Şimdi Ara

Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
6
Favori
8.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 32-Ghost Rider
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Yenilmez olmak isteyen iblis Mephisto nun amacı İntikam Ruhu denen antik güce sahip olmaktır.Ancak bu gücü kendi içinde barındırırsa güç onu yok edecektir.bu sebeple kendine bu gücü taşıyabilecek ve ona sadık kalacak birini arar.Bu sırada babası kanser olan Johnny Blaze Mephisto ile babasının hayatı karşılığında bir anlaşma yapar.Anlaşmaya göre Mephisto Johnnyin babasını kanserden kurtaracak karşılığında da Johnny nin ruhu onun olacaktır.Mephisto Johnny nin babasını kanserden kurtarır.ama onun lanetler ve bir sirkte motoru ile gösteri yapan babası kaza sonucu ölür.Bunun üzerine Mephisto ruhuna sahip olduğu Johnnye intikam ruhu gücünü verir ve Johnny Ghost Ridera dönüşür.Ancak Ghost Rider Mephisto ya baş kaldırır.gücünü ona ve kötülüğe karşı kullanır. Ghost Rider ölümsüzdür müthiş derecede hızlı iyileşme gücü ve enerji seviyesi vardır.Gücünün sınırı bilinmemektedir.

    31-Doctor Strange
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Oldukça başarı ve zengin bir cerrah olan Stephen Strange geçirdiği bir kaza sonucunda ellerinden ciddi derecede yaralanır.Cerrahlık kariyeri bu sebeple biten Strange büyük bir öfke ile bütün servetini harcar ve hayattan tamamen kopar.O sıralarda ise Ancient One denen birinin varlığını öğrenir.Ellerini düzeltmesi umuduyla onu aramaya başlar ve sonunda da bulur.Ancak Ancient One onu tedavi etmek yerine Strange e mistisizm ve büyücülük öğretmeyi teklif eder.İlk başta bunu istemeyen Dr. Strange sonrasında ise ikna olur ve yıllarca eğitim görür.Sonunda da dünya üzerinde yaşayan en güçlü büyücü haline gelir. Bütün büyücülük özelliklerinin dışında Dr. Strange uçma ışınlanma zamanda ve boyutlar arasında yolculuk yapabilme gibi eşsiz güçlere de sahiptir.

    30-Hercules
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Tanrıların tanrısı Zeusun oğlu olan Hercules bir yarı tanrıdır ve insanüstü güçlere sahiptir.O kadar güçlüdür ki zaman zaman Thora ve Hulka kafa tutmuşluğu olmuştur.Herkül pek çok kez Avengersa yardım etmiş kısa sürede olsa Avengers üyesi olmuştur.

    29-Hulk
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Gama ışınları üzerine çalışmalar yapan Dr. Bruce Banner bir kaza sonucu bu ışınlara maruz kalır.Gama ışınları onu öldürmesi gerekirken Banner kurtulmayı başarır.ancak artık yalnız değildir. Banner öfkesine her hakim olamayışında yeşil bir deve dönüşür.gücünün sınırı yoktur.Öfkelendikçe gücü artar.Limitsizdir.Belli bir öfkeye geldiğinde etrafına gama ışınları yaymaya başlar ve boyut olarak biraz daha büyür.Uzun süre Avengers üyesi olmuştur.

    28-Sentry
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Captain America yı süper askere dönüştüren serum programını tekrardan yürürlüğe sokan gizli bir departman bu serumdan daha güçlü yüz adet serum üretir.ancak bu program iptal edilir.Bunun üzerine bütün serumları tek bir serum şişesinde toplayan profesör bu şişeyi laboratuarına saklar ve evine gider.Uyuşturucu bağımlısı olan Robert Reynold uyuşturucu ihtiyacını karşılayacak bir şeyler bulmak için girdiği laboratuarda bu serum şişesini bulur ve içer.patlama enerjisi milyonlarca güneşe bedel olan bir güce kavuşan Robert Sentry olarak insanlara yardım etmeye başlar.Ancak içinde bastırılmış kişiliği Voidi de barındırmaktadır.zamanla Sentry nin hafızasını silen Void ona binlerce insanı öldürtür.Sonunda Voidin kontrolünü tamamen kaybeden Sentry Asgardı yerle bir etme girişimi sırasında Thor tarafından öldürülür.Sentry o kadar güçlüdür ki savaş tanrısı Aresi bir kağıt parçası gibi ortadan ikiye ayırarak öldürmüşlüğü vardır.

    27-Apolacypse
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Apocalyspe bundan 5000 yıl önce doğmuş ilk mutanttır ve mutant seviyesi omega olan sayılı mutanttan biridir.Ölümsüz olan Apocalyspe şekil ve boyut değiştirme kozmik ve atomik enerji barındırma süper hız sınırsız güç ışınlanma telepati vb. bir çok güce sahiptir.

    26-Silver Surfer
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Gezegenlerin enerjileri ile beslenen bir nevi gezegen yiyen Galactus Zenn-La gezegenini yok etmeye geldiğinde Norrin Radd ona hizmetkarı olmayı karşılığında da gezegenini bağışlamasını teklif eder.Teklifi kabul eden Galactus onu gümüş ve kozmik enerjiden oluşan silver surfera dönüştürür.Galactusun habercisi olan Silver Surfer maksimum düzeyde kozmik enerji barındırır maddeyi manipüle edebilir tanrısal derecede kuvveti ve dayanaklılığı vardır.

    25-Thor
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Yüce Odinin oğlu yıldırım tanrısı asgardın varisidir.Kutsal Mjöllniri ile Asgardın ve dünyanın koruyucusu olan Thor uzun süre Avengersda yer almış onlara yardım etmiştir.Odinden sonra tahtın varisi olan Thor uzun bir süre tahta geçmeyi reddeder.Kardeşi Loki ve dünyadaki insanların işleriyle uğraşmaktan sıkılan Thor sırası geldiğinde yerini kardeşi Baldere bırakır.Ancak sonradan Asgardın gerçek kralı olan Thor başa geçer ve Ultimate Thor halini alır.Artık daha bilge ve güçlüdür.

    24-Gladiator
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    kallark olarak da bilinen gladiatorün shiar imparatorluğunun koruyucularına katılmadan önceki hayatı bilinmiyor.hulk ve thordan çok çok daha güçlü olan gladiatorün sınırsıza yakın gücü vardır.tek yumruğu ile juggernautu yıldızlararası seyahate çıkarmıştır.

    23-Tyrant
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Tyrant galactus tarafından yaratılmış ve silver surferın yerini almış galactusun habercisidir.galactus onu o kadar güçlü yapmıştır ki kendisine meydan bile okumuştur.her ne kadar galactusun gücüne erişemez olsa da silver surfer beta ray bill gladiator gibi karakterleri yenmiştir.

    22-The Watcher
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Milyarlarca yıldır yaşayan bu karakter galaksiyi dolaşarak olayları izler.kendisine nazaran az gelişmiş ırklara yardım eder.watcher evrenin kaderine müdahale etmez.yine de güçleri galactusa eş değerdir.

    21-Dormammu
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Marvel evreninin en güçlü mistik varlıklarından biridir.yaşadığı karanlık boyuttan kovulur.bulunduğu boyutu terk eden dormammu galaksinin diğer yerlerini keşfeder.döndüğünde bir şekilde karanlık boyuta hükmeden dormammu diğer galaksileri de buraya dahil etmek ister.mistik bir varlık olduğu için karşısında sadece dr. strange durabilir.ancak tek başına dormammuyu yenemez.pek çok kahramanın dr. strange e yardımı ile ancak yenilir.

    20-Stranger
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Bir zamanlar yaşadığı gezegen olan gigantus daki bütün canlıların güçlerini ve zekalarını toplamış sonrasında gezegen yok olduğunda evrende tek başına kalan antik bir varlık olmuştur. barındırdığı kozmik güç ve zekanın neredeyse galactus ile eşit olduğu düşünülür.

    19-Mephisto
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    En üst seviye bir iblistir.aynı zamanda cehennemin yöneticisidir.geçmişi bilinmemektedir.johnny blaze i ghost ridera çeviren iblistir.güçlerinin sınırı yoktur.

    18-Zeus
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Tüm yunan tanrılarının tanrısıdır.müthiş kuvvetli yıldırımlar yaratır ve bunları kontrol eder.sky-father olarak bilinen zeus odinle birlikte gökyüzünün en güçlü varlığıdır.

    17-Surtur
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Surtur muspelheimın efendisi ve ateş devlerinin kralıdır.surtur asgarda karşı var olmuş en büyük tehdittir.iskandinav mitolojisi onunla başlamış ve onunla son bulacaktır.bir evreni yok edebilecek kapasiteye sahip alacakaranlık kılıcının taşıyıcısı ve sahibidir.efsaneye göre bu kılıçla asgardı yok edecektir.kozmik mistik enerji moleküler manipülasyon ve ölümsüzlük gibi yeteneklere sahiptir.aynı zamanda ateşi manipüle edebilir ve ateşle yapamayacağı şey yoktur.

    16-Adam Warlock
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Enclave adlı bilimadamı grubunun ölümsüz askerlerden oluşan bir ordu kurma planının ilk prototipi olan Adam Warlock bilim adamlarına direnmiş ve üslerini yerle bir ederek kaçmıştır.Daha sonradan High Evolutionary ile tanışan ve kendisine verilen Soul Gem ile kötülükle savaşan Adam Warlocka bir ara evrenin en üst mertebelerinden biri olan Living Tribunal tarafından Infinity Gauntlet de verilmiştir.Adam Warlock Marvelın en güçlü karakterlerinden biri olmasına rağmen çok kısa süre yaşamıştır.

    15-Galactus
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Sınırsız kozmik güce ve bilgiye sahiptir.güçlerinin hiçbir sınırı yoktur.sonsuz bir gücü bulunan galactus gezegenlerin enerjileri ile beslenir.bir nevi gezegenleri yer.hemde saniyeler içinde. Kendisinin habercisi olacak varlıklar yaratacak gücüde vardır.

    14-Thanos
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Thanos mutant bir titandır.normal haliyle bile müthiş derecede güçlü olan thanos infinity gauntleti ele geçirdiğinde öyle muazzam bir güce ulaşır ki the avengersı tek başına yenebilir.ayrıca hotu ya ulaşabilen ve kullanan tek karakterdir.

    13-Odin
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    İskandinav mitolojisinde tanrıların tanrısı olan odin zeus ile birlikte 2 sky-father dan biridir.oğlu thor dan çok daha güçlüdür.ölümsüz olan odin gerektiğinde tüm asgardlıların gücünü emebilir. sonsuz bir enerji gücü olan odin kozmik enerji olarak güneş enerjisini kullanır.asgardın kralı ve tarihteki en güçlü asgardiandır.odin sihiri güç boyut artışı türlü büyüler ve ateş enerjili patlamalar manipüle edebilir.kardeşleri vili ile veyle surturun elinden kaçmaya çalışan odin kardeşlerinin onu kurtarmak için kendilerini feda etmeleri üzerine onların gücünü alıp büyük bir güce sahip olmuştur.galactusu bile tek bir kafa darbesiyle yenmişliği vardır.

    12-Mikaboshi
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Mikaboshi gök tanrıları Zeus ve odinden fersah fersah daha güçlüdür.iki birbirinden farklı olayda zeusu yenmişliği vardır.sahip olduğu güçler arasında ölümsüzlük şekil değiştirme süper güç türlü enerji yansıtma kabiliyetleri bulunmaktadır.void tanrılarının gücünü kullanarak bütün evreni karanlığa gömmeye çalışmıştır.tüm evrenlerin %98.76'sını kendi bünyesine ekleyen karakter son anda yenilmiş ve mühürlenmiş bir evrene yollanmıştır.

    11-Onslaught
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Magneto nun kötülüklerine daha fazla dayanamayan profesör x bütün gücünü toplayarak magneto nun zihnini kontrol altına almaya karar verir.ancak magneto nun zihnindeki saf kötülük ve hırs profesör x in bilinç altını etkiler ve profesör x yıllarca içinde bastırdığı kötü tarafı daha fazla kontrol edemez.bunun sonucu onslaught aynı jean greyin kötü tarafı olan phoenix gibi proseför x i ele geçirir.ve profesör x le magnetonun aynı bedende birleşmesiyle ortaya çıkar.

    10-Infinity
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Infinity uzayın ve evrensel boşluğun şekil bulmuş halidir.kozmik bir varlık olan infinity evrenin her yerinde var olabilen thanosun bile korktuğu karakterdir.güç sınırı bilinmemektedir.

    9-Kronos
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Titanos isimli gezegende laboratuvarında yaptığı deney sonucunda tüm gezegeni yok eden kronos fiziksel formunu kaybedip evrenle bir araya gelmiştir.zamanı kontrol edebilir.ve canlıların ruhlarını manipüle edebilir.

    8-Cyttorak
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Cyttorak marvel evreninde sihir ve büyü bakımından en güçlü karakterdir.o kadar güçlüdür ki galactus bile kendisini tutsak eden cyttorakın elinden kurtulamaz.juggernautun ve dünyadaki elit büyücülerden dr. strange dormammu ve zomun da güçlerinin kaynağı cyttoraktan gelmektedir.crimson cosmos adındaki boyutta yaşar.ve bu boyutta gücü sınırsızdır.

    7-Phoenix Force
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Evrenleri galaksileri tek seferde yok edebilen yaşamın olmadığı zamanlarda bile evrende barınan yok edici kozmik bir enerjidir.marvel evreninde en çok korkulan varlıktır.evrenin yaşayabilmesi için varolan kozmik bir enerji olduğundan yok edilemez.evrendeki yaşamın ve yaşayacakların beden bulmuş halidir.bilinen en eski kozmik varlıklardan olan phoenix force yaşam verme ve ırkların neslini tüketme gücüne sahiptir.

    6-Franklin Richards
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    fantastik dörtlü üyelerinden bay fantastik ve görünmez kadının oğludur.omega seviyesine ulaşmış sayılı mutantlardan biridir.ayrıca gelmiş geçmiş en güçlü mutanttır.kendi elleriyle cebe sığacak evrenler yapabilecek gerçeği ve zamanı manipüle edebilecek güce sahiptir.galactusu bile kendisine hizmet ettirmiştir.ancak hiçbir zaman güçlerine %100 şekilde hakim olamamaktadır.ama büyüdükçe dahada güçlenir.

    5-Eternity
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    infinitynin ikiz kardeşidir.evrendeki zamanı ve gerçekliği temsil eder.zamanı uzayı maddeyi enerjiyi büyüyü ve gerçekliği manipüle edebilir.

    4-Molecule Man
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Acme Atomics adında bir şirkette çalışan Owen Reece atomik enerji ile çalışan bir şeyi tamir etmek isterken yoğun derecede radyasyona maruz kalır.Bütün boyutlar arasında portallar açabilme ve bütün madde formlarını manipüle edebilme yeteneği kazanan Owen şirketten kovulunca bu gücünü önce şirketi yok etmek ardından dünyayı ele geçirmek için kullanır.

    3-Living Tribunal
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Marvel evreninde beyonder la birlikte 2 kutsal varlıktan biridir.o kadar güçlüdür ki beyonder ve one above all hariç bütün marvel karakterleri karşısına gelse bile onu yenemezler.infinity gaunletin ve infinity gemsin asıl sahibidir.evrende dengeyi ve düzeni sağlaması için yaratılmıştır.

    2-Beyonder
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Marvel evreninin en güçlü 2. karakteridir.beyonders adlı ırkın genç bir üyesidir.marvel multiverse den milyonlarca kat daha güçlüdür.secret warsta marvel evrenini yok etmeye karar vermiş ve one above all hariç tüm karakterler onu durdurmaya çalışsada beyonder hepsini yenmiştir.bir keresinde deathi öldürerek ölüm kavramını yok etmiş ama molecule manin tavsiyeleri üzerine deathi geri getirmiştir.kendi evrenini yaratabilecek gücü vardır.hemen hemen herşeye kadirdir.hatta gücüyle evrensel yıkımlara yol açabilir dünyadaki tüm zihinleri aynı anda kontrol edebilecek güce sahiptir.limitsiz gücü ve psişik güçleri ile tüm süper insan ve kozmik varlıkların toplam gücünden bile daha güçlüdür.

    1-One Above All
    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri

    Marvel evreninin en güçlü varlığıdır.stan lee yi temsil etmek üzere yaratılmıştır.bütün Marvel evreninin, tüm kozmik güçlerin ve tüm varlıkların yaratıcısıdır.genelde olaylara müdahale etmez.ilk kez peter parkerın halası ölüme yakınken peterı cesaretlendirmek için ortaya çıkmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılıç Ustası -- 22 Nisan 2019; 2:48:8 >







  • Bayılıyorum şu en güçlü süper kahraman listelerine. Daha listenin başlarında gücünün sınırı yoktur ifadesi kullanılmaya başlıyor. Haliyle sınırsız ifadesi süper kahraman güçlerini ifade ederken bir anlam taşımaz hale geliyor. Sonsuz sınırsız, daha sınırsız, en sınırsız, sıpsınırsız vs artık sınırsızı da pekiştirerek kullanmak gerekiyor. Hepsinin gücü aynı ama her biri bir diğerinden daha güçlü. Baksan hepsinde süper dayanıklılık süper güç atomik güç kozmik güç telepati vs var bütün özellikler aynı ama biri daha güçlü oluyor. Vay arkadaş bak sen şu işe
  • 1. sırada iron man olması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

    1. sırada iron man olması lazım
    hocam dalga geçiyorsun herhalde
  • Spider-man ve captain america nerde lan kardeş?
  • hulku gelen dövdü giden dövdü listeye koymussun iron man en güçlüsü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayılıyorum şu en güçlü süper kahraman listelerine. Daha listenin başlarında gücünün sınırı yoktur ifadesi kullanılmaya başlıyor. Haliyle sınırsız ifadesi süper kahraman güçlerini ifade ederken bir anlam taşımaz hale geliyor. Sonsuz sınırsız, daha sınırsız, en sınırsız, sıpsınırsız vs artık sınırsızı da pekiştirerek kullanmak gerekiyor. Hepsinin gücü aynı ama her biri bir diğerinden daha güçlü. Baksan hepsinde süper dayanıklılık süper güç atomik güç kozmik güç telepati vs var bütün özellikler aynı ama biri daha güçlü oluyor. Vay arkadaş bak sen şu işe
  • Dr strange ve Hulk neden bu kadar sonlarda anlamadım . Bence çok daha güçlüler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    Harbiden he herkes maddeleri büküp,istediği gibi oynayabiliyor ama beyonder hepsini alt ediyor mesela?
    Garip :D
  • Dr.Doom , beyonder teknolojisini alıp butun beyonder ırkını yok edip God Emperor Doom olmamısmıydı?
  • Batman nasıl olmaz ya!
    Batman herkesi yener; çünkü o Batman'dir!

    Süper gücü olan herkes kahraman olabilir, asıl mesele olmayıp da kahraman olabilmekte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    ben bu listeyi hazırlarken film dünyasına göre değil çizgi roman evrenine göre hazırladım.hulk film evreninde herkesten dayak yedi evet doğru.ama World war hulk çizgi romanındada thor ve sentry hariç bütün süper kahramanları yendi.bilmiyorsan Google da arama yapabilirsin.bu listedeki karakterlerin en az ilk 20 si gerçekliği boyutu zamanı maddeyi bükebilen istediği gibi kullanabilen karakterler.böyle adamların yanında iron manin işi ne acep?
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam listenin en başındaki 6 7 karakter evreni yok edebiliyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kılıç Ustası

    ben bu listeyi hazırlarken film dünyasına göre değil çizgi roman evrenine göre hazırladım.hulk film evreninde herkesten dayak yedi evet doğru.ama World war hulk çizgi romanındada thor ve sentry hariç bütün süper kahramanları yendi.bilmiyorsan Google da arama yapabilirsin.bu listedeki karakterlerin en az ilk 20 si gerçekliği boyutu zamanı maddeyi bükebilen istediği gibi kullanabilen karakterler.böyle adamların yanında iron manin işi ne acep?
    iron manın son kostümünü görsen böyle demezdin hepsini yener adam dünyaya ulaştı son filmde içecek suyu bile yok iken adam zeki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Batman nasıl olmaz ya!
    Batman herkesi yener; çünkü o Batman'dir!

    Süper gücü olan herkes kahraman olabilir, asıl mesele olmayıp da kahraman olabilmekte.
    Madem asıl mesele bu, o halde gerçek süper kahraman iron man dir, batman değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Galactus: Sınırsız gücü vardır ama sıralama 14, sınırsız kavramına tekrar bakmanı öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi Angemon değiller.

    Marvel evreninin en güçlü 32 karakteri
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    iron man belkide marvel evreninin one above all dan sonra en zeki karakteri.bu tartışılmaz bir gerçek.ama zekada kozmik varlıklara karşı bir yere kadar işe yarıyor.iron manin son kostümü neymiş nasılmış merak ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kılıç Ustası -- 20 Nisan 2019; 20:38:57 >
  • İyiymiş, DC hakkında da açsana 32 karakterli bi konu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korsan

    İyiymiş, DC hakkında da açsana 32 karakterli bi konu
    1 tartısmasız batman olur adam supermanı dövdü
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    hocam dc evreninde zaten toplasan 32 karakter ya vardır ya yoktur.marvel evreni çok daha geniş ve fazla karaktere sahip.dc hakkında pek bir bilgim yok çünkü sadece marvelı takip edip okuyorum.dc yide bilen bir arkadaş açar artık.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.