Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.924
Cevap
180
Favori
2.548.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • biz 2 ayda 1, 1 bardak çamaşır suyu ile boş şekilde çalıştırıyoruz makinayı.
  • Candoğan kardeş bir yakınıma 600-700 tl aralığında alınacak bir bulaşık makinesi lazım genelde bu aralık için profilo öneriyorsunuz ben başka birşey sormak istiyorum darty zaman zaman indesit dfg03 modelinde (3 proğramlı tabanı paslanmaz çelik) kampanya yapıyor 399 tl ye vs satıyor şu an fiyatı 699 tl bu cihaz hakkında ne dersiniz yine kampanya olduğunda alalımmı tavsiye edermisiniz. Yada bu aralıkla illaki şu modeli öneririm dermesiniz. Profiloları inceledim alt kısımları plastik paslanmaz çelik yada plastik olması önemli birşeymi. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • iyi akşamlar arkadaşlar.sizlerden iki model için görüş almak istiyorum.1. bosch SMS58M98TR inox 2.profilo 6284 inox.bosch un 6.5 lt.su sarfiyatı ve 0.93 kw elektrik ayrıca 3.sepet olması yani iç kullanım rahatlığı var.bunun yanında profilo ispanya menseli olması avantaj gibi görünüyor.tabiki daha da önemlisi ikisinin arasındaki fiyat farkı.bosch 1.650 tl kadar buldum.profilo için ise 1.045 tl .arada oldukça fiyat farkı var.biri 10 taksit ile ayda 165 tl diğeri ise ayda 105 tl gibi geliyor.şimdi sorum şu arkadaşlar.1.650 tl verip bosch mu yoksa 1045 tl ye profilo mu alırsınız.ben kararımı veremedim.yardımcı olursanız.çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    iyi akşamlar arkadaşlar.sizlerden iki model için görüş almak istiyorum.1. bosch SMS58M98TR inox 2.profilo 6284 inox.bosch un 6.5 lt.su sarfiyatı ve 0.93 kw elektrik ayrıca 3.sepet olması yani iç kullanım rahatlığı var.bunun yanında profilo ispanya menseli olması avantaj gibi görünüyor.tabiki daha da önemlisi ikisinin arasındaki fiyat farkı.bosch 1.650 tl kadar buldum.profilo için ise 1.045 tl .arada oldukça fiyat farkı var.biri 10 taksit ile ayda 165 tl diğeri ise ayda 105 tl gibi geliyor.şimdi sorum şu arkadaşlar.1.650 tl verip bosch mu yoksa 1045 tl ye profilo mu alırsınız.ben kararımı veremedim.yardımcı olursanız.çok sevinirim.

    hocam sizin bütçe baya bir artış göstermiz 1 hafta içinde

    özellik vs bilmem ama bence 1650tl bir bulaşık makinası için çok para.hatta çok çok bi para.ha zenginseniz çok paranız varsa tabiki bu para çok gelmez ama normal şartlarda bakınca çok çok ekstra bir para ve sonuçta bulaşık makinası yani.tabiki bu benim şahsi fikrim.herkesin fikri ve bütçesi kendine göre.




  • Anlaşmamızdaki tarihte siemens bayii makineyi teslim edemediği için ve fazladan 3gün daha beklediğim ve bir süre daha tabi bu sürede belirsiz bir süre olduğu için siemens bayiinden siparişimizi iptal ettik.26m882tr modeline eş değerde önerebileceğiniz bir model varmı arkadaşlar 58m88tr birebir aynısı görünüyor bosch da ve sanırım oda alman malı.Bu modelde kurutma sorunu olduğu yazılmış bir kaç yorumda kullananlar varmıdır.
    Yarın ya bosch bayii ile görüşüp 58m88tr alacağı yada başka bir siemens bayii bulup onlardan 26m882tr alacağım.
    Hangisini önerirsiniz?
  • teşekkürler bu forumu yürüttüğün için;cgty arkadaşım zenginlikten değil.hiç kimse kolay kazanmıyor.profilo 1045 tl alırsın memnun kalmazsın ne bileyim olurya; ondan sonra düşünür durursun.şuda var i;bosch ne yapçak bulaşıklarını altın su ile mi yıkayacak ,tabiki hayır.sormak istediğim 600tl fazla vermeğe değermi?yoksa al 500tl ye bir makina geç mi?
  • arkadaşlar 1950 li yıllardan gelen teknolojileri sözde innovasyonlarla büyük teknoloji diye yutturmaya çalışanlara aldanmayın.

    A++ sınıfı diye tabir edilen çok az elektrik ve su harcayan modellerden alıp kullanın.

    Aristonda dahi bu modeller var, ve biz çamaşır makinesi aldık aristondan yıllardır sorunsuz çalışıyor.

    Beyaz Eşya'da kısmet biraz da sıkıntı da yaşayabilirsiniz.


    Ama yerliden şaşmayın derim, hem servis ağı yaygın olur hem de ülkemiz kazanır, ürünler arasnda ağlar kadar fark yok...


    Mesela Arçelikin en iyi yaptığı şey beyaz eşya iken, samsung en iyi tv yapar, her firmanın güçlü olduğu dallar bellidir.


    İngiltere'de İspanya da bile her 2-3 evden birinde BEkO varken (gözlerimle gördüm) , siz niye "hangisini alsam" diye fal açasınız ki?

    Gönül rahatlığıyla Arçelik alabilirsiniz.

    Ben evlenince tüm beyaz eşyamı Arçelik'ten ; TV mi ise "Samsung, Sony veya LG den alacağım"

    SAygılar...




  • görüş bildiren ,paylaşan ,ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.çok pahalı makina almamaya karar verdim.bulaşık makinamı profilodan alacağım inşallah.tabanı çelik olanını tercih edeceğim.bugün spotçularda gezerken,şöyle bir bilgi edindim,nekadarı doğru bilmiyorum.bayiden alınmayan ürünlerin paketi arızalı çıktığında ;aldığın yer bayi olmadığı için bire bir değiştirmiyorlarmış.fakat bayiden alınırsa değiştirmeyi yapıyorlarmış.bu bilgi doğrumudur.eğer doğruysa spotçulardan alınması risk oluşturmazmı?
  • Arkadaşlar siemens bulamadığım için bosch sms58m88tr modelini aldım.Birşey dikaktimi çekti siemensde sanki alttaki filitrelerde çelikti bunda plastik acaba benmi yanlış hatırlıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    görüş bildiren ,paylaşan ,ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.çok pahalı makina almamaya karar verdim.bulaşık makinamı profilodan alacağım inşallah.tabanı çelik olanını tercih edeceğim.bugün spotçularda gezerken,şöyle bir bilgi edindim,nekadarı doğru bilmiyorum.bayiden alınmayan ürünlerin paketi arızalı çıktığında ;aldığın yer bayi olmadığı için bire bir değiştirmiyorlarmış.fakat bayiden alınırsa değiştirmeyi yapıyorlarmış.bu bilgi doğrumudur.eğer doğruysa spotçulardan alınması risk oluşturmazmı?

    spotçuyu bilmem ama ben internet üzerinden aldım ve araştırmalarıma göre ürünün faturası varsa,ambalajıda kapalıyla sorun olmuyor.bunlara dikkat etmek lazımmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    teşekkürler bu forumu yürüttüğün için;cgty arkadaşım zenginlikten değil.hiç kimse kolay kazanmıyor.profilo 1045 tl alırsın memnun kalmazsın ne bileyim olurya; ondan sonra düşünür durursun.şuda var i;bosch ne yapçak bulaşıklarını altın su ile mi yıkayacak ,tabiki hayır.sormak istediğim 600tl fazla vermeğe değermi?yoksa al 500tl ye bir makina geç mi?

    bu elektronik işi birazda şans.hangisini alırsan al sorun yaşama ihtimali her zaman var.bu forumda bir arkadaş vardı mesela 2bin küsüre aldığı makinadan memnun değildi.ama başka biri 500tl ye aldığı makinadan çok memnun.benim bu konudaki fikrimde dediğim gibi 3aşağı 5 yukarı aynı işlevi yapan makinalar için çok fazla ücret vermeye gerek yok.orta fiyat seviyeleri 800-1000tl gibi makul fiyatlar.keşke dicek farklar yok bence bu makinalarda.sonuçta iyi yıkayıp,sorun çıkarmaması önemli olan.




  • Bizde 92 de aldığımız White-Westhinghouse makine var;çelik gövdeli,oldukça sessiz kısa sürede yıkayabilen v.s sorunsuz idi kısaca

    Ancak şuanda son 4-5 defadır yıkamada sorun yine yok temiz yıkıyor ama tüm yıkananlar lekeli veya benzer şekilde çıkıyor!

    Tuz uyarısı yandığı zaman,koyuyoruz ve ışık sönüyor(sanırım sular çok kireçli bundanmı oluyor bilemiyorum)
    Normal temiz yıkamayı yapıyor ama bir türlü prılı pırıl lekesiz çıkamıyor!

    Parlatıcı ayarından 0-6 kademeli yerden normalde hep 1,5/2 gibi durur,ama bunu 5 denedim yine aynı 3 denedim aynı
    a denedim yine aynı
    Birde kafama takılan bu parlatıcı hiç eksilmezmi acep?? arada koymak istiyorum hazne almıyor çünkü dolu
    Acaba diyorum yıkamadan sonra Parlatıcıyı alamıyormu makine?

    Bozulduysa,yeni alacağım,tamir filan uğraşmam zaten makine neredeyse 20 sene ama sorunsuz çalıştı bugüne kadar
    sadece 1 defa Devridaim pompası değişti!

    ++
    Not;Tamirci geldiğinde,TUZ ışığı 4-5 yıkamada yanabilir ama siz tuz koymayın daha fazla kullanabilirsiniz demişti!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    görüş bildiren ,paylaşan ,ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.çok pahalı makina almamaya karar verdim.bulaşık makinamı profilodan alacağım inşallah.tabanı çelik olanını tercih edeceğim.bugün spotçularda gezerken,şöyle bir bilgi edindim,nekadarı doğru bilmiyorum.bayiden alınmayan ürünlerin paketi arızalı çıktığında ;aldığın yer bayi olmadığı için bire bir değiştirmiyorlarmış.fakat bayiden alınırsa değiştirmeyi yapıyorlarmış.bu bilgi doğrumudur.eğer doğruysa spotçulardan alınması risk oluşturmazmı?

    başıma gelen olayı anlatayım. kararı siz verin.

    bosch bayiisinden inox setüstü ocak aldım. kurulmaıs için servis çağırdım. servis kutuyu açtı ve ocak üzerind eolması gereken 2 ızgaradan biri yoktu. o da ben de oldukça şaşırdık. sonra kutuya baktık. bunu siz açtınız mı diye sordu. ben de hayır dedim. bu açılmış sonradan paketlenmiş, muhtemelen de sonradan paketlenirken ızgaranın biri unutulmuş dedi. isterseniz ızgara temin edelim isterseniz iade edip yenisini istyin, ona göre tutanak tutalım dedi. tabi servis "bu açılmış sonradan ambalajlanmış olabilir deyince benim içime kurt düştü ve eksik olan ızgarayı istemek yerine ürünü iade edip yeni kuut istedim ve tutabağı bu şekilde istedim. bana nerden aldınız, faturası var mı, eğer internetten aldıysanız sorun çıkabilir dedi. ben euok dedim, bayiiden aldım..tamam dedi. bayii ile iletişime geçti, fatura aracılığı ile. tutanak tutuldu ve 1 gn sonra yeni ocak geldi. bu sefer tam...

    spotçularda da bence dşkkat etmeniz gereken, satan yer bayii mi..yani direk bosch logolu bir ticari unvanı yoktur belki ama bosch.un sitesinde yekili bayii olarak geçiyordur. bunu sitesinden teyit edin, sonra içiniz rahat alışveriş yapın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    teşekkürler bu forumu yürüttüğün için;cgty arkadaşım zenginlikten değil.hiç kimse kolay kazanmıyor.profilo 1045 tl alırsın memnun kalmazsın ne bileyim olurya; ondan sonra düşünür durursun.şuda var i;bosch ne yapçak bulaşıklarını altın su ile mi yıkayacak ,tabiki hayır.sormak istediğim 600tl fazla vermeğe değermi?yoksa al 500tl ye bir makina geç mi?

    bu elektronik işi birazda şans.hangisini alırsan al sorun yaşama ihtimali her zaman var.bu forumda bir arkadaş vardı mesela 2bin küsüre aldığı makinadan memnun değildi.ama başka biri 500tl ye aldığı makinadan çok memnun.benim bu konudaki fikrimde dediğim gibi 3aşağı 5 yukarı aynı işlevi yapan makinalar için çok fazla ücret vermeye gerek yok.orta fiyat seviyeleri 800-1000tl gibi makul fiyatlar.keşke dicek farklar yok bence bu makinalarda.sonuçta iyi yıkayıp,sorun çıkarmaması önemli olan.

    elektroniğin şans işi oldguna maalesef kendimizi öyle inandırmışız ki. bir arkadaş başka bir başlıkta bunu çok güzel açıklamıştı...

    2.300 tl.ye bm alan bendim bu arada memnuniyet, beklentilerle ilgilidir çoğu zaman. bu makine, benim kullandığım 5. bulaşık makinesi ( 3 adet bosch, 1 adet arçelik, 1 adet regal)..dolayısıyla, önceki makinelerle karşılaştırma yapma imkanım oldu ve daha üstün bir performans beklentisi oluştu. ben şu an için parlatıcı ayarını 3. kademeye alarak memnuniyetsizliğimi giderdim. bu makineyi tercih etme sebebim ise kurutma performansının daha üstün olduğuna yönelik tanıtım, tasarımı (dış dizaynı bana göre şu an en şık bulaşık makinesi, ankastreleri nedense sevmiyorum), iç mavi ışığı ve elektrik tasarruflu oluşu idi.

    dediğiniz gibi 500 tl.lik makine alıp memnun olanlar da var. hatta bekar evinde 3 arkadaşken kullandığımız regal, böyle bir makine idi. ev arkadaşlarım bu makineden "ne var, atıyosun yıkıyor işte" diyerek memnuniyetlerini dile getirirken, ben bulaşıkları kuru çıkarmamasından, dizel kamyon motoru gibi sesli çalışmasından, sepet kullanışsızlığından yakınıyordum. (benim şehir dışında oldugum bir zaman almışlar, ben yanlarında olsam asla alınmazdı o makina).. bir de ilk defa bulaşık makinesi kullananlar için de tabi en ucuza alınan makineden de memnun kalınabilir. zira karşılaştırma yapacak bir veri olmuyor çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Bizde 92 de aldığımız White-Westhinghouse makine var;çelik gövdeli,oldukça sessiz kısa sürede yıkayabilen v.s sorunsuz idi kısaca

    Ancak şuanda son 4-5 defadır yıkamada sorun yine yok temiz yıkıyor ama tüm yıkananlar lekeli veya benzer şekilde çıkıyor!

    Tuz uyarısı yandığı zaman,koyuyoruz ve ışık sönüyor(sanırım sular çok kireçli bundanmı oluyor bilemiyorum)
    Normal temiz yıkamayı yapıyor ama bir türlü prılı pırıl lekesiz çıkamıyor!

    Parlatıcı ayarından 0-6 kademeli yerden normalde hep 1,5/2 gibi durur,ama bunu 5 denedim yine aynı 3 denedim aynı
    a denedim yine aynı
    Birde kafama takılan bu parlatıcı hiç eksilmezmi acep?? arada koymak istiyorum hazne almıyor çünkü dolu
    Acaba diyorum yıkamadan sonra Parlatıcıyı alamıyormu makine?

    Bozulduysa,yeni alacağım,tamir filan uğraşmam zaten makine neredeyse 20 sene ama sorunsuz çalıştı bugüne kadar
    sadece 1 defa Devridaim pompası değişti!

    ++
    Not;Tamirci geldiğinde,TUZ ışığı 4-5 yıkamada yanabilir ama siz tuz koymayın daha fazla kullanabilirsiniz demişti!

    Makinenizin ayrıntılı fotograflarını çeker misiniz? Çok merak ettim, teşekkürler




  • Şuanda resim çekemiyorum,çünkü makineyi birisine verdim

    Bu Çam.Makineleri bir ara 90/91/92 lerde İtalya dan ithal edilip "Amerikan" malı diye satılmıştı!
    İçi çelik gövdeli,çok sessiz(şimdilerde azda olsa biraz sesli!)kaliteli ve iyi yıkayan v.s bir makineydi+
    2 sene önce devridaim bozuldu,ama bulduğum tamirci;abi hallederiz,çoğu birbirine uyumlu v.s deyince
    100 kağıda bu işi halletmiştim!yoksa bunun Servisi bile yok gibi,zaten malı ithal edenler çoktan kayboldu v.s

    Yukarıda sorduğum olayı çözemezsem aynen atıp yerine makine alacağım,20 sene bizi götürdü nasılsa




  • 6 proğramlı beko var,
    hiç memnun değiliz.
    bozulunca siemens veya bosch 58m82 almayı planlıyorum.
  • uygun fiyata bulabilirsem profilo BM6224 de olabilir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 1 Aralık 2011; 15:19:08 >
  • ben beyazesyam.com fiatlarını uygun buldum.başka bakabileceğimiz,uygun fiatla aldığınız ,güvenilir mağaza
    varmı?varsa paylaşırsanız tüm arkadaşlar sevinir.cgty arkadaşım sen hangi mağazadan almıştın.soruyorum çünkü , güvenilir olması gerekiyor.teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89

    quote:

    Orijinalden alıntı: rune

    teşekkürler bu forumu yürüttüğün için;cgty arkadaşım zenginlikten değil.hiç kimse kolay kazanmıyor.profilo 1045 tl alırsın memnun kalmazsın ne bileyim olurya; ondan sonra düşünür durursun.şuda var i;bosch ne yapçak bulaşıklarını altın su ile mi yıkayacak ,tabiki hayır.sormak istediğim 600tl fazla vermeğe değermi?yoksa al 500tl ye bir makina geç mi?

    bu elektronik işi birazda şans.hangisini alırsan al sorun yaşama ihtimali her zaman var.bu forumda bir arkadaş vardı mesela 2bin küsüre aldığı makinadan memnun değildi.ama başka biri 500tl ye aldığı makinadan çok memnun.benim bu konudaki fikrimde dediğim gibi 3aşağı 5 yukarı aynı işlevi yapan makinalar için çok fazla ücret vermeye gerek yok.orta fiyat seviyeleri 800-1000tl gibi makul fiyatlar.keşke dicek farklar yok bence bu makinalarda.sonuçta iyi yıkayıp,sorun çıkarmaması önemli olan.

    elektroniğin şans işi oldguna maalesef kendimizi öyle inandırmışız ki. bir arkadaş başka bir başlıkta bunu çok güzel açıklamıştı...

    2.300 tl.ye bm alan bendim bu arada memnuniyet, beklentilerle ilgilidir çoğu zaman. bu makine, benim kullandığım 5. bulaşık makinesi ( 3 adet bosch, 1 adet arçelik, 1 adet regal)..dolayısıyla, önceki makinelerle karşılaştırma yapma imkanım oldu ve daha üstün bir performans beklentisi oluştu. ben şu an için parlatıcı ayarını 3. kademeye alarak memnuniyetsizliğimi giderdim. bu makineyi tercih etme sebebim ise kurutma performansının daha üstün olduğuna yönelik tanıtım, tasarımı (dış dizaynı bana göre şu an en şık bulaşık makinesi, ankastreleri nedense sevmiyorum), iç mavi ışığı ve elektrik tasarruflu oluşu idi.

    dediğiniz gibi 500 tl.lik makine alıp memnun olanlar da var. hatta bekar evinde 3 arkadaşken kullandığımız regal, böyle bir makine idi. ev arkadaşlarım bu makineden "ne var, atıyosun yıkıyor işte" diyerek memnuniyetlerini dile getirirken, ben bulaşıkları kuru çıkarmamasından, dizel kamyon motoru gibi sesli çalışmasından, sepet kullanışsızlığından yakınıyordum. (benim şehir dışında oldugum bir zaman almışlar, ben yanlarında olsam asla alınmazdı o makina).. bir de ilk defa bulaşık makinesi kullananlar için de tabi en ucuza alınan makineden de memnun kalınabilir. zira karşılaştırma yapacak bir veri olmuyor çünkü.


    biliyorum sizin aldığınızı 2300e

    tabi beklentiyle alaklı sadece yıkasın dersen hepsi iş görür.ama benim dediğim bu konu ile ilgili örneğin rune arkadaşın dediği gibi 1050 tl lik makina ile 1650tl lik makina arasında çok pişman edicek bir fark olmadığıdır.tabi bazı insanlar vardır her özellik olsun ister onlar için bu makinalar tabiki iyidir alması gerekir böyle makinaları.ama orta sınıf bir makina için 800-1000tl civarı yeterlidir.bu fiyat aralığındaki makinalarda kurutma olsun koku olsun sıkıntı olmaz.

    kim ne derse desin elektronik şans işidir.çünkü üreticiler her ürünü aynı standartta üretemiyor,kontrol edemiyor bence.teknoloji içinde satış yapan birisi olarak bunu rahatlıkla söylüyorum.aynı cep telefonunu alıp 2-3 yıl sorunsuz kullananda var(hor kullandığı halde),dikkat edipte 1 ay sonra arıza çıkaran şarjı gitmeyende var.benim gibi gidip görüntüsü iyi,ince,paneli iyi deyip led model tv alıp sorun yaşayanda var,lcd tv alıp(ailem aldı)sorunsuz izleyende var.




  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.