Şimdi Ara

dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
11.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oist

    selamlar ben de denon x2400 avr var ve media oynatıcı olarak Xiaomi TV Box S var ama atmos yazısını göremiyorum netflix izlerken acaba desteklemiyor mu Xiaomi TV Box S ?

    Maalesef Xiaomi TV Box S Dolby Atmos desteklemiyor. Desteklemediği için Atmos yazısını Netflix'te göremezsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    Sizin netflix paketiniz giriş seviyesinde sanırım. UHD Pakete geçmeniz gerekiyor.



    Alıntıları Göster

    Oynatıcının desteklemesi gerekiyor. Bundan ötürü de çıkmıyor olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: paganra

    Media Player Himedia Q3 ancak kablolar hakkında hiçbir fikrim yok.  



    Alıntıları Göster

    Kablolar konusunda doğru bilgi paylaştığımı düşünüyorum. Dolby Atmos destekleyen bir cihaz bahsettiğiniz, ama piyasada bulunmuyor. Hesaplı uygun Amazon TV Stick 4K var ama bu da Türkçe ve tam anlamıyla Android Google desteği vermiyor. Sesli arama olsa da Türkçe anlamıyor ve bazı uygulama yükleme problemleri var. Bu yüzden bunu da ön görmedim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: astro1976

    Oynatıcının desteklemesi gerekiyor. Bundan ötürü de çıkmıyor olabilir.



    Alıntıları Göster

    giriş seviyesi değilse olabilir.

  • Selamlar. 2 tane avr tek ses sistemine nasıl bağlayabilirim. Alacağım aparat hangisidir.
  • Bersance B kullanıcısına yanıt
    Tek ses sistemi dediğiniz aynı hoparlörü iki ayrı amfi ile kullanmak ise size şöyle bir amfi switch lazım.

    Dynavox amp-s

    https://www.amazon.de/Dynavox-AMP-S-Verst%C3%A4rker-Boxen-Umschalter-schwarz/dp/B0047N09K2/ref=mp_s_a_1_1?dchild=1&keywords=amp+s&qid=1609105203&sr=8-1

    Bu arada iki avr kullanmanızın sebebi nedir?
    Hani biri stereo biri de avr olsa bir bakıma mantıklı olabilir. Çünkü stereo amfi müzikte avr’den iyidir vs. Ama iki avr’yi böyle kullanmak şahsen çok mantıklı gelmedi

    Eğer avr modellerini ve de böyle bir kullanımdaki amacınızı yazarsanız belki başka bir öneri ya da yöntem önerilebilir




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Üstadım, Vsx 1130 kullanıyorum. Dolby vision, hdr10 vs daha güncel bir avr düşünüyorum ama eski avr yi de satmak istemiyorum. Aynı hoparlör sisteminde ikisini de kullanayim diyorum. Aslinda bir de stereo sistem de düşünüyorum ama avr ile arasında bariz bir fark oluşuyormu? Çünkü müzik benim için önemli. Eğer kayda değer bir ses farkı varsa tavsiye edeceğiniz bir stereo sistem varsa sevinirim. Yada avr şeklinde stereo su iyi bir sistem varsa o da olabilir.


    Not: Şuan amazon dan getirme işi nasıl sorun varmı yok mu bilmiyorum. Ama denon x4500 vs x4700 modelleri gayet iyi gibi geldi. Sizin tavsiyeniz hangi avr olur. Ve de aldım diyelim. 1130 la arasında kayda değer bir fark olur mu? Alıp da ulan naptın ben demeyim sonra ☺ bir de hocam avr de media player olarak nvidia shield tv 2017 kullanıyorum. Ses Ve goruntu olarak daha iyi bir cihaz varsa, tavsiye ederseniz onu kullanmak isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bersance -- 3 Ocak 2021; 20:14:7 >
  • Bersance B kullanıcısına yanıt
    Medya player olarak ben kullanışlılığı adına biraz daha eski bir model olan zidoo x9s kullanıyorum. Bu konuda çok bir deneyimim yok ama shield’ın görüntü kalitesi daha iyi diyorlardı sanki. O yüzden şu an için shield işinizi görüyorsa değiştirmeye gerek yok derim.

    Güncel avr konusunda Denon 4500 fena değil ama her markanın ayrı bir ses karakteri var. Pioneer’dan sonra güzel gelir mi bilmiyorum. Yoksa bolca giriş çıkışı olması, 9 kanal olması vs oldukça iyi. Ve de ön kanal pre out vs olması sebebiyle sisteme stereo amfi eklemek adına da iyi bir alternatif.
    Fakat hdr yada o tarz geliştirmeler görüntü kalitesi anlamında ne kadar fark ediyor gerçekten bilmiyorum çünkü benim tv 8 yıllık 1080p bir tv.
    Eğer sizin tv güncel bir 4K model ise ona göre 4K destekli bir avr almak görüntü anlamında mantıklı olabilir.

    Fakat yeni bir avr aldıktan sonra eski avr’yi elde tutmanın bir manası yok gibi geliyor.
    Onun yerine 2.el bir stereo amfi alıp, ön kanalları stereo amfi ile sürmek müzikal anlamda ciddi fark yaratır. Tabii ön hoparlörler de çok kötü değilse.
    Eğer vasat hoparlörler ise stereo amfi eklemenin çok da esprisi olmayacaktır




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Üstad vakit ayirip bilgi paylaşmışsın sagolasin. Hoparlör heco 502, 2.el olarak önerebileceğin stereo amfi varmıdır. Media player olarak ozaman nvidia devam. Avr isini de bi düşünüp suzgecden geçireyim. Peki stereo amfi ile 1130 bir arada hoparlörleri kullanabilirmiyim.

  • Bersance B kullanıcısına yanıt
    Pioneer 1120’de tüm kanallar için pre out çıkışı mevcutmuş. Alttaki fotoda işaretlediğim ön (front) kanal pre out çıkışlarından ön kanal seslerini stereo amfiye aktarabilirsiniz.

    Ben de aynı şekilde ön kanalları Denon 4400 avr’den stereo amfiye aktarıyorum. Pikap ve raspberry pi ile yaptığım Network Music çalar da doğrudan stereo amfiye bağlı. Müzik dinleyeceğim zaman stereo amfiden ilgili girişi seçip dinlemeye başlıyorum.

    Stereo dünyası ise dipsiz kuyu ve açıkçası direkt şunu al diyebileceğim bir model yok. Çünkü stereo amfinin hoparlör ile uyumu ve sizin müzik/kulak zevkiniz çok büyük etmen. Ayrıca 50 bine de stereo amfi var, 3 bine de 10 bine de. O yüzden net bir bütçe belirlemek lazım.

    Ayrıca kendi kullandığım amfilerden Marantz pm6005 nispeten detaylı ve havalı çalarken gücü az olduğu için rock/metal yada elektronik müzik gibi dinamik tarzlarda basları toparlayamıyordu ve ses karışıyor gibiydi. Ayrıca bendeki Heco ile tizler bence sert ve keskin oluyordu.
    Aynı şekilde dual mono tasarımlı düşük güçlü Bluenote amfi de benzerdi. Ama bunda zillerin aşırı keskinliği yoktu. Yani bahsettiğim Marantz’a göre daha hoştu.
    Şu an kullandığım Roksan Kandy K2 ise daha güçlü bir amfi ve bu tarz müziklerde bana göre daha başarılı. Tizlerdeki keskinlik de yok. Ama detay açısından diğer iki amfiye göre eksik gibi.

    Ayrıca Blues, caz yada vokal ağırlıklı müzikler dinliyorsanız lambalı stereo amfiler de düşünülebilir.
    Hatta daha iyi müzik başarımı için ön hoparlörler bile değiştirilebilir.

    Buradan yola çıkarak öncelik sıralamanızı, isteklerinizi ve bütçenizi belirleyip ona göre hareket etmelisiniz.




    dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 4 Ocak 2021; 0:45:0 >




  • yeni konu açmak istemedim bu konu altında cevabımı alabilirim diye düşünüyorum. Tv alırken atmos özellikli olmasına dikkat ettim. Elimde eski samsung 5.1 sistem var. Ben direk tv den sisteme aktardığım için atmos olup olmaması önemli değil diye düşünüyorum ses sisteminin ama yanılıyor muyum? Hoparlör bazlı bir atmos uyumumu gerekli?

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Üstad sağolasın güzel bilgiler aldım. Zahmet edip yazdin. Yalniz benim receiver 1130, 1120 değil. Artık bakıcam duruma göre biseyler yapicam. Selamlar

  • Bersance B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    1130’da ön kanallar için pre out çıkış yok maalesef.
    Ama bu amfi güncelleme ile hdr desteği almış, tabii dolby vision vs desteği yok. Menüye girip güncelleme var mı bir kontrol edin derim.

    Hdr desteği olduğu için bence şu an için değişiklik yapmaya gerek yok. Ama illaki yeni bir avr alacağım derseniz de Denon 3bin ve 4bin serilerine bakın derim. Onlarda ön kanallar için pre out çıkışı mevcut. Bu sayede ileride stereo amfi eklemek isterseniz kolaylık olur.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hocam baya zamandır bu avr ye destek gelmedi. Ara ara kontrol ettim ama tekrar bakayım. Nvidia shield tv ile birlikte gayet güzel çalışıyor. Dediginiz gibi şimdilik bunla devam edelim. Selamlar

  • jagatai J kullanıcısına yanıt
    Atmos’u adam akıllı hissedebilmek için tavana ayrı hoparlör bağlanması gerekli. Diğer türlü alacağınız etki çok kısıtlı ve eksik olacaktır.

    Sizde standart bir ev sinema sistemi olduğu için kaynağın yada tv’nin atmoslu olmasının bir etkisi olmayacaktır.

    Ki düzgün şekilde 5.1 yani çevresel ses alabiliyorsanız çok da dert etmeyin.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ses sistemim kaynaklı arkalardan bir türlü istediğim ses performansını alamıyorum önden çok güzel ses geliyor da birçok filmde arkadan ses alamıyorum. Değiştirsemde faydası yok o zaman boşa atmos aramışım desenize
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınızı bana forumda 1 kisi daha soyledi tavana falan hoparlör asmassan dolby atmos falan alamazsin dedi...Z5500 um var 3 ay öncesine kadar işimi görüyordu ama yeni nesil oyun konsollarinda optik giriş olmayışı ve Tv yi değiştirip LG CX modele gecisimle z5500 beni tatmin etmez oldu...Konsolda 5.1 calismiyor ve tv de sadece netflix de dijital ses aliyorum o da dolby Atmos lu bir tv de almak istedigim gibi değil dun Teknosa ya gittim Lg Sn8yg soundbar tavsiye edildi tabi eski z5500 den sonra beni ne kadar tatmin eder bilemiyorum
  • brigand35 kullanıcısına yanıt
    Elde 5500 gibi gerçek bir 5.1 hoparlör varken soundbara geçmenin bir anlamı yok.

    PlayStation’ın ses çıkış formatını dolby 5.1 olarak ayarlayın. Tv’nin ses menüsünden de ses çıkışını optik seçin ve de düz geçiş (passthrough yada raw) gibi geçen özelliği de açın. Bu sayede tv, PlayStation’dan gelen dolby 5.1 sesi optik kablo ile z5500’e aktaracaktır.

    Biraz ayarları kurcalarsanız mevcut sistemle 5.1 ses almanızı engelleyen bir durum olmamalı diye düşünüyorum
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni nesil konsollarda optik yok optik kablo artik sadece tv ye bağlı Tv den hoparlörü optik seçtim ama netflix haric hepsinde stereo oluyor optik hdmı dönüştürücüler var ama 4k 60 fps destekli benim tv 120 fps destekli oyunlarda cok iyi bu sefer onlardan yararlanamam
  • brigand35 kullanıcısına yanıt
    Eğer Netflix’te 5.1 ses alabiliyorsanız iki seçenek söz konusu.

    1- PlayStation’da ses çıkış biçimini dolby 5.1 yada dts 5.1 seçmemiş olabilirsiniz. Ps4’te böyle bir ayar vardı. Şu an ps bende olmadığı için net yerini söyleyemiyorum.

    2- Umarım bu olmaz.
    Bazı tv’ler lisans anlaşması vs sebebiyle bazı kısıtlamalar uygulayabiliyor. Misal benim 2013 model Sony Tv USB’den dolby 5.1 sesli film oynattığımda sesi 5.1 olarak aktarabiliyor ama dts 5.1 sesli filmleri sadece stereo olarak aktarıyor.

    Buna benzer bir durum olabilir ve hdmi ile bağladığınız ps’ten gelen 5.1 sesi 2.0’a çevirip optikten öyle aktarıyor olabilir.

    Bu sebeple ps’in ses çıkışını dolby 5.1 olarak ayarlayıp öyle deneyin. Bir kısıtlama yoksa 5.1 ses almanız lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.