Şimdi Ara

Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
416
Cevap
53
Favori
46.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
155 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıldır Amerika Birleşik Devletleri'ndeyim. Başımdan geçen çok sayıda garip olayı gelecek olanlara tecrübe olsun diye yazmak istiyorum. Avantajlarının olduğu kadar kötü şeylerin de bolca olduğu bir ülke burası.

    1) Firmanızın arabasının içinde otururken aracı kullanan iş arkadaşınız kaza yaparsa sadece onu değil sizi de 6 saat hastanede tutuyorlar. Uyuşturucu testi vs gibi çok sayıda test yapılıyor siz şöför mahalinde olmasanız bile. Dolayısı ile işten 6'da çıkacakken 12'de çıkıyorsunuz.

    2) Eğer trafik sigortanıza güveniyorsanız (Liability coverage) boşuna güvenmeyin. Fazladan kaskonuz yoksa bir kaza halinde cebinizden $10.000 dolara hatta duruma göre $50.000 dolara kadar ödeme yapabilirsiniz. Ama kaskonuz varsa kaza başına ortalama $1000 katılım payı ödeyerek karşı tarafın ve kendi aracınızın hasarından kurtuluyorsunuz. Tabiki limitler dahilinde. Ferrari'ye vurursanız sizin kasko en fazla $100.000'e kadar karşılayabilir. Limitleri artırırsanız bu kez de kasgo bedeli çok büyüyor. Michigan'da ortalama bir kasko 6 ay için $1500 civarı. Michigan en pahalılardan biri.

    3) Leasing ile araç kiralamak isterseniz aylık $159 dolara 24 ay taksitle aracı kiralıyorsunuz. Pekçok kişi leasing'i taksitle araba almak sanıyor. Halbuki 2 yıl boyunca günde 33 mili geçmeyerek aracı süreceksiniz ve 2 yılın sonunda iade edeceksiniz. Üstelik $159 dolara ek bir de kasko almak zorundasınız ki sıfır bir araba için çıkartılan kasko bedeli 2 yıl için toplam $10.000 Michigan'da ($2500 x 4 ay yani, ben 6 aylık $2500 ödüyorum diyecek olanlar için açıklıyorum). Evle işiniz arası 50 milse o zaman fazla ücret ödemelisiniz. Aracı rahatça kullanamayacaksınız yani ve tüm bakımları yetkili serviste olacak mecburen.

    4) Ev kiralamak için kredi skorunuzun 700 civarı ya da hali hazırda en az 1 yıl çalıştığınız bir işinizin olması lazım. Bunlar yoksa ancak oda kiralayabilirsiniz ki evli iseniz çok zorlanırsınız. Bekarsanız da 4-5 arkadaşla aynı evi paylaşırsınız. Özel hayatınız olmaz. Ben ev tutamadığım için Chicago'dan güzel bir işi kaçırmıştım. 1 yıllık kirayı peşin vereyim dedim adam yine kabul etmedi çünkü kredi skorum yoktu daha.

    5) Evler 1 yıllık leasing ile kiralanıyor. 3 ay kalıp çıkarsanız kalan bedel için bazı yerler 9 aylık kirayı istiyor, bazı yerler ise 2 aylık kira bedeli ve depozitonuzu yakıyor. Bir de gelecek sefer tutacağınız ev sahibi sizden daha fazla ücret talep ediyor ve kredi skorunuz düşüyor. Hatta ev tutabilmeniz bayağı zorlaşıyor. İlk geldiğinizde 1 yıl kalamayacaksanız bunu anlaşmaya ekletin. Mondoros Mütarekesi gibi burada ev tutma işleri :D

    6) Gelir gelmez bir araba almaya bakın, eğer araç süremiyorsanız o zaman yandınız. Ekmek almak için 10 mil yol gidilen bir ülke burası. Ayrıca 5 mil öreye gidebilmek için belediye ulaştırma bölümünün zeki mühendisleri sağolsun 3 otobüs değiştirtirler size. Michifan'da $1.5, Chicago'da $2.5, San Fransisco'da $3-$4 dolar arasıdır tek biniş. Transfer olan yer var olmayan yer daha çok.

    7) New Jersey ya da New York dışındaysanız toplu taşıma zaten yok gibi birşey ama bu 2 eyaletde de New Jersey berbat ama New York nispeten metrosu sayesinde kurtarıyor. New Jersey'de 5 mil öteye gitmek için otobüse binmekle yütümek arasında fark yok. İkisi de 1.5 saat sürer.

    6) Amazon'dan yapılan alışverşlerde son zamanlarda çok hata olmay başladı. 1 tane istiyorsunuz 3 tane gönderiyorlar ve 3 kat fazla para çekiyorlar. Yanıcı, uçucu malzeme olduğundan iade hakkınız da yok. Bayağı uğraşıyorsunuz stresi cabası. 3 tane laptop aldım hepsi de bozuk çıktı. 2 tanesini Californiya'ya gönderdim 1.5 ay bekledim. Ucuz olan bi tanesini de kendim tamir ettim.

    7) Büyük marketlerden dahi aldığınız ürünlerin son kullanma tarihine bakın, 1 yıl geçmiş olanını bile gördüm. Ucuz olan etlere yaklaşmayın. Eski etleri kokmasın diye ya sosa buluyorlar ya da kanla yıkayıp yeniden paketliyorlar. Biftek eğer kilosu $15 dolardan ucuzsa bozuktur. ya da bozulmaya başlamıştır. Marketteki ürünlerin birim fiyatı da 453 gramına tekabül eder. 1 kg gibi düşünmeyin.

    8) Benzinliklerde pompa sahtekarlıkları olan yerler oluyor, Shell'den alıyorum ben ama onun da farklı istasyonları farklı yakıt tüketimi gösteriyor. Benzinler 85 - 87 - 89 - 91 - 93 olarak 5 çeşittir. Leasing ile araç aldıysanız 93 oktanı şart koşarlar onun da fiyatı $4 dolardır (1 galonu yani 3.79 litresi). Diğer oktanların içinde de ethanol bulunur ve uzun süreli kullanımlarda çok hasara sebep olur, bu yüzden 3 yıllık aracının motorunu öldürenler oluyor. Ama insanlar yağ değişiminin ne olduğunu bile bilmiyor burda. Cehalet dizboyu. Lastik basıncını 1 yıl kontrol etmeyip 1 yılda kabağa çıkartan insanlar dolu burası. Yağ değiştirmeyip motoru öldüren çok insan var. Hem de sıfır Cadillac araçların. İşte bu yüzden 2. el arabalar çok ucuz.

    9) Sağlık ve sağlık sigortası maddesini geçiyorum çünkü ne yazarsam yazayım bitmez. YOK böyle bişey diyelim gitsin :)
    Ekleme yapıyorum, belimdeki ağrıdan dolayı aldığım fizik tedavi benzeri şeylerin toplamı $8,857 dolar tuttu. Sigortam 2.5 aydır hiçbirini ödemiyor. Üstelik 80% ödemeli ve cepten çıkan paranın sınırlandırıldığı en üst düzey bir sigortam var united health care'den!. Buyurun aşağıda bakın caps koydum. Bana yakında doktordan $8,857 dolarlık fatura gelirse o zaman sigortayı dava ederim işte, bir de onla uğraşırız. Ödenmesi için istenen tüm belgeleri gönderdik. Ama hala ödemiyorlar.

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Hatta başka bir hastaneden bir laboratuvar tahlili için $424 dolarlık fatura geldi, bunu ödememi istiyor hastane, ödemeden önce araştırdım, sigortam $80%'inin ödemiş zaten, bana $76 civarı borç bırakmış ama hastane hala tam faturayı gönderiyor bana, yani dikkatli olmasanız inanılmaz dolandırıcılar! Aşağıda sigortanın makbuzu var ki 80%'i ödenmiş:

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar


    Burda da itirazım sonucu adamların özür bile dilemeden tamam yeni faturayı gönderiyoruz size emaili var!

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar


    10) Dolandırıcılara çok dikkat edin. Telefonunuz günde 10 tane arama alır dolandırıcılardan. Dinlemeden kapatın. Firmalar çok üç kağıtçı. Faturalara ek bedel ekleyip gönderiyorlar. Aladığınız hizmetleri almış gösteriyorlar mesela Xfinity İnternet sağlayıcı $100 dolar eklemiş kuruluma, ben adam çağırmadım ki kendim kurdum. İtiraz kavga dövüş tam 2 ay sonra iade ediyor. Elektrik faturaları boş eve $150 dolar gelebiliyor. Mutlaka itiraz edin düzeltiyorlar. İnternetten sipariş ettiğiniz elbiseler ve ya ürünler farklı gelebiliyor. İade ederseniz kargo bedeli firmaya ait ama başıma 4 defa geldi. 4 kez de kargo bedelini benden kestiler, itiraz dilekçelerim sonrasında iade ettiler. Tesadüf değil yani geçirebildiklerine deniyorlar.

    11) Mc Donalds'ta Mc Double sipariş ediyorsunuz, sipariş çıkınca içine bir bakıyorsun tek köfte var, ikincisi yok. Hadi yeniden git göster falan da filan zaman kaybı yani.

    12) Üniversitelerde kütüphaneler akşam 10'da kapanıyor. Sabaha kadar açık değiller. Disco'lar gece 2'de kapanıyor. Dışarlarda içki, bira içmek yasak, polis görürse cezası var. Bazı şehirlerde hafta sonları otobüsler çalışmıyor. Hatta akşam 5 pm'de polis merkezi kapanıyor yaşadığım şehirde. Eğer çalışan biriyseniz ne devlet işinizi ne de özel işlerinizi ne de hastane, doktor işlerinizi yaptıramazsınız. Mutlaka işten izin almanız lazım. Doktor muayeneleri 4pm den sonra yapılmaz, film çekilmez, araç muayeneleri akşam 3.30pm de biter çok yerde. Bankalar 4.30pm ya da 5pm'de kapanır.

    13) Bir ürünün fiyatı aynı markette bile değişkenlik gösterir. Hatta aynı ürün bir markette $1.5 dolarken diğerinde $5 dolara kadar çıkabilir.

    14) Bankalar promosyon yaparlar maaşınızı burdan alın $350 dolar verelim, ya da $5000 yatırın $200 bonus verelim gibi. Ben şimdiye kadar 5 bankadan bonus aldım. Ancak hepsine 2'şer defa itirazda bulunduktan sonra. Eğer uğraşmazsanız vermiyorlar. Salağa yatıyorlar. 2 ay uğraştığım bile oldu bankalarda. Dediğim gibi itiraz etmeyen belki 100 milyon insan var. $200 dolar iç etseler eder $20 milyar dolar eder :D

    15) Chicago eyaletler arası otobüs terminalinde eğer biletinizin çıktısını kaybederseniz yeniden bilet almak zorundasınız. E Ticket gibi imkanları yok. Print Out imkanları bile yok!

    16) New York gibi bir yerde park yeri bulmak işte bu yüzden çok zor: 2 araç konacak yere hep tek araç koyuyorlar!

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar
    Bu sonuncu beyaz çizgiyi geçmeden az daha geri gelebilirdi, 5m mesafe yeterlidir yangın musluklarına.

    Edit: 17 Gece Hayatını ekliyorum... SCL Royal Oak gece klübünün 13 Temmuz 2019 Yaz gecesinden fotolar. Yorum yok...

    Daha da ekleme yaparım, kalın sağlıcakla...ÖNE ÇIKARMAYI DA LÜTFEN UNUTMAYIN. O kadar yazdık herkes görsün.

    Edit: Akşam ekmek aldım marketten. $1.99 yazıyor etikette, kasada $2.99 geçirdiler. Yine itiraz ettim $1.99'a aldım.

    Klüpten fotolar:

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Facebooktan sayfalarından da bakabilirsiniz.

    Edit: 11-Mayis-2020

    Aldi marketler zincirinden tavuk gogsu siparis ediyorum, gelen tavuga iyi bakin, her yerinden şırıngalamışlar içine ne bastılarsa artık, antibiyotikli sudur muhtemelen!

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar

    Edit: 12-Mayis-2020

    Aracinizin kaskosu eksiksiz yapilmis olsa dahi evinize kaskosuz arac kullandiginiz icin ehliyetinizi ve ruhsatinizi iptal ediyoruz diye kagit gelebiliyor. Gercekten IQ seviyesi yerlerde burada. Sigorta sirketi bana yeni police satiyor ve eski polcimei uzatmadigim icin devlete sikayet ediyor beni bu adam sigortasini uzatmadi diye, ben eski policmei begenmiyordum iptal ettirip yenisiyle degistirdim, limitlerimi artirdim, ama gerizekalilar eskisini iptal ettirdi diye sikayet ediyorlar motorlu yasitlar idaresine. Ya arkadaslar keske suraya gelip 5 yil yasasaniz. Bu ulkenin her gunu, her saati, her dakikasi ap ayri bir mucadele!

    Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 12 Mayıs 2020; 17:42:13 >







  • Konu sahibi arkadaşın yazdıkları su gibi okunuyor. Özgüveni yüksek, hazır cevap, birikimli bir arkadaş. Amerikan rüyası olayı bitti. Konu sahibini hunharca eleştirenler arkadaşların duymak istediği cümleler bunlar değil. Amerikayı övüp göklere çıkarıp ülkemizi yerin dibine sokarsanız o arkadaşlardan yeteri kadar övgü alırsınız.
    Konu sahibi Amerikan ekonomisinin berbat olduğunu ve buna mukabil Türkiye ekonomisinin mükemmel olduğunu falan iddaa etmemiş. Sadece bazı olayların hayal edildiği gibi olmadığını belirtmiş.
    Hocam dalga geçecek bişey yok. Kıyas yapmıyoruz burda. Bu dünyada cennet gibi bi ülke yok. Boş hayallere kapılmayın. Ha kıyas yapacaksak mesela sinüzit ameliyatı olacak bir arladaşınızı yandaki galeriden $45.000 dolara 2019 model Lincoln MKZ 2.0T alıp hastaneye götürün Amerika'da ve 4 saatlik bir operasyonla sinüsleri temizletin. Aynı işlemi Türkiye'de de bir Camaro 5.7 litre alarak deneyin 1.5 milyon lira falan olması lazım pazarlık edin birazda))) ve hastaneye götürüp ameliyat ettirin. İki ülkede de aynı para çıkar cebinizden :D gün sonunda size minnetar olan bir dost kazanırsınız iki ülkede de ama Türkiye'de 5.7L Camaro size kalırken Amerika'daki adam 2.0T Lincoln ile yetinir :D
  • sağlık sistemleri gerçekten çok mu kötü ?
  • Çok kötü hocam. Uzman doktora görünebilmek için 6 ay sürünürsün burda. Ben hiçbir şey yazmıyorum sağlık konusunda. Bence sağlık konusunu kapatalım gitsin. YOK öyle bir şey burada :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diş hekimleri iyi para alıyor mudur hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    Diş Hekimleri, Chiropractor'lar (kırıkçı - çıkıkçı), avukatlar, bunlar çok kazanıyor hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Doktorlar??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke Amerikada yaşasam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fast food çalışanın siparişinizi yanlış hazırlaması ile abdnin ne alakası var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar şeye rağmen kalıyorsan demek ki para çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'da başımdan geçen ilginç olaylar derken nükleer sızıntı mı olmalı illa hocam? Üstelik farklı zamanlarda farklı yerlerde de olabiliyor. Art niyet var bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 16 Temmuz 2019; 19:0:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Maalesef başka yerde iş yok hocam. Eski çalıştığım ülkeler eğer krizde olmasa zaten hiç gelmezdim ama oralar bitik, mecbur kesiyoruz sesimizi. Alternatif yok ki napalım işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç hocam bizde de kolaya koyma dediğim halde buz koyuyorlar senin ki kadar olmasa da gideri var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bura da aynı hocam. Eğer kendi veriyorsa basıyor buzu üstelik No Ice diye söylüyorum tamam diyor. Basıyor buzu ben de iade ediyorum değiştiriyor. Bazı yerlerde ücretsiz refill var oralarda kendim alıyorum o zaman sorun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah uçak kazası vermesin
  • Sağolasın hocam konu için. ABD'nin durumu çok kötü, bizim ülkemizdeki imkanları bilseler bizi kıskanırlardı fakat ABD halkı çok cahil, o yüzden bilmiyorlar.
  • Hocam dalga geçecek bişey yok. Kıyas yapmıyoruz burda. Bu dünyada cennet gibi bi ülke yok. Boş hayallere kapılmayın. Ha kıyas yapacaksak mesela sinüzit ameliyatı olacak bir arladaşınızı yandaki galeriden $45.000 dolara 2019 model Lincoln MKZ 2.0T alıp hastaneye götürün Amerika'da ve 4 saatlik bir operasyonla sinüsleri temizletin. Aynı işlemi Türkiye'de de bir Camaro 5.7 litre alarak deneyin 1.5 milyon lira falan olması lazım pazarlık edin birazda))) ve hastaneye götürüp ameliyat ettirin. İki ülkede de aynı para çıkar cebinizden :D gün sonunda size minnetar olan bir dost kazanırsınız iki ülkede de ama Türkiye'de 5.7L Camaro size kalırken Amerika'daki adam 2.0T Lincoln ile yetinir :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 16 Temmuz 2019; 20:29:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel yönlerini de yazabilir misiniz hocam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Hocam bu adam niye sigorta yaptırmıyor vallah burada kafirler 2~7 dolares arası diyor yalan mı söylüyorlarhttps://www.medicalnewstoday.com/articles/320719.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 16 Temmuz 2019; 20:43:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Hocam dalga geçecek bişey yok. Kıyas yapmıyoruz burda. Bu dünyada cennet gibi bi ülke yok. Boş hayallere kapılmayın. Ha kıyas yapacaksak mesela sinüzit ameliyatı olacak bir arladaşınızı yandaki galeriden $45.000 dolara 2019 model Lincoln MKZ 2.0T alıp hastaneye götürün Amerika'da ve 4 saatlik bir operasyonla sinüsleri temizletin. Aynı işlemi Türkiye'de de bir Camaro 5.7 litre alarak deneyin 1.5 milyon lira falan olması lazım pazarlık edin birazda))) ve hastaneye götürüp ameliyat ettirin. İki ülkede de aynı para çıkar cebinizden :D gün sonunda size minnetar olan bir dost kazanırsınız iki ülkede de ama Türkiye'de 5.7L Camaro size kalırken Amerika'daki adam 2.0T Lincoln ile yetinir :D
    Başka ülkelere giderler

    Okuduğum kadarıyla öyle de yapıyorlar




  • Hocam sigortan varsa iyi bir sigorta $180.000 değil $7000 falan ödersin. Out of Packet limitime bağlı. Ben uç örnek verdim espri olsun diye :D ha bu arada kaçaksan sigorta falan yapamazsın. Sigorta için legal olmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.