Şimdi Ara

dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
11.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • paganra kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi (amfi ve atmos hoparlör) dolby atmos destekli olmalı, kabloları da 4K 2.0 ghz vs destekli olmalı, buraya kadar benim sistemi anlattım. Ama bu da yetmiyor, çünkü film atmos da olsa, hdd de olsa aktarımı yapacak media player bunu desteklemeli. Ben denedim farklı bir sonuç olmadı.
  • paganra kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Netflix’in atmosuna pek takılmayın. Gerçekten tavan hoparlörleri çalışıyor mu çalışmıyor mu belli olmuyor ve normal dolby digital’den bir farkı yok. Anca ekranda atmos yazısı görüyorsunuz.

    Bende 2013 model 1080p düz earc destekli bir Sony tv var. Yarım akıllı diyebiliriz. Onun kendi uygulaması ile netflix’ten atmos ses alabiliyordum. Avr de denon 4400 ve 5.1.4 hoparlör kurulumuna sahibim.

    Asıl atmos deneyimi dediğiniz gibi bluray yada torrentten indirilen dolby true hd tabanlı dolby atmos sesli filmlerde görebiliyorsunuz. Ama burada da eğer avr’ye tavan yada hoparlör üzerine koyulan atmos hoparlörü yoksa yani 5.1.2 yada 5.1.4 gibi bir kurulum yoksa avr ekranında dolby true hd yazar, atmos yazmaz.


    Bunun yanı sıra optik kablo hd sesleri iletebilecek bant genişliğine sahip olmadığı için bahsettiğiniz senaryoda medya oynatıcı hdmi kablo ile avr’ye bağlanmalıdır. Sonrasında avr’nin hdmi çıkışından da projeksiyona hdmi kablo ile bağlantı yapılmalıdır.

    Bu arada avr bir nevi switchdir. Birden fazla kaynağı pc, medya oynatıcı, ps4, uydu alıcı, bluray oynatıcı vs. Hepsini önce avr’ye bağlarsınız. Amfi hangi kaynağı seçtiyseniz onun sesini işler ve görüntüsünü de hdmi çıkışında monitör, tv yada projeksiyon gibi görüntü cihazlarına iletir.

    Ki kullanıcıların hem tv hem de projeksiyon kullanma olasılığına istinaden 2 yada 3 hdmi çıkışlı avr modelleri mevcut. Genelde orta ve üst seviye avr’lerde birden fazla hdmi çıkış olur




  • arkadaşlar sistemi topladm ama paylaşmayı unutmuşum. turuncu55 üstatla fikir alışverişi yaparak forumdaki bir arkadaştan az kullanılmış yamaha vx 485 amfi aldım ve amazon almanyadan da magnat monitor supreme 802 x4 252 center alarak sistemi tamamladım. basslar beni şuan doyuruyor odayı iyi sardı belki ihtiyaç halinde bir woofer alıp koyarım

  • astro1976 kullanıcısına yanıt
    790 mayıs sonu stoklara girecekmiş
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    piyasada güncel 5.1 de kalmadı sony çok guzel 5.1 sistemler yapıyor artık oda yok bu işe yaramaz soundbarlar 5.1 sistemleride engelledi bütçeniz el veriyorsa avr sistem kurun seside açabilme imkanınız varsa avr sistemin sinemada tadı bambaşka sistemi yavaştanda kurabilirsiniz ikinci el seçeneklerde var tüm sistemi birkerede almak zorunda değilsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Avr’nin ses modları var. İstediğiniz kaynağı ister 2.0, ister 5.1 vs izleyebilirsiniz.

    Ama şöyle bir gerçek var ki mevcut tv yayınlarının %90’ını stereo sesli. Onları 5.1’e yayınca gerçek 5.1 sesli bir filmdeki kadar başarılı olmuyor. Sonuçta kaynak dandik.

    O yüzden ben tv yayınlarını stereo modda izleyip dinliyorum.

    Bu arada ev inşaat aşamasındaysa tavan hoparlörlerini şimdiden alın ve tavana yerleştirin derim. Nispeten en ucuz parça olduğu için şu an için bütçeyi de zorlamaz. Ve de inşaat aşamasında gömme yaparsanız hem görüntü temiz olur hem de montajı kolay olur. Sonradan gömme hoparlör yapmak baya meşakkatli olur diye düşünüyorum
    hocam evim apartmanım 5 senelik ve 5 senedir de oturuyorum ama bu asma tavana delik açamayacağım anlamına gelmiyor :D eğer asma tavan içinde ses rezonans yapmayacaksa olabilir düşünebilirim.




  • canton 125 mx, sony ss-cse atmos hoparlör ve sony dn-790 3'lüsünü 21m2 odada kullanıyorum, gayet yeterli hatta fazla bile geliyor apartmanda, atmoslarin montajı şu şekilde:


    dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi
  • Ben DH790 AVR + pioneer ES2TB 5.0 + sony cs9 subwoofer aldım. Toplam maliyet; 6250 lira. Ve bu sistem gerçekten tamamen giriş seviye bi sistem. Bismillah dediniz mi 6-7 bin ile başlıyor. Forumlarda eski konulara bakıyorum, fiyatları görünce içim acıyor.

  • paganra kullanıcısına yanıt

    Maalesef şu an bu kurlardan sonra 5.000 TL yetersiz. Sony STR-DH790 3.600 TL'ye kadar bulunabilir. Kampanya indirim kaçırmamak lazım. Sony SS-CS310CR 2000 TL'ye kadar çıkmıştı, şu an stok yok. Sadece SS-CS3 kule olsa da olur ama o Türkiye'ye bu şekilde gelmedi. SS-CSE atmos hoparlörler de 1300-1600 TL arası kampanyalı değişiyor. Sub woofer için de 1.600-1.700 TL gibi bulunabilen rakam var. 8-9 bin TL minimum gözüküyor maalesef.

  • Pedimento kullanıcısına yanıt
    Alüminyum L aparatları mahalledeki hırdavatçıdan tanesini 1 TL’ye almıştım 😀 Sanırım önceki mesajda gördükleriniz 6x6 cm gibiydi.

    Fakat bu aparatlar daha çok ahşap işlerinde kullanılan aparatlar olduğu için delikleri küçük. Hoparlörün kendi vidaları ise M6 olarak geçen 6mm çapındaki vidalardandı. Ben de en uçtaki deliği Mengene ile tutturup matkap ile genişlettim.

    Daha net anlaşılması için iki foto daha ekliyorum





    dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi



    dolby atmoslu en uygun sistem tavsiyesi




  • Dostlar selam.

    Eskiden denon amfim, sony amfi ve hoparlör setlerim, wharfedale hoparlör setlerim vardı. O zamanlar sadece divx vardı. Panasonic playerim vardı ve altyazılarda sorun çıkarırdı. Kendi indirdiğim filme altyazıyı gömer, saniye ayarı ile ileri geri yapar tüm filmde süreyi tutturmaya çalışırdım. Sorna dvd'ye basar izlerdim. Açıkçası filmi sorunsuz çalışır hale getirmeye uğraşmaktan, film izlemeye zamanım kalmazdı desem pek de yalan olmaz. Haliyle çabuk yorulup sıkıldım ve her şeyi hepsini sattım. Şimdi hatırladım bose sistem de almıştım en son. Hadi şimdi al bakalım alabiliyor musun :) Neyse. Kendi indirdiğim 2000 kadar film'lik güzel bir arşivim vardı. Onları da kul hakkıdır diye tek tek matkapla deldim. Bıraktım komple divx işini.


    Gelelim günümüze.


    Sanıyorum son 1-2 senedir sadece netflix izliyorum. 4k olmayan 1080p bir televizyonum var ve hepsi bu. Netflixte dolby filmler olduğunu biliyorum ama hiç deneme şansım olmadı. Kullananlar söyleyebilir mi? Gerçekten 5.1 hissini verebiliyor mu netflix filmleri ?


    Selamlar..





  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    sanırım sizin o setler şimdi 30 k 40k :) ben amazon almanya deposundan magnatları aldktan somra 1000 tl zam geldi
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    selamlar,


    Bende hem netflix/amazon var hem de zaman zaman bunlarda olmayan filmleri torrent ile indirip izliyorum.


    Kulağımın çok iyi olduğunu düşünmüyorum ses konusunda ama ortalama bi kullanıcıdan daha bilgili, deneyimliyim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki her iki yöntemde de 5+1 etkisi(surround) farklı değil. Ancak netflix, amazon platformlarındaki ile torrentdeki sesin berraklığı mı desem, keskinliği mi desem çok farklı. torrentte herşey çok temiz, berrak, net geliyor. Aynı hoparlör ve AVR ile izliyor olsam da, netflix/amazon daki ses daha kalitesiz hissettiriyor.


    Benim sistem sony dh790 ve pioneer es2tb, sanıyorum ki daha kaliteli bir sistem ile fark çok daha yüksek olur.

  • Apple TV truehd ve dts hd oynatamiyor. Şu anda her ne kadar fiyatı uygun olmasa da tüm formatları sorunsuz oynatıp passthrough yapabilen nvidia shield gibi duruyor. Onun da silindir şeklinde olanını tavsiye etmiyorlar yüksek bitratelerde zorlaniyormus. Ben 2019 shield kullanıyorum şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım, özellikle 4k upscale çok güzel.
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Hoparlör yerleşimi odanın yapısına ve büyüklüğüne göre ayarlanabilir.

    Misal benim sistemi kurduğum oda küçük sayılır. Önde kuleler ve merkez hoparlör var. İzleme yaptığım koltuk ise ön hoparlörlerden 3mt uzakta ve karşı duvara dayalı. Hali ile koltuğun arkasına hoparlör koyamıyorum. Ama yanlarda koltuğun iki yanında arka (surround) hoparlörler mevcut.
    Şu hali ile yerde yani kulak seviyesinde 5 tane hoparlör var.
    Bir de Sub mevcut.

    Tavanda ise hem önde hem de arkada birer çift hoparlör var.

    Bu kurulum 5.1.4 olarak geçiyor

    Sizin dediğiniz gibi yanlarda da bir çift hoparlör olursa ve tavanda sadece 2 tane hoparlör olursa da ona 7.1.2 deniyor.

    Buradaki 5 yada 7 olarak yazılan rakam yerdeki yada kulak hizasındaki hoparlör sayısını belirtir.
    Sonraki rakam Sub sayısını gösterir.
    En sondaki ise tavandaki hoparlör sayısını gösterir.

    Oda yapınız hangisine müsait ise ona göre kurulum yaparsınız.


    Bir de ön kulelerin üstüne koyulan küçük hoparlörler ise tavana hoparlör takamayacak kişilerin kullandığı bir yöntem.
    Orada yukarı bakan hoparlörlerden çıkan ses tavandan yansıyarak dinleyiciye geliyor. Ama direkt tavana takılan bir hoparlör kadar doğru bir ses veremez.
    Bu hoparlörler varsa ve iki tane ise en sonda 2 ile gösterilir, 5.1.2 gibi

    Dts-X ise bir ses formatı. Amfiniz bu formatı destekliyorsa hoparlör kurulumunuz nasılsa ona göre ayarlayıp verecektir. İsterse tavanda hiç hoparlör olmasın.
    Ama dolby atmos yazısını ekranda görmek için mutlaka tavan hoparlörü yada ön hoparlör üstünde bir hoparlör olmalı ve hoparlör kurulumunun minimum 5.1.2 olması gerekmekte




  • arkadaşlar merhaba. z906 almak için arştırırken kendimi atmoslu sistem bakarken buldum . linkteki ürüne raslatdım ama bana hoparlörler ile amfinin uyumlu değil gibi geldi . 4 hoparlörde de atmoslar var ama amfi 1 çift destekliyor. ayrıca hoparlör - amfi ohm ları uyuşmuyor. bileniniz varmı ? birde önerebileceğiniz sistem varmı . teşekkürler



  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    O avr’nin bir üst modeli olan 2600’ü tanıdığım biri aynı satıcıdan 6800’e almış. Bu durumda o hoparlörlere 7000 TL civarı bir para vermiş olacaksınız.

    Onun yerine 2.elde aynı paraya çok daha iyi hoparlörler alınabilir. Yada Heco victa serisi bir set alınabilir.

    Ayrıca atmos için tavana hoparlör takmanızı tavsiye ederim. O hoparlör üzerindeki minik hoparlörlerden ses çıkacak da, tavandan yansıyıp size gelecek de, ölme eşşeğim ölme. O tarz hoparlörler tam bir pazarlama gazı. Hiçbir halta yaramaz. Boşuna o tarz hoparlör alıp paranızı heba etmeyin.

    Onları alacağınıza Heco victa 5.1 set kurun daha iyi. En azından sub da olur.
    Çünkü linkteki sette sub yok.

    Ayrıca bu sistemi kaç metrekarelik bir odaya kurmayı planlıyorsunuz? 25-30 m2’den küçük bir odaysa önlere kule hoparlör almayın. Sesi boğulur ve yorucu bir hal alır.
  • Merhaba,

    Dolby Atmos olarak iyi ses alıp uygun bir bütçe ile çözüme gitmek için benim düşüncem ve önerim Sony üzerinedir.
    Sony SS-CS3 kule hoparlörler ile işe başladım. Tabii Türkiye'de tek kule olarak satılmıyor. SS-CS310CR olarak 1 center 2 de surround hoparlör olarak paket halinde bulunmakta. CS10C center ve CS10S surround hoparlörler biraz alt segment. Sadece 5+1'i tamamlasın diye alınabilir ucuz yarı performans (diğerlerine göre) modeller.

    CS10C yerine CS8 ve CS10S yerine de raf tipi yine kuleye benzer özellikte kaliteli CS5 tavsiye ederim. Ama bunlar bir sonraki bütçeyle alakalı aşamalar.

    Neyse gelelim CS3 kule hoparlöre. Gayet net ve berrak super tweeter özellikli Hi-Res bir hoparlör. Eski 90'lı yılların başındaki FH serilerinin tweeter'ını bilenler bunu sevecektir. Tabii bass olarak değil, tiz ve orta ses olarak tavsiye ediyorum. Yurt dışı sitelerinde de övgüyle bahsediliyor. Fiyat performans olayı. En iyi 10 kule hoparlör araştırmalarında da yurt dışında rastladım. Bass yetersiz demiştim bunun için de ekonomik fiyatlı SS-CS9 25 cm 110 Watt RMS subwoofer gayet iyi.

    Şimdi diyeceksiniz buraya kadar bunun neresi Dolby Atmos??? Gayet haklısınız. Ama Dolby Atmos için gerekli AVR Sony STR-DH790 (ben de alacağım, şu an piyasada stok yok ve çok arttı fiyatı). Dolby Atmos özellikli 7.1 kanal ve kanal başına 6 ohm - 145 watt RMS güce sahip. Birebir bahsi geçen hoparlörler için uyumlu model.

    5+1 sistemi kurduk. Peki şimdi ne yapacağız? İster kule hoparlörlerin tam üstüne ilave, istersek de hizaya tavana bağlayacağımız SS-CSE atmos hoparlörleri alıyoruz. Böylece sistem Dolby Atmos için çok başarılı bir hale geliyor.

    Ekonomik olarak iyi bir ses sistemi ve Dolby Atmos için tavsiye ediyorum. Tabii ben eski bir Sony'ciyim. Eski Japon Sony'ler yok ama yine de araştırın karar verin. Haksız olmadığımı göreceksiniz. F/P olayı sonuçta.

    He bu arada kule hoparlörler için stereo kullanacağım iyi ses alayım hatta pikap da bağlarım diyorsanız Sony STR-DH190 modeli birebir uyumludur.

    Başka sistem, amfi veya kolon karıştırmayın. Bunlar birebir uyumlu ve tam performans alacağınız modellerdir. Tıpkı yine F/P olan oto müzik sistemi XS-GS serisi gibi. XM-GS4 4 kanal amfi ile XS-GS1621C/XS-GS16217XS-GS6921 hoparlörlerin, XM-GS100 mono amfi ile XS-GSW121/XS-GSW121D woofer uyumu gibi. Bu da özel birebir kendi için üretilmiş efsane modellerdir.

    Araştırabilirsiniz. Ancak bu olaylar kulak, beklenti vb kişiye göre değişir. En azından ben bunlara hevesliyim.




  • Sisteme ait link'ler:
    https://www.sony.com.tr/electronics/av-alicilar/str-dh790https://www.sony.com.tr/electronics/ev-sinemasi-hoparlorleri/ss-cs310crhttps://www.sony.com.tr/electronics/hoparlorler-ses-sistemleri/ss-csehttps://www.sony.com.tr/electronics/ev-sinemasi-hoparlorleri/sa-cs9

    Bütçe yüksek ise amfi olarak STR-DN1080 tavsiye ederim. Hi-Res bir amfidir. Tabii CS8 ve CS5 şart.
    https://www.sony.com.tr/electronics/av-alicilar/str-dn1080https://www.sony.com/electronics/speakers/ss-cs8 (Sony Türkiye'de yok)https://www.sony.com/electronics/speakers/ss-cs5 (Sony Türkiye'de yok)

    Bütçe daha da düşük ise Sony Dolby Atmos Soundbar'lar da bazılarını tatmin edebilir. Çok araştırmadım.
    https://www.sony.com.tr/electronics/ses-cubuklari/ht-x8500



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astro1976 -- 2 Mayıs 2020; 21:32:40 >




  • astro1976 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, acaba sony’nin bu atmos hoparloru deneyimleme sansiniz oldu mu? Bende kurulu 5.1 sistem var sony str 790 avr ile zensor 7 kuleli bir sistem. Bu hoparloru zensor7 nin ustune koysam iyi derece de bir ambians alabilir miyim? Yorumlara bakiyorum cogu kisi atmos icin ust duvara monte daha iyi diyor fakat ben duvara monte etmektem ziyade hoparlor ustune koymayi dusunuyorum ama buda yetersizlik cekincesine yol aciyor. Şu ana kadar arastirdigim en ucuz atmos hoparlorden birisi sony, fiyat performans nasil acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nandoo -- 3 Mayıs 2020; 11:19:35 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.