Şimdi Ara

>>> TRAFİK KAZALARI...(GÜNCEL) <<< (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
0
Favori
62.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende kafama takıldı yazıkyaaaa


    Allah rahmet eylesin......



    onlar için dua edelim...







    onun içinde bende olsaydım yaaaaa




  • şimdi haberlerde söyledi NTV de,

    Tüm kusur otobüsteymiş sanırım,

    1- GEreğinden fazla yolcu normal kapasitenin dışında 22 kişi daha almış bazı çocuklar falan ayakta gidiyormuş
    2- Aşırı hız
    3- Hatalı sollama

    Zaten başka kaza nedeni mi var. Alkollü olamıyacağına göre adam.

    İşte birtane aptal şoför yüzünden kaç kişi öldü yazık. Gerçi suçlu burda organizasyonu düzenleyen herkes, cahillik diz boyu eğitim yok eğer biraz trafik kurallarından anlasalar eğtimli olsalar bir otobüse 60 kişi binmezler

    Şoför de az daha bilinçli olsa altındaki arabsına göre davransa da bu kaza olmaz Arabanda 60 kişi var otobüsün motoru 40 45 kişi yolcu + bagaj yüküne göre ayarlı bir taşıma sınırı var sen kapasiteni göz önünde bulundurmadan sollamaya kalkarsan hızlanamazsın sol şeritte fazla kalırsın ve kaza yaparsın.

    Araba sollama öyle kolay bir iş değil nasıl olsa geçerim demiyecen herşeyi düşünecen, zamanlama iyi olacak, olurya elin kayar vites atamazsın hızlanamazsın zaman daralır karşıdakia dam gelir vurur, aracın ağırlığına göre karşıdan gelen ile mesafeni iyi ayarlıyacan yok geçemem diyorsan geçmiyecen. Ticaret değil bu trafik risk kabul etmez




  • kaçımız otobüsle seyahat ederken KEMER TAKIYOR.
    kAÇIMIZ GÜVENİLİR MARKALARI TERCİH EDİYOR(VARAN ULUSOY).
    kaçımız otobüsle , gece yerine gündüz seyahat ediyor.
    Kaçımız biletinin koltuk sigortası olup olmadığına bakıyor.
    Canımız ve Çocuklarımız değerlidir ve bizim herşeyimizdir.


    LÜTFEN ÇOCUĞUNUZU TUR ŞÖFÖRLERİNE EMANET ETMEYİN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tissot1853

    kaçımız otobüsle seyahat ederken KEMER TAKIYOR.
    kAÇIMIZ GÜVENİLİR MARKALARI TERCİH EDİYOR(VARAN ULUSOY).
    kaçımız otobüsle , gece yerine gündüz seyahat ediyor.
    Kaçımız biletinin koltuk sigortası olup olmadığına bakıyor.
    Canımız ve Çocuklarımız değerlidir ve bizim herşeyimizdir.


    LÜTFEN ÇOCUĞUNUZU TUR ŞÖFÖRLERİNE EMANET ETMEYİN



    Varan ı Ulusoy u tercih etsen ne olacak Ulusoy hiç mi kaza yapmıyor. Ulusoy un attığı bir takla vardı hiç unutmam otobüs tanınmaz haldeydi anlaşılmasın diye gaztelerle kapatmışlardı isimleri ama ne ala. Kader kısmet ve biraz da dikkat önemli... Kaderde varsa önüne geçilemiyor kardeşim bu kadar basit işte. Ama bile bile ölüme gidenlere de koskocaman bir

    Zaten artık bildiğim kadarıyla tüm otobüs firmaları koltuk sigortası yapıyor ki yapsa ne olacak giden gittikten sonra. Birde arka koltuk boş geçivereyim dedin mi yandın. Demem deme hemen herkes talepte bulunmuştur...

    Otobüste kemer taksan ne olacak takla atarak sürklenen otobüsten kemer mi kurtaracak seni???

    Dedim ya kaderde varsa çekilir...




  • O haberi izlerken gözyaşlarımı tutamadım, akşam yemeğindeydim, yemek falan yiyemeden öylece kalktım sofradan.

    Allahım, ne büyük bir acıdır bu, şu an elim titriyor bu satırları yazarken, hatırladıkca içim parçalanıyor...
  • gözden kaçmış olabileceğini düşündüğüm için bir önceki mesajımı bu sayfaya da ekleyeyim. hatalar en baştan başlıyor, daha organizasyon
    yapılırken bir de hatalar zincirinde unuttuğum son bir halka var....yüzlerce km boyunca denetim yapmayan trafik ekipleri .
    tek yaptıkları radarla pusuya yatıp ceza kesmek...

    dünkü mesajım....




    Arkadaşlar bu tür gezilerin nasıl düzenlendiğini bilen biri olarak olayda hatanın sadece şoförde olmadığını hatırlatmak istedim.
    Geziyi düzenleyen öğretmen katılanların sayısını ve isimlerini müdüre verir , müdür il.mil.eği. müd.den onay alır.
    otobüsü ayarlayan okul idaresi ve okul aile birliğidir.otobüsün yaşına sürücünün geçmişine bakılmaz, ne kadar ucuza taşıdığı önemlidir.
    çünkü toplanan paradan okulun masrafları için mutlaka geriye para kalmalıdır. bu yüzden ( bu işi olması gerektiği yapanları tenzih ederim ama)
    genelde katılmak isteyen diğer öğrenci ve velilerde geri çevrilmez ve onay alınan listenin dışına çıkılır ve bu kazada olduğu gibi ulaşımı sağlayan aracın koltuk kapasitesinin üzerinde insan sıkış- tepiş araca biner. tarih daha önceden belirlendiği için şoför insan sayısının fazla olduğunu görse bile itiraz edemez. yoksa bir iki gün işsiz kalacaktır .öğretmen ve velilerinde sesi çıkmaz çünkü --nolucak çocuklar küçük kucağa oturur. ya da sıkışırız canım
    bi şey olmaz-- bahaneleriyle yola çıkılır..tahminim bu kaza önceside bunlar olmuştur.

    Tüm bunları nereden biliyorsun derseniz, eşimde öğretmen ve asla bu tür organizasyonlar içinde yer almaz..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 16 Nisan 2007; 14:14:53 >




  • 33 İNSANIN CAN VERMESİ Mİ GEREKLİYDİ BU KARAR İÇİN ?

     >>> TRAFİK KAZALARI...(GÜNCEL) <<<


    İzmirli ilkokul öğrencilerinin bulunduğu otobüsün kaza yaptığı ve 33 kişinin öldüğü Aksaray-Konya kara yolunun toplam 10 kilometrelik bölümünün, duble yol haline getirilmesi için bugün ihale edileceği bildirildi.

    Aksaray İl Özel İdaresi ve Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yolun Konya-Aksaray ve Aksaray-Konya bölümlerinde toplam 10 kilometrelik kısmın duble yol haline getirilmesi için 2007 yılında 200 bin YTL ödenek ayrıldı.

    Ayrılan 200 bin YTL ödenekle birlikte bugün Konya'daki Karayolları 3. Bölge Müdürlüğünde, Aksaray-Konya sınırına kadar 6, Konya-Aksaray sınırına kadar ise 4 kilometrelik bölüm ihaleye açıldı.

    Sabah saatlerinde başlayan ihalenin ilk bölümünde yolun 4 kilometrelik kısmının, öğleden sonra ise 6 kilometrelik kısmının ihale edileceği kaydedildi.

    AKSARAY-KONYA KARA YOLU GEÇEN YIL DA CAN ALDI

    Aksaray-Konya kara yolunda geçen yıl meydana gelen trafik kazalarında 30, bu yıl ise sadece bir günde 33 kişi yaşamını yitirdi.

    Bugün yapılan ihale ise aslında komedi gibi... Çünkü ayrılan ödenek burayı bölünmüş yol yapmaya yetmiyor. Paranın sadece ihale işlem masraflarına gideceği tahmin ediliyor.

    Halen 148 kilometrelik Konya-Aksaray kara yolunun Aksaray çıkışında 13, Konya ile çıkışında ise yaklaşık 10 kilometrelik bölüm duble yol özelliği taşıyor, geri kalan 125 kilometrelik bölüm ise bölünmemiş çift şeritli geliş-gidişli olarak kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 16 Nisan 2007; 14:20:16 >




  • çok yazık yaa allah rağmet eylesin
  • OKULDA YAS VAR

     >>> TRAFİK KAZALARI...(GÜNCEL) <<<



    Eşrefpaşa semtindeki Zafer İlköğretim Okuluna gelen öğrencilerin ve velilerin oldukça üzgün oldukları görüldü.
    Öğrencilerin bahçede toplanmalarının ardından, kazada ölenler için saygı duruşunda bulunuldu,konuşma yapıldı.


    Konuşmanın ardından öğrenciler sınıflarına girdiler. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünde görevli psikologlar, öğrencilere psikolojik destek vermeye başladı. Okuldaki her sınıfta 2 psikoloğun öğrencilerle konuştuğu bildirildi.

    Öğrencilerle ilgili herhangi bir sağlık sorunu yaşanması ihtimaline karşı 112 Hızır Acil Servis ekibi okulda hazır bulunduruldu.

    EŞİ İLE KIZINI KAYBETTİ
    Çocuklarını okula bıraktıktan sonra okul önünde bekleyen velilerin oldukça üzgün oldukları görüldü. Aksaray'daki kazada eşi Elif ve 2-A sınıfında okuyan kızı Fatma'yı kaybeden Hali İbrahim Çalmanda, aynı okulun 7-A sınıfında okuyan diğer kızı Başak'ı okula getirdi.

    Evde hala eşinin ve kızının eşyalarını kokladığını ifade eden Çalman, ''Bu acıyı kaldırmak çok zor'' dedi.

    Hayatta kalan tek varlığının okula bıraktığı kızı Başak olduğunu belirten Çalman, onunla hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.




  • BU ACIYA YÜREKMİ DAYANIR

    ONLAR ŞİMDİ BİRER MELEK OLDULAR,ALLAH AİLELERİNE SABIRLAR VERSİN, ÇOK ZOR ÇOK,ÇOK
  • daha hayatın ne olduğunu anlayamadan yitip giden canlar gerçekten insan ne söyleyeceğini bilemiyor yazık ya gerçekten üzüntüden ne yapacağımı bilmiyorum Allah rahmet eylesin haytını kaybeden çocuklarımıza hep diyoruz ama nolur bunlardan ders alınız şoför arkadaşlar kendi canınız yanında yitirilen canlar var bu sormluluğu almak kolay değil bu tip organizasyonlara biraz daha dikkat lütfen herkesin başı sağolsun allah sabırlar versin
  • sakarya valiliği okul gezilerini yasakamış. sanırım genel olarak da bazı kurallar gelecek.

    okul gezilerinin max. 250-300 km uzaklığa kadar olması, geziye gidilecek aracın ve yolcuların sigortalı olması, aracın max. 3 yaşında, araç şoförünün ehliyetinin belli bir tecrübede olması vs.vs gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gendarme

    kazada eşi Elif ve 2-A sınıfında okuyan kızı Fatma'yı kaybeden Hali İbrahim Çalmanda, aynı okulun 7-A sınıfında okuyan diğer kızı Başak'ı okula getirdi.






    @Taner

    Olan olduktan sonra herkesin aklı başına geliyor... Şimdi alsın gezisini kına yaksın kimse gitmez zaten geziye bundan sonra yasaklasa ne olur... Böyle bir olayın üzerine kim gönderir çocuğunu zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 16 Nisan 2007; 14:44:40 >




  • Annem beni bakkala bile zor gönderiyor(espiri olsun die)
    Annem beni geziye göndermicek(doğru)
    Tekrar Tekrar Allah Rahmet Eğlesin
  • Allah Rahmet Eylesin

    Allah Düşmanımızın Başına Vermesin




    Acımız Büyük !
  • Hayatını kaybeden çocuklardan bir tanesinin Kadifekale de okul gezisinde arkadaşları ile birlikte yeniçeri kıyafetiyle çektirdiği fotoğrafı vardı. Ellerinde kılıçlarla temsili olarak kaleyi fethediyorlardı. Yüzlerindeki neşe görülmeye görülmeye değerdi. O muhitte uzun yıllar yaşamış birisi olarak kendi çocukluğum geldi aklıma, fotoğraftaki o yerlerde koştururduk okul çıkışlarında. bu kaza ile ilgili gördüğüm her resim duyduğum her haber beni çok üzüyor. Bir yakınımın karışmadığı bir kaza için bu derece üzüldüğümü hiç hatırlamıyorum.

    Allah rahmet eylesin. İnşallah bir daha böyle kazalar olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapseki -- 16 Nisan 2007; 19:08:28 >
  • KAZA HABERLERİ BİTMİYOR YA YETERRRRRRRRRRRRRR

    Hakkaride öğrenci servisi göle yuvarlanmış. Öğrenciler şans eseri camları kırarak çıkmışlar..

    NELER OLUYOR KARABULUTLAR NEDEN GİTMİYOR...

  • ALLAH HİÇ KİMSEYE EVLAT ACISI YAŞATMASIN...

     >>> TRAFİK KAZALARI...(GÜNCEL) <<<
  • ALLAH O ŞÖFÜRÜN BELASINI VERSİN
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yarbay




    Forumdan bir arkadaşımızın sınıf arkadaşı....




     >>> TRAFİK KAZALARI...(GÜNCEL) <<<




    benimde arkadaşımdı o
    sevmeyen yoktu kızı
    dün bütün okul ağlıyordu
    Allah rahmet eğlesin GULBİN.

    biz şimdi bu kaza hakkında konusuyoruz ama 1ay sonra herkes unutmuş olcak(bizler o kazada tanıdıklarını sevdiklerini kaybedenler hariç) ve aynı şeyler tekrar olacak




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.