Şimdi Ara

Manuel vites mi, Otomatik vites mi tercih ederdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
569
Cevap
7
Favori
80.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hazır 2019 yılındayken, günümüz çağında teknoloji gelişti. Fakat ben genede fikirler degisti mi merak ederekten sorayım dedim.

    Neden manuel, otomatik vites tercih ederdiniz?

    Benim gönlüm manuelden yana, trafikte zor olsa bile manuel de kontrol bende hissediyorum. Sonuçta viteste takmadığin anda o araç hareket edemez.
    Otomotik de öyle değil ama, hiz sabitleyici aktifken bile ya bozulsa nasil durdurabilirim, herşey elektronik yapay zeka diye düşüncesi geçiyor. Rahatsiz edici bir durum.

    Birde manuelin tadı başka be, diğer türlü el boşta kalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 23 Mayıs 2019; 8:17:22 >



  • Manuel şanzıman arıza verirse nasıl hareket edersin?

    Kontrol hep sende olmuyor yani. Yine o mekanik parçalara bağlı bağımlı oluyorsun. Manuel sevgisi de pistlerde gerek, sanki herkes ralli yapıyor da vites atmaktan zevk alıyor.

    Otomatik sevmem diyen adam otomatiğin rahatlığını gerektiği kadar tatmamış adamdır.

    Otomatik vites candır. Sonuçta araba dediğin rahatlık için alınıyor. Kamyon alacak olan manuel alsın tabi.
    Öncelikle otomatik demeyen otomatik kullanmamıştır lafını bir geçin.
    otomatikte kullandım manuelde. ben manueli daha çok seviyorum.
    sürüş zevki olarak manuel bana hitap ediyor. ben manueli seviyorum diye zevkime dair amelelik hamallık gibi kelimeler sarf etmenizi doğru bulmuyorum.
    bende otomatiği tercih edenlere tembel demeyi doğru bulmadığım gibi.

    bulunduğum şehirde çok sıkışık trafik yok ve manuel bir adım önde bu konuda.
    2.si otomatiklerin sürpriz arızaları ile uğraşmak istemiyorum, yağıydı, mekatroniğiydi vs bunun için bütçe açmak istemiyorum.
    yakıt fazlalığıda var, genelinde performanszlığıda, kararsızlığıda vs.

    trafikte kalan otomatik kullanmaya yakın olabilir ama lütfen birbirimizi kışkırtmak yerine anlamaya çalışalım.
    herkes birşeyler seçerken sonuçta ihtiyacına göre seçiyor.
  • Ben de manueli seviyorum ama trafikte çekilecek çile değil özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız. Ayrıca boşta kalan elinizi mümkünse direksiyona koyarsanız yoldaki hakimiyetiniz daha fazla olur.
  • Manuel diyen kişi ya 2.0 üstü motor kullanıp gücü tamamen kendisi yönlendirmeyi seviyordur ya da benim gibi otomatiğin masrafından çekiniyordur.

    Sıkıntısız bütçem olsa gözü kapalı otomatik derdim.
  • Tam otomatikler fazla yakiyor ama saglam.
    Yari otomatikler az yakiyor ama saatli bomba.
    İkisinin ortasi düz vites...
    Hem saglam hem az yakiyor.

    Ama trafiği yoğun olan yerler icin buyuk bir cile.
    Benim yasadigim yerde boyle bir trafik olmadigi icin duz vites tercih ediyorum.
  • Manuel şanzıman arıza verirse nasıl hareket edersin?

    Kontrol hep sende olmuyor yani. Yine o mekanik parçalara bağlı bağımlı oluyorsun. Manuel sevgisi de pistlerde gerek, sanki herkes ralli yapıyor da vites atmaktan zevk alıyor.

    Otomatik sevmem diyen adam otomatiğin rahatlığını gerektiği kadar tatmamış adamdır.

    Otomatik vites candır. Sonuçta araba dediğin rahatlık için alınıyor. Kamyon alacak olan manuel alsın tabi.
  • Tam otomatik candır. Manuel araç kullanmak zevkli fakat bir süre sonra insan yorulmuyor değil...

    İleride manuel diye birşey kalmayacak diye tahmin ediyorum.
  • Duygularla araç kullananlar: Manuel
    Mantık ve akıl ile araç kullananlar: Otomatik

    cevabını verecektir muhtemelen. Yaptığım km'nin % 90'ını şehiriçinde yaptığım için sürekli dur kalk trafikte manuel vites ile cebelleşmek insanı yoruyor. ŞEhir trafiklerinin giderek arttığı günümüzde otomatik vites kesinlikle akılcı olan seçim. Araç sahibi olduğumdan beri ilk 5 yıl manuel, son 5 yıl ise otomatik şanzımanlı araç kullanan biri olarak; manuel araçlarımda daha duygusal, daha agresif daha araçla bütünleşerek araç kullanıp bazen trafik akışını olumsuz etkileyecek hareketlerde bulunabiliyorken, otomatik araçlarımda daha sakin, kurallara daha uyumlu, trafikte daha saygılı araç sürdüğümü fark ettim.

    Bunun sebebi nedir bilemiyorum. 2 ihtimal var.
    1- otomatik araçların daha çok yakıt tüketmesi ( tam otomatikler için konuşuyorum)
    2- kontrolün tamamen bende olmaması hissi.

    Artık her ne sebepse bilmiyorum ama trafikte daha sakin sürmek ve kurallara daha fazla uymama vesile olduğu için ve tabi ki yoğun trafikte müthiş kolaylık olduğu için otomatik vitesi daha çok beğeniyorum. Ancak manuele de hayır demem.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Kesinlikle otomatik diyorum. Kendi aracım manuel , şirket aracım otomatik. Otomatiğin rahatlığı ve konforuna alıştıktan sonra kendi aracıma bindikten sonra lanet ediyorum. Trafikte otomatik o kadar güzel oluyor ki anlatamam.
    Manuel vites diyenlerin büyük bir bölümünün otomatik araç kullandıklarını sanmıyorum. Genelde kulaktan dolma boş laflara inanan bir milletimiz var.
  • Otomatik. Kimse manuel romantizmi yapmasın porsche , ferrari , mclaren , bmw hepsi otomatik artık. Gayet hizli vites gecisleri var ve yakit ekonomileri manuele oldukca yaklasti. 1.0 findik motor arabayı manuel kullanmanın bir anlami yok. Alin 6+ vitesli bir tam otomatik veya cift kavrama keyfinize bakin
  • 6 senedir Istanbul ve Ankara’da manuel arac kullaniyorum.

    Artilar:
    + Manueli gercekten seviyorum. Yani tamamen duygusal. Arabayi kullanirken zevk aliyorum. Biraz performans istedigimde 2-3 vites kucultup gazlamak cok zevkli bisey. Otomatikte de kucultursun ama o vites atma olayi ayri bir olay :)
    + Gaz tepkileri konusunda takintili bir adamim. Ailedeki ve arkadaslarimdaki tum araclar otomatik. Onlari da bol bol kullanmak durumunda kaliyorum. Gaza bastigimda arac aklimdaki devire atmazsa/o sekilde hizlanmazsa gercekten cok sinir oluyorum. Manuelde bu benim hakimiyetimde.
    + Guvenlik acisindan da manueli onde goruyorum. Hem araci daha konsantre suruyorsunuz hem ani bir durumda arac stop edebiliyor. Otomatikte bunlar yok. Ayrica insanlar bosluktan telefona vs daliyor (malesef ben dahil) ve dikkatsizlige sebep oluyor.
    + Ariza ve maliyet. Otomatiklerin arizasiyla ugrasmak istemiyorum. Yolda en onem verdigim sey sorunsuzluk olabilir. Tabi bu arizalarin maliyeti de cok yuksek.

    Eksileri:
    - 1 saat uzerinde dur kalk trafige girmissem yorulmaya basliyorum. 2 saatte cidden cok yoruluyorum. Ama trafikten 1 saat erken veya gec cikip kacinmaya calistigim icin pek sorun olmuyor. Bu sayede yakittan da tasarruf ediyorum.
    - Sehiricinde giderken sevgilinizin elini tutamiyorsunuz :)

    Saygilar




  • Otomatik

    Nedeni: Ameleliğe gerek yok. Otonom sürüş çıksa direk ona geçerdim.
  • Şuanki Otomatik F30 un yanına bir tane E46 330ci Manuel alma planım var. Biri hafta içi biri hafta sonu aracı için.

    Özetle 3000 motor üstü Manuel tercihim olur ancak her zaman çekilmez bir tane otomatikte lazım :)
  • 15-20 yıl sonra

    Seviye 5 otonom mu alınmalı seviye 3 mü?

    Seviye 3 olsun araçta direksiyona dokunmayı seviyorum

    Seviye 5 olsun trafik olan yerde direksiyon kullanmak büyük çile

  • Manuel. Amelelikse amelelik vites atmanın zevki başka
  • Düz vites candır , masrafsızdır , bakımı kolaydır , arabaya hükmedersin.
  • 12 yıldır otomatik araba kullanıyorum. Kalabalık bir şehir de yaşıyorum ve uzun yollara da gidiyorum. Bu süre zarfında eğer manuel araba kullanıyor olsaydım herhalde araba kullanmaktan soğurdum. Otomatik vitesin bir çok avantajı var ama manuel in çok fazla bir avantajı yok. Ayrıca otomatik şanzıman konusunda iyi olan araçlar var. Otomatik araba alacağım ama şanzıman probleminden korkuyorum diye bir kişi iyi araştırma yaparsa, çok fazla sıkıntı yaşamayacak bir araç alabilir.
  • Manuel kullanım normal şartlarda spor arabalarda kullanılması gerekir. Hem daha iyi verim alınır hemde sınırları zorlayabilirsiniz.

    Otomatik ise genellikle dur-kalkta vites değiştirmek istemeyenlerin tercihidir. Onun dışında uzak mesafe de viteslerle oynamak zorunda kalmazsınız, basarsınız öyle gider.


    Yeni çıkan tüm arabalarda otomatik vites var. Manuel ise alternatif seçenek olarak sunuluyor. Gelecek yüz yılda manuel vites diye birşey kalmayacak malesef. Teknoloji geliştikçe dokunmatik ekranlar çoğaldıkça vites bölümleri farklılaşıcak.. Pedalların iptal olma ihtimalleri bile yüksek.
  • Manuel hamallıktan başka bir şey değil. Otomatik candır konfordur
  • Yetti artık kaçıncı konu bu ya
  • Manuel diyen insan hayatında otomatik vites kullanmamış insandır. Geri kaçma,istop etme,titreme derdi olmaz,kalkışlarda manuel vitesli araçlara toz yutturur. Debriyaj olmadığı için ve vitesle işin olmadığı için daha rahat ve güvenli bir sürüş deneyimi sunar. Daha fazla anlatmaya gerek var mı ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.