    Çeviri yapan malum kişiler vatandaşı aptal yerine koyacak sonra şakşakçıları hala konuşacak.. Alemsiniz vallahi. :)) Burada şakşakçılık yapacağınıza öncü olun, herkesi bir araya toplayın ondan sonra derdimizi oyun firmalarına yanalım.
    size ne yahu. adamlar kapalı grupta abonelikle çıkarırsa size ne. almayın o zaman.

    korsan oyun alıyorsunuz, korsan film izliyorsunuz, korsan kitap okuyorsunuz(onda şüpheliyim gerçi), korsan maç yayını izliyorsunuz. ama

    adamlar yama satıp satınca doğrucu davut kesiliyorsunuz.

    beleş olsaydı ne telif hakkı derdiniz ne vergiyi sorardınız. sizin biz cigerinizi biliyoruz beleşçiler.

    ha bu arada konuyu açan bir konuda haklı. ortada rockstar'ın ihtarı falan yok. çeviri grubu ya tepkilere kızdı ya para meselesi vb oldu. vaz geçtiler geri adımda atamadılar olay çok büyüdü vb. bu konuda eleştirilmeleri haklı.

    yani öyle zafer kazandık şikayet ettik diye sevinmeyin. rockstar'ın işi gücü yok sizin kıytırık şikayet maillerinizle iş yapacak öyle mi?
  • Bunun için bir kampanya da başlatıldı lütfen destek olalım , güç kitlenin elindedir. KAMPANYAYI İMZALAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdncvrl -- 17 Temmuz 2020; 18:35:47 >
  • kerim35 kullanıcısına yanıt
    https://www.localizedirect.com
  • Murat abi olayı çok güzel özetlemiş. Kesinlikle şikayet üzerine iptal edilmedi bu yama, altındaki sebepler bambaşka....

    Üşenmeden 20 dakikanızı ayırın ve izleyin...https://www.youtube.com/watch?v=0LiDKRaWqUw&feature=emb_title
  • Steamdeki konuya mesaj yada artı bırakır mısınız ?

    https://steamcommunity.com/app/1174180/discussions/0/4224890554461211776/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman dunyanın sonu değil ya oyunu alıp illa hikayesini anlayacağım ben başka türlü olmaz diye ağlayıp zırlayanlar şu linke tıklıyorsunuzhttps://www.youtube.com/watch?v=mBRwqcaJNCA&feature=youtu.be 4 bölümlük seriyi izliyorsunuz isterseniz izledikce oynayın ister oynadıkça izleyin bak sorunlarınızı çözdüm hadi ölücüler ve yama sayfasının fanboyları yine kardeş olsunlar dünya böyle çok tatsız
    (walkür dışında dünyanin en kötü proje yönetimi olabilir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spartan.32 kullanıcısına yanıt
    Şikayet edenler samimi olsalar bu zamana kadar çıkan ücretli yamalarıda şikayet ederlerdi, madem ahlak bekçiliğine soyunuyorlar haydi telif haklarını aşan film-dizi sitelerini ve diğer ücretli türkçe yama gruplarınıda şikayet etsinler cimere ve oyun yapımcılarına, iyi niyetle yapılıyor olsa dediğin gibi baştan uyarırlardı,
    Fiyat konusunda tepkiye gelirsek bu tamamen grubun hatası, baştan yama o kadar ucuz olacak şaşıracaksınız, 40 tl yama olurmu oyun mu satıyoruz gibi şeyler söyleyip beklentiyi aşağıya çektiler, madem yüksek fiyattan satmayı planlıyorsun yada haraç keser gibi aylık abonelik getirmeyi planlıyorsun, çevirinin başında oyuncu dostu numarası yapmadan ne planlıyorsan açık açık söyleyeceksin, buna göre muamele göreceksin


    Attığım videoda süreç baya güzel açıklanmış, izleyebilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=0LiDKRaWqUw&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


  • Seyyar satıcılığın yasal bir şey olmasını geçtim, hiçbir seyyar satıcı başkasının malını başkasından izinsiz satmıyor.

    Her seyyar satıcıyı kendiniz gibi illegal ve hırsız mı sanıyorsunuz



    EDIT:
    Bazıları cidden İlber Ortaylı hocanın ilgilenmesi gereken vakalardan, yazık.. Hem bilgisizler hem de bununla övünüyorlar, sonra da çocukça "puhahaha" yazıyorlar, aslında kendileriyle dalga geçiyorlar farkında değiller Hani bir laf vardır "kişi kendinden bilir işi" diye. Aslında bu seyyar satıcılık örneği bunlar için cuk oturdu vallahi. Mesela çevirmenlik de, oyun çevirisi yapmak da yasal bir iştir, eğer yoluna yordamına göre yaparsan, tıpkı seyyar satıcılık gibi. Asıl mesele yasal yolu mu seçeceksin, yoksa yasal olmayan yolu mu? Ama bu bilgisiz gençler, tıpkı yasal olmayan seyyar satıcılar gibi yasal olmayan korsan çeviri yoluyla para kazanmayı seçtikleri için, haliyle herkesi kendileri gibi sanıyorlar Cehalet zor zanaat vesselam..

    https://www.gursesgazetesi.com/ekonomi/seyyar-saticilik-icin-nereden-izin-alinir-seyyar-saticilik-nasil-yapilir-gerekli-belgeler-neler-h32110.html

    https://www.dukkanacmak.com/yol-kenarinda-satis-yapmak-yasak-mi/

    https://www.esnafkefalet.net/seyyar-saticilik-nasil-yapilir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 29 Ağustos 2020; 13:55:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9BF23F064

    Bu isi ticaret olarak yapanlar.yok olmadikca hicbirsey duzelmez👍bunlari tek tek bulup sikayet etmekte fayda var👍
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144362729

    bu mesajın hak hukuk adalet sevdan için senden gelsin..
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144448698
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139578344
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141494864

    bu mesajında biraz sözünüz ile icraatınız bir olması açısından hatırlatıcı olsun diye gelsin...

    yazık çok yazık.. bir öylesiniz bir böyle. Kaç gündür Türkçe yama duyurusu olmadı olmazda daha bekleyin o Skyrim'i Dragon Age Origins'i Witcher serisini ücretsiz çeviren öyle zor işleri yapmaya çalışan çıkar kesin..

    Bu şekilde çeviri yapmaya çalışanlara saldırdıkça elinize hiçbir şey geçmeyecek. Bomboş Türkçe yama konusunda anca tartışıp duracaksınız.

    Herkese iyi forumlar diliyorum.
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/145314404

    burada cevabımı verdim okursun bir zahmet. SS'de atayım yorulma.Red Dead Redemption 2 Yama Projesinin İptali
  • Bütün gereksiz tartışmaları bir kenara bırakıp birşey söylemek gerekirse , Böyle bir oyunun tr dil desteğinden mahrum kalmak bence çok üzücü.
    Adamlar 3-5-10-50 TL neyse bunlar komik rakamlar ve tutarlar 2 paket winstondan bahsediyoruz o derece komik sonuçta ortada verilmiş bir emek ve malesef tamamen ziyan olmuş durumda.
    Birdaha bu forumun AAA tarzında bir oyunun çevirisini görebileceğimi sanmıyorum.
    Çünkü büyük ihtimalle o çeviri ekibinde bulunan gençlerin yarısı 20 yaş altı ve bu üyelik muhabbetinden haberleri bile yok. Şimdi siz o gençleri bu yaşta böyle bir dava ile korkutup ellerini ayaklarını çektirirseniz, bidaha bu çocuklardan hiçbir fayda göremezsiniz ki kaldıki öyle olmuşturda.
    Empati yaparak izah etmek gerekirse ben şahsım olarak bu oyunu tarzanca İngilizcem ile yarı anlayıp yarı anlamayıp tam 3 kere evet yanlış duymadınız 3 kere bitirmiş biri olarak böyle keyif almışken, tr altyazı ile oynamak nasıl güzel olurdu hayal Bile edemiyorum .
    O şunu yapmış bu bunu yapmış bence boş muhabbet ortada tek bir gerçek var oda şu.
    Forum yaş ortalaması 13 olan saçmasapan ergen konu başlıkları,konu kirliliği yaratan gereksiz birkaç kişi ve bunların girişimleri yüzünden kendi bacağına sıkmış...
    Rdr2 yamasını bu forumun hiçbirzaman göreceğini düşünmüyorum hepimize geçmiş olsun.

    Not:Yamanın iptal edilmesine sevinip bir halta yaradığını iyi birşeyler başardığını düşünüp,”gelin diğer yamalarıda şikayet edelim” diye paylaşımlar yapan zavallı arkadaşlarada aracına ulaştıkları için tebrik ediyor,memlekete bu zihniyetin daha ne gibi bir faydası olur düşünmeden edemiyor ve son olarak aşağıda kına satan bir satıcının linkini bırakıyorum alıp istediğiniz yere bu kınayı sürebilirsiniz.

    https://www.hepsiburada.com/bilgicler-1-kalite-toz-paket-500-gr-kina-p-HBV000003SY1K?magaza=MARŞAH%20SANAL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaKnight -- 1 Eylül 2020; 20:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WesterLandX

    hee aynen yasal sektör. take two her oyunlarına yapılan moda o yüzden dava açmakla tehdit ediyor. ha yok bana inanmıyorsan "rockstar sues" ya da "take two sues" diye bir google araması yapabilirsin. ücretlisinden bağış mantığıyla çalışanına, oradan da ücretsizine kadar dünya insana dava açtılar.

    hala gelmiş para muhabbeti yapıyorsunuz. herkes ordinaryüs ülkede, her naneyi biliyorsunuz maşallah
    Hı hı aynen Bütün modlara dava açmakla tehdit ediyor, piyasada hiçbir Take-Two Interactive oyununa mod yapılamıyor, Take-Two anında sildiriyor modları. Gözünü sevdiğimin interneti, bizi kimlerle muhattap ettiriyorsun Bu aşağıda linkini verdiğim oyunlar da Take-Two'nun oyunları değil zaten. Aynen bu ülkede kimse hiçbir şey bilmiyor, bir tek sen biliyorsun

    Çana yoksa RDR 2 yamasını veymediley mi O yüzden mi böyle saçmalama rekoru kırarak şakşaklamaya devam ediyorsun yoksa Böyle devam edersen verirler, şakşaka devam

    https://fivem.net/

    https://www.nexusmods.com/reddeadredemption2/mods/popularalltime/?nav=1&page_size=15

    https://www.nexusmods.com/gta5/mods/popularalltime/?nav=1&page_size=15

    https://www.nexusmods.com/gta4/mods/popularalltime/?nav=1&page_size=15

    https://www.nexusmods.com/civilisationvi/mods/popularalltime/?nav=1&page_size=15

    https://www.nexusmods.com/borderlands/mods/popularalltime/?nav=1&page_size=15

    https://www.nexusmods.com/borderlands2/search/

    https://www.nexusmods.com/borderlands3/mods/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 4 Eylül 2020; 9:0:27 >
  • Arkadaşlar normalde özel mesajlardan paylaşıcaktım ama telefon numaram doğrulanmadığı için özel mesajlara ulaşamıyorum. Güzel haberi öğrenmek istiyosanız burada ki başlığı takip ediniz :)) https://forum.donanimhaber.com/mafia-definitive-edition-v1-0-1-turkce-yama-97-openai-gpt-3-translate--146075090-20#146130269

  • Abi zaten bu sitede yamayı dağıtıyorlar ama bu yama ile ilgili doğrulk payı nedir bilmiyorum Bedava olarak verilceği söyleniyor https://www.siberstar.com/red-dead-redemption-2-turkce-yama/ bilen varsa biri aydınlatsın bizi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.