Şimdi Ara

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
7.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çinli teknoloji şirketi Huawei birkaç yıldır sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Trump yönetiminin aldığı ve birçok ABD'li şirketin destek verdiği Huawei yaptırımlarınaa bir yenisi daha eklendi. SD Association (SD Birliği) yeni aldığı bir kararla Huawei'yi üye şirketler listesinden çıkardı.
     

    Huawei yeni çözümler üretmek zorunda

    Merkezi ABD'de olan SD Association'ın bu kararıyla birlikte Huawei, microSD kart yuvalarına sahip akıllı telefonlar üretemeyecek. Zira SD kart uyumlu cihazlar üretip satabilmesi için SD Association üyesi olması gerekiyor. Bu kararın Huawei ürünlerinin işlevselliğini ne denli etkileyeceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.
    Şirketin, Huawei Mate 20 ve P30 gibi amiral gemisi cihazlarında kendi NM Card standardı kullanılsa da, şirket hala daha uygun fiyatlı akıllı telefonlarında microSD kart teknolojisini kullanıyor.  Her güne yeni bir şok haberiyle başlayan Huawei'nin bu yaptırıma nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.
      







  • Barbarlık falan yok ortada!

    Batı senelerce hep inovatif bir yer oldu. Bugün sanayiden otonoma, teknolojiden uzaya her alanda buluşlara, inovasyonlara sahip. Üretim maliyetini azaltmak için yüksek insan gücüne, nüfusa sahip doğuda üretim tesisleri açıp iş imkanı tanıdılar.

    Ama Çin bu durumu kötüye kullandı. Hiçbir birikime sahip olmadan hazıra kondular. Batının ürettiklerini kopyalayıp üzerine bir kaç bişey ekleyip daha ucuza satmaya, piyasayı kendileri domine etmeye çalıştılar.

    Hem batı sana iş imkanı sağlayacak hemde batının ürettiklerini kopyalayıp piyasayı domine edeceksin, yok öyle dava.

    Size güzel geliyor uygun fiyata iyi bir cihaz almak ama bir de ülke gözüyle bakın. Hiçbir ülke kendi ürettiklerinin, inovasyonlarının kaymağını bir başka ülkenin yemesini istemez.

    Diğerleri için; Çin'i de bu kadar sevmeyin, en az batı kadar çakal bir ülke. Amerika kazanmasın da Çin kazansın, Çin kazanmasın da Rusya kazansın... düşüncesinden de uzak durun, bizlerin tek dostu bizleriz.
    Bu durumu kötüye mi kullanmış Çin? Karayolu olmayan vadilrde kurulan fabrikalarda doğup büyüyüp ölen Çinliler, bizim gibi üretmeyen ama herşeyin en iyisini hak eden ve bir tanesi dünyaya bedel olan insanlar amazondan alıp tr de sarsın diye can veriyor hem de günlüğü birkaç dolara. Orada fabrika kurup işsiz yığınları sömürerek şişen Trump kılıklı tipler onları doyurmuş da çin bu zekat sevap sahibi insanlara ihanet etmiş. Bizim gibi ne ürettiği belirsiz ülkelerin vatansever evlatları, yurtdışından alınan borçla elde ettiği, çinlinin kanı ve terini barındıran bu telefonlardan forumlarda yazı yqzmış. Evet huawei bağımsız görünen ama çin hükümetine bilgi aktaran bir firmadır ama ABD nin yarısı kadar günahı yoktur. Burada bizler ise Huawei veya patent sahibi ABD firmaları arasında seçim yapıp taraf tutmak zorunda değiliz.
  • Shenzhen'deki merkezlerine füze atsaydılar bir de, böyle ölmezler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 24 Mayıs 2019; 13:40:7 >
  • Son modellerde kendi nano Sd kart teknolojisine geçmişti zaten, biliyordu demek böyle olabileceğini, bence hazırlıklıdır yakında kendi hamlelerini yaparlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lan gelen geçen vuruyor çekiklere. Agalar, paşalar yazıktır etmeyin yapmayın. Gün gelecek Hawai öyle güçlenecek ki siz yokolup gideceksiniz but we Hawai'yi remember.

    Yaptırım, vergi diyordu Trump.
    Arm çekti desteğini
    Sonra micro sd derneği vurdu son darbeyi
    Yapmayın diyordu Hawai Ceo'su ağlıyordu
    Trump vurdukça vuruyordu
    Hawai yoktu
    Düşman çoktu
    Hawai geldi
    Düşmanı yendi
    This is beautiful işletme systemini bizlere verdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu süreçte "Huawei'ye sempatim artti" desem, yalan olmaz.

  • S400 krizinde basimiza gelecek olaylar icin guzel bir ön gosterim oluyor dimi..

  • 128-256-512 gb li telefonların çıktığı şu dönemde bu o kadar da önemli değil bence. önce şu arm ve google işini çözmesi lazım.
  • Beyler adam öldü , vurmayın artık.

  • Bu yapılanlar barbarlıktan başka bir şey değil. Bir firmayı hedef alarak o firmaya ticaret hakkı tanımamak, her türlü kısıtlamayı getirmek, dışlamak.. Hukuka, rekabete, adalete her yönden aykırı bir durum. Ve tabi, bunu yapan, isteyen kim ? Dünyanın koruyucusu !! Öyle mi ??!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vizyonsuzluğun dibidir bu yapılanlar. Huawei şirketi kapatıp gidecek mi sanıyorsunuz? 3-5 gün engel olursunuz ama günün sonunda kendi teknolojisini geliştirip yine karşınıza çıkacaklar. Samsung un tahtını sallıyor bu adamlar, bir Apple karşı durabiliyor oda farklı bir ekosistem olduğu için. Çinli sirketler kendi işlemcilerini yaptıklarında, kendi yazılımlarını yaptıklarında ne yapacaksınız? Günün sonunda Çinli sirketler standartları belirlerse şaşırmam. O zaman ne yapacaksınız merak ediyorum?

  • Kunt1903 kullanıcısına yanıt
    Çinli şirketler kendi yazılımını yapsa ne yazar? ARM lisansı olmadan işlemci üretemezler. Üretseler dahi 2-3 seneyi bulur. Bir sürü patenti ihlal ederler üretirken, inanılmaz maliyetli olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi bundon sonra amarigayı protesto ettiğimizde iyfonları kıracaz Huawei leri alacaz. Bu arada USB dende bir flaş gelişme olursa haber vermeyin muhtemelen oda bi tekme atacaktır.

  • Sen kork kaçmaya başla bir Türk dünyaya bedeldir .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei'nin kartı çok daha akıllıca. Nano SIM kart ile uyumlu boyut ve pin yapısına sahip. Aynı slota hem SIM hem hafıza kartı takılıyor.

  • Bomba elinde patlayınca görürsün dünyayı. Bırakın boş lafları. Türkiye neyi üretiyor da dünyaya bedel?

  • Asıl öldürücü darbe, Çin sınırları içinde yıllardır yasaklı olan ve bu yüzden yıllar içinde Çin hükümetine kinlenen Facebook, Twitter, Instagram Huawei cihazlardan desteğini kestiği açıklamasını yapınca olacak. Dünya 2 sosyal platforma ayrılacak. ABD'li Facebook, Twitter, Instagram kullananlar VS bu uygulamaların Çinli alternatiflerini kullananlar. Bu iki grup bir biriyle iletişim halinde olamayacak, birbirini takip edemeyecek.

    Yani olayın boyutu sadece ARM, SD birliği, Google servisleri (Google Haritalar, Google Earth, YouTube, Gmail, Google Drive, Google Fotoğraflar, Google Translate, vs.) değil. Google Play Store vitrininde duran ABD menşeli Android uygulamaların tamamı çalışmayacak. Çünkü, Cumhuriyetçiler bununla ilgili yasa çıkardılar ve şirket merkezi ABD içinde bulunupta Android işletim sistemi için uygulama geliştiren tüm şirketlerin bu yasaya uymasını bekliyorlar. Aslında batı bloğu ülkelerinin uygulama geliştiricilerinin tamamından bunu bekliyorlar ama o iş öyle kolay değil.

    İşin özü, sadece Google servisleri değil, ABD menşeli oldukları için Facebook, Twitter, Instagram ve nice ABD merkezli uygulama Huawei ürünlerinde çalışmayacak. Zaten, Google Play Store çalışmayacağı için resmi olarak yüklenmek istenen hiç bir Android uygulaması çalışmayacak. Uygulamalar APK olarak yüklenip bir şekilde çalıştırılsalar bile Google Play Store bağlantıları olmadığı için güncelleme alamayacaklar.

    Google servisleri ve bir çok ABD'li uygulama Çin'de yasaklı olduğu için, bu uygulamaların Çin pazarı için oluşturulmuş alternatifleri var ama global pazarda rağbet görür mü? Bence görmez. Örneğin; IOS ve diğer Android telefon kullanıcıları ABD'li Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Haritalara, vs. girerken Huawei kullananlar bunların Çinli alternatiflerine mi girecek? Bu durumda ortak sosyal platfomda buluşmadıkları için iletişim kuramayacaklar, birbirlerini takip edemeyecekler.

    Çin hükümeti ve Huawei, ABD'deki Cumhuriyetçiler ile masaya oturmazsa işleri çok ama çok zor. Öncelikle, Google servislerinin Çin'deki yasağının kaldırılması gerekiyor. Senin uygulama geliştiricilerin ABD'de hizmet sunabilsin ama ABD'nin uygulama geliştiricleri senin ülkende hizmet sunamasın, öyle bir dünya yok. Madem komünizmi bırakıp serbest piyasa ekonomisine geçti, madem küreselleşme hoşuna gitti, o zaman oyunu kuralına göre oynamalı.

    İşin casusluk boyutuna karışmayacağım. Mobil sektörde herkes casusluk yapıyor. Casusluk mobil sektörün fıtratında var. ABD'li şirketler Çin'de Çinli şirketler ABD'de casusluk yapmaya devam edecektir. Çin, ülkesinde Google Servislerini yasaklayarak bunun önüne geçemedi. ABD'de GSM altyapısını Huawei'ye teslim etmeyerek bunun önüne geçebileğini zannetmiyorum.

    Bir de Çin'in telif hakları ve patentlere saygı göstermemesi durumu var ki. Şahsen bu durum bizim gibi dar gelirli ülkelerin işine geliyor. Çin'in telif ve patentleri ihmal etmesi sonucu ucuza ürün alabiliyoruz. Zaten, patent ve telif haklarına saygı gösterseydi Çin bugün ki Çin olmazdı ve batı bloğu bizim gibi ülkeleri iliğine kadar sömürmeye devam ederdi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Theologist

    Son modellerde kendi nano Sd kart teknolojisine geçmişti zaten, biliyordu demek böyle olabileceğini, bence hazırlıklıdır yakında kendi hamlelerini yaparlar.
    Yahu hangi birine hazırlk yapsın? Bu işin sonunda anlaşma gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    S400 krizinde basimiza gelecek olaylar icin guzel bir ön gosterim oluyor dimi..
    kesinlikle katılıyorum, ve buna rağmen hala amerigancı takılan ergen familyasına inanamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scene

    Şu süreçte "Huawei'ye sempatim artti" desem, yalan olmaz.
    benimde katlanarak artıyor hemde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.