Şimdi Ara

CGN Havuz Problemi(5 ay sonra havuza dahil edildim ve çıkışımın mümkün olmadığını söylüyorlar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Bu tip mantıkta olanlara gerçekten hayret ediyorum.
    1. InterNET'in ne olduğunu tam olarak anlamak lazım.
    2. Size özel IP tahsis etme sorumluluğu var tabiki.(Size özel IP≠Statik IP)

    quote:

    3. TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
    3.1 Abone, ADSL Hizmeti’ni kullanırken Millenicom tarafından kendisine dinamik olarak tanımlanan IP (Internet
    Protocol) numaralarını kullanır. Abone, halihazırda kendi şebekesinden özel IP adreslerini kullanıyorsa,
    Millenicom omurgasına çıkış noktasında, gerekli
    NAT (Network Address Translation) işlemini kendi
    IP yönlendiricisi ya da kendi firewall’u üzerinde
    kendisi yapacaktır.


    CGN Havuz Problemi(5 ay sonra havuza dahil edildim ve çıkışımın mümkün olmadığını söylüyorlar)

    Bir araç kiraladığını düşün mesela;Kiralam şirketi diyor ki "Elimizde yeterli araç kalmadı sizin gibi 100 kişiyi aynı otobüse doldurup öyle gidin gideceğiniz yere.Şoförü de benden olsun.".Yeterli koltuk var nasıl olsa.
    Ya da 4+1 ev kiraladın diyelim; Emlakçı diyor ki "Ben o evi 3 kişiye daha kiraladım, oturun hep beraber mutlu mesut, ayrı odalarda."Yeterli oda var nasıl olsa.




  • Bu tip mantıkta olanlara gerçekten hayret ediyorum.
    1. InterNET'in ne olduğunu tam olarak anlamak lazım.
    2. Size özel IP tahsis etme sorumluluğu var tabiki.(Size özel IP≠Statik IP)





    Bir araç kiraladığını düşün mesela;Kiralam şirketi diyor ki "Elimizde yeterli araç kalmadı sizin gibi 100 kişiyi aynı otobüse doldurup öyle gidin gideceğiniz yere.Şoförü de benden olsun.".Yeterli koltuk var nasıl olsa.
    Ya da 4+1 ev kiraladın diyelim; Emlakçı diyor ki "Ben o evi 3 kişiye daha kiraladım, oturun hep beraber mutlu mesut, ayrı odalarda."Yeterli oda var nasıl olsa.
  • Millenicomla görüşmüştüm geçiş yapmak için, onlar kesinlikle cgnattan çıkarma gibi birşey yapamıyoruz demişlerdi. Şimdi onlarada hak veriyorum sınırlı sayıda ipv4 var. Ama internetin mantığına ters düşüyor bu durum. Ben dışarıdan kendi ağıma ulaşamayacaksam interneti yarım kullanıyorum demektir bu.Statik ip almak bir çözüm ama bunu almadanda dışarıdan ağıma ulaşabiliyor olmam gerekir. 2020 yılına gelmişken artık hap kadar cihazların bile internete bağlanıp data alıp yollayabildiği bir dönemdeyken bu kabul edilemez bana göre.

    Bazı arkadaşlar ipv6 dan bahsetmişler. Türkiyede ipv6 ile ilgili tek bir adım dahi atılmamışken bunu nasıl kullanmayı düşünüyorlar? Yanı başımızdaki beğenmediğimiz Yunanistan %50 ipv6 dönüşümünü tamamlamış , hatta Hindistan bile neredeyse %50 seviyesinde ipv6 konusunda.Ülkemizde ISP ler statik ip satmayı bir gelir kapısı olarak gördükleri sürece daha çok bekleriz. Hatta biraz daha bekleyip ipv6,5 a geçeriz.

    Bu süreçte statik ip ücreti vermek istemeyenler ufak tefek işleriniz için ngrok veya portmap.io servislerinin ücretsiz paketlerini kullanabilirsiniz. Haliz hazırda çalışan bir sunucununuz varsa vpn tunneling yapabilirsiniz. Yoksa sadece tunneling için sunucu yerine statik ip almak daha mantıklı.




  • BurakLEE kullanıcısına yanıt
    modemin aldığı ip ile hız testlerindeki yada ip sorgulama sitelerindeki ip aynı değilse cgnat havuzundasınız 100.. ile başlar genelde ayrıca cgnatda sadece uzaktan yönetim güvenlik kameralarını uzaktan görme yönetme port yönlendirme vs de işlemleri yapamazsınız hızda vs de etkisi yoktur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet0864 -- 31 Mart 2020; 15:42:38 >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Daha önce ilk abone olduğumda sadece tek bir talep ile CGN havuzundan çıkarılmam 1 gün sürmüştü ve CGN havuzundan çıkış işleminiz tamamlanmıştır diye dönüş yapılmıştı. 5 aydır havuz dışında bir IP alıyordum ve hizmetten memnundum. Mart sonu itibariyle tekrar havuza dahil edildim, ve müşteri hizmetlerinden gerek telefonla gerek donanımhaberden hiçbir şekilde yardım alamamaktayım.

    Siber güvenlik konusunda uzman biri olarak söylüyorum, bilgisiz olduğumu düşünerekten; hem havuzun varlığını reddediyorlar hem de böyle bir işlemin mümkün olmadığını söylüyorlar.

    İlk abone olduğumda talebimi karşılamaları çok kısa sürmüşken şu an müşteriye şizofren muamelesi yapıp böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyerekten yalan beyanda bulunuyorlar. Dalga geçer gibi de statik ip al istersen diye mesaj atıyorlar.

    Hizmet almak isteyen herkes için bu mesajı dikkatle okumasını ve zaman geçtikçe nelerle karşılaşabileceği konusunda bilgi sahibi olmasını öneriyorum. Bilgisiz veya standart bir kullanıcıyı CGN havuzuna sokabilirsiniz ömür boyu bir problemi de olmayabilir, fakat ben interneti farklı amaçlarla da kullanıyorum ve gerçek bir IP bloğuna ait olmam gerekiyor, bu şekilde hizmet alamamaktayım.




  • 5 ay önceki bu yazışmayı da kanıt olarak huzurunuza sunuyorum. 5 ay önce yapılan işlem ve atılan mesaj herkesin malumuyken şu anda "ne havuzu öyle bir şey yok, havuzdan çıkış mıkış yok" tarzı cevaplar verilip kandırılmaya çalışılıyorum.

    CGN Havuz Problemi(5 ay sonra havuza dahil edildim ve çıkışımın mümkün olmadığını söylüyorlar)


    (Bu mesajdan sonra havuzdan çıkışım sağlanmıştı ve 5 ay boyunca Real IP bloğundan IP almıştım, şu an tekrar havuz içinde 100'lü IP alıyorum ve hizmet alamamaktayım)
  • CGN konusunda operatöre suçlu muamelesi yapmayı ve bunu bir sorun olarak görmeyi doğru bulmuyorum. Operatörün size özel bir IP tahsis etme gibi bir sorumluluğu mu var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2020; 11:47:38 >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    IPv6'ya geçilebilir. Çözüm çok uygulayana
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Statik IP lafı eden mi oldu? İmzaladığın sözleşmede "kişiye özel dinamik IP tahsis edilecektir" diye bir madde mi var? Operatörün size özel IP tahsis etme gibi bir sorumluluğu yok. CGNAT kullanabilir.

    Ama evet, madem bu kadar önemli havuzdan çıkmak; statik IP ücretini verin çıkın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2020; 11:54:53 >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Statik IP demedim ben. Boşuna laf ebeliği yapmanın manası yok. Demek istediğimi anladın gayet. Sonraki mesajımda da belirttim zaten özellikle dinamik IP diye.

    Dinamik IP de değişene kadar sana özel oluyor. Senden başkası mı kullanıyor CGN havuzundan çıktığın zaman kullandığın IP'yi? Hayır, dünyada bir tek sen kullanıyorsun. Laf ebeliği yapma peşinde olmasan demek istediğimi anlarsın.

    Operatörün seni CGN dışında tutmak gibi bir yükümlülüğü yok. Gayet de isterse "çıkarmıyorum" diyebilir. Bu seni haklı konumuna getirmez.

    Madem "birtakım trafiklerde ve port tanımı yapmakta" zorluk çekiyorsun, statik IP al; sorun yaşama. Ha yok illa ben CGN istemiyorum diyorsan da CGN kullanmayan (bulabilirsen) bir operatöre geçebilirsin.

    Siber güvenlik uzmanı, çok önemli port ve trafikler nedeniyle CGN istemiyor; ama 15 lira fazla para vermekten aciz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2020; 12:8:4 >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Hak yenmesi gibi bir durum yok işte onu anlamıyorsun.

    Operatör en başta niye CGN kullanıyor? Elinde 19238510932850918325 tane ip adresi vardı da keyfinden mi seni CGN'e soktu? Rica ediyorsun; müşteri memnuniyeti sağlansın diye seni çıkarıyorlar. Muhtemelen seni çıkardıkları için başka birini geri alıyorlar ve o kişinin de ben CGN istemiyorum diye isyan etmemesini umuyorlar.

    Ama ortada "CGN'de olmamak benim hakkım" diye bir durum yok. Senin hakkınsa dünyada internet kullanan herkesin hakkı.

    Kaldı ki operatörün böyle bir yükümlülüğü yok. Sana böyle bir söz vermemiş hiçbir zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 22 Nisan 2020; 12:28:41 >
  • Public IP olmayinca internetin bir bacagini koparmis, kor topal birakmis oluyorsun. Madem oyle, yari ucret verelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerI -- 22 Nisan 2020; 12:40:28 >
  • Miex kullanıcısına yanıt
    Ben 15 liranın derdinde değilim. Daha önce bazıları yerel olmak kaydıyla başka ISP'ler de kullandım. Diğerlerinde de hep CGN'e attılar. Statik IP alır geçerim, çünkü biliyorum ben sızlanıp söylenip bir şekilde kendimi havuzdan çıkarttırsam bile haksızlık etmiş olacağımı ve bir sürü insanın başını ağrıtmış olacağımı.

    15 lira vermekten aciz misin dememin sebebi benim 15 lira vermem değil Portlarla, trafikle işi çok önemli olan ve CGN'e girmeyi risk edemeyecek birisinin yapması gereken bu olduğu için öyle dedim. Yani gerçekten CGN istemeyen birisi o parayı verecek; başka çaresi yok.

    Operatörün 5 ay önce istek üzerine CGN'den çıkarması, bugün yine çıkarabileceği anlamına gelmez. O zaman da bir daha asla almayacağı anlamına da gelmiyordu.

    Ayrıca ben de isterim hemen ulaştığımız ilk müşteri temsilcisinin tüm teknik konulara hakim olmasını, ancak maalesef o kadar bilgili olamıyorlar bu konuda. Ha ama şunu da belirtmek isterim, ben bu konuya cevap yazdığım zaman ortada "bunun teknik olarak mümkün olmadığını" söylediklerine yönelik bir mesajın yoktu. Sana mümkün değil dedilerse bu illa ki teknik olarak mümkün olmadığı anlamına gelmez. Belki de tüm müşteri temsilcilerini "bu konudaki talepleri bu şekilde reddedin" diye telkin etmişlerdir. Belki de müşteri temsilcisi, kendisinin yapabileceği işlemler arasında böyle bir şey olmadığı için "mümkün değil" diyordur... Her gün 1924519284 tane insanla muhatap olan insanlara da biraz anlayış göstermek lazım.

    Diğer arkadaşın dediği gibi ipv6'ya geçiş tamamlanmadan bu işin bir çözümü yok. Onun da daha yapılmasına seneler var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    Ben 15 liranın derdinde değilim. Daha önce bazıları yerel olmak kaydıyla başka ISP'ler de kullandım. Diğerlerinde de hep CGN'e attılar. Statik IP alır geçerim, çünkü biliyorum ben sızlanıp söylenip bir şekilde kendimi havuzdan çıkarttırsam bile haksızlık etmiş olacağımı ve bir sürü insanın başını ağrıtmış olacağımı.

    15 lira vermekten aciz misin dememin sebebi benim 15 lira vermem değil Portlarla, trafikle işi çok önemli olan ve CGN'e girmeyi risk edemeyecek birisinin yapması gereken bu olduğu için öyle dedim. Yani gerçekten CGN istemeyen birisi o parayı verecek; başka çaresi yok.

    Operatörün 5 ay önce istek üzerine CGN'den çıkarması, bugün yine çıkarabileceği anlamına gelmez. O zaman da bir daha asla almayacağı anlamına da gelmiyordu.

    Ayrıca ben de isterim hemen ulaştığımız ilk müşteri temsilcisinin tüm teknik konulara hakim olmasını, ancak maalesef o kadar bilgili olamıyorlar bu konuda. Ha ama şunu da belirtmek isterim, ben bu konuya cevap yazdığım zaman ortada "bunun teknik olarak mümkün olmadığını" söylediklerine yönelik bir mesajın yoktu. Sana mümkün değil dedilerse bu illa ki teknik olarak mümkün olmadığı anlamına gelmez. Belki de tüm müşteri temsilcilerini "bu konudaki talepleri bu şekilde reddedin" diye telkin etmişlerdir. Belki de müşteri temsilcisi, kendisinin yapabileceği işlemler arasında böyle bir şey olmadığı için "mümkün değil" diyordur... Her gün 1924519284 tane insanla muhatap olan insanlara da biraz anlayış göstermek lazım.

    Diğer arkadaşın dediği gibi ipv6'ya geçiş tamamlanmadan bu işin bir çözümü yok. Onun da daha yapılmasına seneler var.
    Böyle konuş, sabaha kadar yazışırız. İlk mesajların gereksiz saldırgandı.

    Ama konudaki herkes aşağı yukarı bazı konularda hemfikir artık.




  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Bu garantileri vermiyor olabilir ama benim ev ağıma internetten erişmemi engelleyen bir uygulamayı bana zorlayamaz.
    CGN uygulansın fakat çıkmak isteyenlere çıkarmıyoruz deme hakları yok.
  • Netspeed kullanıyorum ve ben de rahatsızım ancak düşük ücret verdiğim için katlanıyorum. Bazen google araması yaparken CAPTCHA ile uğraşmak zorunda kalıyorum! Bu duruma düşmek kim ister acaba? İleride bir suçlamaya bile maruz kalabiliriz diye endişe duyuyorum. Başımıza daha neler gelecek bakalım. Sesimizi çıkarmayalım diye düşünceye kimse kapılmasın çünkü bu yönde anlaşılıyor bu durum.
  • Merhabalar,

    Dün 5 ay sonra anlamsız bir şekilde CGN havuzuna tekrar dahil edildim, şu anda aldığım hizmet bu sebeple aksamaktadır. Müşteri hizmetlerini aradığımda tıpkı 5 ay önceki gibi bir tane bu konudan veya ne demek istediğimden anlayan biriyle karşılaşamadım, yarım saat boşuna telefonda görüştüm.

    Millenicom hesabından bu konu hakkında yardım bekliyorum, en başta da sorunumu bu hesabın desteği ile çözmüştüm. Kendisine PM de gönderdim. CGN havuzundan çıkarılmayı ve yeniden 46'lı bloktan IP almayı talep ediyorum.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 22 Nisan 2020; 11:41:29 >



  • Merhaba, PM üzerinden sizlere dönüş sağlanmıştır. İyi günler dileriz.
  • merhaba hocam, ben de milllenicom da sıkıntı yaşıyorum. siz havuza hangi ip den nasıl dahil olduğunuzu ve buna rağmen hızın yavaşlamasını tespitini nasıl yapıyorsunuz, bende bakmak istiyorum . banada açıklar mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    CGN konusunda operatöre suçlu muamelesi yapmayı ve bunu bir sorun olarak görmeyi doğru bulmuyorum. Operatörün size özel bir IP tahsis etme gibi bir sorumluluğu mu var?
    Ben statik IP mi istedim? Statik IP istesem Statik IP hizmeti alırım. Ben havuzun içerisinde çifte NAT yemek zorunda mıyım? Bilmediğin konular hakkında konuşmazsan sevinirim.
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    O kadar basit değil demek ki.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.