Şimdi Ara

İHLAS AURA CLEANMAX VE DİGER SAGLIK ROBOTLARI HAKINDA GÖRÜŞLERİNİZ ACİİİİLLL GEREKLİ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
593
Cevap
5
Favori
462.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla biz hanımla çok heveslendik ve aldık dostum, geçenlerde arkadaşın philips maraton süpürgesini deneme firsatımız oldu. O kadar parayı boşuna vermişim diye düşünüyorum. Çok aşırı gürültülü, çekim gücü maraton' la kıyaslanırsa gerçekten zayıf kalıyor, her kullanımdan sonra separatörü temizleyim derken, kazanı temizleyeyim derken yarım saat gidiyor. Ben yaşadığımız deneyimden dolayı verdiğimiz paraya acıyorum şahsen, bu işlerden hiç anlamam sadece paylaşmak istedim. Anlayan arkadaşların görüşlerini almakta fayda var.
  • bende aynı sorunla karşılaşıyordum hem ev normal süpürgeyle süpürülmüyordu gönül rahatlığıyla temizlenmediği için bende satın almaya karar verdiydim ama o kadar çok kurcaladım o kadar çok araştırdım ki neredeyse kafayı yeme noktasındayken 30 mart tarihinde hepsiburada üzeriden thomas ın sulu sistem süpürgesini aldım(kırmızısından yani 1600 w olup halı yıkamayan modeli)fişe taktım suyunu doldurdum ve makineyle aramda resmen duygusal bir bağ oluşturacak kadar özel bir bağ oluştu süpürme işlemi sonundaki kirli suyu boşaltma esnasında.Su resmen zift gibiydi ve halılarım tertemiz olmuş resmen rengi açılmıştı.O yüzden diğer firmaların hakkında yapılan şikayetleri de göz önünde bulundurursanız thoması da düşünün derim
    inanılmaz temizliyor çünkü kullanımı da çok basit suyu dolduruyor sonra da suyu boşaltıyorsunuz(kirlendikten sonra) filtreleri de son derece basit temizleniyor
    fiyatına gelince ben 890 ytl ye almıştım eminim diğer markalarda süper süpürüyordur ama parasını görünce insan bir süpürgeye de o kadar parayı vermeye acıyor kaldıki benim aldığımda az bir fiyat değil ama kullanınca helal olsun dedirtiyor




  • jennyferr86, benim de oğlumda alerjik astım sorunu var, dolayısıyla ortamda toz, akar vs ne varsa etkin temizliği şart. Arayışımda ben de senin gibi ikilemde çok kaldım. Rainbow hakikaten abartının da ötesinde (gereksiz yere) pahalı. Ihlas'cı arkadaşlarım ne olur alınmasınlar, tecrübe ettiğim bir kaç ihlas ürünü sonrasında bende ihlas önyargısı oluştu, ihlasfobik oldum. Belki son zamanlarda servis ve müşteri memnuniyeti ilkelerine yatırım yapmışlardır, bunları tartışmak yerine ben sana kendi çözümümden bahsedeyim. Ben Dyson firmasının Allergy modelini aldım. 3 senedir kullanmaktayım. Temizliği, sessizliği, pratikliği ve göreceli olarak uygun fiyatı ile çok memnunum. Tavsiye edebilirim.
  • esra hanım ,

    bizde aqua cleanmax kullanıcısıyız.süpürgeden memnunuzda(fiyatı uçukta olsa)ama ihlas firmasından resmen bıktık.hergün durmaksızın arayıp ısrarcı çalışanlar tarafından rahatsız ediliyoruz.o kadar yüzsüzlerki ne derseniz deyin ertesi gün yine arıyorlar.bu sayedede makinayı aldığımıza binpişman ediyorlar.bunada söleyecekleriniz vardır umarım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: esra23

    Selamlar Cengiz Umur Bey
    Ürünler aynı dememde ki kasıt şudur tabiki de tüm parçaları aynı değil ama yapılan işlem ve sistem aynı.örnek vermek gerekirse rowenta da bir elektrik süpürgesi arçelik te öyle değil mi?bir patent olayı söz konusu değildir anlatmak istediğim.yani ikisininde üretiliş yerleri şekilleri birbirinden bağımsızdır.görüşlerinizi bekliyorum.ESRA GÜNGÖR


    Esra hanim,

    Goruslerimi bekliyorsunuz ama daha ilk sorduum sorulari tam olarak cevaplamamissiniz. Yeniden soruyorum.Bu supurgelerin fabrikasinin nerede oldugunuda sormustum. sorumu biraz daha aciyorum. Bu fabrika eger Turkiyede ise uretimin yuzde kaci yerli malzeme ile yapilmaktadir ? Yani motoru filan disaridan almiyorsunuz degilmi ?

    Dahada onemlisi Bunun arastirma gelistirmesini hangi laboratuarlarinizda yapiyorsunuz ? Boyle ustun bir makinayi gelistirip dizayn ettiginiz bir yer olmali. Buralarda calisan teknisyen, muhendis, bilim adamlariniz olmali. Biz bunlari bilmek tanimak ve bu isi Turkiyede basarabilen bu insanlari tebrik etmek, ornek almak istiyoruz, ama bir turlu bulamiyoruz. Rainbow'un internet sitesinde ise neredeyse bir yuz yildir bu supurgeyi nasil gelistirdiklerini, patentlerini aldiklarini adim adim goruyoruz. Sadece yabanci markalar degil mesela Arcelik'inde Arge tesislerinin yerlerini buralarda calisan doktorali muhendislerin kimler olduklarini duyuyor, istersek bulabiliyoruz, istersek bizide ise alin diye basvurabiliyoruz. Sizinkiler nerede acikca merak ediyorum.

    Sanayi sitesinde bisikletine aku takip yuruten insanlarin haber oldugu ulkemizde, sizin yani ihlasin arastirma faaliyetlerinizi neden duyamiyoruz ?

    Rainbow ile sizin Aura Cleanmax'in parcalarinin farkli oldugunu soyluyorsunuz. Niye farkli ? Sadece benzememek icinmi yoksa arastirmalariniz sonucu vardiginiz dizaynmi bu parcalari farkli yapiyor ?

    Ihlas'in urunlerini hararetle bu mallar bizdenir seklinde pazarlamasi beni biraz ihlastan sogutuyor. Buna gerek yok zaten herzaman cin mali almaya alistik.

    Size daha bu hafta sonu yasadigim bir ihlas hikayesini anlatayim. Her hafta sonu oldugu uzere bizim kayinpederle kayinvalideyi ziyarete gittik. Ikiside artik hastalikli, namazinda niyazinda, emekli memur maasiyla gecinen insanlar. Bir suru ihlas urunuyle onlarin sayesinde tanistim, bir cogunu tamir etmeye calistim, bir cogunun ise neden iddia edilen fonksiyonu zaten yerine getiremiyecegini anlatmaktan yoruldum. Bizim teknikten anlamayan ama vatanina sonsuz bagli kayinpeder bu ihlas olayina takilmis birkere aslinda cin mali aldigini bilmeden, neyse. Bu hafta sonu tanistigim ihlas urunu bir klima idi, evet bir ihlas klima.

    Adamcagiz hafta sonu benim gelmemi beklemis. Onume bir kara kutu getirdi yaklasik 40*30*12 boyutlarinda, yillar once ihlastan almis. Bunu klima zannediyor. Ihlascilar bunu oyle satmis. Bu bildigimiz fan gibi degilmis, yazin sogutur, kisin isitirmis. Birde odanin neminide ayarlarmis. Ama maalesef pek sogutmuyormus. Benden bir bozukluk varmi bakmami istedi. Baktim uzerinde gercekten isi ayari filan var, sogutmak icin bizim kayinpeder 15 dereceye ayarlamis bekliyor.

    Klimadan anlayanlar zaten durumun ne oldugunu anladi, benim gibi. Bu icinde isitici rezistans olan bir fandan baska birsey degil birde su haznesi var kisin odaya nemde ekliyor. Acaba evaporative sogutucumu diye baktim ama oda degilki oyle olsa daha kotu, bu ancak tavuk ciftliklerinde kullanilir. Simdi bunu bizim yetmislik kayinpedere nasil anlatirsin. Bu adam kandirilmis, parasi alinmis, yazik.

    Velhasil Ihlas konusunda cevap ariyorum, memleketimizde yaratilan bu degerleri gormek istiyorum ama olmuyor. Ayni zamanda bu markayi soranlara tecrubemi burada anlatiyorum. Ama maalesef Ihlasin musterisi birakin internette arastirma yapmayi adini yazmayi zor beceriyor, e tabii buda bir pazar, azda olsa paralari var.

    Bir not: Internette herkes herkes olabiliyor. Esra hanimda ihlastanim demis bende samimiyetine guvenip ihlasa hitaben yazdim. Eger yok o ihlastan degil esas ihlasci biziz diyen varsa buyursun.

    Ikinci bir not: Ben Ihlasin Aura cleanmax supurgesini cok pahali ve kullanissiz buluyorum. Benim kayinvalidede buda var ama kadin bunu kullanamiyor. Zaten suna bir bakiyim dedigimde oyle bir yer atmiski cikarirken anam agladi. Rainbow'a gelince, ben 230 YTL'lik bir sulu supurge kullaniyorum. Evde hem astim hastam, hem cocuk hemde kedi var, gayet memnunum. Rainbow o fiyata daha fazla ne yapar bilemiyorum, inanilmaz pahali. Ihlasta cok pahali ve kullanissiz.

    Bunlar benim fikirlerim ve tecrubelerim.

    Herkese hayirli gunler dilerim.




  • Getirin benim süpürgemle karşılaştırın hangisi daha iyi çekiyor görelim.Sanki bilmiyor muşum gibi de anlatmıyor mu. Yobazlara milyarlar veremem ben.Daha tanıtmaya gelen adamların ayakları kokuyordu bir de bana hijyen dersi vermeye çalışıyorlar. Kısacası milyarlar dökme meraklısı değilim ne Rainbow ne de taklidi olan İhlas al birini vur ötekine.Thomas'ı ikisine de tercih ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Candogan yobazlara degil İsraile para vermeye devam...İstedigin malı kullan..Hayrını gör... Birde süpürgenin özellikleriyle gelen adamın ayagının kokmasının ne ilgisi var ? Süpürgeyimi alacaksın ? Adamın çorabınımı ?

    Evimde İsrail malı bi ürün yok taşkafa bey,o nereden çıktı?
    Adamdan bahsederken de tanıtıma gelen elemanların ciddiyetinden bahsettim.Adama süpürgenin motor gücünü sordum ona bile cevap veremedi.Benim süpürgemden ışık tutarak toz çıkaramadı,sonra bu süpürgeyi atın bu ne böyle diyerek saçmalamaya başladı kusur bulamayınca.(makinem 3 senelik orijinal Alman Siemens halı yıkama makinesi idi-Thomas ile aynı tipi)Tanıtıma gelen adamlar böyleyse servisini hiç düşünemiyorum.Ben almam.Zaten gelen adamlar süper olsa bile bir süpürgeye o kadar para verilmez,kullanışlı değil o kadar parayı hakedecek kalite de yok.Önceden dediğim gibi Thomas'ı tercih ederim illa sulu sistem almam gerekiyorsa.Hani 400-700YTL osla tamam da o kadar para insaf yani.Kazıklamaktan başka birşey değil.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: esra23

    sayın candoğan;
    öncelikle hayırlı günler diliyorum sizlere.evet sizinde ve benim de dediğimiz üzere isteyen beğenir cihazı isteyen beğenmez.isteyen alır isteyen almaz.çok doğru.ama evinize gelen tanıtım uzmanı eğer sizin alma konusunda bir yaklaşımınız olduğunu görseydi ve siz böyle bir isterkte bulunsaydınız; evinizde bu tanıtım testi yapılan robotu geri getirip size sıfır olan robotu hemen ertesi gün teslim ederdi.siz zaten aura cleanmax a sahip olmayı gerçekten istememişsiniz.he bir de şu var tanıtım robotları dediğiniz robotlar sıfır açılıyor;zaten gidildiği en fazla 3 evde alıcısını buluyor.yani fabrika kadar büyük bir teşkilata gitmesine gerek kalmıyor.kulaktan dolma şeylerle konuşuyorsunuz.hayırlı günler

    Kulaktan dolma bir bilgiyle konuşmam mümkün değil çünkü ben sadece evde yapılan tanıtımdan kalanlar üzerine konuşuyorum.Ayrıca tanıtıma gelenlerin yeterli teknik bilgiye sahip olmaması konusunda yorum yapmamışsınız ki benim en çok takıldığım nokta buydu.Bir süpürgede en çok merak edilen şey emiş gücüdür ve gelen elemanların bunu bile bilmemesi norma mi dersiniz?Bir de cihazın nerede üretildiğini halen yazmadınız?Benim bu düşüncelerim tamamen tanıtıma gelenlerden sonra bu hale geldi.Önyargılı olsam zaten eve gelmelerini engellerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 7 Temmuz 2007; 0:34:38 >




  • Bu süürgeden almıştık 3 yıl önce, tanıtm falan istemedik çok sevdiğim bit arkadaşımın tavsiyesi ile...3 yıldır yaşadığımız genel sıkıntılar:
    1-Aşırı gürültülü,özellikle dövücü başlıkla birlikte çalışıtğında (3. katta oturuyoruz) sokaktan rahatlıkla sesi duyuluyor,yakınında olmanın nasıl bir duygu olduğunu düşünün.

    2- Saptan kumanda bazı zamanlarda cevap vermiyordu, çalıştırmak istiyorsunuz çalışmıyor falan.

    3-Net 350W çekim gücüne sahip deniliyordu (yanlış hatırlamıyorsam kitağçığında yazıyordu) ancak Philips'in Maraton modelini deneme fırsatımız oldu ve o da 350W çekim gücüne sahipti, Cleanmax bu emiş gücünün yanına yaklaşamıyor.

    4-Separatoru her defasında temizlemek zorundasınız, eğer tamizlemezseniz emişinde ciddi bir düşüş olduğu rahatlıkla gözlemleniyor.

    5-Temizliği zahmetli, öyle su tankını boşaltmakla olmuyor (ki zaten kullanım klavuzunda da haftada bir separatoru temizleyin deniliyor) tankın temizliği, gövdenin temizliği,separator temziliği derken neredeyse yarım saat gidiyor.

    Kısacası (bana göre) verdiğimiz paraya göre memnuniyetim yeterli değil,ilk günler "vay be" diyorduk ama zamanla bu saydığım sebeplerden ötürü bir memnuniyetsizlik var (gerçi zaten süpürgeyi değiştirdik) şimdi gerçekten verdiğim o kadar paraya acıyorum.




  • Merhabalar.

    Bir süpürme aracı satın alma ihtiyacı duyarak araştırma yaparken buraya rastladım. Yazılanları ve tartışmaları tahammül edebildiğim kadarıyla okudum.

    Şuna üzülüyorum. Bir ürün için araştırma yapmak istedim ve cevap yerine kafa karıştıracak gereksiz tartışmalara rastladım. Yok yeşil sermaye, yok kopya. Sizin ne işiniz var burada Allah aşkına? Gidin hukuk ve patent hakları topiclerine yazın bunları. Buranın hangi tartışmayı aradığı aşlıkta belirtilmişken bu saptırmalar çok gereksiz.

    Satış yaptığı ürün hakkında teknik bilgi yetersizliği nedeniyle sıkıntı çeken arkadaşlara da gereksiz yüklenildiğini gördüm. Olayları kişiselleştiriyorsunuz arkadaşlar. Hem de çok gereksiz ve anlamsız yere. Bir satış temsilcisi satışını yaptığı ürünün airwatt değerini bilmiyor diye neredeyse temsilcisi olduğu marka bunu kasıtlı saklıyormuş gibi bir izlenim de oluşmuş. Diğer dünya markaları ürün kutularının üstüne airwatt değerlerini yazmaya başlamadan önce hangimizin airwatt diye bir değerden haberi vardı ki? Çok bilindik o markalar neden daha önceleri bu airwatt gibi değerleri kutu üstlerinde kocaman kocaman belirtmiyorlardı? Saklanacak ne vardı bilemiyorum. Watt değeri hangisinde güçlüyse o iyiydi. İşi çok teknik inceleyen kişiler kullanım kılavuzlarının teknik verilerinden bu değeri gözlemleyebilirdi sadece.

    Tüm bunlar rekabet koşulları gereği insanların dikkatlerini çekmeye yönelik taktiklerdir. Kaldı ki eğer ağır çelik bilyeler süpürmüyorsanız emiş gücü zaten çok önemli bir değer değildir. Alt tarafı yerden tozu kaldıracak ve içine çekecek. Bence emiş gücü sadece bir reklam malzemesidir. Yıllarca şişirilen 2000 WATT, 2200 WATT gibi "vay be" dedirten değerlerde, süpürgenizin elektrik sayacınızı ne kadar hızlı çevireceğinin resmi ifadeleridir. Aynı zamanda da firma AR-GE çalışmalarında hava kaçaklarını minimize edememiş ve istediği çekiş gücünü gereksiz bir elektrik canavarı motorla donatıp ancak yakalayabilmiş demektir. Sessiz çalışabilecek güçlü elektrik canavarı motorlar üretmek için uğraşacakları yerde sistem içindeki hava kaçaklarını minimize ederek güçlü vakumlama yapabilecek sistemler geliştirmeye uğraşsalardı, sanıyorum 300-500 watt değerlerde süpürgeleri tartışıyor olurduk şu anda. Böylece elektriği daha az tüketirdik ve enerji maliyetleri azalacağından elektrik faturalarımız bu kadar şişmezdi. Süpürge deyip geçmeyin. Her evde haftada en az 1 kere 1-2 saat çalışır. Sadece Türkiye'de 10 milyon adet olsa varın elektriğinin hesabını siz yapın. Kimbilir ne hesaplar dönüyor insanları her yönden sömürebilmek için.

    Şöyle düşünelim; siz halının dibine gömülmüş ve örümcek gibi yapışmış tozu toprağı 5000 watt gücünde süpürge ile çekseniz kaç yazar? En fazla halının o kısmını koparır alırsınız o olur. Bu bakımdan halıyı dövecek ve o tozu orada rahatsız edip silkeyecek özel düşünülmüş bir sistemin şart olduğu görülüyor.

    Hadi gücü falan boşverelim. Ben o hepa bilmem ne filtrelerinde kuru sistem olmaları nedeniyle bir işe yaradığını düşünmüyorum. Yüksek emiş gücü ile gelen havayı aynı hızda dışarıya çıkarma zorunluluğu var bu kuru sistemlerde. Bu doğanın kanunu. Hava ne kadar girdiyse o kadar çıkacak kardeşim ötesi yok ki! Hatta hava çıkış yolunun çok esnek olması gerekli ki sistemde vakumlamayı yaratabilsin. O kadar güçlü gelen havayı dışarıya rahat atabilmek için el kadar filtrelerde yok bilmem ne kadar mikron değerlerinde gözenekli filtreler kullanıp %99 gibi değerlerde filtreleme iddiası bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta tüm mikron boyutlarındaki delikleri tozlu bir yer süpürürken kısa zamanda doldururuz. Burada kuru sistemdeki toz torbalarından bahsetmiyorum bile. Onlar sadece kaba temizlik yapar. Kısa sürede gözenekleri kapanınca da toz alışverişi yapmaya başlar. El kadar hepa filtre 2 süpürmede dolan toz torbasından gelen tozu ne kadar tutacak ki? O da kısa bir süre sonra dolan gözenekleri nedeniyle toz alışverişi yapmaya başlayacaktır. Her süpürmede değiştirir ve yeni filtre takarsanız ya da filtreyi su ile tozdan arındırırsanız muhtemelen işe yarar. Işık testinde gözle görülmeyecek kadar olsa bile kuru olduğu sürece o toz her zaman olacaktır. Tozun kökünü kurutacak tek şey sudur bence. Yoksa yıkanabilen o pahalı True Hepa filtreler üzerindeki tozundan arınmak için suya ihtiyaç duymazlardı. Demek ki her halükarda son gerçek temizlik aracı su olarak görünmekte.

    Şimdi elimizde ne var. Tozu yerinden oynatmak için dövücü bir sistem ve tozu tutacak sulu bir sistem. Ve gereksiz yüksek watt değerleriyle övünmeden makul derecede vakumlamayla yerdeki tozu borulardan suya taşıyacak bir sistem olmalı. Tabi eğer çelik bilya ya da misket süpürmüyorsanız. Artık cihazın ağırlığı, şekli, hantallığı vs... gibi detaylara sizler karar verirsiniz.

    Şimdi gelelim bir diğer konuya. Marka konusuna!

    Öncelikle ben herhangi bir marka çalışanı değilim. Özel bir hastanede bilgi işlemciyim. Evimizde de bosch marka ve i-robot marka iki süpürge var. Evi de genelde ben süpürüyorum. Çünkü süpürme işi ağır bir iş. Eşime kıyamıyorum. Neyse... Sadece işsiz kaldığım bir dönemde 6 ay kadar İhlas markasının sulu sistem robot dedikleri söz konusu cihazların satışında görev aldım. Tüm bilgilerim orada çalışma geçmişimden ve konuya düz mantıkla yaklaşmamdan ibarettir. Ayrıca o bir robot değildir bence de. Bildiğimiz süpürge ve aparatlarıyla halı yıkayabilen compact bir cihazdır. Robot dediğiniz adı üstünde tek tuşla kendi başına bir şeyler yapabilecek zekası bulunan ürünlerdir. Bu robot tanımına i-robot markasının Roomba'sı gibi aynı zamanda evimde de kullandığım bağımsız ve kablosuz kendi kendine süpüren cihazlar uymaktadır. Robot tanımı markasının içinde var zaten. i-robot! Kendi başına bir şeyler yapabilen cihazlar üretmektedirler. Çok üstün temizlik yapmasa da yardımcı temizlik aracı olarak kullanışlıdır. Göz önündeki çoğu süprüntüyü ve kedi kılı gibi kılları toplamaktadır. Şarjı bitince de gidip charge dock'una parketmektedir. Robot budur. Compact ürünleri robot olarak adlandırmayalım lütfen.

    Sonra gelelim bu süpürgenin kopya edilmiş olması meselesine.

    Motor sistemi ve genel sistemin Rainbow marka su sistemli süpürgesinden yola çıkılarak üretildiği ve patent hakları gereği firmalar arası bir hukuk mücadelesi sonucu bir anlaşmaya varıldığı ortadadır. Artık nasıl oldu bitti orasını bilemem. Önemli de değil. Ben ürüne ve cebime vereceği zarara bakarım. Yeşil sermaye vs... orasını da bilmiyorum. İlgilenmiyorum da. Türkiye'nin önde giden kuruluşları adam olsalardı da oradan buradan toplama Çin mallarına etiket basıp bizleri kazıklayacağına, gelişime yönelip adam gibi ürünler çıkarsalardı. Paramı Amerika'ya, Almanya'ya, İsrail'e bilmem neye yedireceğime kopya mopya bir şekilde Türkiye'de üretilen kaliteli olduğuna gerçekten inandığım bir ürüne yatırırım. Bana daha iyisini sunabilmesi için elbette. Eğer onlarda Amerika ya da bilmem ne kaynaklı Türkiye'de barınan yatırımcılar derseniz; eh artık Türkiye o derece elden gitmişse ben ne yapayım. Benim işimi görüyor mu ona bakarım bende. Süpürge alırken de politika düşünecek değilim ya! Param ha Çin'e gitmiş ha Amerika'ya. Bunu Türkiye'de tutamayanlar düşünsün artık onuda.

    Sonra şu airwatt meselesi.

    İhlas çalışanlarına verdiği demo eğitimlerinde bu derece teknik bilgileri ben görmedim. Bu bakımdan demo yapan kişilere çok teknik sorular gelirse haliyle tıkanmalar olabilmektedir. Ben de tıkandım zamanında.
    Demoda müşteri bana "Separatör nedir?" dedi. Ben işsizlikten kıvranırken evde beni her gün hırsla bekleyen soğuk fırtınayı düşünürken sordu hemde. Buyrun bakalım 10 puanlık uzman sorusu.
    - Ehm işte şu parça separatör abicim.
    - Ne ki o?
    - Separatör işte abicim.
    - Ha demek o separatör.
    - Evet bu separatör abicim. Fırtına yaratır.
    - Fırtına mı?? Nasıl yani.
    - Ömmm. Dönmek var bu separatör. F16 motoru gibidir bak bu separatör. Rüzgar, yağmur, toz çarpar hani suya. Su tutar tozu. Mayt (mite), kıl, tüy... (Sabır.... Sanane yahu Hatice'den. Baksana memnun musun neticeden?!!!)
    Sonra akşam google'dan ara bakalım Adsl hattı hala kesilmemişse. Separatör neymiş?

    Velhasıl diyeceğim o ki. Sistemin gerisi fos ise 1000 airwatt olsa kaç yazar. Sistemin öne çıkan detayları sadece gerçeği bulandırır ve kafaları karıştırır.

    En iyisi alın bir su kupası ve bir çalı süpürgesi bakın keyfinize. Üstelik ucuz. Eskiden hepa filtremi varmış! Peh!

    Saygılar.




  • Bu bölümde görüş bildiren arkadaşların mesaj sayılarına bakıldığında sanki ihlas firmasının satış elamanı gibi cevap yazmışlar gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadibakalimmm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Birbilenesormalı

    quote:

    Orijinalden alıntı: ginda

    3 sene öncede gelip tanıtım yapmışlardı ve bu kadar para etmez diye eşime aldırmamıştım. Dün akşam tekrar 2012 model alet ile eşim daha fazla ısrarlara dayanamadığı için tanıtıma gelindi. Ben hiç gerek yok tanıtıma makina güzel iyi hoş ancak fiyatı pahalı , verin bunu 500 e alayım dedim. 1 saat tanıtımdan sonra eşim ikna oldu ve bana baskı başladı, tartışma büyümeden arkadaş sağolsun 1 akşam evde bıraktı ve gitti. Bir gece tekrar araştırma filan derken ertesi gün eşimle tanıtıcı olmadan inceleme fırsatı bulduk. Makinenin parçaları oldukça kaliteli ve kolay kolay kırılma gevşeme olmayacak gibi. Biraz sesli çalışıyor ama buna 2000 vereceğime her sene 200 liralık Arnica alır atarım diyip aldığım hydra plus ın yanında fısıltı gibi kalıyor ama genede bir parça daha sessiz olması lazım. Döner başlık döve döve veya fırçayı vura vura tozu havaya kaldırıyor ve süpürgede içine çekiyor mantık bu. Döner alet başarılı tamam ama fiyatı bu kadar etkilememesi lazım. Normal başlık ile Arnicadan 1 gram fazla çekmiyor herkese net söyleyeyim. boru ucu çekişi 2000 liralık aletten beklenenden çok düşük. ucundayken bile halıyı tutup havaya kaldırmıyor. mükemmel çekim bekleyenler hiç heveslenmesin. Tanıtım elemanı da kabul ediyor, mühim olan kırıntıları toplaması değil dibindekileri çekmesi filan.. 2000 verip aldığın alet 100 liralık aletin boru ucu çekişi ile aynı olacak, hava temizlemeyiş, vakummuş, parfümmüş, seperatörmüş,... ne olursa olsun mantıklı değil. git koku cihazı al, git hava temizliyici al, vakumu tüm süpürgeler yapar..
    Tekrar edeyim, alet kaliteli gözüküyor, dövücüleri ile iyi temizlik yapıyor gibi, ancak 2000 tl etmeeez. Bunu söylediğinizde tek savunma rainbow 3000 eur. O da aynı pazarlama tekniği ile satılan bir alet. Bu teknik beni korkutuyor, güven vermiyor. 500 liralık aleti sırf pazarlamacı arkadaşların mahareti ile 2000'e satmaya çalışıyorlar. Satıyorlarsa bu onların mahareti ürünün değil. Tanıtımcı arkadaşlara hiç sözüm yok ekmek parası için uğraşıyorlar ancak %10 ile 500 lük aleti 2000 e vermek, olmuyor.

    Birde özellikle tüm kutuyu, içinden çıkan parçaları heryeri inceledim, gelen arkadaşa sordum ve cevap yok. Yukarıda anlattığım herşeyi geçtim sırf eşim istiyor diye alabilirdim ancak şimdi söyleyeceğim şey nedeniyle almadım almamda. Hiçbir yerde Türk malı, Türkiyede üretilmiştir, yada çin veya tayvan veya her nereyse, bu tip bir ibare yok. Sadece imalatçı İhlas yazıyor, başka yukarıda dediğim gibi bir ibare kutuda orda burda göremedim. varsa lütfen arkadaşlar resim koysunlar. Evdeki modemden, ütüden şişme yatağa kadar herşeyin kutusunda, aletin üzerindeki etikette, bir yerde mutlaka türk çin neyse ne malı olduğu veya üretildiği yer yazıyor. nasıl olurda bunda yok anlayamadım. bu işte bir iş mi var, ben mi göremiyorum???

    Velhasıl almamaya karar verdiğimizi söylediğimde arkadaşın pek de hoş olmayan sözleri ( tabi herkesin temizlik anlayışı filan, yani resmen pis dedi ) nedeniyle arıza çıkartmasamda bir daha bu tip satıcıları eve sokmamaya karar verdim. Son kararım alet fena değil ancak 500, karımın hatırına 750 veririm , 2000 asla..

    ginda

    Az önce yukarıda bir yorum yazdıktan sonra, yorumunu gördüm. Ben yine iyi vermişim 1000-TL en fazla taş çatlası 1200-TL diyorum. Ama oda etmez. Sizin dediğiniz gibi 500-TL makul oda dövücü aparatının hürmetine. Seperatör suya pisliği bırakıyor dendi. Seperatör de ise bu maharet neden diğer süpürge, robot firmaları bu aparatı kullanmıyor. Bize tanıtıma gelen kişi dedi ki : " Tüm elektrikli süpürgeler ve sulu temizleyenler havaya toz bırakıyor sadece ihlas seperatör sayesinde bırakmıyor dedi. Arkada filtre var onu gösterdi arabaların klimasında da varmış aynı filtreden. Robotun robotu italya dan geliyormuş uçak motoruymuş. Plastik malzemesi kansorojen değilmiş, biberonların yapıldığı malzemedenmiş, oda Avrupa dan geliyormuş. Tamam sözleri tamamen doğruda olsa, mantıklıda olsa, plastik biberon 11-TL . Yüz tane biberon malzemesi kullanılsa 1100-TL olsun hadi. Aparatörlerde yetkili servislerde 40-160-TL arası. Hepsini topla kablo hortum topla = 1300- TL yapar. 2000-TL bazı kartlara taksitli fiyatı. Senetli fiyatı ise katalogda 2400-TL yazıyordu. Elemanlar senetleri bize göre ayarlayabileceğini bazı aylar atlanabileceğini, paramız olunca ödeyebileceğimizi söyledi. Ödeme kolaylığı sağlıyor. Ya ben ölürsem dedim elemana borç nasıl olacak o zaman ? Eşiniz isterse ödemeler devam eder , istemezse makinayı geri alırız dedi diye hatırlıyorum biraz sessiz kaçamak cevap verdi o sırada. Ancak ne olursa olsun 2000-TL etmez. Hatta 1500-TL de etmez. Hava temizleme , koku gerek yok. Camları açarım ev hava alır. Koku yu birkaç damla damlattı. Fazlasına gerek yok dedi. Oda güzel koktu. Ama etkisi bir kaç dakika sürdü. Sürekli koku kalmadı odada. Yani koku olayı anlık. Ancak yatakta ki myte leri temizlemesi ne bişey diyemicem. Kolanya döktü kirlenmiş suya. Bakın mytler balon gibi şişti patlıyor dedi. Evet kirli suda baloncuklar oluştu ve patladı. Kolanya da ki etil alkolün bir etkileşimi olabilir mi bilemiyorum. Yada doğru söylüyor da olabilir. Günahını alamam kimsenin. İşte böyle. Ben de pahalı diye almadım. 1300- olsaydı alacaktım. Çünkü internetten 1300- e alanlar olduğunu duydum. Bunuda tanıtım elemanına söyledim. Dedi ki " ONLARIN GARANTiSi YOK " . Acaba gerçekten yok mu internetten alınanların garantisi ? Bilmiyorum. Birkaç ay süpürge almayacağım. Eğer fiyatı inerse alırım. Bize gelen eleman dedi ki " Şimdilik 2000-TL, yakında zam gelecek 2500-TL olacak. O zaman pişman olursunuz dedi . Haa bide dedi ki Temizlik Kültürü olan tanıdığınız insanlar var mı çevrenizde onlara tanıtım yapalım dedi. Acaba banada mı pis dedi ama diyemez çarpılır evimin ne kadar temiz ve düzenli olduğunu gördü : ) Ancak güler geçerim...ALLAH onada HAYIRLI müşteri versin ne diyeyim...Hayat bana hoşgörülü olmayı öğretti. iş hayatında nelerle karşılaşıyoruz , televizyonda haberlerde neler görüyoruz ? Mevlana gibi Yunus Hoşgörü ve Sabır ...Misafiriz bu dünyada..O yüzden artık kızamıyorum da kimseye..Yeter ki yalan söylemesinler ...



    Bu separatör denilen parça Libelle'de de var. sadece Aurca Cleanmax'da bulunan bir şey değil. Bence Libelle bu tür cihazlar içinde en kibar görünümlü olanı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: apranax77

    bizde aura cleanmax'ı tanıtmaya gelen kişilerden 20 taksit 3000 liraya aldık senet ile, fakat iyimi yaptık kötümü yaptık bilmiyorum. daha sonra internette 1800 liraya buldum aynı cihazı. sizce ne yapmalıyım?

    3000 lira mı, aman Allah'ım...

    size başka bir örnek vereyim, benim kayınpeder ve kayınbirader tanesi 1.500 liradan 2 tane Libelle almıştı yıllar önce, ben gittim spotçulara baktım 600 lira...

    kendini teselli ediyordu kayınpeder "bizimki orjinal garantili" diye, yahu dedim garanti için 900 lira mı verilir?...aradan zaman geçti kendi cihazında bir sorun var, arıyor servisi cevap veren yok, illallah demişti o yüzden...adamlarla kavga bile etmişti, satana kadar abi-abla der ama satıştan sonra ara ki bulasın, hepsi kaçak...

    ben olsam iade ederim, hiç düşünmem...zaten ben olsam almazdım o ayrı...




  • Dostum makine bizde yıllardır var. Belki ararsan yazdığım olumlu olumsuz yazılar da çıkacaktır karşına.
    Makineyi alalı 4 seneyi geçmiştir.
    Biz spot aldık arıza da yapmadı.
    Aldığımızda fiyatı 1300 gibi idi. Taksitlisi de 1800-2000 idi galiba.
    İlk günler spot fiyatını hak etttiğini düşünürdüm ama yıllar geçti ve bugünkü düşündüğüm: spot fiyatının yarısını da etmez.
    Eğer illaki alacaksan spot al yoksa hiç bulaşma.
    Bizdeki model kumandası dijital vs. olan modeli yani en eskisi değil. Ona rağmen görüşüm budur.

    Eksisi ne dersen: temizlemesi zor, ıvır zıvırı ile uğraşması zor, çekim gücü vasat, normal süpürgelerden kat kat gürültülü.
    Artısı ne dersen: malzeme kalitesi fena değil, tozu yakalarsa bırakmıyor, aksesuarı bol.

    Şimdi süpürge alacak olsam turbo fırçalı bir dyson alır geçerim.




  • 10 yıllık kullanımdan sonra benim evin inşaat artıklarını temizlememden dolayı ihlasın motoru yanmıştı. Ben de motorunu alıp yetkili değil de başka birisine taktırmıştım. Daha sonra süpürge randımanlı çalışmayıp tekrar bozulduğu için ihlastan vazgeçip başka makinalar almıştım.
    İlk önce internette özellikle herkesin öve öve bitiremediği zanussi diye bir süpürge aldım. İlk zamanlar çok güçlü gibiydi ve filtrelerini temzilemek zordu.
    Daha sonra alerjik astım rahatsızlığımdan dolayı yine çok övülen arnica borayı almıştım ama o tam bir faciaydı. Onu temzilemek evi temzilemekten daha zordu ve çekiş gücü de iyi değildi. Bu yüzden sulu süpürge defterini kapattım ve toz torablı modelleri araştırdım.
    Buradaki kullanıcıların yorumlarına ve hepsiburadaki kullanıcıların yorumlarına bakarak PHILIPS Performer pro serisi süpürgeyi aldım.
    evliliğimin 16 yılının 11 yılında ihlası kullandım, 5 yıldada 3 tane süpürge kullandım.
    Bu yazıyı yazmamdaki sebep, yerli malı ürünün kıymetini bilelim. İhlasın en eski serisindeki temizlik robotu ile kullanıcıların 5 yıldız verdikleri PHILIPS performer proyu kıyaslamak istiyorum.
    1-İhlasla philipsi kıyaslamak, elektrikli süpürge ile el gırgırını kıyaslamak olur daha fazlası olmaz.
    2-Philipsin halı temziliği berbat ötesi. Philipsin emiş gücü İhlastan kağıt üstünde çok iyi olmasına rağmen, halı aparatını boşta iken bile çevirmeye gücü yetmiyor. İhlasın bir defada temizlediği halıyı , Philipsle yarım saat uğraşarak 3 defa temizleseniz bile ihasın yamış olduğu temizliği yapması mümkün değil.
    3-Philipsin malzeme kalitesi çok berbat. 3 sene sonra süpürgenin her tarafı döküldü. Halıı aparatı bozulup, traktör gibi ses çıkarttığından, evde atıl olarak duran arnica bora nın apartının 2 sinden bir tane yaptım. Şimdilik idare etmeye çalışıyorum.
    Parke aparatının tekerleri 1 yıl sonra çıktı. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırıp kullanıyorum.
    Makinenin arkasındaki hepa filtresi kendi kendine düşüp duruyor. Artık yerinde düzgün durmadığı için kullanılan Hepa 13 filtrenin hiç bir özelliği kalmıyor. Çünkü Hepa filtre hala yerinde durabiliyorsa yaındaki boşluktan her türlü tozu dışarı veriyor.
    Kablo toplama tamburu çok çabuk bozuluyor.
    Şu anda en büyük sıkıntısı da teleskobik borusunun fren sistemi arızalı. Boruyu uzun pozisyona ayarladığınızda süpürge çalışırken boru kendi kendine içine çekip kısalıyor ve eğer boru üzerinden tutmuşsanız elinizin derisini sıkıştırıp canınızı feci şekilde yakıyor. Süpürme yaparken kısacık boru ile eğilerek yapıyorsunuz ve 2 büklüm süpürerek beliniz ağrıyor.

    4- İhlasla temizlik yaparken eğer daha önce su haznesini güzelce temizlemişseniz hiç bir koku almazsınız. Ama Philips çalıştığında ısınmış toz kokusu geliyor ki evi süpürdükten sonra tekrar havalandırmak gerekiyor.
    Bir daha PHILIPS ürünü almaya tövbe ettim. Zira daha önce almış olduğum ve muadilleirnin 2 katı vermiş olduğum katı meyve sıkacağı ile detaylı mutfak robotundan da hiç memnun değildim.

    İlk başta dediğim gibi İhlasın temzilik robotu kağıt üzerinde emiş gücü düşük görünse bile çok mükemmel temizlik yapıyor.
    Parke aparatı ile parkeyi temizlediğinizde parkeyi silmeye gerek kalmıyor. Philips ilk başta çok sessizdi ama daha sonra halı aparatı, traktör gibi ses çıkarmaya başladı.

    Şu anda tekrar İhlas almak istiyorum ama maddi durumum elvermiyor. 2.el almaya da cesaret edemiyorum.
    ,




  • chicho kullanıcısına yanıt
    Slm aynı sorun bendede oldu galiba ben makinayı actım içini.

    numaram 0532 705 39 05 bana yardımcı olursanız sevinirim...
  • TEKRAR MERHABALARRR
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • aynı olsalar da patent anlaşması olsada ikisi de kurtarmaz. bi süpürge bir milyara olamaz. milleti ve duyguları kullanaktan başka bişey değil bunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Rainbow konusunda bu topikte eski bir hatıramı naklettim...Yine bu süpürgelerle ilgili topikti....Ben evimde tam 5 yıldır AURA kullanıyorum...Yedek parça bol ve ucuz....Kendi fiyatı Rainbow dan çok çok uygun...Evde gelip çalıştırıyorlar....Servise yarım süpürge parası istedikleri zaman aglayarak süpürgenizle vedalaşmak istemiyorsanız Yerli malı alın...Ben yaşadıklarımı yazdım...AURA aldım....Memnunum...Saygılarımla....


    taskafa,

    Tecrubenizi bu topikte goremiyorum, baska bir topikte olmali..

    Yerli mali kullanmayi bizde istiyoruz. Yerli mali supurgeler hangileridir, Ihlasmi ?

    Tamire yarim supurge parasi vermeyi istemeyiz ama supurgeyi alirken sekiz supurge parasi vermeyi hic istemeyiz, yani bence 1500 YTL'lik supurgenin kattigi artiyi ogrenmek istiyorum. Ben goremedim, fark nedir ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    Ikinci bir not: Ben Ihlasin Aura cleanmax supurgesini cok pahali ve kullanissiz buluyorum. Benim kayinvalidede buda var ama kadin bunu kullanamiyor. Zaten suna bir bakiyim dedigimde oyle bir yer atmiski cikarirken anam agladi. Rainbow'a gelince, ben 230 YTL'lik bir sulu supurge kullaniyorum. Evde hem astim hastam, hem cocuk hemde kedi var, gayet memnunum. Rainbow o fiyata daha fazla ne yapar bilemiyorum, inanilmaz pahali. Ihlasta cok pahali ve kullanissiz.

    Bunlar benim fikirlerim ve tecrubelerim.

    Herkese hayirli gunler dilerim.


    Size katılıyorum cengizumur bey.Ben de o süpürgeye milyarlar verilmesini çok mantıksız buluyorum.İhlas'ın görünüşü demode,kullanması zahmetli ve hatırladığım kadarıyla emiş gücü tatmin edici değildi.
    Bir forumda da Türk malı olmadığını duydum.Yanılmıyorsam Macaristan malı olduğu yazıyordu.Ancak kesin bilgiye ulaşamadım,bu konuyu ben de merak ediyorum.
    Elektrikli süpürgelere milyar liralar verilmesi mantıksız bence.En fazla 600 YTL civarı olabilir.
    Su filtreli süpürge alsam emiş gücü tatmin edici,küçük boyutlu,temizliği kolay,turbo fırçalı ve fiyatı uçuk olmayan dayanıklı bir süpürge isterim ama nedende piyasada böyle bir model yok.
    Fakir Prestige duo güzel gibi ama onda da suyun köpürmemesi için bir sıvı almak gerekliymiş ve çabuk biten pahalı bir ürünmüş.
    Ben 130 liralık torbalı süpürgemden memnunum ama istediğim şekilde sulu bir model çıksa almayı düşünürüm de yaniAma kuru hazneli süpürgeleri hiçbir zaman düşünmem.
    Bana en güzeli Thomas gibi geliyor ama o da çok hantal ve pahalı.Fakir deseniz onda da kimyasal gerekiyor.Arnica da dayanıksız ve hantal.King de emiş gücü yönünden ve kalite bakımından kötü.
    Bence acelesi olmayanların biraz daha beklemesi gerek.Sulu sistemin henüz gelişimini tamamlayamadığını düşünüyorum.
    Ama almak zorunda olsam Thomas alırdım




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.