Şimdi Ara

Vestel'den açıklama: Otomobil üretme planımız yok, VEO sadece konsept

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye'nin yerli otomobil projesindeki üreticilerden Vestel, bugün çıkan haberlere göre Türk Patent Kurumu’na tasarım başvurusunda bulundu. Vestel, başvuruyu doğruladı ancak üretim planı bulunmadığını açıkladı.
     

    Vestel, otomobil üretmeyi planlamıyor 

     
    Türk Patent Kurumu'na yapılan başvuruda Vestel VEO, isimli aracın tasarımını içeren 6 adet görsel bulunuyor. Vestel tarafından yapılan açıklamaya göre tasarım başvurusunun firma tarafından yapıldığı doğrulandı. Vestel, bu projenin Ar-Ge ekibi tarafından yapılan bağımsız bir tasarım çalışması olduğunu ve otomobil üretmeyi planlamadıklarını açıkladı.
     
     
    Patent başvurusunun ortaya çıkması ile birlikte, "Vestel, kendi otomobilini üretecek" gibi haberler ortaya çıkmıştı. Vestel, otomobil üretimiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını ancak tasarımın Vestel Ar-Ge ekibi tarafından tasarlanıp patent başvurusu yapıldığını onayladı.
     
     
     

    Vestel VEO hakkında açıklama

    Vestel'in açıklaması şu şekilde:
     
     
    Bugün medyaya yansıyan “Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Zorlu Grubu’nun, Vestel Elektronik aracılığıyla otomobil tasarımı ile tescil başvurusu yaptığına yönelik” haberlerdeki bazı ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.
     
     
    Vestel’in geleceğin elektrikli otomobil dünyasına kendi markası ile otomobil üretmek gibi bir planı bulunmamaktadır. Haberlerde bahsi geçen VEO; 1600 kişiyi aşkın Ar-Ge ekibi ile 8 Ar-Ge merkezinde yürütülen kokpit tasarımları, şarj istasyonu tasarımları gibi otomobil elektroniğinin de içinde yer aldığı konsept çalışmalar sırasında ortaya çıkarak, başvurusu yapılmış bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.
     
     
    Bilindiği üzere Vestel, 2017 yılında yaptığı 408 patent başvurusu ile Avrupa Patent Ofisi’ne (European Patent Office) en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketidir.
     
     
    Vestel olarak ilgi alanımızın sadece otomobil elektroniği olduğunun altını çizer, haberlerde bahsi geçen konunun Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.
     
    Saygılarımızla,  
     
    Zorlu Holding
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO







  • Şaşırdık mı? Hayır..

  • Yapsa alacak mıydık tabiki hayır. Telefon yapmayı öğrensinde araba sonraki iş.
  • üretme zaten bu ne böyle. İnsan yayınlamaya utanır be :D

  • Arkadaşlar bir şeylere başlamanın zamanı olmaz. Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi. Ha biz geç kalmadık mı? Çok geç kaldık ama dediğim gibi bu bir yerlerden başlamamıza engel değil. Yeri geldiği zaman haklı eleştiriler yapmaktan çekinmeyeceğiz. Ama devletin millletin gerçekten yararına yapılan bir şey olduğu zaman da desteklemekten geri durmayacağız.

  • Ön tampon ve arka stoplarındaki parçalı ışıklandırma olduğu gibi FaradayFuture konseptinden aşırma. Varın siz düşünün geri kalanı nereden aşırma..pardon esinlenme...
    Özetle Vestel ancak bunu yapabilirdi ....pardon pardon bunu ancak vestel yapabilirdi...

    Edit: Bir de özgün çalışma demiyorlar mı, çıldıracağım geliyor yemin ederim.

    Vestel'den açıklama: Otomobil üretme planımız yok, VEO sadece konsept



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi susesa -- 11 Ekim 2018; 18:24:10 >




  • teyit etmeden haber diye paylaşanlara mı demiş

  • Bizim de zaten Vestel ürünlerini almak gibi bir niyetimiz yok.
  • Yani bu burda dursun seçim zamanlarında kullanırız demek istemiş.....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar güzel kavramsal çalışmalar fakat Vestel olarak senin yapmaya çalıştığın ne? Marka değeri yaratmak değil mi.. O zaman tutsana düzgün bir tasarım ofisi güzelce modellesin. Hayır tasarım ofisi yabancı olmak zorunda da değil Türkiye' de gayet başarılı firmalar mevcut. Ama bu nedir? 3B tasarımdan biraz anlayan, yüzey modelleme bilen herkes şu modelin amatörlüğüne bakıp ayıplar. Yakışıyor mu hiç!

  • Boşa gülmemişim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vestel elektrikli oyuncak araba bile yapmamıştı değil mi?

  • vestel tr için iyi mi? kötü mü? olmasa ne olur-du? eski sahibi asil nadir vestel ve goldstarın yani lgnin(1999dan sonra Lucky-Goldstar->LG) eski sahibiydi acb neder? ayrıca asılan fatin rüştü zorlu ile bağı var mı? vestel millete destek midir ? köstekmidir? milli hikayeleri bırakıp bakarsak eğer.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 11 Ekim 2018; 19:22:29 >
  • gazın etkısı gecmış

  • Araba yapacak olsan dersin ki tasarımdan öte altyapı için uğraşıyoruz şuan hadi eyvallah deriz. Stajyer almışlar o da bi araba çizmiş heralde can sıkıntısına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel sabikali zaten cep telefonlarina gelen ekstra vergiler VEstel sayesinde idi. Simdi iyki Vestel yerli diye birseyler uretmemis ki diger emsalsiz tum araclara da zaten zamli daha da zamli gelmesinin onu kesilmis oldu :)


    Sevinmek lazim :))) -.-

  • FaradayFuture ile görseldeki arabanın alakası bile yok :)

  • tasarım boşa gitmesin.buzdolabına çevirsinler.


  • İktidara yaranmak ve vatandaşın gazını almak icin yaptik desenizeeee.. zooohahahaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.