Şimdi Ara

Diş ağrısı için ne yapılabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kesinlikle o dişçiye gideceksin.
    Ağrıyı geçici olarak azaltmak sorunu çözmeyecek
    Özel dişçi muayenehanesi ne git en azından.
    Biraz para verirsin ama sıra falan yoktur, kalabalık olmaz. Tedbirlerini al git
  • Benim dişim ağrıdığında ama bende çürük yok ya da köklerde bilmiyorum diş etlerinden kaynaklı da olabilir, kekik çayı içerim ağrıyı ciddi oranda keserdi. Bir deneyin isterseniz.
  • Katalikitci kullanıcısına yanıt
    Dün gittim ağız ve diş sağlığı hastanesine virüsten dolayı tedavi yapmadılar ama dişe bakıp kanal yapılması gerekli dediler ve 3 adet ilaç verdiler (iltihap giderici gargara ve hap,birde normal ağrı kesici verdiler) bu ilaçlar seni 2 ay götürür 2 ay sonra gelirsin kanal yapılır dediler şu an ağrı yok hocam ağrıdığı zaman verdikleri ilacı kullanıyorum şu anlık sorun yok ilaçları da mecbur kalmadıkça kullanmıyorum
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Gerek kalmadı hocam dün gittim hastaneye ilaç verdiler çok şükür şimdilik kurtuldum o ağrıdan
  • Arkadaşlar dün gece saat 2 gibi çürük olan dişim çok şiddetli bir şekilde ağrımaya başladı ve artık dayanılamayacak dereceye ulaştı gece de zaten hiç uyuyamadım. toplasam kesik kesik 2 saat uyumuşumdur ve malum bu virüs yüzünden dolayı dişçilerde kapanmış mhrs'den baktım randevu vermiyor, öğlen bir tane ağrı kesici içtim o da 1 saat boyunca kesti yine devam ediyor. Dişçiler açılana kadar ne yapabilirim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardım edebilir mi?



  • Rakı deneyebilirsin faydasi olur
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Onu denemedim ama İnternette tuzlu su ile gargara yapın yazıyordu onu yaptım daha da kötü oldu
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Dişçiye gideceğim hocam ama randevu gözükmüyor, özellerde açıkmıdır bilmiyorum birde ailemle birlikte kalıyorum onlar için endişe ediyorum fakat böyle devam ederse mecburen gidip sonra da kendimi odaya kapatıcam artık
  • Benim de 5-6 ay önce ağrıyordu.

    Benim için işe yarayan yöntemler;
    -İlginç ama diş fırçaladıktan sonra benim ağrım bir süreliğine geçiyordu. (Diş macunu etkili oluyordu.)
    -Ağrı kesici yutunca belli bir süre sonra ağrı hafliyor.
    -Ağrıyan dişinin bulunduğu bölgeye buz koy.
  • ouzhan_sen O kullanıcısına yanıt
    Özeller açıktır
    Devlette dişçiye gitmek hep sorun. Daha doğrusu bulunduğum yerde böyle.
    Ben diş için hep özele gittim bu zamana kadar.
  • ChicoTravieso93 kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi bende yaptım buz koyma dışında ağrı kesici de içtim ama en fazla 1 saat hafifletti sonra yine devam etmeye başladı. Buz koymayı da deneyeyim yardımınız için teşekkürler.
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Ben de artık yarın gitmeyi düşünüyorum özele, 2-3 ay önce Zonguldak'ta gittim devlete orada yarım saat sıra beklemiştim, film çektirdikten sonra zaman kalmadığı için ertesi güne randevu kalmamasına rağmen sağolsunlar sabah erkenden tedavi edip o ağrıdan kurtarmışlardı
  • UltravioleTT U kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bende deneyeyim inşallah bana da faydası olur
  • Devlette sadece acil tedaviler yapıliyor yani dişin apse yapmiş olmasi felan lazim bosuna gitme özel dişçiler acik olabiliyor.instagramdan cevrendeki kliniklere yaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF52D74F -- 16 Nisan 2020; 18:7:22 >
  • En yakındakine gidecem artık dayanılacak gibi değil
  • Karanfili biliyorsun, hani soğanlı şeyler yeyince ağzımız kokmasın diye çiğnediğimiz şey. Bu karanfilin içinde hem uyuşturucu hem de antibakteriyel maddeler var. Bir iki tanesini ağzında biraz tutup ıslat, ardından biraz çiğneyip parçala. Dişin oyuk ise parçaları o oyuğun içine yerleştir. Değilse dişin etrafına diş etine yapıştır bekle. 5 dakikaya ağrın geçecek. Ama bu geçici bir çözüm. Diş ağrın devamlı arttığı için ağrı duyum eşiğin de değişiyor ve bir süre sonra karanfilin işe yaramadığını göreceksin. Ne yap yap, dişçiye git. Karanfile yardımcı olarak ağrı kesici de al. Apranax özellikle dişçilerin verdiği bir ağrı kesici. Ama eczacı reçetesiz vermeyeceği için parasetamol içeren parol, minoset, vermidon gibi ilaçlardan al.
  • Yardımınız için teşekkürler hocam verdiğiniz tavsiye en azından dişçiye gidene kadar beni idare etse bile yeterli birde evde parol ağrı kesici var onu attım ağzıma o 1 saatlik durdurdu şimdi 2 3 saat arayla ağrı şiddetlendiğinde birer tane daha içsem sorun olur mu bir günde en fazla kaç tane ağrı kesici içebilirim fazla içince sıkıntı olur mu?
  • ouzhan_sen O kullanıcısına yanıt
    Yok sakın! Parol günde maksimum 3 tane içiliyor S-1 Ö-1 A-1 şeklinde tok karna. Onu da doktorun söylemesi gerekiyor kafadan olmaz.

    Karangfili de 1-2 gün doktora gidene kadar idareten kullanabilirsiniz, sonra etki göstermemeye başlayacaktır. Diş ağrısı merkep gibi anırtır adamı. Şu anda hafif yokluyor. Maks 10 gününüz var 10 gün sonra şu anda buraya yazamayacak durumda olacaksınız tahminim.
  • O 3 hakkımı en şiddetli anlarda kullanayım o zaman, zaten bu ağrıyı daha öncede çekmiştim o dişten oyukta oluştu büyük ihtimalle şu an sizin dediğiniz evredeyim hatta son 1 haftadır hiç ağrı çekmedim daha dün gece yeni başladı ağrının başlaması da bu karantina günlerine denk geldi şansıma
  • Benimde dişim özellikle gece yattığım zaman çok ağrıyor eczaneden majezik ağrı kesici ve dişinol aldım ağrıyı kesiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Class -- 16 Nisan 2020; 18:42:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.