Şimdi Ara

Philips, ABD'nin isteği üzerine Türkiye'ye kırılması kolay şifreleme cihazı satmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
7.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan habere göre şifreleme cihazı ve yazılımı üreticisi Crypto AG’nin ABD’nin istihbarat servisi CIA ve Almanya’nın istihbarat servisi BND’e hizmet ettiği ortaya çıkmıştı. Bu haberin gündeme bomba gibi düşmesinin ardından eski Philips çalışanından şok bir itiraf geldi. Bu itiraf, Türkiye’yi etkiliyor.



    Philips’in eski kriptolog çalışanı Cees Jansen, Hollandalı basın kuruluşu Argos'a açıklamalarda bulundu. Euronews’in Türkçe çevirisine göre Jansen, Türkiye'ye kırılması kolay şifreleme cihaz satıldığını söyledi.



    Türk hükümeti, Türk elçilikler ile iletişim kurmak ve görüşmelerde kullanmak üzere Philips’den Aeroflex ismindeki bir teleks cihazlarından satın almak istedi. ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ise Türkiye’ye kırılması kolaylaştırılmış cihazlar satılması için girişimde bulundu. Önce Almanya ile gizli görüşme gerçekleştirdi. Almanya bu teklifi reddetti. Sonrasında ise Hollanda istihbaratı ve üretici firma Philips ile gizli görüşmeler gerçekleştirdi.





    Kırılması kolay cihaz ürettiler



    Aroflex'in üreticileri Philips ve Siemens, açık pazarda da söz konusu cihazın bir türünü satıyordu. Şirket içinde "Beroflex" şeklinde adlandırılan cihazın kırılması, orijinal Aroflex'e göre daha kolaydı.



    Ancak Türkiye'ye doğrudan "Beroflex" satmaları durumunda Türk hükümetinin bunu fark edeceğini söyleyen Jansen, "Benden Aroflex görünümlü ama aslında Beroflex olan bir cihaz üretmemi istediler" açıklamasını yaptı. Zamanında yapılanı sorgulamadığını ve patronlarının talebini yerine getirdiğini söyleyen Jansen, fikir değiştirdiği için açıklamalarda bulunduğunu belirtti.



    Ayrıca Bkz.Yüzyılın istihbarat skandalı: Crypto AG firması yıllarca CIA tarafından yönetildi



    Geçtiğimiz günlerde The Washington Post gazetesinin yayımladığı bir haberde Amerikan ve Alman istihbarat birimlerinin 120'den fazla ülkeye şifreleme cihazı satan Crypto AG'yi satın aldığını ortaya çıkarmıştı. Crypto AG hakkındaki detaylı haberimize yukarıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.




    Kaynak:







  • Arkadaşlar celallenmeyin, mevzubahis cihaz 1976 ile 1982 yılları arasında NATO üyeleri arasında güvenli iletişimi sağlamak için kullanılıyordu. Ama bizim "memleket sevdalısı" arkadaşlar Philips kırmaya başlamışlar. Zamanında Hollanda'yı portakalla, Trump'ı turpla, ABD'yi iPhone kırarak protesto edenlerle en ufak farkınız yok
  • Tüm Philips ürünleri yasaklansın.

  • Ne oldu ya, Almanya artık ABD'nin istediklerini yapmamaya falan mı başladı? Bu sızıntılar resmen CIA'nin Alman firmalarına yaptığı açık saldırılar gibi duruyor.

  • İstihbaratı dışarıdan temin edilmiş bir ekipmanla yapılıyorsa zaten bu işin suyu çıkmıştır

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Daha bu başlangıç :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Philips'ten bunu isteyen, kendi Markalarından neler istemez!

    Aklıma Huawei'yi getirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük Türkiye olarak Phillips'e yüklü bir ceza kesip hangi ürünü olursa olsun. Satış yasağı gelsin de görelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Çok uzun süredir olan bir şey bu. Almanya bilindiği gibi AB'nin hakimi. İngiltere neden çıkıyor sanıyorsunuz? Almanya kendi birleşik devletlerini kuruyor. ABD Alman markalara büyük cezalar kesiyor. Aynı şekilde Almanya'da (AB Almanya ne derse onu yapar) ABD markalarına yüklü cezalar kesiyor. Birbirlerini dinliyorlar. Almanya şu anda dünyanın en sağlam ve güçlü 3 ekonomisinden biri, ABD ve Japonya ile birlikte.

    Aslında biraz geriden bakınca bilindik bir manzara. 2. dünya harbinde ABD'nin yendiği 2 ülke şu anda yine ekonomik olarak ABD'nin en büyük rakibi. Japonya Çin tehdidi yüzünden başını kaldırmadan emirlere itaat ediyor ama Almanya öyle değil. Çok daha geniş kapsamlı bir olay bu. Tabi ülke olarak böyle derin şeyleri anlamayız biz. Anca lan diye roket, roketin ucuna da taramalı falan takıp dalarız.

  • Hemen philips'e dava açılmalı.

  • El şeyiyle gerdeğe girilmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayın yaşandığı tarih aralığı da paylaşılsaymış. Onu merak ettim asıl.
  • evde ne kadar philips ürünü varsa parçalayıp çöpe attım. türk ile uğraşmayacaktınız.
  • Savunma sanayinde disa bagimliligin %80’den %20’lere dusmesi noktasinda hukumeti kutluyorum.



    Ozellikle henuz dune kadar uydu istihbaratini amerikadan temin ediyor olmamiz, gecmiste jetlerimizin bos yere daglari taslari bombaladigi garabetine isik tutmasi bakimindan ibretliktir..

  • dışarıdan güvenlik cihazı alıyorsan başına gelecekleride hak ediyorsundur. işin tek kötü tarafı amerikanın elin başka ülkesindeki şirketleri avucunun içine alması...

  • Aselsan, Tübitak varken kim Philips'den Siemens'den şifre cihazı alır? Ne zaman olmuş bunlar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    İkinci dünya savaşı, ardından Berlin Duvarı'nın Amerikanların lehine olacak şekilde yıkılması sonucunda Almanya belirli bir dereceye kadar Amerikan etkisi altında kaldı. Devlet sistemleri vs. hep Amerikanın kontrolünde kuruldu. Yani Almanya'ya Amerika'nın uydu devleti demek çok da zor değil. Almanya'da bizim gibi Amerikan sisteminin getirdiği boyunduruktan kurtulmak için sistemi zorluyor. Amerika'nın tersine işler yapıyor. Volkswagen'in Dieselgate, Crypto AG ve şimdi de bu skandalın piyasaya sürülmesinin bir sebebi var. Yoksa yıllar boyunca bu işleri beraber yaptılar.

  • Elin şeyiyle gerdek vakası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen zahmet etme gönder bana parçık pinçik ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şereften yoksun olduğunuzu itiraflarla tescillemenize gerek yoktu,zaten biliyorduk bu konuda fakir olduğunuzu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada Philips ,Alman markası değil ....

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.