Şimdi Ara

Bu Anakartla Ryzen 3700X'i Overclock yapabilir miyim acaba ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde Ryzen 3700X işlemci ve Asus Rog Strix B450-F Anakart var. Ram'lerimi Allah'tan 3200 mhz olarak DOCP ile görüyor Anakart. Ama işlemcimin default hızı 3800 Mhz... Biostan Level 4 OC ayarını ve PBO +200 mhz ayarınıda seçitim ama 3800 mhzde çalışmaya devam etti işlemci. ( Bu arada işlemci 56 derecede çalışıyor "Assassins' Creed Odyssey 1440P ve ultra ayarlarda ) yani sistemim baya serin çalışıyor diyebilirim...

    Bu hız 4400 Mhz çalışabilecek bir işlemci için çok çok düşük. Yani en azından bu anakart ile 4200 Mhz hızda kullanabilir miyim acaba ? Yöntemi varsa lütfen yardımcı olun. Yoksa anakartı iade etmek ve üzerine 800 küsür lira gibi büyük bir miktar para ekleyip X570-F modelini almam gerekecekki PCI express 4.0 kullanmayacağım için bu parayı vermek istemiyorum. Ayrıca X470-F'te baya pahalı bir model fiyat olarak bakıldığında X570-F'ten kalır bir yanı yok maalesef. Yani X'li modeller bayağı pahalı







  • BIOS'da islemci frekansi ile ilgili yaptiginiz ayarlari Default'a getirin. Zaten islemci kendisi boostlayacaktir gerekli durumlarda. Eger tum cekirdeklere birden tek bir frekans atayip sabit voltaj vermek istiyorsaniz Ryzen Master programini kullanabilirsiniz. Profile 1 i ozellestirip, manuel secenegini secin, voltaji 1.35 gibi bir deger girin(bu degeri arastirin ya da deneye deneye bulun) frekansi da 4.3 yapin. Tum cekirdeklerin sabit 4.3Ghz de 1.35v seviyesinde calistigini goreceksiniz. Sonra Prime95, Cinebench gibi stres altina sokacak programlar ile stabilitesini test edin.

    Elinizdeki anakartin VRM'leri asiri isiniyor yalniz, kasanizin havalantirmasinin iyi olduguna emin olun. Islemcide stok fan varsa herseyi auto'da birakin ya da 1.25v - 4.2Ghz gibi degerlere sabitlemeye calisin.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler . Kullandığım kasa " Thermaltake Core V51 " gayet geniş bir kasa bence. şuanda 3700X'in Prism adlı kutu içinden çıkan soğutucusunu kullanıyorum. Ancak elimde Cooler master Hyper T4 var ama oda default olarak tek fanlı olarak duruyor belki ona ikinci bir fan takıp çift fanlı hale getirebilirim.

    Dediklerinizi akşam bir deneyim bakalım kaç dereceleri göreceğim oyun oynarken. Bu arada oyunlarda test yapmak yeterli değilmi ??? Çünkü o dediğiniz programlar genelde paralı oluyor ve maalesef bende yok onlardan.
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    Parali degil dedigim uygulamalar hocam. Rahatca indirebilirsin kendi sitelerinden. Battlefield 5 varsa guzel islemci testi oluyor acikcasi, 1-2 saat BF5 oynatip cakilmayan islemci kolay kolay hata vermez normalde oyunlarda ama yine de %100 stabil diyemeyiz. Bu programlar kisa yoldan sikintiyi anlamanizi saglar. Cinebench testi tamamlayamayan islemci her turlu stabil degildir mesela, ya frekans dusurmek ya voltaj arttirmak ya da ince ayarlari kurcalamak gerekir. Ayni sekilde Prime95 testinde de 5-10dk icerisinde cakilan islemci oyunlarda sikinti cikarabilir.
  • İlk önce şunu bilmelisin 4400mhz sadece bir çekirdeğin max boost frekasındır, all core hızı değildir.

    Ayrıca auto ayarlarda kullanmamalısın;
    https://forum.donanimhaber.com/neden-ryzen-3000-islemcinizi-auto-default-olarak-kullanmamalisiniz--140802845#140802845
  • 3.8 olmaz boostu kapatmışsındır.hiç ayar yapmasan bile oyunlarda 4.3 küsür vurması lazım.sor kullananlara mümkün olduğunca az ayar yap ben öyle duydum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.