Şimdi Ara

Oda Arkadaşımın Leş gibi kokması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
7
Favori
39.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
253 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abi bu insanlar nasıl leş bir koku yaydıklarının farkında değil mi. Terlerinden mi kaynaklanıyor, sürekli altlarına mı sıçıyorlar anlamıyorum. Deodorant parfüm filan da kullanmıyorlar. Bu resmen çevreyi rahatsız etme suçu. Ben bu kokuya katlanmak zorunda mıyım.

    Bir de bu kişi yurtta oda arkadaşım ya! Artvin'den küçük bir köyden gelmiş, doğru düzgün 2 kelimeyle mantıklı bir cümle bile kuramıyor. Bir de leş gibi koku yayınca hepten soğuyor insan. Diş fırçasını dişi ağrımaya başlayınca alıp kullanıyor.(2 haftada bir) Ağzından çıkan kokuyu 5 metreden alıyorum. Şaka gibi ya! Bir de yanımda neden dişim ağrıyor diye sızlanıyor.

    Vücudundaki kıllar yüzünden de olabileceğini sanıyorum (maymun benzetmesi yerinde olur), oraya yerleşmiş bakteriler bu kokunun sebebi olabilir. Olayın kötü yanı bu koku her tarafa siniyor. Şuan kendisi 3 günlüğüne yok ama yatağına sinen kokuyu 3 metre mesafeden alabiliyorum. Duş alıp ıslak havlusunu yatağa serdiğinde ise yemin ederim oda lağım gibi oluyor. Sanırım duş almayı da bilmiyor, çünkü insan mis gibi şampuan kokmalı, değil mi?

    Bir de her gece jet motoru gibi horluyor. Kulak tıkacı takmama rağmen hala duyuyorum (3m marka turuncu olanlardan). Hatta çocuk horlarken masa titriyor...




    Düzgün iletişim de kuramıyorum. Diyorum horluyorsun, o da "yo ben horlamam" diyor. Bir keresinde odanın camını aç, oda leş gibi kokuyor dedim, çocuk "ben camı açmadım" diyor. Benim masaya oturmuş, her taraf kıllarıyla dolu, yerde siyah siyah pislikler var. Bilgisayarımdaki Ortak kullanıcısna giriş yapmış sonra çıkamamış. Diyorum, masama mı oturdun, bu pislikler ne? O da "yo ben oturmam" diyor. Ne deyim ben buna şimdi...

    Cümle yapısından keşfettiğim bir şey geçmiş zaman kipini kullanamaması. Ve sürekli suçlu psikolojisinde cevap vermesi. Bugün neden yağmur yağıyor desem çocuk bana "yo ben yağmur yağdırmam" diyecek. Zaten geldiğinden beri bana en fazla 200 300 kelime söylemiştir.



    Bu kadar tahammül etmek yeter. Sırf odamı sevdiğim için çıkmak istemedim ama yetti be! Geldiğinde Diyeceğim ya sen çıkarsın odadan ya ben. Kötü olan ise ona yeni oda arkadaşı olarak verecekleri çocuğa acıyorum.







  • O durumu çok iyi biliyorum. Eğer beni bir kişi yalanlarıyla aldatır veya hiç sevmediğim bir harekette bulunursa hemen tüm insanlara karşı içimde bir güvensizlik büyümeye başlıyor. İnsanlara olan samimiyetimi bozuyor bu insanlar. Normalde bir insanın dış görünüşüne pek takmazdım ama yanımdaki bu çocuk yüzünden seçici yaklaşıyorum. Eli yüzü düzgün olmayan insanlara mesafeli davranıyorum. Eskiden bunları düşünmezdim bile...

    Sanırım içimde bulunan kendini koruma mekanizmam, egom tetikleniyor...
    Koku buram buram benim odaya yayıldı. Matematik edebiyat tarihten önce hijyen eğitimi verilmeli diye çok dedim okullarda.
    Halk eğitim veriyo zaden diyen embesiller yüzünden çevre leş gibi kokuyor.
    Yurt yönetimine şikayet et onlar gerekli takibi yapar.
    Yurt yönetimi deyince benim yurtta gereksiz 6 memur vardı müdür ve yardımcısı haricinde. Ne yaptıklarını 3 sene çözemedim. Onlara dert yan da biraz iş yapsınlar.
    Şu insancıl ayakları takılan tipler kadar gereksiz tipler yoktur.Arkadaşa gereksiz yere ''Sen oda arkadaşını aşağlamışsın'',''Sen köylü diye onu hor görmüşsün'',''Sen ona tepeden bakmışsın'' gibi laflar edilmiş.Eminim bu tipler hayatlarında bir kere bile olsun bu tür insanlarla karşılaşmamış sevgi pıtırcıklarıdır.Umarım birgün bu tür insanlarla baş başa olacağınız bir yer olur da içinizdeki o sevgi pıtırcıklarını o zaman sergilersiniz.

    Gelelim konuya...Öncellikle dostum bu yazdıkların kadar durum vahimse sen haklısın.Hiç burada insancıl takılan sözüm ona bu sevgi pıtırcıklarının sözlerini üstüne alma.Bir insan kokuyorsa,kendine bakmıyorsa ve çevresine de rahatsızlık veriyorsa dahası bunu ima ettiğin halde kendisine çeki düzen vermiyor ve inkar ediyorsa onun hiçbir değeri vs yoktur.Üstelik söz konusu şahıs üniversite öğrencisidir.Şimdiye kadar karşısında temizlik konusunda kendisine örnek olan birisi olmamışsa bile konuyu açan arkadaş pekala kendisine çok güzel örnektir.Onu görüp onun gibi davranması gerekirken hala daha pis dolaşıyorsa ve çevreye kendi pisliğini yayıyorsa bu insanla oturup konuşulmaz.Konuşulsa bile etki etmez.Zira bir atasözü vardır ''Ağaç yaşken eğilir'' diye.Bir insan daha küçükken bu tür temel temizlik kurallarını öğrenememişse geri kalan hayatında öğrenmesi de zor olur.Kokuyorsun dersin ''Ben korkmam'' der,''Çoraplarını yere atma'' dersin ''Sana mı soracam?'' der.Sürekli olarak kendisini savunmaya çalışır.Sizin aslında onunda iyiliğini istediğinizi de anlayacak kapasitede değildir.

    Ben üniversite okurken çok şükür ailemin yanındaydım.Bu nedenle bu tür sıkıntılar çekmedim fakat okurken aynen buna benzer bir arkadaşla olan anım geldi anlatayım.O da aslında ailesiyle kalıyordu fakat köyden şehre göç etmişler sanırım.Uzun zamandır şehirde yaşamasına rağmen çok bariz köylü hareketleri devam ediyordu.Neyse bir gün arkadaşlarla çay bahçesine gittik.Henüz birinci sınıfız tabi kimin ne olduğunu bilmiyoruz.Benimde o an insanlık hali su dökme ihtiyacım geldiği için wc'ye yöneldim.Bu ise koşarak benden önce wc'ye girdi.Bulunduğumuz çay bahçesinde ise pisuvar vs yoktu yani bunun çıkmasını beklemek zorundaydım.Neyse dedim bekleriz sıkıntı yok sonuçta büyük yapmıyor sadece su döküp çıkacak.İşte ben kapıda bunun çıkmasını beklerken bu ''Sana bir süprizim var'' diyerek büyük bir gürültüyle osurdu.Herif wc'den çıktığında katıla katıla gülüyordu.Ben de aşırı sıkıştığım için tuvaleti hemen kullanmak zorunda kalmıştım.Leş gibi kokuyordu tuvalet.Çıktığım da iyi bir sövmüştüm sonrasında ise bunun ''insan'' olmadığını anlayınca iletişimimi kesmiştim.Mezun oluncaya kadar aynı davranışları çevresine sergilediğine de defalarca şahit oldum.Yakın arkadaşları bunu uyardığında ''Sanane'',''Benle arkadaş olmak istiyorsun beni böyle kabul et'',''Sana mı soracam?'' dediğini de gördüm.

    Kısacası öyle''Git insan gibi konuş'',''Anlayışlı ol'' demek boştur.İnsanın fıtratı neyse odur.Bu tür insanlar eğitilemez ancak korkuyla baskı altına alınabilir.Mesela bazı arkadaşlar belirtmiş askerde böyle davranamaz diye.Evet,davranamaz zira askerde böyle pis olursa canının yanacağını bilir.Sadece canı yanacağı için orada temiz olmaya mecbur kalır.Sonra ise askerden dönünce belki askerden edindiği temizlik alışkanlığına devam eder fakat devam da etmeyebilir.

    Sana tek tavsiyem hiç öyle konuşmaya filan yeltenme direk git sıkıntını yönetimle paylaş ve mümkünse odanı değiştir.Çünkü bu tür insanlar anlayışlı da olmaz.Sana kinlenebilir,düşman olabilir.O nedenle hiç konuşma ve mümkün mertebe en kısa zamanda odanı değiştir
  • Boşver. Arkadaş bulup seneye aparta taşınmaya öneririm. Hatta 2+1 eve 3 kişi taşınabilirsiniz.
  • Üzüldüm sanada be kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamı suçlu psikolojisine sokarsan öyle konuşur , suçlayıcı şekilde konuşmak yerine şu hareketinden memnun değilim düzelt vs de direkt , duzeltmezse ona rağmen gerisi sende :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 21 Ekim 2019; 21:7:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerini bil o arkadaşın. seninle her türlü kavgaya gelir. böyle samimi insanlar az kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle güzel yazmışsın ki koku buraya bile geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen galiba sütten çıkmış ak kaşık olmasın. Şaka bir yana insanın önce kendisine saygısı olması lazım. Ben sinir krizi geçiririm o ortamda. Temizlik imandan gelir kardeşim kişisel öz temizliğini mütemadiyen yapmalısın. Kimi insanın teri gerçekten ağır kokuyor. Lise arkadaşımdan bilirim yazın günde 2 defa duş aldığını söylerdi. Fakat yinede koku oluyordu.parfum ,deodorant hak getire.Acilen iyi bir arkadaş ile ev tutabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Zaten şuan o pişmanlığı yaşıyorum. Böyle saçma sapan bir yurtta kalacağıma 1500 e dubleks eve çıkardım. Yer Trabzon ve yurt özel yurt. Aylık 750 veriyorum, keşke o taahhütü yapmasaydım. Şuan sınıftaki arkadaşlarımla evde parti veriyorduk...

    Tamam uç bir hayal oldu, ama oldu...
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Hocam sütten çıkmış ak kaşık olabilirim çünkü yerleşmeden odanın her tarafını çamaşır suyu ile sildim. Duvarları bile...
    Ama cidden kendisine saygısı olmayan, yalan konuşan, cahil insanlardan o kadar soğudum ki içimde onlara karşı bir nefret büyümeye başladı. Bu insanlar yaşamaktan nasıl memnun olabilirler anlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoolSnow

    Hocam sütten çıkmış ak kaşık olabilirim çünkü yerleşmeden odanın her tarafını çamaşır suyu ile sildim. Duvarları bile...
    Ama cidden kendisine saygısı olmayan, yalan konuşan, cahil insanlardan o kadar soğudum ki içimde onlara karşı bir nefret büyümeye başladı. Bu insanlar yaşamaktan nasıl memnun olabilirler anlamıyorum.
    Kanka uzun zamandır merak ediyordum sadece bende mi oluyor diye demek ki sende de var

    Uzun süre böyle insanlarla muhatap olunca kişinin diğer insanlarada bakışı değişiyor sanki her insan öyleymiş gibi geliyor insanları hor görmeye başlıyorsun

    Böyle bir durum yaşadın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenyapamayansayısal kullanıcısına yanıt
    O durumu çok iyi biliyorum. Eğer beni bir kişi yalanlarıyla aldatır veya hiç sevmediğim bir harekette bulunursa hemen tüm insanlara karşı içimde bir güvensizlik büyümeye başlıyor. İnsanlara olan samimiyetimi bozuyor bu insanlar. Normalde bir insanın dış görünüşüne pek takmazdım ama yanımdaki bu çocuk yüzünden seçici yaklaşıyorum. Eli yüzü düzgün olmayan insanlara mesafeli davranıyorum. Eskiden bunları düşünmezdim bile...

    Sanırım içimde bulunan kendini koruma mekanizmam, egom tetikleniyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenyapamayansayısal

    Bu mesaj silindi.
    Kusura bakma ama 18 tane eskittiysen sıkıntı karşı tarafta değil sende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum bu nasıl bi betimleme valla helal olsum adamın kokusu bana bile geldi midem bulandı şuan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CrystalCacik

    Kusura bakma ama 18 tane eskittiysen sıkıntı karşı tarafta değil sende

    Alıntıları Göster
    Kanka inşallah öyledir yoksa hem bu şanssızlığıma üzülürüm hemde insanların bu kadar aptal olmasını kaldıramam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim odamdaki çocuk tam bir saygısız,jkendine müslüman sadece kendini düşünen herifin teki eğer bu saatte hala uyumadıysam bunun çıkartığı Salak saçma kapı sesinden(gecenin 2 sinde 2-3Kez nereye çıkıyorsun amk)leptop sesinden mal mal iş yapmasından dolayı uyuyamadım .Yurt çok zor beyler bende eve çıkıcam bu gidişle ama İstanbul’da evlerde baya uçuk fiyatlı umarım uygun ev bulurum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eleman nasıl bi pislik la böyle
  • Hocam aende onun yanında gür ve şiddetli bir sesle ossurarak cevap ver anlasın yatağının üzerine falan mıç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöpe at.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.