Şimdi Ara

IP konum yanlışlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir süredir internetimde sorunlar yaşıyorum ve Ankara'da olmama rağmen speedtest yaparken yakın server otomatik seçili olacak şekilde ayarlıyken önceleri Kayseri'yi seçiyordu şu anda da Trabzon'u seçiyor ve Ankara hiç görünmüyor bile. IP'den konum tespiti yapabilen sitelerden baktığımda da beni Trabzonda gösteriyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bir süredir yaşadığım hız ve bağlantı kalitesi sorununun sebebi bu olabilir mi? Router hatalı olabilir denmişti ancak bu bana routerlik bir sorun gibi görünmüyor. Bu durumda bağlantıda yaşadığım düşük hız gibi sıkıntılar bu sebepli olabilir mi, ne yapmamı önerirsiniz?

    IP konum yanlışlığı

    IP konum yanlışlığı







  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    IP adresinin göründüğü konum bağlantı kalitesi ile ilgili değildir genelde. Daha önce o IP adresinin Trabzon'da da kullanılmış olduğunu gösterir. Ha çok dandik servisler bu bilgiye göre iş yapmaya kalkarsa olabilir de, sanmıyorum böyle aman aman çok servis olacağını.

    Sizin sorununuz tam olarak ne?
    Hocam üstteki mesajda da belirttim, Trabzon'da görünmüş başka yerde görünmüş çok da dert etmiyorum onu ancak ne zaman ki internetim çok iyi hiçbir sıkıntı yok speedtes'te direkt ankara turkcell seçili oluyor server olarak ancak ne zaman ki sorun oluyor önce kayseri şimdi de trabzon diye başlıyor. Haliyle sorunla bunun arasında bir bağlantı kurma eğilimine giriyorum.

    Sorunumu şu konuda detaylıca belirtmiştim, sizden ricam oradaki detaylı anlatımıma bir bakmanız. https://forum.donanimhaber.com/internet-kopmasi-ve-siklikla-yasanan-yavasliklar-fiber-hg253s--143374298#143374298

    Router zaten oldukça dandik, salonda duruyor ve arasında sadece bir duvar olan (buzdolabı vs yok yani arada) 5 metre ilerideki mutfağımda bile cihazlar wifi olarak tam çekiyor olduğu halde hızı inanılmaz düşürüyor, haliyle evin çoğu yerinde internet hizmetinden mahrum durumdayım. Pppoe bilgilerimi edindim, yeni bir router almak istiyorum ancak almadan önce sorun varsa o sorunu çözmek istiyorum.




  • Router ile hiç alakası yok, aldığın ip ile ilgili o da açıp kapatınca değişir zaten. Boşuna çağırma.

    Alttaki adresten dünyanın en büyük içerik ileticisi seni nerede görüyor, nereden servis ediyor görebilirsin, örnek olarak. Senin IP konumundan ziyade kullandığın DNS adresine göre çözerler, sen zaten superonline dns kullandığın için yurtiçi göstermeli. Ben cloudflare dns kullandığım için Vienna'dan servis ediyor.
    http://whatismyip.akamai.com/advanced
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Zaman aşımı alman gayet normal.Onda bir sıkıntı yok ama ilk HOP [213.74.152.1] biraz sorunlu gibi duruyor.

    CGNat durumun nasıl?
    Modem IP=Public IP mi?
    Cgn'de değil hocam, sıklıkla kontrol ediyorum zaten sorun bundan mı acaba diye. Her an sokabilirler diye düşünmüyor değilim ancak şu anda cgn'ye dahil değilim, modemdeki ip public ip ile aynı. Pppoe bilgilerini edindim, acaba router alıp durumu bir daha denesem mi acaba? Sol router değişikliği için router'in ölmüş olması şartını koşuyor ve değiştirse de en fazla hg255 veriyor. Mi router 4a giga veya keenetic'in herhangi bir modelini almayı düşünüyorum. Router değişikliğini önerir misiniz?

    İlk açtığım konuda da belirtmiştim durumu, ont üzerindeki lan ışığı da yanıp sönüyor. Bu ışık sabit yanmalı mı yanıp sönmesi normal midir bilemiyorum, orada bir arkadaş sabit yanıyor olması gerektiğini söylemişti. Cihaz tv ünitesinin arkasında kaldığı için öncesinde yanıp sönüyor muydu sabit mi kalıyordu bilemiyorum; velhasıl durumun evveliyatı hakkında bilgim yok açıkçası.

    Ont durumu:https://streamable.com/y7vut6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 25 Mayıs 2020; 16:29:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.