Şimdi Ara

Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
140
Favori
1.731.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de gooole sayesinden ulaştım buraya, dün akşam denedim ve gerçekten çok güzel oldu, kendimden emin olmadığım ve denemek için yaptığımdan foto çekmedim, bizim fırın küçük iki tepsi çıktı, bir tepsinini eşimle beraber yedik. Sayenizde hayatımda ilk defa hamur yoğurdum.

    @mllm üstad ellerine sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EdaisY

    Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

    hanım kızımız elinizin hamaratlığını gösterin sizde
  • Ben daha önce yapmıştım, bu pazar bir daha yapmalıyım bunca resimden sonra :)
  • iyi güzelde ekmek hamuruyla olmaz bu


    burda hata, ekmek hamuru gibi pamuk gibi unla yapılmaya çalışılması,

    az daha sert ve ince olması gerekir hamurun arkadaşlar

    buna bi çözüm bulmaya çalışmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: owin

    iyi güzelde ekmek hamuruyla olmaz bu


    burda hata, ekmek hamuru gibi pamuk gibi unla yapılmaya çalışılması,

    az daha sert ve ince olması gerekir hamurun arkadaşlar

    buna bi çözüm bulmaya çalışmalı

    pide hamuru kullan hocam yakınında lahmacuncu varsa dal iceri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sathaner

    Ben de gooole sayesinden ulaştım buraya, dün akşam denedim ve gerçekten çok güzel oldu, kendimden emin olmadığım ve denemek için yaptığımdan foto çekmedim, bizim fırın küçük iki tepsi çıktı, bir tepsinini eşimle beraber yedik. Sayenizde hayatımda ilk defa hamur yoğurdum.

    @mllm üstad ellerine sağlık.


    Eyvallah. Afiyet Olsun..
  • deniycem
  • Konu popüleritesini yitirmiş. olacak iş mi?
  •  Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Calzone yapın beyler, daha güzeldir hemde

    Ayrıca doublex pizza yapabilirsiniz oda şöyle;


     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Ayrıca şöyle birşey var, yağı çıkacak ürünleri zemine toplayın

    Yani salam sucuk sosis gibi yağlı, ısındıkça yağı ortaya çıkacak, hamura aksın dağılsın diye yoksa sıcakken yerken ağzınıza sıvı yağ gelir resmen

    O yüzden aslında en alta peynir üstüne dediklerimin katının üstüne sebzeleri döşeyin ama

    Sebzelerdende mısır zeytin gibi suyunu hemen bırakıp kuruyanları alta koymaya çalışın

    Domates, biber gibi daha suluları daha yukarıya koyun ayrıca mantaları suda bekletebilirsiniz ama sanki ıslatmış gibi 50gr mantarı 300ml suya koymayın tadı gitmesin

    En üste peynir atmayı unutmayın ama bu peyniri bence fırını açıp atın biraz piştikten sonra

    Birde her yemek egzersiz gerektirir, kullandığınız malzemelerin ne kadar yağ saldığını ne kadar kuruduklarını fırının derecesine göre takip edin eğer sürekli yapacaksanız

    Ona göre malzeme mikatrlarını ayarlayın, hamur kalınlığını değiştirin, çok ince hamur çok yağlı malzeme ile yağa bulanıp çıkar fırından mesala

    Bende yıllardır yapmıyordum pizza ama bende yapacağım gaza geldim

    Ben evde waffle yaparım ama şu KENTON'un hazır kreplerini alıyorum, tost makinasında waffle kalıpları ile pişiyorum, nutella + çilek + kestane + ceviz + vanilyalı dondurma


     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 15 Mart 2010; 1:48:22 >




  • Şu tarifi deneyin arkadaşlar

    arman kırım yazmış


    Evinizde mükemmel pizzalar yapabilirsiniz

    Aslında henüz yazmak istemiyordum ama eşim Yudum evde pizza yapma tekniğini mutlaka yazmam gerektiğini söyleyince bu haftaki yazımın konusu ortaya çıktı.

    Gerçekten de uyguladığım teknikle hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz kadar güzel pizzaları kendi evinizde kolayca yapıp yiyebilirisiniz. Hiçbir zorluğu yok ve sonuç her zaman mükemmel. Deneyin, sonucu bana yazın, o zaman size kapalı pizza olan calzone tarifimi bile verebilirim.

    Bence en güzel pizza, Napoli pizzası denilen tür. Zaten pizzanın anayurdu da Napoli. Bu bölgenin pizza yapım tekniği için mutlaka uyulması gereken belli kurallar belirlemişler. Ancak ve ancak bu resmi kurallara harfiyen uyulduğu takdirde pizzaya ‘Napoliten Pizza' adı verilebiliyor.
    Kurallar şöyle: Birincisi, kuvvetli bir İtalyan buğday unu kullanılacak (tip 0 veya 00 ya da ikisinin karışımı). Maya da özgün Napoliten maya olacak. Domatesler Vezüv Dağı'nın eteklerindeki volkanik vadide yetişen San Marzano cinsi domatesler olacak. Peynir, yine bölgeye has manda sütünden yapılan Mozzarella di Bufala Campana peyniri olacak. Pizza hamurunun kalınlığı 3 milimetreyi geçmeyecek. Pizza elde açılacak ve meşe odunu yakan, ısısı 485 derece olan taş fırınlarda, 60-90 saniye kadar pişirilecek. Napoliten pizzanın bir başka özelliği de fazlaca domates sosu kullanması ve bu nedenle “sulu” bir pizza olması. Elbette, inceliği nedeniyle kıtır kıtır bir pizza oluyor bu.
    Şimdi, bu kadar tıraşa ne lüzum vardı diye düşünebilirsiniz. Lüzumu şu: Ben size tüm bu kurallardan arındırılmış ve çok kolay hale getirilmiş, ama en az Napoli'deki kadar güzel pizzaları evde nasıl yapacağınızı anlatacağım. Mesele tamamen teknik meselesi. Teknik de şöyle:

    HER SEFERİNDE TEK PİZZA

    1. Önce pizza hamurunu hazırlayacaksınız. Bunun için ekmeklik (pastalık ya da böreklik değil) beyaz un, instant kuru maya, tuz ve su gerekli. Karıştırıp yarım saat kabarmaya bırakacaksınız.
    2. Domates sosunu taze domatesten de yapabilirsiniz ama kış domatesleri yaz domatesinin lezzetini tutmaz. Bunun için benim önerim, doğranmış domates konservesi kullanmanız. Harika sonuç veriyor. Yapacağınız şey inanılmaz basit. Konserve kutusunun kapağını elinizle açacak ve içindekileri blendere döküp iyice öğüteceksiniz. İçine çok az tuz, karabiber, kuru kekik (taze değil), bir çorba kaşığı biber salçası ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı koyacaksınız. Karıştırıp, orta ateşli ocak üzerinde 5 dakika kadar kaynatarak suyunun bir miktar uçmasını sağlayacaksınız. Dilerseniz daha çok miktarda sos yapıp, kalanını bir kavanoz içinde buzdolabında saklayabilir, bir dahaki sefere uğraşmak zorunda kalmazsınız.
    3. Şimdi işin en kritik noktasına geldik: Fırınınızı önceden olabilecek en yüksek dereceye ısıtacaksınız. Her fırın modelinde maksimum ısı değişiyor ama benim fırınım 300 dereceye kadar ısıtıyor. Fırının çok sıcak olması çok ama çok önemli. Pizzayı içinde pişireceğiniz tepsi de fırının içinde kalacak ve o da yüksek dereceye ısınacak. Soğuk tepside fırına verilen pizzayla sıcak tepside verilen pizza çok farklı sonuçlar yaratır.
    4. Sıcak fırın tepsisinin içine incecik pizzayı koymak çok zor. O nedenle, yağlı pişirme kâğıdını tepsi ölçülerinde keseceksiniz. Kabarmış olan hamuru elinizle bastırarak havasını boşaltacaksınız. Sonra bir parça koparıp elinizle yuvarlayarak unlu bir zemine koyacaksınız. Merdaneyle önce pasta tabağı büyüklüğünde döndüre döndüre incelteceksiniz. Şimdi de bu pizza hamurunu yağlı kâğıdın üstüne koyup üzerine un serperek, yine döndürerek merdaneyle inceltmeye devam edeceksiniz. İncelik 3 milimetre olacak.
    5. Fırın 300 dereceye gelince fırından tepsiyi çıkarıp ocağınızın üzerine koyacaksınız ve yağlı kâğıdın altından avucunuzu açıp tutarak, üstünde pizza hamuru olan yağlı kâğıdı tepsiye koyacaksınız. 5 çorba kaşığı domates sosunu, hamurun her tarafına sos değecek şekilde, kaşığın tersiyle veya fırçayla yayarak süreceksiniz. Hiç vakit kaybetmeden tepsiyi fırının “en alt” rafına, hatta mümkünse tabana yerleştireceksiniz. Fırını 7 dakikaya kurup pizzanın üst malzemelerini hazırlayacaksınız.
    6. Kullanmanız gereken peynir 125 gram dil peyniri. Çünkü mozzarella sonucuna en yakın sonucu dil peyniriyle alabiliyorsunuz. Birkaç kere dil peyniriyle deneme yaptıktan sonra, üç peynirli, beş peynirli varyasyonları deneyebilirsiniz. Yalnız dil peynirini rendelemeyip, bıçakla tavla zarından biraz da büyük (1 santimetreküp) keseceksiniz.
    7. Yedi dakika sonra tepsiyi fırından alıp ocağın üstüne koyacaksınız. Sos uçmuş olacağından, domates sosundan pizzanın üstüne 6-7 çorba kaşığı daha koyup kaşığın tersiyle her tarafına yayacaksınız. Bu bol sosun üzerine peynirleri serpiştirip hiç vakit kaybetmeden tekrar fırına atacaksınız ama bu kez tavana yakın bir rafa yerleştireceksiniz. Fırını 4 dakikaya kuracaksınız. Ama gözünüz pizzada olacak, çünkü peynirlerin eriyip köpürmeye başlamadan önce fırından çıkartılmaları lazım. Bu süre 3 dakika bile olabilir. Malzemeler farklı olacağından, pişirme süreleri hiçbir zaman yüzde yüz hassas olarak tutmaz.
    8. Tepsiyi fırından çıkarıp, yağlı kâğıdın uçlarından tutarak pizzayı kaldıracak ve büyük bir servis tabağının üzerine koyacaksınız. Şimdi de tabağa aktardığınız pizzayı hafifçe tutarak, yağlı kâğıdı altından çekeceksiniz. Pizzayı dilimleyip masaya getireceksiniz. Bu pizzayı servis ederken, eğer varsa, biftek bıçağı kullanmalısınız.
    9. İşte bu kadar. İnanılmaz lezzetli ve başka hiçbir lokantada yiyemeyeceğiniz güzellikte çıtır çıtır, bol soslu Napoliten pizzasını evde yemenin keyfini sürekli tekrarlayacaksınız.

    LİSTENİN UZUNLUĞUNA BAKMAYIN

    Napoliten pizza sadece mozzarella peynirli olmasına karşın siz, çekirdeksiz iyi kaliteli siyah Gemlik/Mudanya zeytin, önceden tavada pişirilmiş sucuk, mantar, ricotta peyniri ya da aklınıza ne gelirse mozzarellanın yanına ekleyebilirsiniz. Eğer prosciutto kullanacaksanız, bunları son 1 dakika içinde pizzanın üstüne yerleştirmeli ve 1 dakikadan daha uzun süre pişirmemelisiniz. Servis ederken üzerine taze roka yaprakları, doğranmış taze fesleğen yaprakları gibi salata malzemeleri de koyabilirsiniz.
    Tekniğin uzun bir anlatım olduğuna bakmayın. Hatasız yapın diye ben size sürecin en ufak detaylarını bile atlamadan anlattığım için öyle oldu. Yoksa bir kez yaptıktan sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

    NAPOLİTEN PİZZA

    Şimdi dilerseniz malzemelerin miktarlarını vereyim. Vereceğim ölçüler, 2 adet pizza için uygun ama her defasında tek bir pizza pişirmek için. Aynı anda iki tepsiyi birden fırına verip Napoliten kalitede çıtır pizza yapmanın tekniğini henüz geliştiremedim. Ama üzerinde çalışıyorum. Tatmin olduğum anda sizinle paylaşacağım.
    MALZEMELER: Hamur için: 2 bardak un (250 mililitrelik su bardağı); 3/4 bardak artı 2 çorba kaşığı ılıkça su; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker instant kuru maya. Sos için: 1 kutu (400 gram) doğranmış domates konservesi; 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası; 3 çorba kaşığı zeytinyağı; 1 tatlı kaşığı kuru kekik; tuz ve taze çekilmiş karabiber. Her bir pizza için 125 gram dil peyniri (toplam 250 gram).
    YAPILIŞI: 1. Hamur malzemelerinin tümünü büyükçe bir cam kâsede kaşıkla iyice karıştırın. Hamuru ister unlanmış bir yüzeyde ellerinizle yoğurun, isterseniz yoğurmadan kabarmaya bırakın. Üzerine streç film örtün. Sıcak bir yerde yarım ila bir saatte kabarır. İlk hacminin iki misli hacme ulaşınca kabarmış demektir.
    2. Sosu hazırlayın, soğumaya bırakın.
    3. Hamur kabarınca elinizle 2 parçaya bölün ve iki adet tepsi büyüklüğündeki yağlı kâğıt üstüne, yazımda anlattığım şekilde yerleştirin.
    4. Bu işlemlere başlamadan önce fırınınızı 300 dereceye getirin ve tepsiyi fırının içinde bırakın.
    5. Fırın ısındığında, pişirme işlemini yazımda anlattığım şekilde yapın




  • mesajım buluna
  • mikrodalga fırında yapılabilir mi bu pizza?
  • Mikrodalga fırında hiç riske girmedim(ama hala merak etmekteyim olup olmadığını)

    Mini fırında, fırıncıdan aldığım hazır ekmek hamuru ile yaptım biraz önce. Şimdiye dek yediğim (dominos,pizza hut,pizza max ve bilumum irili ufaklı pizzacı dahil) en güzel pizzaydı. 17 lira maliyeti oldu ama salam,kaşar,sucuk,sosis ve mısırdan bi hayli arttı. Rahat bir pizza daha yapılır kalan malzemelerle. Elveda dominos!

    Kullandığım malzemeler; Kaşar, urfa acılı salça, salam, sucuk, sosis, biber, domates, mısır

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuakın -- 26 Mayıs 2010; 20:39:41 >




  • Herkese afiyet olsun bir kac puf nokta vermek istiyorum size:
    Su yerine hamuru sutle yumurta seker ve vanilya tozu ekleyerek yogurun bana tesekur edeceksiniz. pizza resmi gece ekliycem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyjo -- 26 Mayıs 2010; 22:57:14 >
  • Varyaaa bunu bi yicen
  • Bunlarda benden


     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarByDen -- 2 Haziran 2010; 2:08:49 >




  • Böyle konuları yer imlerine eklemekte fayda var
  • güzel tarif teşekkürler.
  • Dh yi seviyorum bunun yanina bide kola gider
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mllm
    MALZEMELER:

    Hamuru:Ekmek yapma makinesinde hazırladık. Simbo'da pizza hamuru tarifi var.
    Elde hazırlama:1 su bardağı ılık suda, 1 tatlı kaşığı şeker eritilir, 1 yemek kaşığı toz maya(instant) eklenerek karıştırılır. 3 su bardağı unun ortasına tuz, bir kaşık sıvı yağ, şeker-su-maya karışımı eklenip, yoğurulur ve yarım saat-40 dakika dinlendirilir.

    Malzemeler: (ekleme-çıkarma yapabilirsiniz, kekik vb. baharat ekleyebilirsiniz)
    300gr rendelenmiş kaşar, salam, sucuk, sosis, zeytin, biber, domates, 4-5 tane mantar, salça
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Dinlenmiş hamuru, yağlanmış tepsiye, sulandırılmış 1-2 kaşık salçayı da hamurun üstüne elimizle yayıyoruz
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Kaşarın 1/3'ünü salçanın üzerine serpiyoruz
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Malzemeleri, en üste kalan 2/3 kaşarı ekliyoruz
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)

     Ev Yapımı Pizza Tarifi (Resimli tabii ki)


    Düzenleme:İmlâ


    elinize sağlık




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.