Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
120.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son edit. Bu konudan anlaşıldı ki ev sahipleri kiracıları etinden sütünden yararlanılacak inek olarak görüyorlar. Evini kiraya vermek demek içindeki malzemeleri kiracın kullansın diye karşılığında para almak demek. Kiracı musluğu kullandı sonra bozuldu diye musluk parası isteyemezsin. Bir musluk niye nasıl bozulur. Adam satarken bile iki üç yıl garanti verebiliyor. Demekki belli bir zaman sonra bu meret bozulacak. işte sende bu yüzden her ay para alıyorsun.

    Üç kuruş için yaptığına bak diyen diğer gakkoşlar için söylüyorum. Ben her ay o eve maaşımın yarısını veriyorum. Birde senin o dandik musluklarını yaptırmak zorunda değilim. Hem gidip kiracı kullanacak diye en adı malzemeleri takıyorsunuz hemde bozulunca kiracı yaptıracak diyorsunuz.

    Burdan bu konuyu okuyan bütün kiracılara sesleniyorum. Hakkınızı arayın. Her ay kira veriyorsanız içindeki yaşam alanınıda ev sahibi korumak zorunda.

    Ben o kirayı sana babanın hayrına vermiyorum. Evin eskiyorsa kiraya verme o zaman.

    *******

    Arkadaş aşağı kanun maddesi yazdık hâlâ kiracı yaptırır yazıyorsunuz. Siz öyle olmasını istiyorsunuz diye olmaz bu işler. Varsa elinizde hukuki bir madde yazın bilelim.

    ******

    Hukukcu bir arkadaş vermiş cevabı.
    Maddeyi aşağıya ekliyorum. Kan sömürücü ev sahipleri daha fazla kiracıları sömürmesin. Gereksiz ve boş yorum yapan ev sahiplerine de kapak olsun bu madde.

    Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi?



    ******

    Üst edit 2: Ev sahibi geldi baktı aşağıdaki adamın tavanıda batmış. Musluk uzun zamandır kaçırıyormuş. Adam şehir dışında olduğu için farketmemiş. Şimdi mecbur onunda tavanı yaptıracak. Bendeki musluğuda elinde ikinci el takacakmış yarın. Olay böylelikle çözülmüş oldu.

    *******

    Üst edit: Alt kattaki komşu geldi tavanı akmış. Benim bozuk musluktan akan sudan dolayı. İşler iyice karıştı. Bende ev sahibi yaptırmıyor dedim. Git ona söyle dedim bakalım ne olacak.

    ******
    İlk konu:
    Kiracıyım banyodaki lavabonun musluğu (Sıcak soğuk özellikle olanından) bozulmuş. İçinden su sızdırıyor. Ev eski. Su faturası yüksek gelince farkettim. Ev sahibine dedim, sen bozdun sen yapacaksın dedi. Dedim bana sıfır mı verdin ki ben bozuyum. Kaç yıllık musluk. Ben yenisini alıyım kiradan düşelim dedim onuda kabul etmedi. Yaptırmasam fatura yüksek geliyor. Kontrata bakıyorum açık bir cümle yok. Yok mu bunun bi yasası.

    *******

    Edit: Yine her zamanki donanım haber klasiği oldu bu başlık. Bi soru sorduk çoğunluk kendi çıkarına göre bilgiden yoksun cevap verdi. Ev sahipleri kiracı yaptırır diyor. Kiracılar ev sahibi yaptırır diyor. Neye göre kime göre olduğu belirsiz. Bu işlerin bir yasası hukuku yok mu arkadaş!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockandemir84 -- 28 Mayıs 2019; 8:43:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kiracımdan o kadar memnunum ki, su faturası çok geldiği için haberim olmadan tuvalet giderinin musluğunu tamir ettirmiş, aylar sonra öğrendim. Niye söylemedin diye sorduğumda abi üçün beşin lafını yapmaya gerek yok, ikimiz de halimizden memnunuz demesi olmuştu.

    Demekki kiracı var, bir de böyle kiracı var.
    3 yıldır kiracı girdiginde musluk saglammış demek ki.Sen bozduguna göre yaptırırsın.

    Evet 4 duvara kira veriyorsun.Eger 4 duvara kira vermek istemiyorsan çadırda,açık havada yada karavanda yaşabilirsin.

    Kirayı musluk bozulunca ev sahibi yaptırsın diye vermiyorsun.Evin satın alma bedelini hesapla bakalım senin verdigin kira evin ana parasını kaç yılda çıkarıyor?

    Bozulan musluga karışmak istemiyorsan bir otelle anlaş sıfır sıkıntı

    Size daireyi boyalı olarak verdiyse yazık ev sahibine sizde çıkarken 3 yıl olmuş kirli haliyle boyatmadan teslim edersiniz.Ev sahibi boyat dese gelirburaya konu açarsınız artık 3 yıldır kira veriyorum boyadamı bana ait

    Bu tarz kiracılar yüzünden ev alıp kiraya verirseniz direk zarardasınız.
  • Sen yaptıracaksın ya da o yaptıracak kiradan düşeceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kac senelik kiracısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkiyede yasamı var
    herkes kafasina gore takiliyor işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    3 yıllık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    kabul etmiyor adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiraci yaptırır
    3 yılda bozmuşsun krdsm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim kime kaktırırsa
  • Yenisi al tak çıkarken sök yanında götür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim gibi ev sahibi bulursan ev sahibi yaptırır,ama musluk bozuk su sızdırıyor ve bu yüzden faturalar yüksek geliyor kısmını anlamadım.benim evde musluklar devamlı damlar arada yaparım 2 ay sonra gene aynı olur 2-3 saatde 5 litre bidon doluyordu fakat su parası artacağına düşüyordu.yani bunun için tartışmaya değmez evden mennunsan tak yeni musluğu çıkarken tekrar eski musluğu tak yerine al musluğunu...
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt
    niye ben dört duvara mı para veriyorum da ben alıyorum. kira dediğin şey zaten evin içindeki eşyalara verilen para. ev 20 yıllık. niye ben üç yıl kullandım diye yeni musluk almak zorundayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen yaptiracaksin. Ev sahibi kullanmiyor muslugu. Oldu olacak muslugu acip kapamayada ev sahibini cagirin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Mayıs 2019; 20:5:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yıl kiradaysan sen karşılayacaksın tabi ki
  • kendin yaptıracaksın. hem kiracıyız hem ev sahibiyiz, oturduğumuz evimizde bozulduğunda biz yaptırıyoruz. kiradaki evde kiracı yaptırıyor.
  • wtwt24 W kullanıcısına yanıt
    bildiğin su kaçıroyor aslında. çatlamış lavabonun altından akıyor gidere. ayrıca benim gibi de kiracı bulamaz. kirayı otomatik talimatla günü gününe ödüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evimi kiraya verirken kiracı daha eve yeni girdiğinde musluk bozuktu. Bana söyledi yenisini takıp evi öyle teslim ettim. Annemin evinde kiracı oturuyor. O içinde oturduğu esnada bozulmuştu musluk kendisi yaptırdı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    sen otele gidince kullandığın musluk bozulursa ödermisin parasını? ben zaten o musluğu kullanmak için para veriyorum. alıp balyoz vurup kırmadım ya. 20 yıllık musluk. ömrünü tamamladı bozuldu. o zaman ev sahipleri hiç elini atmadan evini yeniletir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni musluğu sen almalısın. Evi nasıl bulduysan çıkarken de öyle bırakmalısın. Hadi diyelim yeni girmiş olsan da bozulsa tamam senlik birşey yok deriz ama bariz senin kullanımından kaynaklı bozulmuş 3 senedir kiracıymışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Musluk sana ev teslim edilmeden önce bozuksa sahibi yaptırır. Sen evdeyken bozulursa sen yaptırırsın. Oldu canım duvarı kır parçala sonra sağlam değildi de. Ne güzel Istanbul be! Sen resmini at musluğun ben sana söyleyeceğim kaç yıllık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.