Şimdi Ara

CASIO - Z & S Series / EXILIM Team (81 üye) (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.619
Cevap
5
Favori
196.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mnr980

    http://forum.donanimhaber.com/m_36549174/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#36549174


    arkadaşlar bu konuya bir bakın önerilerinız lazım

  • selamlar arkadaslar ben de aynı problem oluştu. makinem casio exilim S600 3 yıldır kullanıyorum.. fotoğraflarda enine çizgiler çıkıyor. videolarda sorun yok. problem yazılımsal mı donanımsal mı ? ne yapmalıyım?


    quote:

    Orijinalden alıntı: ronin23

     CASIO - Z & S Series / EXILIM Team (81 üye)


     CASIO - Z & S Series / EXILIM Team (81 üye)


     CASIO - Z & S Series / EXILIM Team (81 üye)


    en alttaki foto flaş kapalı olarak çekildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanzorbey

    Benim makinayıda yeni aldım. kırmızı ışık 12 saatir yanıp sönüyor. makinaya takıyorum çalışmıyor. acaba sarj olmuyor mu??



    bende de vardı bu problem. garantiye verdim. hemen pili değiştirdiler.
  • BENİDE GRUBA ALIRMISINIZ
  • Bu foruma Tunç:The Brother nickli arkadaşa teşekkür etmek için üye oldum. Allah zekasına zeval vermesin. Benim sorunum fotoğraf makinesinin bataryasının sarj olmamasıydı. sürekli yanıp sönüyordu. sitelerde batarya fiyatını araştırırken arkadaşın pratik çözümüne rastladım denedim ve sorunum çözüldü. sayfa 56da arkadaşın belirtiği gibi bataryayı nokia bataryasıyla ince iki tel vasıtasıyla 3 sn bağladım + + ya - - gelecek şekilde. sonra şarj cihazına takdığımda şarj etmeye başladı. :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_37881163/mpage_1/f_/key_//tm.htm


    arkadaşlar şu konuya bkılaiblir mi lütfen cevaplarınza ihtiyacım var casio kullanlar olarak
  • casio ex z85 sahibiyim..makineyi aldığım 1 senedir kullanıyorum..fakat değişik ayarlarda denediğim halde gündüz çekimlerinde dahi kumlanma sorunu yaşıyorum..netlik hiç hoş değil..yeterli ışık olduğunda ise mükemmel net resimler elde edebiliyorum...z60 makinem de var..onda yaptığım çekimlerde ise kumlanma hiç yok..sebebi ne olabilir.bir servise gitmemi önerir misiniz?

    ayrıca öndeki nesne net,arka tara bulanık resim çeki,m tekniğini kısaca birisi anlatabilir mi?odaklama ile alakalı ir şey mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cikcik59

    casio exilim s10 makineye ait türkçe yazılım nasıl bulabilirim arkadaşlar. Net te araştırdım bulamadım.
  • Benim makine de, z70, 4-5 senedir kullaniyorum. Ekran kirildi, calismasinda bi problem yok. Bana Ekran lazim arkadaslar, uygun , cikma olabilir. Servis 130 tl fiyat cekti.... Sifir Alsam o fiyata alirim yaw
  • Konuyu hortlatacağım ama yazmama gerekiyor. Casio Z75 imi satıyorum. Ekran arayan veya baska parcası lazım olan ucuza mal etmek isteyenler alabilir. Sadece yukarıda Ratt ınde eklediği gibi foto cekiyor, video cekiminde en ufak bi sıkıntı yok. Cihazda baska kusur yoktur.

    İlgilenen Pm atabilir...

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tunç:TheBrother


    quote:

    Orjinalden alıntı: PyRRhiC

    Uzun süredir bir sıkıntı yaşamadan CASIO Z-75 fotograf makinemi kullanıyordum fakat geçen gün bataryayı şarj etmek için koyduğumda gördüm ki şarj aletinin üstündeki kırmızı ışık yanıp sönüyor.2-3 saat bekledikten sonra bataryayı çıkartıp cihaza taktığımda grdüm ki batarya şarj olmamış.
    Böyle bir durumla daha önce karşılaşan oldu mu arkadaşlar.Sorun nedir ? servise götürmeden halledebilirmiyim ?


    benim başıma geldi,şu şekilde çözdüm olayı,bi dene istersen...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Tunç:TheBrother

    Arkadaşlar bu batarya olayı sonunda benimde başıma geldi.

    neredeyse 4 gün boyunca boş batarya makine üstünde kalmıştı ve bende dedimki "şunu bi şarj edeyim."efenim aldım bataryamı taktım şarj aletine,bide ne göreyim.kırmızı lamba bir yanıyor bir sönüyor."aha batarya bozulmuş" dedim kendi kendime ve canım sıkıldı bu işe...sonra biraz düşündüm.tek şarjla 150-170 çekim yapabilen bir batarya nasıl olurda "zırt" diye arızalanabilir?dedim ki "bunda bi iş var..." . bataryanın bozulduğundan şüpheliydim,şarj aleti de sinyal verdiğine göre oda sağlam diye düşündüm.o vakit tek bir şey geldi aklıma,batarya tamamen tükendiği için çok azda olsa bir akım veremiyor,dolayısıyla şarj aleti bataryayı arızalı zannedip sinyal veriyor ve de şarj gerilimini üretmiyor,dolayısıyla batarya şarj olmuyor.öyleyse yapılacak bir tek şey var,şarj aletinin bataryayı algılaması için bataryanın azda olsa bir akım vermesini sağlamak.ama "batarya boş",bi miktar doldurmak lazım...ama nasıl?..aldım bataryayı üzerinde 3.7V yazıyor.dedim ki"ulan bu 3.7V bi yerden tanıdık geliyor".ve 20 sn düşündükten sonra nokia telefonumun bataryasına baktım.birde ne göreyim "3.7v"..tam aradığım voltaj değeri.nokia bataryası ile casio bataryasını yanyana koydum.her iki bataryanın artılarını vede eksilerini birbirine bağladım.yanlış anlaşılmasın hepsini birbirine değil artı artıya,eksi eksiye şeklinde iki adet tel kullanmak suretiyle.bu şekilde çok değil 25-30sn bekledim ve bağlantıyı ayırdım.sonra "bismillah" çektikten sonra casio bataryasını şarj aletine taktım ve "ohh be! oldu valla..." şeklinde derin bir nefes aldım.yaklaşık 2 saat şarj oldu ve artık kullanıma hazır :)

    demem o ki siz siz olun bi gün şarj aletinizin lambası yanıp sönmeye başlarsa,ne kadardır şarj etmediğinizi düşünün.hemen bataryayı çöpe atmayın.

    NOT:batarya ve pilleri zaten çöpe atmayın.doğa yüzyıllarca üstesinden gelemiyor bunların.


    paylaşımlar yıllar sonra bile işe yarıyor eminim daha da yarayacaktır. Bu çözüm benimde işime yaradı. Allah razı olsun neden bir türlü şarj olmuyor diye düşünüyordum ki olayı bu mesaj sayesinde hallettim..




  • ne günlerdi casio ex z-75 günleri yaddettim bugün şans eseri bulabildim forumu gerçekten çok yol kattettik, Allah razı olsun cümlenizden ...
  • Ben BİM den casio ex 28 aldım sizce nasıl?
  • merhaba ben bir sorunum hakkında yardım isteyecektim
    benim casio exilim fotoğraf makinem var.çamura düşürdüm.açıyorum yeniden açmayı deneyin diyor.tekrar açtığımda da lens hatası deyip objektifi kapanıp açılıyor.ne yapmam gerekir acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom ripley


    quote:

    Orjinalden alıntı: phm

    Beyler su altı kılıfı buldum bi tane.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1101469&productid=bd95049

    Uyumlu olan makineler: ... Casio EX Z75 / 70 / 60 / 65
    Baksanıza Japon standartları falan diyor.
    Casio'nun orijinal housing'i amazonda 80+ $'dı. Düşünün Türkiye'ye gelse, 150$ + KDV olur direk :D

    Acaba alınabilir mi? Gerçi sezon kapanıyor yavaş yavaş. Pek vaktim de olmaz bundan sonra.
    Yine de yazayım dedim. Bana dandik gibi gelmedi...


    İyi bir ürüne benziyor. Amazon'da da satılıyor, yani alınabilir gibi geldi bana. Fiyatı da uygun, Amazon 35 $'a satıyor.
    Alırsan, içine makine koymadan test yapmayı ihmal etme sakın, aman diyeyim...

    merhaba aynısı bugün benim basıma geldi tmair ettirdıniz mi acaba ? nerde ve ne kadar ücret aldılar ? ne kadar sürede tamir oldu ? bende alalı daha bir kaç ay oldu. cevap veren olursa sevinirim.




  • Selam arkadaşlar casio Z-75 makinam var, geçende bi tuşa mı bastım ne olduysa cihazı her kapatıp açtığında dil seçimi, tarih ve saat ayarı çıkıyor.
    Nasıl düzeltebilirim acaba? :(
  • Casio EX Z8 model dijital fotograf makinam bir süre once arızalandı ve fotografları ektesi dosyada oldugu sekilde cekmeye basladı. Kamera ekranında da yine aynı sekilde gozukuyor goruntuler. sizce sorun ne olabilir ?? tamir edecek yer onerisi olan var mıdır ?
     CASIO - Z & S Series / EXILIM Team (81 üye)
  • merhabalar
    ZR serisi hala ulkemizde yokmudur?
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.