Şimdi Ara

Bu yaştan sonra tamircilik yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • '' 10 bin lira bile maaş alsam birilerini zengin edecek olduğum düşüncesi beni çok rahatsız ediyor. ''
    bu cümle kendi işinizi yapmanız için yeterli bir sebep.
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam bu biraz da cesaret işi fakat ne olursa olsun patron için çalışan bu dünyada asla istediklerine sahip olamaz ne yazık ki. Sabah 8 akşam 5, sabah kalkıyorsun 6 da kahvaltı yap hazırlan işe git, akşam çıkıyorsun e hadi onla muhabbet şu işi bitir bunu yap arabaya bin, eve gel, duş alıp otur dinlen sonra yemek ye saat oldu akşam 7. 13 saat yapar hocam, sağlıklı bir insanın uykuda geçirdiği ortalama süre 8 saat. En azından hayal ettiğim şeylere ulaşabilmeliyim ki hayatımın kalan o 3 saatine değsin. Bırak hayali insan karnını zor doyurur hocam, hayat diye bir şey kalmıyor zaten.

  • İşinizi hakkıyla yaparsanız ilerde her türlü şu an ki 10 binden fazla kazanacaksınız.
    Fakat bunun için sosyal medyada çok iyi bir algı yaratmalısınız. Birde değişime açık olmalısınız.
    Dükkanı açacak ve 2 yıl dayanacak paranız var ise dükkan açın. Yok ise gidip çalışıp o parayı biriktirip öyle açın.
  • Benimde babam oto boyacı 30 yaşını geçtim hala düşünüyorum memurluğu bırakıp boyacı mı olsam diye 

    Bekar olsam karar vermek daha kolay olabilirdi ama benim için biraz geç oldu artık.

    Sizin yaşınız bir şeylere başlamak için gerçekten küçük, geç kaldım diye düşünmeye gerek yok.

    Düzgün bir ustanın yanında işi bir kaç yılda öğrenirsiniz ama biraz sabır ister sanayi esnafının yanında yetişmek bunu göze aldıktan sonra niye yapılmasın.

    İstenmeyen bir meslek dalında çalışmak bir süre sonra çekilmez bir hal alıyor, mutsuz olmak yerine bir süre sıkıntı çekmek çok daha mantıklı olur.

  • fakiramaseksi kullanıcısına yanıt

    Dükkanı devralma yoluyla açtım hocam geçen sene, 6 ay boyunca sabahlara kadar çalıştım isim ve kitle yaptım daha sonra eşimin tayini sonucu taşınmak zorunda kaldık. Çok güzel bir kâr ile dükkanı devrettim, profesyonel elektronik servis işine yöneldim yorumlarınız için teşekkür ederim.

  • Yaparsın. Alışırsın. mürekkep yalamış olduğun için işe bakışın sanayideki ustalardan farklı olur. Zamanla kendin gibi hassas müşteriler seni bulur ve iyi iş yaparsan seni de bırakmazlar.

  • Yaş uygun. 30 a geldiğiniz zaman kafanızı taşlara vurursunuz keşke yapsaydım diye. Ben mesela 23 yaşında olsam ohoo neler yapardım.. Sanayideki kabzımalların %85 i usta değil zaten. iki anahtar tutmakla sökmekle usta olunsaydı.. Bilgi birikimi yapabilirsin gençler daha vizyon sahibi. Açabiliyorsan bir dükkan aç fakat maliyeti yüksek olacak. Elinin altında her türlü alet edavat olması lazım. Ben evin bahçesine lift arıyorum. ikinci elleri en boktanları 25 30 binden başlıyor asansör liftin mesela.


    lokma takımı alacağım izeltaşın lokma takımı 1000 tl.. Herşey çok pahalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-534CA33BA -- 10 Aralık 2021; 14:32:36 >
  • Herkese selamlar, konuya direk devam etmek istiyorum hiç uzatmadan. Yaşım 23, karabük te metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Gerek çalışma şartları gerekse maaş bana hiç uygun görünmüyor. Kısacası yıllarca aynı işyerine gidip aynı işi yapabilecek biri değilim. 12 yaşımdan beri yazlarım sanayide geçti. Akademik olarak bilgi birikimim,ingilizce seviyem bölümümdekilere göre kat kat üstün fakat, 10 bin lira bile maaş alsam birilerini zengin edecek olduğum düşüncesi beni çok rahatsız ediyor. En büyük hayalim bir tamirci dükkanı açmaktı. İşimi gerçekten titizlikle yapan,gerçek manada dürüst ve en kusursuzda bile bir kusur bulmaya çalışan kıl biriyim. Kosgeb gibi yerlerde girişimcilere maddi olarak imkan sağlamaktaymış. Size sormak istiyorum,sizce bu saatten sonra kitabı defteri bir kenara bırakıp tamirci olmak ne kadar mantıklı ?



  • bence mantıklı değil, ancak aile dostu birinin yada akrabanın dükkanı varsa bu işe girilebilir, onun dışında bu yaşta tanımadık bir ustanın yanında çırak olmak ve 4-5 yılı bu şekilde geçirmek eziyet olacaktır.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Benim araç bilgim çocukluktan geliyor zamanında uzun bir süre çıraklık yaptım
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ederim
  • temelde ben de sizinle aynı fikirdeyim. başka şirkette çalışırken verdiğim emeği kendi işime versem en azından zorlansam da kendim için zorlanırım diye düşünüyorum. Fakat ülkemizde maalesef her ne alanda olursa olsun kendi işini kurmak oldukça zor.
    ben de metalurji mühendisiyim ve şu an bir firmada satış departmanında çalışıyorum. ürün mezun olduğum bölümle alakalı olsa da departman çok da bağlantılı değil. Daha önce de üretim proje departmanında çalışan ve kendi işini kurma hayali olan biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim;
    satabileceğini düşündüğün bir hizmetse yapacağın iş, hiç korkma gir. en azından sonradan keşke yapsaydım demezsin. Daha sağlam adımlar atmak istiyorsan sanayide araştırma yap, vakit geçir derim. kaç tane servis/tamirhane var sanayide? Yaşadığın şehirde trafiğe kayıtlı kaç araç var? Araçlar kaç yaşında? Servislerle sohbet et, bilgi topla. kağıt kalem bilgini gerçek hayatta kullan ve mutlaka mevcut tamirhane-servislere göre fark yaratacak bir fark yarat.




  • sanayide çıraklık yapıp ustalara 13 14 anahtar götürmekle usta olunsaydı herkes usta olurdu. en fazla yağ filtre değişimi yapabilirsiniz.

  • Sizi çok iyi anlıyorum. Değirmen sisteminin dışına çıkmak istiyorsunuz. Öğretmenliği bırakıp mobilya üretimine giren bir adamla tanışmıştım. Bunun gibi çok örnek sayabiliriz. Ben de 2010'dan beri kendi işimi yaparım. Maaşlı bir işte çalışmadım zira verdiğim emeğin karşılığını yeterince alamamak yüzünden değil... Akademik kariyer için hocam üniversitede kalmamı istemişti. Burada söylemeyeceğim bazı sebeplerden dolayı yapmak istemedim. Daha sonra üniversitenin kapatılıp başka bir çatı altına girmesine kadar gitti iş. Bu güne kadar ekmek yediysem yabancı dil sayesindedir. 23 yaşında bu iş yapılır mı? sorusu biraz garip geldi. Yaşınız çok genç!!! Benim babam marangoz, şuan emekli. Daha önce 3 yıl beraber çalıştık, altı ayda bir tane sıfır araç aldık. Kazandırıyor buna hiçbir şey diyemem, yine de verdiğiniz emeğin karşılığını almak güç oluyor, buna değmediğini düşünüyorsunuz. Eğer sizden çok götürmüyorsa değirmen sisteminin dışına çıkıp kendi işinizi yapmak kadar güzel bir şey yok. @L.Croft




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 22 Ekim 2021; 23:36:53 >




  • hocam dsg şanzıman servisi aç on numara meslek

  • Nefes aldığın sürece yaşın kaç olursa olsun yaparsın kardeşim.. Hayat senin hayatın kaldı ki hem hevesin hem de tecrübende varmış daha ne olsun , düzgün dürüst bir esnaf olursan kısa sürede sevilir, Google işletme yorumların artar ve yıldızın yükselir bu şekilde, Youtube da da çok iyi reklam oluyor titizliğini gören şehir dışından bile kalkıp gelir..

  • Yaşınız daha çok genç .. Bu işlerin içinden geliyorsanız , pratik zekanız gelişmiş ise, yenilikçi ve araştırmacı iseniz kesinlikle bu iş yapılır.


    Kallavi bir tamirci iyi bir doktordan çok daha fazla kazanır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.