Şimdi Ara

Akülü arabadaki 12v 7a akü hakkında yardım rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
10.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cümleten selamünaleyküm..

    Kızıma akülü araba aldım ve üzerinde 12v 7a akü var. Üretici firma ilk şarj ya da diğerleri fark etmez 10 saat şarj edeceksin diyor. Aradım dedim ki ilk şarja taktım ve kırmızı yanan ışık yeşile döndü 30 dk içide. şarjı keseyim mi? Hayır siz renge bakmayın ne zaman takarsann tak 10 saat diyor. Bu bana mantıklı gelmedi ama kılavuzda da öyle yazıyor. Sizce durum nasıl değerlendirilmeli?

    Bir diğer sorum arkadaşlar şu : aküyü gelir gelmez şarja bağladım 10 saat kaldı ve dediğim gibi kırmızı ışık yarım saatte yeşile döndü ve öylece durdu. Şarj cihazı baya sıcak akü ise gayet serindi. Sizce yanlış işlem mi yaptık? Bu durum şarj cihazının dolan aküye akımı kesen özelliğe sahip olduğu anlamına mı gelir?

    Son sorum ise arabayı çalıştırdım gösterge 14v idi ve 2-3 dk içinde 13.5 lara indi. Bu durum nasıl değerlendirilir.? Kaç v değerlerine gelince şarj edilmeli?

    Not: Cihaz üretim tarihi 1 hafta öncesi ve şarj cihazı fotoğrafı ekledim arkadaşlar.
    Akülü arabadaki 12v 7a akü hakkında yardım rica ediyorum
    Bildiklerinizi esirgemez paylaşırsanız çok duacı olurum.
    Allah'a emanet olun..
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexalon -- 29 Haziran 2019; 1:6:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • mexalon M kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri ...

    Müşteri hizmetleri elektrik-elektronik teknisyeni değildir. Kendilerine ne dendiyse onu söylerler. Akü tamamen bitikken, şarj cihazınız 10 saatte şarj ediyordur. Konuyu aktarması gereken uzman kişi bunca detayı oradaki müşteri hizmetlerine uzun uzun akataramayacağı için...

    Neyse.

    Bundan yıllar evvel, cep telefonlarımız tuşluydu. nokia5110, nokia 3310 falan kullanırdık. O dönemlerde ben üniv öğrencisiydim ve mesleğim olmamasına rağmen şarj ve piller hakkında hatırı sayılır bilgiler okumuştum. Hem de internetten falan değil; bilginin asıl merkezi, kitaplardan.

    O yıllarda bir telefon aldığınız zaman ister ünlü bir bayi olsun, ister kıytırık bir telefoncu olsun size ezberlenmiş şu lafı söylerdi: "ilk kullanımda batarya 16 saat şarj edilmelidir"

    Böyle birşey olmadığını kimseye anlatamadım. Sinirimden çatladım yıllardır.

    Bakınız o 16 saat nedir biliyor musunuz?

    Bir pil, normal şarj akımı ile şarja alındığı andan itibaren ortalama 15 saat sonra dolar. Bu süre 15 saat civarıdır yani. Ama bak dikkat et: normal şarj akımı ile... Bunlar detaylı konular size yazı sonunda link atacağım.

    Cep telefonları ise normal şarj akımı ile şarj edilmezler; Hızlı şarj akımı (quick charge current) ile şarj edilirler. Çünkü cep telefonları, bugünkü gibi çoluk çocuk oynasınlar diye değil, doktor, mühendis, iş adamı gibi İŞİ ACİL OLAN KİŞİLER İÇİN tasarlanıp üretilmişlerdir ve piller bittği zaman DERHAL ŞARJ EDİLİP KULLANIMA HAZIR HALE GETİRİLMELİDİR. Bu nedenle firmalar, cep telefonlarının içindeki şarj devresini:

    1-Hızlı şarj yapacak şekilde dizayn eder.
    2-BURAYA DİKKAT: Pil dolduğu zaman akımı kesecek şekilde dizayn eder.
    3- Bu işlem telefonun içindeki bir yazılım ile idare edilir.


    Şimdi...

    Siz o salak telefoncuların lafına uydunuz, ilk kullanım olsun son kullanım olsun telefonu fişe taktınız. O telefon, o pili 16 saat şarj etmeye müsaade eder mi sanıyorsunuz 16 saat değil 40 yıl da şarj da tutsanız, şarjı derhal kesecektir zaten Telefoncuların ve bayilerin bu cahillikleri halkarasında şehir efsanesi olara yayılmasına neden oldu yıllarca.

    Elinizdeki akü. Kurşunlu bir akümülatör o. Santral aküsü diye de geçer. Belli bir akım verildiği zaman o akımda kaç saatte dolacaksa o saatte dolacaktır. Siz kol sentıra ne derseniz deyin kabul etmiceklerdir. Ne mezunusunuz diye sorsanız bu defa sanki haklılarmış gibi bozuluyorlar Bi yürüyün işinize.

    Elinizdeki adaptörün akü dolduğu anda size haber verme özelliği vardır. Muhtemelen şarjı da kesiyordur. 3 saat sonra şarjı kestiğinde 7 saat daha beklemenin mantığı nedir? BUradan hesabedin

    Siz onları dinlemeyin. Konuya ilk mesajıma bakın. Diğer arkadaşların da önerisi bu yönde dikkat ederseniz
    https://elektronikprojeler.com/index.php/topic,5155.0.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 30 Haziran 2019; 0:33:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.