Şimdi Ara

CNBC: Türkiye 2 hafta içinde S-400'den Vazgeçmezse Yaptırımları Yiyecek!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
491
Cevap
5
Favori
109.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkey has until next month to cancel a messy multibillion-dollar Russian arms deal or face harsh US penalties.
    https://twitter.com/CNBC/status/1130922287308378112




    Kişisel yorum: Taviz tavizi doğurur. Bunu kabul etsek yarın bir gün Doğu Akdeniz yüzünden yine sıkıntıya düşeceğiz zaten. Yine ambargo muhabbetleri başlayacak. O yüzden gayet dik durup karşılık vermekten başka çaremiz yoktur. Kaldı ki Nato sistemleri diye ağlamak şimdi mi akıllarına gelmiş? Yunanistan S-300 alırken neredeydi bunlar? Geçiniz...

    Haziran ve Temmuz ayları çok sıcak geçecek belli oldu iyice. Görelim bakalım neler yaşanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mayıs 2019; 0:2:51 >



  • Etliye sutleye karışmayacaktık

    Suriyede pkk devleti kurulsun ne uğraşacağız
    Doğu akdenizde gazlara çökulsun ne işimiz var
    Dibimizde savaşlar çıksın ne işimiz var
    Içimizde hainler dolaşsın ne işimiz var

    Yahu bırakalım isteyen istediğini yapsın. Ne işimiz var.

    S400 u niye alıyoruz
    Suriyeye niye giriyoruz
    Doğu akdenizle niye uğraşıyoruz

    Biz deliyiz deli deli. Kafa yok bizde. Etliye sütlüye ne karışıyorsun. Ah ah panpa işte anlamıyorlar. Ama ben seni çok güzel anlıyorum .


    Konuyu açan kardeş. Bak panpam bunları diyor. Sen de daha ne diyorsun. Dolar uçuyor ekonomi batıyor. Ne gerek var. Dolar yükselmesin 3 kuruş az kazanmayalım varsın s400 olmasın, varsın dibimizde devletler yıkılsın, varsın doğu akdeniz gazını elin gavuru yesin. Ama benim cebim yanmasın, kursagimdan lokmalar eksilmesin. Arabam şekil olsun havam 90 bassın.

    Bak benim panpam bunları diyor.

    Panpa be. Ben şunları yazarken bile yazan parmaklarıma küfrettim de sen bunları nasıl düşünüyorsun? Hani empati yapıp sen olayım dedim ama 1 dk daha devam edersem kendime küfredecem o kadar ifrit oldum sen bunları kendine nasıl yediriyon ?

    Bence accuk düşün. Accuk ülkeni ve dünyayı anla. Neler donuyor biz ne yapmalıyız iyi anla. Bölge ne halde, kimler neler hedefliyor bir bak. Accuk diyorum bak accuk. Çok değil.
    İnsanları kutuplaştır, ötekileştir, çaldılar de, iftira at, sonra bunu insanların anlaması lazım artık, yemezler, samimi değilsiniz, derdiniz ülkenin bekası olsaydı, bu kriz döneminde yok yere seçime gitmezdik. Sizin beka sorununuz ranttan başka bir şey değil.

    akp akıllanıp iç cepheyi güçlü tutmadığı sürece, maalesef ülke olarak çok daha zor günler görürüz.
    Sevgili ak kardeşim onu Emevi camide namaz kılma hayalleri kurarken söyleyecektin.

    Onu Rus uçağını düşürüp sonra özür üstüne özür dilerken söyleyecektin.

    Onu bu can bu bedende oldukça papaz gidemez deyip sonra gönderirken söyleyecektin.

    Onu her şey boka sarmisken hala seçim tekrarı peşinden koşarken dusunucektin.

    Bırak vatan millet sakaryayi.
    Hala utanmadan suriyeyi nasıl yazıyorsun? Suriyeye israil ve abd ile girerken/karıştırırken, sizi uyaran gerçek vatanseverlere sövüyordunuz. Amaç kürdistanı kurmaktı, siz de bunu başardınız. Pkk ya dokunmayıp palazlandırırken de söylendi, yine dalga geçtiniz. Ankarada bile kürdistan bayrağını dalgalandırdınız, şimdi çıkıp suçu başkasına atmaya utanmuyor musunuz?

    Rumlar çözüm istiyor ama bizim içimizde çözümsüzlük isteyenler var diyordu reisin. Bizimkiler çok tutucu, statükocu, rumlarla biz anlaşırız diyordunuz. Noldu o iş? Egedeki adalarımıza çöken yunanlara hoşt diyebildiniz mi? Reis dosya hazırlatıyordu adalarla ilgili. 2 yıl falan mı oldu, o dosya noldu?

    Utanmazlığın zirvesi sonda. Para için boyun mu eğeceğiz, yazarken parmaklarıma küfrettim demişsin. Ecevit kıbrısa çöktükten sonra ambargo yedirdi bize diye ecevite ve zihniyetine sövmediniz mi ulan terbiyesiz. 45 yıl önceki tüp kuyruğu için 45 yıldır adama sövmüyormusunuz ulan? Söveceksen kendi zihniyetine söv terbiyesiz. O tüp kuyruğu olmasaydı sen doğu akdenizde gaz değil, çöplükte b.k arıyo olurdun.

    Ecevit abdye diklendi ama, diklenmeden önce de birçok kurumu devletleştirdi, zor günler için elinden geldiğince bağımsız olmamızı istedi. Siz naptınız? Ülkedeki herşeyi batıya satarken, "ülkemi pazarlamakla mükellefim" diyenin şakşakçılığını yaptınız, yapıyorsunuz. Herşeyi sattınız, paranın rengi olmaz dediniz. Var mıymış rengi? Gırtlağa kadar borçlandık, ne karşılığında? Yol ve köprü yaptınız, gıdayı ithal etmeye başladınız. Şimdi ambargo yiyince ne yiyecez, kul hakkı mı? Hayır, onu siz bitirdiniz, kalmadı.

    Zamanında emperyalizme dik duracakken birdik, beraberdik. Ülkeyi bilerek, kasten üçe böldünüz. Arayı da hala açıyorsunuz.

    Batıya erkeklik yapacak adam bunların tam tersini yapmalıydı.

    Ama hepsini geçiyorum. Özür bile dilemeyin hadi, onu da geçtim. DİKLENİN ULAN BATIYA! Paraya tapan sizsiniz, biz değiliz. Hadi bakalım.
    Biri bana s400'ü kimden korunmak için aldığımızı söylebilir mi?

    Nato ülkelerine karşı desen, bizzat mevlut çavuşoğlu natonun korkması gereken bir şey yok sistemi onların uçaklarına tanıtacağız dedi?

    Rusya desen, malı zaten arap faikten alıyoruz kimi kimden koruyacak?

    Terör örgütleri desen, 35000 feet üzeri balistik füzesi veya savaş uçağı olan terör örgütü varda biz mi bilmiyoruz?

    Uzaylılara karşı mı alıyoruz?
    Abicim dogu akdeniz`de misir fransa israil`e karsi aliniyor mu yazan ararsin, turkiye`nin hava savunmasi yokmus diyen mi...

    Eee kocum Madem Fransa vs... dusmanimiz, bizim nato`da ne isimiz var ?

    Eger nato dostumuzsa fransa nasil tehdit oluyor ve s400`u rusya`ya ve muttefiklerine karsi almiyorsak, kime karsi aliyoruz ?

    Hadi Nato bizim dusmanimiz ve bizi birlikten attilar. s400`le mi savunacaz ulkeyi ?

    s400 yetecek yani ?

    Size bir sey soyleyeyim, laf aramizda kalsin, eger caatsa yaptirimlari devreye girer ve dolar 10-15 lira olursa, beka sorunu o zaman baslar iste...


    Ekonomi yoksa, s400`le gemi yurumez.

    Her ulkenin gucu belli ve bu guc cercevesinde hareket etmek gerekiyor, bu asilirsa, olabilecekler tahayyul edilemez boyutlara cikabilir.

    Karsimizda izlanda yok, ABD var. ABD`yi ortadoguda herkes katil olarak taniyor.

    Yazik etmeyin ulkeye...
    Kusura bakmayın. Düşünceleriniz baştan aşağıya çocukça. Vuralım, kıralım asalım keselim edebiyatlarını artık bırakın.

    Türkiye ne yazık ki öyle kendimizi dev aynasında görebileceğimiz gibi bir ülke değil. İnsanımız ve toplum öyle bir millet de değil. Tarihte kılıçla, bilekle kazandıklarımızı cehaletimiz, üç kağıtçılıklarımız yüzünden kaybettik ve devam ediyoruz. S400 olmazsa olmaz diyorsunuz da bir taraftan tank-palet fabrikasını satıyorsunuz. Fabrikaları satıyorsunuz. Biraz cehaletten kurtulup at gözlüklerle bakmayın artık. Boyumuzdan büyük işlere kalkışıp halkı sefil , aç, perişan duruma düşürmenin bir anlamı yok.

    Siyasetçilerin rant, hırs ve arzularının bedelini millete ödetmenin etik bir tarafı yok. Canımızla, malımızla, geleceğimizle bedel ödeyeceğimiz konularda siyasetçilerin hatalarını göz göre göre alkışlamanın gereği de yok.

    Kendi hava savunma sistemini yapmaya çalışırsın anlarım. İşte o zaman malımı canımı geleceğimi feda ederim. Hep birlikte edelim. Suriye'yi karıştıran biziz, suriyelileri başımıza bela eden yine biziz. 30 - 40 Milyar dolar para harcamışız. Rahat durup bu paralar ile ne hava, deniz savunma sistemleri kurulurdu kim bilir.

    Sizin gibi bedavaya şovenistlik yapanlardan bıktık, usandık artık. Bu zihniyet Osmanlı'yı yedi bitirdi. Binler, milyonlar hayatını verdi. Yetyer artık, biraz kitap okuyun, aklınızı çalıştırın da bu zihniyet yüzünden yine aynı bedelleri bu millete ödedmeyin..
    Doğrudur. Ülke şu an hem ekonomik ve hem de gıdasal yeterlilik konusunda çok zayıf durumda. Yılların getirdiği rezil politikalar bu ülkeyi baskıya ve tehdide açık hale getirdi ne yazık ki. Yalnız diyorum ya, S-400'ten vazgeçsek dahi bu tehditlerin arkası kesilmeyecek. Kıbrıs açıklarında kıyamet kopmak üzere. Bizim kıta sahanlığımızda bulunan enerji yataklarına göz dikmiş durumdalar. Türkiye haliyle buna göz yummayacağını söyleyip ardı arkasına askeri tatbikatlarda bulunuyor. Bu olaydan dolayı yine yaptırım tehdidi yediğimizde ne yapacağız peki? Yine mi boyun eğeceğiz? Bu iş yarı bağımlı Türkiye'nin bağımsız olduğunu ya da tamamen bağımlı olduğunu belirleyecek bir süreçtir artık.

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.
  • üç buçuk üç buçuk yusuf yusuf
  • Adam gibi rahiple uğraşmayacaktık. Abdye alternatif olarak hemen Rusyaya koşmayacaktık. Suriyede her şeyi karıştıranlara yardımcı olmayacaktık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis bununda üstesinden gelir müsterih olunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salıverin o zaman s400'ü
  • Neyle karsilik verecez peki? Ambargo gelirse o muhtesem tariminla mi doyuracaksin ulkeyi? Bagimsiz sanayinle mi uretimi devam ettireceksin? Petrol kuyularin mi var ona mi guveniyorsun? Bir twitle ulkenin ekonomisi alt ust oluyor, neyine guveniyorsun?
    Yunanistandaki S300lerin oraya nasil geldigine bakmak lazim bir de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Adam gibi rahiple uğraşmayacaktık. Abdye alternatif olarak hemen Rusyaya koşmayacaktık. Suriyede her şeyi karıştıranlara yardımcı olmayacaktık.
    Etliye sutleye karışmayacaktık

    Suriyede pkk devleti kurulsun ne uğraşacağız
    Doğu akdenizde gazlara çökulsun ne işimiz var
    Dibimizde savaşlar çıksın ne işimiz var
    Içimizde hainler dolaşsın ne işimiz var

    Yahu bırakalım isteyen istediğini yapsın. Ne işimiz var.

    S400 u niye alıyoruz
    Suriyeye niye giriyoruz
    Doğu akdenizle niye uğraşıyoruz

    Biz deliyiz deli deli. Kafa yok bizde. Etliye sütlüye ne karışıyorsun. Ah ah panpa işte anlamıyorlar. Ama ben seni çok güzel anlıyorum .


    Konuyu açan kardeş. Bak panpam bunları diyor. Sen de daha ne diyorsun. Dolar uçuyor ekonomi batıyor. Ne gerek var. Dolar yükselmesin 3 kuruş az kazanmayalım varsın s400 olmasın, varsın dibimizde devletler yıkılsın, varsın doğu akdeniz gazını elin gavuru yesin. Ama benim cebim yanmasın, kursagimdan lokmalar eksilmesin. Arabam şekil olsun havam 90 bassın.

    Bak benim panpam bunları diyor.

    Panpa be. Ben şunları yazarken bile yazan parmaklarıma küfrettim de sen bunları nasıl düşünüyorsun? Hani empati yapıp sen olayım dedim ama 1 dk daha devam edersem kendime küfredecem o kadar ifrit oldum sen bunları kendine nasıl yediriyon ?

    Bence accuk düşün. Accuk ülkeni ve dünyayı anla. Neler donuyor biz ne yapmalıyız iyi anla. Bölge ne halde, kimler neler hedefliyor bir bak. Accuk diyorum bak accuk. Çok değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Numan

    Neyle karsilik verecez peki? Ambargo gelirse o muhtesem tariminla mi doyuracaksin ulkeyi? Bagimsiz sanayinle mi uretimi devam ettireceksin? Petrol kuyularin mi var ona mi guveniyorsun? Bir twitle ulkenin ekonomisi alt ust oluyor, neyine guveniyorsun?
    Yunanistandaki S300lerin oraya nasil geldigine bakmak lazim bir de.
    Doğrudur. Ülke şu an hem ekonomik ve hem de gıdasal yeterlilik konusunda çok zayıf durumda. Yılların getirdiği rezil politikalar bu ülkeyi baskıya ve tehdide açık hale getirdi ne yazık ki. Yalnız diyorum ya, S-400'ten vazgeçsek dahi bu tehditlerin arkası kesilmeyecek. Kıbrıs açıklarında kıyamet kopmak üzere. Bizim kıta sahanlığımızda bulunan enerji yataklarına göz dikmiş durumdalar. Türkiye haliyle buna göz yummayacağını söyleyip ardı arkasına askeri tatbikatlarda bulunuyor. Bu olaydan dolayı yine yaptırım tehdidi yediğimizde ne yapacağız peki? Yine mi boyun eğeceğiz? Bu iş yarı bağımlı Türkiye'nin bağımsız olduğunu ya da tamamen bağımlı olduğunu belirleyecek bir süreçtir artık.

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mayıs 2019; 0:43:54 >
  • Seçimlere kadar s400 den vazgeçerse baya oy kaybeder akape.
  • kkratoss kullanıcısına yanıt
    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Elinee sağlık. Bunun artık siyaset üstü bir mesele olduğunu anlamak lazım. Sadece dogu akdeniz degil. Yakinda irakta patlayacak bir savas ve sonrasında fiilen ilan edilecek bir kürt devleti de ( bolgedeki durum buna dogru gidiyormaalesef ) aynı şekilde bizim için bela. Biz her yönden tehlike altındayız ve elimizi güçlendirecek her unsur bizim için hayati önemde. Bunu insanların anlaması lazım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Elinee sağlık. Bunun artık siyaset üstü bir mesele olduğunu anlamak lazım. Sadece dogu akdeniz degil. Yakinda irakta patlayacak bir savas ve sonrasında fiilen ilan edilecek bir kürt devleti de ( bolgedeki durum buna dogru gidiyormaalesef ) aynı şekilde bizim için bela. Biz her yönden tehlike altındayız ve elimizi güçlendirecek her unsur bizim için hayati önemde. Bunu insanların anlaması lazım artık.
    Öyle. Siyasiler istese de istemese de bu süreçte bir rolleri yok. Tamamen devlet refleksleri söz konusu şu anda. Aksi olsaydı çatır çutur Akp'ye saydırıyor olurdum zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 22 Mayıs 2019; 2:34:22 >
  • olayın sonucu iki sene bekleyelim s500 alırız olacak
  • Bakiniz brunson

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Elinee sağlık. Bunun artık siyaset üstü bir mesele olduğunu anlamak lazım. Sadece dogu akdeniz degil. Yakinda irakta patlayacak bir savas ve sonrasında fiilen ilan edilecek bir kürt devleti de ( bolgedeki durum buna dogru gidiyormaalesef ) aynı şekilde bizim için bela. Biz her yönden tehlike altındayız ve elimizi güçlendirecek her unsur bizim için hayati önemde. Bunu insanların anlaması lazım artık.
    Yahu Mevlut Çavuşoğlu demedi mi nato uçaklarını s400 lere tanıtıcağız, vurmayacak diye?Hala neyin doğu akdenizden bahsediyorsunuz.
  • ula daha düne kadar fıratın doğusu menbiş bi gece ansızın diyenler ses etmiyorlar artık

    s400 dede çark ederler

    sonuçta soğana bile muhtaç olmuş bir ülkeyiz baskıyamı dayanacaz


    gene zengin yat sahiplerine ucuz mazot verin hatta köylüye salma yapın yatların mazotunu köylü ödesin


    son tahlilde yediğiniz dolarlarla dışkılıyorsunuzda acaba dışkı yiyip dolar çıkarabilecekmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Elinee sağlık. Bunun artık siyaset üstü bir mesele olduğunu anlamak lazım. Sadece dogu akdeniz degil. Yakinda irakta patlayacak bir savas ve sonrasında fiilen ilan edilecek bir kürt devleti de ( bolgedeki durum buna dogru gidiyormaalesef ) aynı şekilde bizim için bela. Biz her yönden tehlike altındayız ve elimizi güçlendirecek her unsur bizim için hayati önemde. Bunu insanların anlaması lazım artık.
    İnsanları kutuplaştır, ötekileştir, çaldılar de, iftira at, sonra bunu insanların anlaması lazım artık, yemezler, samimi değilsiniz, derdiniz ülkenin bekası olsaydı, bu kriz döneminde yok yere seçime gitmezdik. Sizin beka sorununuz ranttan başka bir şey değil.

    akp akıllanıp iç cepheyi güçlü tutmadığı sürece, maalesef ülke olarak çok daha zor günler görürüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    Seçimlere kadar s400 den vazgeçerse baya oy kaybeder akape.
    Sorun yok proje tıkırında ilerliyor
    https://twitter.com/ensonhaber/status/1130754097689387008
  • Akşam aldığın s400 ler , sabah tırmalar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkratoss

    Doğrudur. Ülke şu an hem ekonomik ve hem de gıdasal yeterlilik konusunda çok zayıf durumda. Yılların getirdiği rezil politikalar bu ülkeyi baskıya ve tehdide açık hale getirdi ne yazık ki. Yalnız diyorum ya, S-400'ten vazgeçsek dahi bu tehditlerin arkası kesilmeyecek. Kıbrıs açıklarında kıyamet kopmak üzere. Bizim kıta sahanlığımızda bulunan enerji yataklarına göz dikmiş durumdalar. Türkiye haliyle buna göz yummayacağını söyleyip ardı arkasına askeri tatbikatlarda bulunuyor. Bu olaydan dolayı yine yaptırım tehdidi yediğimizde ne yapacağız peki? Yine mi boyun eğeceğiz? Bu iş yarı bağımlı Türkiye'nin bağımsız olduğunu ya da tamamen bağımlı olduğunu belirleyecek bir süreçtir artık.

    Bakın şunu çok net söylüyorum. Hükümeti falan geçtim, bu işler onları aşıyor artık. Devlet, kılıçları çekmiş durumda. Şakası yok bu işin. Savaş bile göze alınmış durumda. Türkiye'nin ısrarla S-400 istemesinin ana sebebi bile olabilir bu Doğu Akdeniz mevzusu. Hava sahamızı güvence altına alamazsak hiçbir tehdide karşı koyamayız. Olaya bir de bu yönden bakmak lazım. Aman düzenimiz bozulmasın, aman tadımız kaçmasın diye çevremizde yaşanan ve bizleri fazlasıyla etkileyecek olan olaylara sessiz mi kalalım yani? Olacak iş değil. Azdan az çoktan çok gider. Geri dönüşü olmayan bir yola giriyoruz artık. Herkes alışsın bu duruma.

    Alıntıları Göster
    Cok guzel baslamissin az bile soylemissin, tamamen katiliyorum. Eger senin egemenligine bir kasit varsa ambargo falan dinlemezsin, 74teki gibi girersin.

    Siz S400'e askeri mesele olarak mi bakiyorsunuz? Eger boyle bir cekinceniz olsaydi ABD almayin onlari size Patriot verelim dediginde kabul ederdiniz. Biz ABD ile politik bir savasta degil miydik? Brunsonuydu, Zarrabiydi, S400uydu, F35iydi, Dolariydi hepsinin temeli bu Suriyede kurulmasi istenen Kurt devleti uzerine yapilan politik kavga degil mi? Peki su an elimizde ABDyi caydiracak kozumuz var mi? S400 u cekistiriyoruz iste hala. Bir sonraki planimiz ne peki? Biz 70 yildir NATO denen bu topluluk icinde degil miyiz? Butun askeri planlanlamamiz, teskilatlanma, techizati, tatbikati bu askeri birlik ile uyumlu degil mi? Hadi allah belanizi versin deyip NATO'dan ciktik. Kime yanlayacagiz? Rusya'ya mi? Bugun Rusya, ABD ile Suriye uzerinde anlassa seni adam yerine mi koyacak saniyorsun? Rusya eger istedigini alirsa, sinirinda kurulacak olan Kurt devletine karsi niye senin yaninda olsun? Yahu Rusya ne zaman bizim muttefikimiz oldu?

    Ben siyasetci degilim, hic birimiz stratejist de degiliz. Ben kendi acimdan baktigimda bu olaylarda Turkiyenin hakli oldugunu dusunuyorum, hatta S400 bence cok guzel bir hamleydi fakat artik cikmazdasin. Begensek de begenmesek de biz NATO icindeyiz, MAALESEF en buyuk guvencemiz bu. MAALESEF biz ABD'ye muhtaciz. Bizi ABD'ye muhtac eden de yine bizim politikacilarimiz. Mezarlarinda rahat uyumasinlar.

    Buyuk resim, dis gucler, biz cok gucluyuz, hepsi beraber gelsin, biz Turkuz yeriz bitiririz falan comari eglendirir. Biraz gercekci olmak lazim.
    Kimse de kalkip madem elimizde koz yok teslim edelim ulkenin anahtarini madem demiyor. Cikmazdaysan en az zararla atlatmanin yoluna bakarsin, etrafindan dolasir baska bir cozum bulursun.
  • bi bitmediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.