Şimdi Ara

Duvarları ortadan kaldıran teknoloji 'DAR', kullanıma sunuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  


     

    Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) tarafından ilk kez DIMDEX 2016’da duyurduğu ve sonrasında IDEF 2017’de İstanbul’da sergilediği Duvar Arkası Radar “DAR”, geçen süre içerisinde kullanımı çok daha kolay hale getirilen en yeni versiyonuyla birlikte DIMDEX 2018’de görücüye çıktı.

    Milli imkanlarla geliştirilen DAR, ihtiyaca yönelik olarak rehine kurtarma ve özel operasyonların yüksek başarı ve en az kayıpla gerçekleştirilmesi için bina içindeki veya engel arkasındaki sabit ve hareketli hedeflerin tespitini yapabilen DAR, güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

     

    Çoklu hedef tespiti, 2 boyutlu konumlandırma, makro ve mikro hareket tespiti, duvar tespiti, uzun görev süresi ve benzeri üst seviye özelliklere sahip olan DAR, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ilgili birimlerine sunuldu. Bu sayede kullanıma talepler değerlendirildi ve kısa sürede ürüne ek kabiliyetler eklendi.

     
     
     

    Gelen taleplere göre geliştirildi 

    Gelen talepler doğrultusunda DAR’ın boyutları küçültülüp hafifletildi. Akredite test kuruluşlarında yapılan testler sonucunda DAR için IP66 belgesi ve sıcaklık test raporları temin edildi. Daha sonraki adım olarak ürüne kablolu ve kablosuz bağlantı ile uzaktan erişim/kontrol özelliği eklendi. Bu sayede ürünün hem üzerindeki dokunmatik ekrandan hem de uzaktaki herhangi bir laptop/tabletten kontrol edilmesi sağlandı.

     
     

    Bunun yanı sıra ürüne bina içindeki arka arkaya duvarların tespiti özelliği de eklendi. Bu sayede DAR, gelişmiş sinyal işleme teknikleri yardımıyla binanın dış yüzeyinden yaptığı keşifle binanın içindeki yakın iç duvarları ve oda yapısını belirleyebilir hale getirildi. Tüm bu özelliklerle donatılan DAR yakın zamanda envantere eklendi ve güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

     

    STM, aynı zamanda Tek El Tipi DAR olarak adlandırılabilecek ürüne yönelik çalışmalarına da başladı. Kolay taşınabilir ve tek elle kontrol edilebilir olacak bu ürünler, bir oda/kapalı alana girmeden önce içeride canlı var/yok bilgisini alabilme imkanı sağlayacak. Ancak boyutları dolayısıyla daha kısıtlı yeteneklere sahip olacak.

     







  • ostomozokçolar yazmadan biri ben yazayım. Ülkeye vatana millete hayırlı olsun.

  • DAR güzel isim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suçlulara içinde bulundukları mekanı dar edecek desenize, baskınlarda çok yararı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horizons2 -- 13 Mart 2018; 17:11:41 >
  • Hayırlı uğurlu olsun. Ben olaya daha farklı açıdan bakmak istiyorum. Bu tür cihazlar çoğalır inşallah. Bu tür cihazları görünce direk aklıma sinema filmleri geliyor. Amerika nasıl Hollywood'da bu cihazları filmde kullanıyorsa bizim de öyle yapmamız gerekiyor. Şu anda Türkiye'de yapılan dizilerde yerli araçlar kullanılıyor. Bu tür cihazlar da senaryosuna göre sinemalarda boy göstermeli.

  • Bildiğim kadarıyla çok yeni bir teknoloji değil yıllar önce MIT wifi sinyalleri üzerinden duvarın arkasını görebiliyordu.

  • Bu arada başka bir haber buldum konuyla ilgili biraz eski ama olsun
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/duvarin-arkasini-gosteren-teknoloji-295894

    Not: Kimse yanlış anlamasın, bunlar zaten yapılmış şeyler fazla abartmak iş yapanları küçük gösterir. Milletin 10 sene önce yaptığını biz şimdi yaptık diye havalara girmeyelim.

  • Rainbow six e türk takımı gelirse özelliği bu olsun...

  • Bizimkiler wall hack açacak desenize hayırlı olsun 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstemezükçüler gelmeden saçmaligi nedir ya , kim ne diyor bu haberlere ? Medya üzerinden halki gaza getiren ismarlama ve yalan haberlere tepki gosteriyor millet sadece.Altay tanki ihalesindeki ahlaksizlik yuzunden projenin gecikmesi ve dalga konusu olmasi eleştirenlerin suçu mu Allah aşkına.Herkes bu ülkenin iyiligini istiyor.Kendince düşman üretir oldu bu meczuplar da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunu kurcaz tamam da adamlar sinyal kesici felan kullanırsa ne olcak? Fire in the hole!!

  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Burada belli tipler vardı.

    Hani uçağın fabrikası nerde? Nerede üretiliyor bunlar? diyerek kafa ütüleyip duruyorlardı.

    Atmaca füze testi ile ilgili habere "inanmıyorum", demişlerdi.

    Altay tankı ıhalesini herkes eleştiriyor burada sorun yok, tek farkı o şahıslar her şeyi istisnasız eleştiriyordu ve doğal olarak vücut savunması antikor üretmeye başladı.

    Bugün "İstemezükçüler gelmeden" çığırından çıkmış vaziyette lakin bunu baslatan da her şeyi moklayan zihniyettir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.