Şimdi Ara

Evde oturarak değişim beklemek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
14
Favori
37.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığında yazdığım gibi. Okul okumadım zamanında, şimdi pişmanım. Hoş okuyan da iş bulamıyor ya neyse. 24 yaşıma geldim, mesleğim ve işim yok. İntihar derecesine geldim. Evde oturmakla değişim olmayacağının farkındayım. Ama bu döngüden nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Eminim benim durumumda olanlar vardır. Acaba iş aramayı mı bilmiyorum? Nasıl ve nereden başlayacağım? Daha önce yaşayıp kurtulmuş olan siz değerli forum üyelerinden yol göstermesini diliyorum. Benim durumumda olan arkadaşlarıma da yol gösterici olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim herkese.
    Saygılar.

    Bir fikri olmayan kardeşlerim, ağabeylerim konuyu öne çıkarmak için oy verirse sevinirim. Daha çok kişiye ulaşmak için bir iyilik yapabilirsiniz. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa, o kadar fikir demek benim için.

    Not: Oturduğu yerden boş boş muhabbet yapacak şahıslara cevap vermeyeceğim.

    Düzenleme: Bugün itibari ile geçici de olsa dolaşarak iş aramaya koyuldum. Alış-veriş merkezinde oyuncakçıya başvuru yaptım. Gelişmeleri buradan yazmaya devam edeceğim. Bu arada, uzun uzun yazan üyelere emeklerine saygıdan dolayı cevap verdim. Lakin hiç beklemediğim kadar mesaj geldiği için bazılarını sadece beğendim. Çünkü çok fazla zaman harcamam gerek tüm mesajlara cevap vermek için. İlgi gösteren, olumlu ve ya olumsuz tek harfe basanlar dahil herkese şükranlarımı sunuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pejuhide -- 23 Ocak 2019; 0:49:2 >







  • meslek öğren, fayansçılar,boyacılar,tesisatçılar,elektrikçiler,pimapenciler her zaman ekmeğini bulur,,, oto sanayi için yaşın biraz geçmiş ama boya-kaporta, oto yıkama , oto lastik işleri sana uyar ,, mobilya işi de düşünülebilir ,,, bu işler usta çırak ilişkileriyle öğrenilebilir illa okul istemez,, mesleği öğrenir kendi işini kurarsın
    Üzülme, 27.5 yaşımdayım, halen üni okuyorum. 28 olduğumda bitecek ama yine de işim olmayacak. Ailem sağ olsun prim günlerimi saydırıyor be dostum. Biraz da zenginiz, geçinip gidiyorum öylece. Ha mesela evlenebilir miyim? Asla. O biraz üzüyor ama onun dışında monoton bir hayat yaşamaya devam edeceğim maalesef. Gidişat bu.
    Lan ne kolay sazan avlıyorlar millet de o kadar saf ki bu troll başlığa hemen atlıyor. Bu adam mı işsiz, bu var ya trollün mesleğe çeviriyor ise bayağı maaş alır.

    Önce şu profili bir analiz edelim. Yeni bir üye sırf bu boş beleş muhabbet için üyelik alıp off topic bölümüne girmesi ne acayip. Bura ile uğraşana kadar bu boş muhabbetini chat ortamında zaten yaparsın eşin dostun mu yok senin.

    İkincisi şu imlaya cümle kuruluşuna yazım hatasızlığına ve hızına bakar mısınız. Ama sorsan ben okumadım okuyamadım okul okumadım yalanı. Len böyle bir imla sağlam bir okul ve Türkçe eğitiminden geçer ki DH de bunun sayısı yüzde 15 civarıdır. Yani sen gibi bir üyenin şu yaşa kadar DH de üye olmayıp bu boş beleş muhabbet için üyelik aldığına zerre inanmam.

    Ha bir de üye ismine bakalım: Osmanlıca "pejuhide" kelimesinin Türkçe karşılığı. f. Çok akıllı, olgun, bilgili.

    Hadi babacığım hayırlı işler iyi troller, yiyen yesin afiyet olsun sizlere.
    Bence üniversiteye vs girme bu yaştan sonra. Onun yerine önüne ne iş gelirse yapmaya bak. Bu saatten sonra senin durumundaki biri için en mantıklı iş ufak ufak sermaye biriktirip ticaret vs gibi işler yapmak olur. Fakat bunun için iş beğenmemezlik yapmaman lazım. Çünkü ne iş olursa olsun evde oturmandan daha iyidir.
    Selam .

    Hikayemin seni ilgilendiren kısmını yazayım .



    13 yaşında annemi 21 yaşında babamı kaybettim .

    Aradaki 8 yıl boş boş inanılmaz gereksiz takıldım 20 yaşındayken gazetede bilgisayar bilen eleman diye bir ilana başvurdum . Tekstil alanında dijital baskı yapan bir firmada o zaman 1300 TL’ ile başladım . O dönem liseyi dışardan bitirdim örgün okumanın anlamsız ve geç olduğunun bilincindeyim

    Makina operatörlüğü yapıyordum .

    23 yaşında cezaevine girdim 4 sene yatmam ( yaralama suçundan )gerekirken darbeden dolayı ceza indirimi alıp çıktım cezaevine girmeden üniversiteye kaydolmuştum İstanbul üniversitesi uzaktan öğretim kamu yönetimi .

    Sonra çıkınca aynı işi yaptım bir süre

    Daha sonra aynı işi yapan bir yere şoför ve tahsilatçı olarak girdim .

    Tahsilatıçılık yaparken grafik tasarımcıların yanında takıldım boş zamanlarda

    Onu nasıl bunu nasıl yaptın derken

    Bir tane yardımcı grafiker çıktı.

    Patronda Beni ve mücadelemi sever

    Onun yerine ben geçtim bir şoför arkadaş aldık yeirme

    1.5 senede grafiker oldum. Şuan yardımcı grafiker arıyorlar maaşım 2500 idi şu ay 3000 olacak inş .

    Bu arada İstanbul üniversitesini bitirdim

    Tekrar yazıldım şuan yine İstanbul üniversitesi açıktan öğretim insan kaynakları yönetimi okuyorum .

    Kimsem yok . Savaşıyorum
  • Güncel.
  • tip yoksa olmuyor reis istediğin kadar zorla ama olmuyor
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Bir işte çalışmak için tipe ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
  • Hocam yaşam silinize uygun mu biliyorum ama free takılma imkanınız varsa muavinlik deneyebilirsiniz.



    Evet yollarda karda kışta riskli iş ama bi deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • durma, haydı ac bır youtube kanalı yutuber ol
  • meslek öğren, fayansçılar,boyacılar,tesisatçılar,elektrikçiler,pimapenciler her zaman ekmeğini bulur,,, oto sanayi için yaşın biraz geçmiş ama boya-kaporta, oto yıkama , oto lastik işleri sana uyar ,, mobilya işi de düşünülebilir ,,, bu işler usta çırak ilişkileriyle öğrenilebilir illa okul istemez,, mesleği öğrenir kendi işini kurarsın
  • chesmee kullanıcısına yanıt
    Yaşam stili umrumda değil açıkçası. Lakin, muavinlik yaptığım zaman ömrümün sonuna kadar muavin olacağım demek. Şöyle izah edeyim, belli bir yaşa kadar muavinlik mesleği icra ediliyor. Doğru mu biliyorum? Çünkü hiç yaşlı muavine rastgelmedim. Eğer öyle ise, ilerleyebileceğim farklı işler bulmam gerekir.
  • dionysos_07 kullanıcısına yanıt
    Süt annemin eşi, yıllarca fayans işleri ile uğraştı. Hiç bir zaman memnun değildi. Oto tamir işi bence gittikçe ölüyor. Üretici firma servisleri daha uzun ve kaliteli hizmet vermeye başladılar eskiye nazaran. Oto yıkama mevsimlik, ama kuaför cinsinde elit bir kesime hitap edecek şekilde açılabilir, bunu beğendim. Mobilya işinde ise hiç fikrim yok, lakin eski bir esnaf komşumun üç katlı mobilya mağazası varken çocuğuna kırtasiye açmıştı. Kendisi ile müsait zamanda iletişime geçeceğim.
  • Evet hocam en sağlam fikir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılım ve İngilizce öğren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle sıradan bir hayat yaşamak istemiyorsan okuyabiliyorsan oku, 24 yaş için hala geç değil ve kesinlikle yabancı dil öğren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizm bölgesindeysen turizm sektörüne atıl.Çevre edinirsen iyi para var.Euro veya dolar üzerinden bahşişte alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 19'um gün boyu evdeyim. Üniye girmeye çalışacağım artık. Bence siz de öyle yapın.
  • İşe girmem gerek önce ekipman alabilmek için. Böyle bir düşüncem var ek gelir olarak. Hatta birkaç proje fikrim var.
  • Bu konuyu bayağı araştırdım açıkçası. Bir yerlere gelmiş insanların tümü en iyi okullardan mezunlar. (bkz: ODTÜ) Çocukluğumdan beri bilgisayara yatkınlığım var aslında. Ama Türkiye'de yazılımcılara iş vermeleri için uzmanlıkları dışında başka vasıflar da bekleniyor. Birkaç forumda okumuştum. Mesela grafik gibi. İş ilanlarına baktım, sahiden de öyle. Yurt dışına çıkma şansım yok, çünkü ailemde sağlık sorunları var maalesef. Doğru mu araştırmışım? Eğer içinde iseniz, yanlış olduğum yerleri veya önerilerinizi alabilirim.
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Şu an ailemin sağlık problemleri var. Şöyle izah etmeye çalışayım. Babama bir şey olduğunda okulun son haftası bile olsa bırakmam gerekecek. Çünkü ailemin tüm sorumluluğu üstüme binecek maddi açıdan. Kafamı karıştırıyor açıkçası. Çok kararsız kaldım bu konuda.
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Maalesef büyük şehirde ikamet etmekteyim.
  • Mal İnsan kullanıcısına yanıt
    Sana bir arkadaş önerisi, oku dostum. Ciddi anlamda hayat çok zor. Tam zamanındasın, sıkıca çalış düzgün bir üniversite oku. Gidip işletme, iktisat okuyup kendini heba etme. Sözüm yanlış anlaşılmasın, elbette bu bölümleri okuyup başarılı olanlar vardır. Ama çevremden gözlemlediğim kadarı ile, mezun olup en çok iş bulamayan bölümlerden bazıları bunlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Sana bir arkadaş önerisi, oku dostum. Ciddi anlamda hayat çok zor. Tam zamanındasın, sıkıca çalış düzgün bir üniversite oku. Gidip işletme, iktisat okuyup kendini heba etme. Sözüm yanlış anlaşılmasın, elbette bu bölümleri okuyup başarılı olanlar vardır. Ama çevremden gözlemlediğim kadarı ile, mezun olup en çok iş bulamayan bölümlerden bazıları bunlar.
    Okuyacağım ama yalnızlığımın geçeceğini sanmıyorum. Lisedeki gibi olacak. En azından meşgul olurum ama.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.