Şimdi Ara

İHLAS AURA CLEANMAX VE DİGER SAGLIK ROBOTLARI HAKINDA GÖRÜŞLERİNİZ ACİİİİLLL GEREKLİ!!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
593
Cevap
5
Favori
462.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Bir süpürme aracı satın alma ihtiyacı duyarak araştırma yaparken buraya rastladım. Yazılanları ve tartışmaları tahammül edebildiğim kadarıyla okudum.

    Şuna üzülüyorum. Bir ürün için araştırma yapmak istedim ve cevap yerine kafa karıştıracak gereksiz tartışmalara rastladım. Yok yeşil sermaye, yok kopya. Sizin ne işiniz var burada Allah aşkına? Gidin hukuk ve patent hakları topiclerine yazın bunları. Buranın hangi tartışmayı aradığı aşlıkta belirtilmişken bu saptırmalar çok gereksiz.

    Satış yaptığı ürün hakkında teknik bilgi yetersizliği nedeniyle sıkıntı çeken arkadaşlara da gereksiz yüklenildiğini gördüm. Olayları kişiselleştiriyorsunuz arkadaşlar. Hem de çok gereksiz ve anlamsız yere. Bir satış temsilcisi satışını yaptığı ürünün airwatt değerini bilmiyor diye neredeyse temsilcisi olduğu marka bunu kasıtlı saklıyormuş gibi bir izlenim de oluşmuş. Diğer dünya markaları ürün kutularının üstüne airwatt değerlerini yazmaya başlamadan önce hangimizin airwatt diye bir değerden haberi vardı ki? Çok bilindik o markalar neden daha önceleri bu airwatt gibi değerleri kutu üstlerinde kocaman kocaman belirtmiyorlardı? Saklanacak ne vardı bilemiyorum. Watt değeri hangisinde güçlüyse o iyiydi. İşi çok teknik inceleyen kişiler kullanım kılavuzlarının teknik verilerinden bu değeri gözlemleyebilirdi sadece.

    Tüm bunlar rekabet koşulları gereği insanların dikkatlerini çekmeye yönelik taktiklerdir. Kaldı ki eğer ağır çelik bilyeler süpürmüyorsanız emiş gücü zaten çok önemli bir değer değildir. Alt tarafı yerden tozu kaldıracak ve içine çekecek. Bence emiş gücü sadece bir reklam malzemesidir. Yıllarca şişirilen 2000 WATT, 2200 WATT gibi "vay be" dedirten değerlerde, süpürgenizin elektrik sayacınızı ne kadar hızlı çevireceğinin resmi ifadeleridir. Aynı zamanda da firma AR-GE çalışmalarında hava kaçaklarını minimize edememiş ve istediği çekiş gücünü gereksiz bir elektrik canavarı motorla donatıp ancak yakalayabilmiş demektir. Sessiz çalışabilecek güçlü elektrik canavarı motorlar üretmek için uğraşacakları yerde sistem içindeki hava kaçaklarını minimize ederek güçlü vakumlama yapabilecek sistemler geliştirmeye uğraşsalardı, sanıyorum 300-500 watt değerlerde süpürgeleri tartışıyor olurduk şu anda. Böylece elektriği daha az tüketirdik ve enerji maliyetleri azalacağından elektrik faturalarımız bu kadar şişmezdi. Süpürge deyip geçmeyin. Her evde haftada en az 1 kere 1-2 saat çalışır. Sadece Türkiye'de 10 milyon adet olsa varın elektriğinin hesabını siz yapın. Kimbilir ne hesaplar dönüyor insanları her yönden sömürebilmek için.

    Şöyle düşünelim; siz halının dibine gömülmüş ve örümcek gibi yapışmış tozu toprağı 5000 watt gücünde süpürge ile çekseniz kaç yazar? En fazla halının o kısmını koparır alırsınız o olur. Bu bakımdan halıyı dövecek ve o tozu orada rahatsız edip silkeyecek özel düşünülmüş bir sistemin şart olduğu görülüyor.

    Hadi gücü falan boşverelim. Ben o hepa bilmem ne filtrelerinde kuru sistem olmaları nedeniyle bir işe yaradığını düşünmüyorum. Yüksek emiş gücü ile gelen havayı aynı hızda dışarıya çıkarma zorunluluğu var bu kuru sistemlerde. Bu doğanın kanunu. Hava ne kadar girdiyse o kadar çıkacak kardeşim ötesi yok ki! Hatta hava çıkış yolunun çok esnek olması gerekli ki sistemde vakumlamayı yaratabilsin. O kadar güçlü gelen havayı dışarıya rahat atabilmek için el kadar filtrelerde yok bilmem ne kadar mikron değerlerinde gözenekli filtreler kullanıp %99 gibi değerlerde filtreleme iddiası bana çok mantıklı gelmiyor. Sonuçta tüm mikron boyutlarındaki delikleri tozlu bir yer süpürürken kısa zamanda doldururuz. Burada kuru sistemdeki toz torbalarından bahsetmiyorum bile. Onlar sadece kaba temizlik yapar. Kısa sürede gözenekleri kapanınca da toz alışverişi yapmaya başlar. El kadar hepa filtre 2 süpürmede dolan toz torbasından gelen tozu ne kadar tutacak ki? O da kısa bir süre sonra dolan gözenekleri nedeniyle toz alışverişi yapmaya başlayacaktır. Her süpürmede değiştirir ve yeni filtre takarsanız ya da filtreyi su ile tozdan arındırırsanız muhtemelen işe yarar. Işık testinde gözle görülmeyecek kadar olsa bile kuru olduğu sürece o toz her zaman olacaktır. Tozun kökünü kurutacak tek şey sudur bence. Yoksa yıkanabilen o pahalı True Hepa filtreler üzerindeki tozundan arınmak için suya ihtiyaç duymazlardı. Demek ki her halükarda son gerçek temizlik aracı su olarak görünmekte.

    Şimdi elimizde ne var. Tozu yerinden oynatmak için dövücü bir sistem ve tozu tutacak sulu bir sistem. Ve gereksiz yüksek watt değerleriyle övünmeden makul derecede vakumlamayla yerdeki tozu borulardan suya taşıyacak bir sistem olmalı. Tabi eğer çelik bilya ya da misket süpürmüyorsanız. Artık cihazın ağırlığı, şekli, hantallığı vs... gibi detaylara sizler karar verirsiniz.

    Şimdi gelelim bir diğer konuya. Marka konusuna!

    Öncelikle ben herhangi bir marka çalışanı değilim. Özel bir hastanede bilgi işlemciyim. Evimizde de bosch marka ve i-robot marka iki süpürge var. Evi de genelde ben süpürüyorum. Çünkü süpürme işi ağır bir iş. Eşime kıyamıyorum. Neyse... Sadece işsiz kaldığım bir dönemde 6 ay kadar İhlas markasının sulu sistem robot dedikleri söz konusu cihazların satışında görev aldım. Tüm bilgilerim orada çalışma geçmişimden ve konuya düz mantıkla yaklaşmamdan ibarettir. Ayrıca o bir robot değildir bence de. Bildiğimiz süpürge ve aparatlarıyla halı yıkayabilen compact bir cihazdır. Robot dediğiniz adı üstünde tek tuşla kendi başına bir şeyler yapabilecek zekası bulunan ürünlerdir. Bu robot tanımına i-robot markasının Roomba'sı gibi aynı zamanda evimde de kullandığım bağımsız ve kablosuz kendi kendine süpüren cihazlar uymaktadır. Robot tanımı markasının içinde var zaten. i-robot! Kendi başına bir şeyler yapabilen cihazlar üretmektedirler. Çok üstün temizlik yapmasa da yardımcı temizlik aracı olarak kullanışlıdır. Göz önündeki çoğu süprüntüyü ve kedi kılı gibi kılları toplamaktadır. Şarjı bitince de gidip charge dock'una parketmektedir. Robot budur. Compact ürünleri robot olarak adlandırmayalım lütfen.

    Sonra gelelim bu süpürgenin kopya edilmiş olması meselesine.

    Motor sistemi ve genel sistemin Rainbow marka su sistemli süpürgesinden yola çıkılarak üretildiği ve patent hakları gereği firmalar arası bir hukuk mücadelesi sonucu bir anlaşmaya varıldığı ortadadır. Artık nasıl oldu bitti orasını bilemem. Önemli de değil. Ben ürüne ve cebime vereceği zarara bakarım. Yeşil sermaye vs... orasını da bilmiyorum. İlgilenmiyorum da. Türkiye'nin önde giden kuruluşları adam olsalardı da oradan buradan toplama Çin mallarına etiket basıp bizleri kazıklayacağına, gelişime yönelip adam gibi ürünler çıkarsalardı. Paramı Amerika'ya, Almanya'ya, İsrail'e bilmem neye yedireceğime kopya mopya bir şekilde Türkiye'de üretilen kaliteli olduğuna gerçekten inandığım bir ürüne yatırırım. Bana daha iyisini sunabilmesi için elbette. Eğer onlarda Amerika ya da bilmem ne kaynaklı Türkiye'de barınan yatırımcılar derseniz; eh artık Türkiye o derece elden gitmişse ben ne yapayım. Benim işimi görüyor mu ona bakarım bende. Süpürge alırken de politika düşünecek değilim ya! Param ha Çin'e gitmiş ha Amerika'ya. Bunu Türkiye'de tutamayanlar düşünsün artık onuda.

    Sonra şu airwatt meselesi.

    İhlas çalışanlarına verdiği demo eğitimlerinde bu derece teknik bilgileri ben görmedim. Bu bakımdan demo yapan kişilere çok teknik sorular gelirse haliyle tıkanmalar olabilmektedir. Ben de tıkandım zamanında.
    Demoda müşteri bana "Separatör nedir?" dedi. Ben işsizlikten kıvranırken evde beni her gün hırsla bekleyen soğuk fırtınayı düşünürken sordu hemde. Buyrun bakalım 10 puanlık uzman sorusu.
    - Ehm işte şu parça separatör abicim.
    - Ne ki o?
    - Separatör işte abicim.
    - Ha demek o separatör.
    - Evet bu separatör abicim. Fırtına yaratır.
    - Fırtına mı?? Nasıl yani.
    - Ömmm. Dönmek var bu separatör. F16 motoru gibidir bak bu separatör. Rüzgar, yağmur, toz çarpar hani suya. Su tutar tozu. Mayt (mite), kıl, tüy... (Sabır.... Sanane yahu Hatice'den. Baksana memnun musun neticeden?!!!)
    Sonra akşam google'dan ara bakalım Adsl hattı hala kesilmemişse. Separatör neymiş?

    Velhasıl diyeceğim o ki. Sistemin gerisi fos ise 1000 airwatt olsa kaç yazar. Sistemin öne çıkan detayları sadece gerçeği bulandırır ve kafaları karıştırır.

    En iyisi alın bir su kupası ve bir çalı süpürgesi bakın keyfinize. Üstelik ucuz. Eskiden hepa filtremi varmış! Peh!

    Saygılar.
  • Eklemeyi unuttuğum bir şey var pardon. Fiyat konusu.

    Rainbow o fiyata ancak gereksiz sosyete süpürgesi olarak kalır. Ben o paraya Kawasaki EN500 motosiklet alırım. Benzini için param bile artar.

    İhlas'ın ürünü de Rainbow'a alternatif, üstüne bir şeyler katılmış ve Türkiye şartlarına uyarlanarak 2000 TL'ye yakın fiyatlarda seyretmekte sanırım. Hani "Rainbow fiyatı şu kadar. Rainbow ile aynı özelliklerdeki ürüne bu kadar parayı çok rahat alırız." mantığıyla koyulmuş bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Üretimi Türkiye'de yapılan bir ürün kendi halkına hitap edecek rakamlarda değilse ne anladım onun yerli üretimi ile övünmesinden. Ürün yerli ama fiyat yabancı bence üzgünüm. Nerede kaldı o eski maksimum %40 kâr marjı anlayışı?

    Eh bazılarımız sağlık diyerek almak durumunda kalıyor elbette. Bu durumda mecburen en makul seçim olmaktan öteye gidemiyor. Ayrıca şu vadeli satışlardaki vade farkı çok anlamsız. Hani faiz haramdı?

    Tekrar saygılar o zaman.
  • Kardeşim diğer firmalarda çıkarsın derin dövücü sistemini separatör sistemini evde gerçek temizlik için bir elektrik süpürgesinde derin dövücü ve separatör ve onları dizayn eden bir f16 uçak motoru şart diğer firmalarda çıkarsın 2000 ytl diyilde 1000 ytl ye satsın sadece taklitlerini çıkarabiliyorlar sonra karşınıza geçip alın buda sulu sistem diyorlar ama ne yazıkki üretemiyorlar rainbow gibi ihlas temizlik robotu gibi bir cihaz sonra buraya gelip ahkam kesiyorlar sakın almayın beni böle dolandırdılar bende daha ucuzları var diye söyleniyorlar.Yazıların çoğunu okudum yani hepsine cevap verecem ama uğraşmak istemiyorum biraz mantık kullanarak yazsak daha iyi olcak arkadaşlar
  • Süpürge deneyimlerini paylaşmak istedim.

    Çeyiz için Arnica Hydra su filtreli süpürgeyi aldım.fiyatı uygun ve hepa filtresi var diye fakat bir kaç ay kullandıktan sonra pişman olduk.Çekişi iyiydi ama dezavantajlı yönleri sesi çok yüksekti,her defasında içine su doldurmak ve süpürme sonunda kirli suyu boşaltmak gerekiyordu.Boşaltmak da yetmiyordu haznenin içini iyice çalkalamak gerekiyordu. Zamanla su haznesinini üzerinde olan sünger kısım kirlenmeye ve kötü küf kokusu gibi koku yapmaya başladı. Süpürgeyi çöpe attık.

    Sonra çok araştırdım fiyatı en uygun olan,toz torbalı,hepa 13 filtreli,2200 w motor gücünde,500w emiş gücünde,s-bag torbalı Philips FC9170 Performer i 400 tl ye aldım.Süpürgeden memnunum.
    Şimdi annemler de süpürgelerini değiştirmek istediiler,evde kedileri de var.Piyasada araştırdım.Şuan en uygunu Delonghi xtl 212 pet xlence fiyatı 261 tl,2100w motor,450w emiş gücünde hepa 13 filtresi var,micropor toz torbası var. Hemen internetten sipariş verdim.
    Evde her 2 süpürgeyi de denedim.Philips Performer kadar iyi,Yeni süpürge alacaklara tavsiye ederim.261 TL ye bu özelliklerde süpürge gerçekten çok ii .

    Saygılarla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taşkafa

    Kolayca satabilirsin...Sahibinden com...yada gitti gidiyor com...Sat . Daysonunla mutlu ol...Çok basit. Rapcı üstadım... Daysonda torba yok. Yakılan tozlar ne oluyor ? Onu düşün ?...



    bir sene olmuş ama yazdıklarını okuduktan sonra dayanamadım yazdım. bir ihlas kullanıcısı olarak dyson' u nasıl kötülemeye kalkarsın be adam.... dyson, senin normalde soluduğun havadan kaç kat daha kaliteli hava üflüyor biliyor musun. bu sıralar süpürge bakıyorum bende. evimde ne dyson var ne de ihlas. ya da başka bir marka. eski bir bosch pro parquet var. ama bu kadar da taraflı yazmayın ya....
  • İhlasda yedek parça çooook pahalı.

    Motorun altında, suyla ana gövde arasında plastik ufak bir parçası var. 2 defa parçalandı.
    İlkinde bi tanıdık vasıtasıyla ücretsiz temin ettim.
    Geçen gün yine parçalandı.. Etmez ama kendimi 5 ytlye hazırlayarak servise girdim ..... 15 ytl dediler.
  • Elime komşudan motoru arızalı İhlas geçti, bir bark diye rica etti . Kurcalayacağım bakalım motoru ne kadarmış piyasada.
  • itibar sıfır arkadaşlar kusura bakmayın ama neden normal yollardan bu ürünü satmıyorsunuz.
    2009 yılındayız arkadaşlar kapı kapı dolaşma - telefonda satış devri bitti.
    Yapın güzel bir web sitesi , koyun broşür, verin TV'ye reklam. Para harcamanız lazım yani ....
    200TL'lik malı 2000TL 'ye satmak hiç hoş değil.

    Her neyse karar son kullanıcının takdiri tabi...

    sulu süpürge tavsiyesi istiyorsanız ROVUS'u tek geçerim.
    Macera arıyorsanız yerli malı yurdun malı diyorsanız FANTOM yeni bir model çıkartmış su perisi onu düşünebilirsiniz.

    Rovusun tek dezanavantajo hortumu çok adi, onun dışında her şey harika. fantom da yeni ürün sesinin yüksek olduğunu söylüyorlar ..vs vs
    Biraz daha paraya kıyıp Fakir duo alabilirsiniz.
  • ihlas saglık ve temizlik robotuna sahip olmak isteyenler bana ulaşabilir.ürününümüzün tanıtımını mutlaka izleyin ve tavsiye edin.e-mail adresim gulhan-cankaya@hotmail.com gsm-0506 5331500 0532 5023407



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibelzen -- 10 Mayıs 2009; 21:59:36 >
  • aura cleanmax-ihlas temizlik robotunun diger sulu süpürgelerden daha iyi oldugunu görmek için mutlaka tanıtımını izleyin.testlerimizi görün.bilgi için gulhan-cankaya@hotmail.com
  • Bende bugün ihlastan bu ürünü almış bulunmaktayım. Evde yaptıkları tanıtımda çıkan kir toz vs. görünce dayanamadım ve aldım. Gerçekten çok iyi bi emiş gücü varmış (bu arada evde bosch var diğer markalarıda tecrube etmedim kötülemiş olmakda istemem).
  • Bende birara tanıtım için 1 hafta ihlasda çalışmıştım.Eğitim filan verdiler.İşe başladık oradakilere sordum ben bunu kime tanıtıp satacağım dedim.Adres verin gidip tanıtmını yapayım dedim. Bana demezler mi ilk önce ailene ve akrabalarına satacaksın diye Zaten o gün işi bıraktım.

    Soru :Taş çatlasa 500 ytl edecek bir ürünü çevreme 1500-2000 ytl ye satıp prim alırsam, kar mı etmiş yoksa zarar mı etmiş olurum ?
  • 1 ay süren araştırmalarım sonucu aldığım cihaz budur.. Delonghi WFF 1800PET Aqualand Su Filtreli 1800W

    Makine bugün geldi eşim evde olmadığı için ve makineyide alan ben olduğum için iş başa düştü.makineyi carrefourda annelergünü tanıtımında inceleme fırsatım olmuştu anneler günü ozel fiyatı 459 liraydı normalde ne kadar dedim bayana 550 dedi :P gülermisin ağlarmısın ben burdan aldım bu siteden ilk alışverişmdi gold firmasınınmış olumsuz yorumlarda vardı hakkında ama fiyat çok iyiydi inanılmaz ama gerçek siparişi verdim 1 gün sonra evimdeydi.
    http://www.hizlial.com/uruninceleme.aspx?urunid=28.035.4471.0007

    makine gerçekten çok kuvvetli çekiyor diğer sulu sistemler biraz zayıf diyorlardı ama bence 1800w ile gayet makul.
    turbo fırçası ve birçok aparatı içinden çıkıyor.
    komple tüm evi süpürdüm 2 defa su değşim (1 litre hazne) değiştirmem gerekti çunki inanılmaz bir pislik çıktı evden resmen şoka girdim.
    kablosu ve plastik kalitesi çok iyi kabloyu tek bir prize taktım ve bütün evi süpürdüm 8 metre ve otomatik sarma tuşu var yanlız biraz hassas sanırım ben bu nedir diye bir elimi attım direk kırıldı hala aklımda şüphe var kırıkmı yolladılar dye ama sorun deil kırılan paröanın yerine le yordamı ile bastırrarak otomatik sarmasını yapabildim.
    süpürme aparatının üzerende olan uzaktan kumada tuşları ile eğilip kalmadan makineyi kapatabiliyorsun ve 3 kademe olan emiş gücünü değiştirebiliyorsun bu çok hoşuma giti.
    iş bittikten sonra haznesini dokmek yetmiyor güzelce yıkamak lazım ve yine hazne üstündeki filtreleride yıkamak lazım belki ilerde bu kadr pislenmez ama ilk defa bu süpürge ile temizlendiği için ev abartı bir pislik çıktı

    cihazda ayrıca auoto clean yani otomatik temizleme var .yanlış alaşılmasın bu pis tankı temizlemek için deil filtreleri felan temizlemek için ve cihazı dezenfekte etmek için yapılan bir işlem. ozel deterjanı var ondan yarım kapak ve 1 litre su dolduruyorsunuz sonra auto clean e basınca kendisi 5 dakika boyunca o su ile kendini temizliyor ve evin içine güsel kokular veriyor..
    hepa filtresinin 13 olduğunu soyllediler ama henüz kılavuzda felan gorup teyid edeedim ama iş bittiğinde hepa filtreye baktığımda o kadar pisliğe rağmen filtre bembeyazdı sanırım sulu sisem işini iyi yapmıiş

    uzun olduysa kusuurnma bakmayın ancak 2aydır bu süpürgeleri inceliorum rainbow ihlas arnica tarzı büyük makineler istemiyordum yine rainbow ihlas vb gibi markalar inanılmaz pahalı arzum vb gibi mallarında aklitesine güvenemedim sonuçta kendi incelemlerim sonucu bu cihaza karar verdim

    şu an için bu cihazı fiyat performans cihazı ilan ediyorum bu fiyata alınabilecek en güçlü ve en kompat sulu sistem cihazı peşin 367 lira kargo bedava..
  • Delonghi'nin emiş gücü için 430w yazıyor. Harika bir değer sulu süpürge için. Bu cihazdan haberim yoktu, gerçekten süpermiş. Bundan böyle favorim DeLonghi Hayırlı olsun, güle güle kullanın.


    Bu arada elime bir tanıdığımdan arızalı İhlas geçti. İçini söktüm, hepa filtresi torbalı süpürgeler gibi toz içinde, iç aksamının kalitesi 150TL'lik süpürgeler gibi. Bir kez daha soğudum. Daha tam arızasına bakmadım ama motor çalışmıyor. Kablolarını kontrol edeceğim ilk olarak. Kesinlikle Aura önermiyorum. 300TL etmeyecek, emişi kuvvetsiz süpürge için yeşil sermayeyi zengin etmeyin. Bu arada parçası sudan ucuz diyenlere duyurulur, motoru 400TL cik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Mayıs 2009; 21:50:35 >
  • Arkadaslar ,

    Ben size sunu sorarım : Rainbow , ihlas kac yıllık firmalar. Sulu supurgelerin kac yıllık tarihi var. Bu kadar pahalı sistemler olsalardı , bu kadar ucuza noname üretimler bu kadar artarmıydı ? Sulu sistem sulu sistem ; su bu kadar iyi emiyorsa , cocuklugumuzda sık sık yaptıgımız suda tas sektirmeyi bana nasıl acıklarsınız? Koca tası su ememiyor ve sektiriyor.
    Dunyanın en eski Supurge üreticisi Nilfisk , eger bu sulu yontemleri basarılı bulsaydı emin olun uretirirdi.
    Birde sozu gecen bu makineler neden sadece eve geliyor hiç dusundunuzmu ? Perakande satıs fiyatları yok , ucuza yada pahalı aldıgını bilemiyorsun. Sonucta demo için ozel aparatları var ve bu insanları etkiliyor. Bu forumda adı hic gecmeye Kirby'de bu cihazlardan biri. Ben hiçbirine guvenmedim ve Nilfisk Extreme X300 aldım. Hepinize tavsiye ederim. Bazı arkadaslar HEpa filtrelere laf etmişler. Bence buyuk cahillik. Cunku bu filtreler dunya standartı. 95 oktan ve 100 oktan benzin gibi standartları var.
    Bugun evinizdeki en basit supurge bile dunyanın pisligini cekiyor, ama gormuyorsunuz. Sulularda goruyorsun bu durumda insanı tatmin ediyor. Onemli olan emiş gucunu sürekli koruyan ve iyi filtreleyen bir makine.
    Son olarak onerim , buharlı sistem bir cihaz ile guclu bir elektirik supurgesi kombinasyonudur .
    Ben Extreme X300 ile guclu supurge kısmını cozdum. Buharlı temizilik olayınada yakında giricem.

    slmlar
  • Kuzenim(Bayan) salak gibi ihlasın bu ürününü, 1800 liraya taksitle almış, arabayla evden satış... Senin neyine bu ürün, zaten evde kedi köpek besleyenler için sağlık açısından bir model, evde hayvanda beslemiyor.. Neyse sonra geri vermiş senetmi ne yapmış ya, senedi iptal etmek için kağıt parası falan 200 lira koparmışlar.. Allahım ya insanları nasıl dolandırıyorlar, ben orada olsaydım, oradakileri kesin hastanelik ederdim üzerinede hem adamlara hemde firmaya bu şekilde satış için dava açardım.. Bu dediklerim 5-6 ay önce olmuş, sonradan öğredim..
  • Arkadaslar ARNİCA Lotus Ys 1800 modeli elektrik süpürgesi kullanıyorum ve başıma gelen olayları paylaşmak istiyorum. Süpürgeyi aldığımızda içerisinden bi tane bez toz torbası bi tane de kağıt toz torbası çıktı. Kağıt olanı kullandım işi bitince de attım. Sonrasında bez torbayı kullanmaya başladım. Ancak bi süre sonra bez torbayı boşaltıp temizlemek sıktı. Bende kağıt toz torbası alayım dedim. Ankarada ikamet ediyorum ve bilenler bilir maltepe pazarı dahil bir çok yere sormama rağmen bi türlü kağıt toz torbası bulamadım. Nasıl bi süpürgeymiş hayret. Kağıt toz torbası yok!!! Neyse asıl karşılaştım daha vahim olay ise süpürgeyi ilk aldığım zaman boru ucuna takılan aparatların boru ucundan daha büyük yapılmış olduğunu gördüm. Yani aparatları ancak borunun ucuna gazete dolayarak falan tutturabildim!!!! Borusunu ve aparatları servise verdim. Servis istanbula gönderdi. Esas dumurluk olay burda... İstanbuldaki fabrikadan, giden malzemeler aynen geri geldi ve herhangi bir açıklama da yapılmadı. Buyrun burdan yakın.........

    Not: Sitesine girdim. Ankarada nerelerde satılıyor, bari gidip ordan toz torbası alayım dedim. Harita üzerinde Ankaraya tıklıyorum, bomba!!! bana Kayserideki satıcının adresini veriyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deephall -- 8 Haziran 2009; 16:12:04 >
  • 2 yıl kadar önce ben de forum sitelerinden araştırıp aura cleanmax aldım.neden aldım.....detaylar aklımda çok kalmadı ama yolu size tarif edebilirim.çalışma prensibi yönünden süpürgeleri 3 ayırmak gerekir.
    1.torbaya çekenler
    2.dyson gibi filtreleme
    3.suya çekiş
    1.torbaya çekenleri yıllarca kullandık ne olduklarını gördük, zaten onlar saplı çalı süpürge ve gırgır'a göre daha üstün olarak çıkmıştı ama sadece o kadar. tozu önden alır, arkadan atar..
    2.dyson'ın sistemi de mantıklı fakat filtrenin ömrü ve değiştirilmesi, maliyet olarak yüksek geldi.makinadan geri çıkan havayı %99 temizlemesi gayet güzel günlük hayatta soluduğumuz hava daha mı temiz ki?
    3.suya çeken sistemi tercih ettim ve alternatifleri inceledim.
    fakir duo nun hem torba hem suya çeken modelini kafadan eledim.neden mi?atıyorum evinizi 10 kez suya çeken sistemle temizleyip mite larda kurtuldunuz.sonra ki gün torba ile çalıştırdığınızda eve tekrar mite ları saldınız ayrıca suyun köpürmemesi için kullanılan tablet ve sıvı ücreti,ayrıca süpürge devrilince su kaçağı.
    rainbow,dolphin tip olarak ve dış plastik aksam olarak auradan daha kaliteli.helikopterlerin camı ile aynı malzeden yapılmış.amma fiyat çook pahalı....
    kısacası ben suya çeken sistemi tercih ettim.dünyada bizim bildiğimiz 4 markadan biri olan aura cleanmax ı aldım.
    evimizi temizleyip birkaç saatliğine dışarı çıkıp eve tekrar geldiğimde evde koku oluyordu.aura sayesinde 2 gün de bundan kurtuldum.
    dezavantajları ve eksiklerini yazayım:
    1.tavana yakın yerlerdeki tozu almak için bir eli ile makinayı kaldırıp diğer eli ile süpürgenin emiş yapan ucunu yukarı kaldırmak için belli bir kol gücü şart kendinden uzayan teleskopik borusu uzatılmalı enaz 20 cm.
    2.suya çeken cihazlarda emiş gücü maalesef düşük çünkü su direnç göstermekte. enaz 350 watt emiş yapmalı.sarım 300 watt gücünde.
    seperatör 27.000 devirde çalışarak haznedeki suyu yüksek hızda çevirmekte çünkü durgun suya tozu çekersek, tozun özellikle suda ıslanmayan polen gibi uçuşanları suyun tutabilmesi için şart ve çok önemli.rain bow ve dolphin dışında bu devirlere çıkan yok.
    3.hortumların plastiği çok kaliteli fakat koltuğa değdiğinde yapışıp kalıyor.yine güç istiyor.
    4.havayı temizleme, balon şişirme, hikaye bunlar
    5.elektrik kablosu kısa, ben ayrıca uzatma takıyorum.
    6.sony servis in eve gelişini anlatayım.
    tam randevu saatinde zil çaldı.üzerlerinde sony yazılı beyaz önlükleri giymiş ekip kapımda. girebilirmiyiz diyor? tabii buyrun dediğimde ayakkabı çıkıyor ve yanlarında getirdikleri galoş giyiliyor. eldiven takılıyor hasta nerde pardan tv nerde? diyorlar.kıssadan hisse anlayan anladı.
    sizlere tavsiyem torbalı sistem almayın, halı dövme özelliği olan en az 350 watt emiş yapan süpürge alın.
  • Burası satıcıların, markaların reklam yeri değil. Anlamadınız heralde. Kullanıcıların paylaşım yeri.
    Direk ya da kullanıcı gibi görünüp reklam yapanlara gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 24 Haziran 2009; 13:37:06 >
  • Bir önceki mesajda yazılanı okumadınız, okuduysanız da anlamadınız heralde.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.