Dondurucu için çıtır patates tarifi (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri
Mesaj
Evde yaşam => Dondurucu için çıtır patates tarifi (29.6.2020 14:20:59)
< Resime gitmek için tıklayın >
Dışarıda yediğimiz hamburgerlerin yanında gelen dışı çıtır içi yumuşacık patates kıvamını evde de elde etmek mümkün.Dışarıdakiler gibi dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir patates elde edeceğiz.Biraz zahmetli gibi görünse de biraz fazlaca hazırlayıp sonra gün gün buzluktan çıkarıp hiç uğraşmadan kızartabilirsiniz.Dondurup kullanacağız yani.Tabi ki kızartmalar sağlıklıdır diyemeyiz ama bu dondurulmuş patatesi en azından evimizde yaparak dışarıda yediğimizden daha kaliteli bir kızarmış patates yiyebiliriz.Hazırladığımız patatesleri buzluğa atıp istediğimiz zaman istediğimiz kadarını kullanacağız.Buzluk patatesini yapmak gerçekten biraz zahmetli.Patatesi soyup ,doğrayıp nişastasını iyice çıkarma aşaması ile başlanıyor ki bunun için doğranan patatesleri bir gün suda bekletmek en güzel sonucu verecektir.Daha sonra haşlama aşaması var,sirkeli su ve tuz ile patatesleri 3 dakika kadar haşlayıp haşlanan patatesi buzlu suyun içine çıkaracağız.Bitti mi ? Maalesef daha bitmedi.Buzlu suyun içinde atmamızın sebebi patateslerin pişmesini anında kesmek.Sonra patatesleri temiz bir kurulama bezine serip sudan tamamen arındırıyoruz.Şimdi ön pişirme aşamasına geldik :Patatesler kızartacağımız yağı kızdırıyoruz.İyice ısınan yağa patatesleri ekliyoruz.Yaklaşık 4 dakika kadar kızartıp patatesleri çıkartıyoruz.Artık sona yaklaştık ön pişirme işlemi biten patatesi soğuduktan sonra dondurabiliriz.Biliyorum çok uzun ve zahmetli bir iş gibi göründü böyle anlatınca size ama Şu şekilde düşünün. Dışarıdan aldığımız patatesler yüksek teknolojili makinelerle anında üretiliyor.Yani soğutma işlemi, haşlama işlemi saniyeler içinde oluyor.Biz bunu ev imkanları ile ancak bu şekilde yapabiliyoruz.Evet biraz uğraştırıcı ama bir kere fazla fazla yaparsanız 3 ay en az yeniden yapmanıza gerek kalmaz.Patatesi direk buzluktan hazır bir şekilde çıkartıp kızartabilirsiniz.Elinizin altında sürekli dışı çıtır çıtır içi yumuşacık patates yapabilme imkanınız olur.Ve tüm bu işlemlerin sonucunda o dışarıdaki patateslerin daha güzelini elde ettiğimi görünce ben bu emeğin karşılığını aldığımı hissettim.Bilinen markaların patateslerinden bile daha güzel oluyor benim damak tadıma göre umarım sizde beğenirsiniz.Daha ayrıntılı ve malzeme listelerinin olduğu yazıyı okursanız size faydalı olacağını düşünüyorum.Umarım beğenirsiniz. Ayrıntı için site link : https://www.birbeceriksiz.com/2020/07/10/hazir-patates-kizartmasi-tuketmeyin/

Sayfa: [1]